- 2012-03-18
- 10,107
- 80,099
با سلام خدمت استاد غزال عزیز
با تعویض ۴۳۱ بالائی که سوخته بود نتایج زیر بدست آمد:
در صورتی که تمام قطعات در جایشان قرار دارند خروجی ولتاژ دل میزنه و وقتی تنها خازن ۱۰۰ نانو بین رفرنس و کاتد ۴۳۱ پایینی را در میارم همه ولتاژ ها درست هستند.
در اینحالت که ولتاژ ها درست هستند با موازی کردن مقاومت ۴۷۰ اهمی با R1 هیچ اتفاقی نمیوفته و به عملکرد ۴۳۱ بالایی مطمئنم چون وقتی ۴۷۰ اهم نیست ولتاژ کاتد تقریبا ۴.۴ولت هست و وقتی ۴۷۰ اهم با R1 موازی میشه ولتاژ کاتد تقریبا ۱.۷ ولت میشه که به اپتو کوپلر pc2 شک کردم و تعویض شد ولی تفاوتی نکرد(به اپتو کوپلر تعویضی اطمینان دارم).
وقتی خروجی این اپتوکوپلر نسبت به زمین گرم ولتاژ گرفتم دیدم پایه امیتر آن پس از موازی کردن ۴۷۰ اهم با R1 تقریبا ۲.۲ ولت میشه که بدون مقاومت ۴۷۰ اهمی صفر ولت هست.
وقتی خروجی اپتو کوپلر به هم وصل کردم تغذیه خاموش میشه.ولی با موازی کردن مقاومت ۴۷۰ اهم با R2 هیچ اتفاقی نمیوفته.
ولتاژ vcc در تمام زمانی که ولتاژ خروجی درست هست ۱۲ ولت هست.
ولتاژ ورودی برق شهر وصل هست و از ولتاژ ۱۱۰ ولت استفاده نمیکنم.
در خصوص پروتکت مدار :
فکر میکنم همانطور که از نقشه مشخصه ورودی اپتوکوپلر pc2 از ولتاژ ۵ولت نمونه میگیره شاید زمانی پروتکت از طریق pc2 انجام میشه که وقتی ولتاژ خروجی ۵ولت افزایش پیدا کرد بایستی vcc نیز افزایش پیدا کرده باشه تا پروتکت انجام بشه.
با سپاس فراوان
درود
بابت گزارش مبسوط و جامع شما سپاسگزارم اما قبل از مشورت قطعه ای عوض نکن و حتما هر کاری انجام میدی گزارش کن خصوصا که در شرایط حاضر تمرکز کافی ندارم و با تعجیل مطالعه و بررسی میکنم بنحوی که یکبار مقاومت R1 و R3 را اشتباه گرفتم که خوشبختانه متوجه شدی و بموقع مطلع کردی و دیگری اینکه تابحال تصور میکردم خازن ۱۰۰ نانو مورد نظر شما با ۴۳۱ بالایی موازی است نه پایینی
لذا تعویض قطعه بدون اطلاع من ممکنه شرایط را عوض کنه و مزید بر علت بشه و بیشتر قاطی کنم.
باید موازی کردن مقاومت با R1 موجب از کارافتادن تغذیه بشه اما ممکنه ۴۷۰ اهمی کافی نباشه لذا زمانیکه تغذیه کار میکنه حالا ۱۰۰ اهمی با R1 موازی کن ببین موثر میشه و تغذیه از کار میافته ؟
آیا زمانیکه پتانسیومتر را موازی با R3 کرده بودی میتونستی ولتاژ خروجی را تنظیم کنی ؟
آیا مقاومتی بعنوان بار با خروجی موازی کردی یا نه ؟
آیا بالاخره خازن های مورد نظر را با نقاط سبز و قرمز تست کردی
البته باید روی ۴۳۱ پایینی تست کنی که هر چند از نظر ظاهری همان نقاط گراند و ۵ ولت محسوب میشه اما از نظر نویز متفاوته و لذا نقاط سبز و قرمز را متشابها روی R3 و R4 در نظر بگیر ( چون تصور کرده بودم خازن ۱۰۰ نانو به ۴۳۱ بالایی متصله لذا نقاط رنگی را متشابها روی پایینی در نظر بگیر و نتیجه تست اتصال موقت خازن را اعلام کم در شرایطی که تغذیه دل میزنه خازن ها را تست کن )
سوال هایی که نیاز به عملیاتی نداره زودتر پاسخ بده و بقیه را بعد از عملیات و ازمایش لازم تا کمتر دستخوش فراموشی بشه.
چرا پاسخ های مقدور را نمیدی ؟
اولین اظهار نظر قبلی شما اوایل تاپیک این بود که pc2 را آزاد میکنی تغذیه درست میشه ایا الان تغییر کرده ؟
اگه تغییر نکرده و با ازاد کردن کوپلر بالایی درست میشه چطور ممکنه خازن ۱۰۰ نانویی متصل به ۴۳۱ پایینی که قبلا بوده الان موجب خرابی تغذیه بشه ؟
سپاس
آخرین ویرایش: