آی پی امداد
abtahi

درخواست راهنمایی درمورد منابع تغذیه سویچینگ

ورداده

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-02-09
734
3,845
سلام- استاد غزال زمانی که ترانزیستور فت خاموش میشود جریان در مدار ترانس برعکس میشود(طبق قانون لنز) وبرای همین است که دیود های d1وd2نصب شده اند تا از ایسی در مقابل جریان برعکس حفاظت شود پس چگونه مسیر استارت می تواند از این ولتاژ که جای قطبهایش عوض شده جریان بگیرد بر عکس من فکر می کنم در این زمان جریان از ان کشیده میشود(البته طبق استدلال مفروض حضرتعالی) البته این خاموش وروشن پریودیک وزمان تناوب ان کسری از ثانیه است خدا نگهدار اگر نوشته صریح وجسور است من عذر میخواهم بنده یکی از دانش اموزان سایت وجنابعالی هستم

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام- استاد غزال زمانی که ترانزیستور فت خاموش میشود جریان در مدار ترانس برعکس میشود(طبق قانون لنز) وبرای همین است که دیود های d1وd2نصب شده اند تا از ایسی در مقابل جریان برعکس حفاظت شود پس چگونه مسیر استارت می تواند از این ولتاژ که جای قطبهایش عوض شده جریان بگیرد بر عکس من فکر می کنم در این زمان جریان از ان کشیده میشود(البته طبق استدلال مفروض حضرتعالی) البته این خاموش وروشن پریودیک وزمان تناوب ان کسری از ثانیه است خدا نگهدار اگر نوشته صریح وجسور است من عذر میخواهم بنده یکی از دانش اموزان سایت وجنابعالی هستم

سلام
دوست گلم
خدا کنه جایی که اشتباه میکنم ببینید و بیشتر خدا کنه که به من هم بگویید
زیرا کسی که بصورت نافرمی راه میرود خودش نمی بیند و معمولا نمیگویند و کسی که میگوید خیلی بزرگ منش و دلسوز است

اما در این مورد اشتباه میکنید
زیرا زمانیکه زینر 180 ولتی مورد اشاره شما وارد عمل میشود در این زمان کار از کارخانه هم گذشته و دیگر نیازی به ولتاژ استارت نداریم و IC درحال کار است

بعبارتی اگر فت خاموش باشد یعنی پایه 5و6و7و8 از داخل نسبت شاسی قطع است پس 310 ولت خازن C2 از طریق اولیه ترانس روی پایه های فوق وجود دارد و ولتاژ از طریق مقاومت مفروض به پایه 4 رفته و خازن C4 را شارژ میکند و زمانیکه بمقدار استارت رسید IC استارت کرده و ولتاژی به سیم پیچ پایین چپ القاء میکند و از این به بعد تغذیه IC از طریق D3 تامین میشود

(ولی استدلال خوبی داشتید )
اگر قانع نشدید حتما مطرح کنید
بسیار ممنون و سپاسگزارم

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
سلام
استاد غزال من هم با نظر آقای ورداده موافقم فکر کنم به محض اتصال برق و جریان یافتن در سیم پیچ بالایی بر اثر القاء در سیم پیچ پایین هم ولتاز ایجاد می شود که این مربوط به لحظه اولیه نیست بلکه در کل زمانها این ولتاژ وجود دارد تا زمان قطع برق و ولتاژ تغذیه آی سی رو تامین می کنه و اینکه حضرتعالی فرمودین در هنگام خاموشی فت 310 ولت رو در سر درین دارین هم تناقضی با این تحلیل نداره ، درسته استاد؟
اگر اینگونه نیست لطفا" بیشتر راهنمایی بفرمائین
ممنون و سپاس بیکران

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
استاد غزال من هم با نظر آقای ورداده موافقم فکر کنم به محض اتصال برق و جریان یافتن در سیم پیچ بالایی بر اثر القاء در سیم پیچ پایین هم ولتاز ایجاد می شود که این مربوط به لحظه اولیه نیست بلکه در کل زمانها این ولتاژ وجود دارد تا زمان قطع برق و ولتاژ تغذیه آی سی رو تامین می کنه و اینکه حضرتعالی فرمودین در هنگام خاموشی فت 310 ولت رو در سر درین دارین هم تناقضی با این تحلیل نداره ، درسته استاد؟
اگر اینگونه نیست لطفا" بیشتر راهنمایی بفرمائین
ممنون و سپاس بیکران

دوست گلم
دقیقا همینه که فرمودید و طی پاسخهای قبلی اتفاقا این نظر شما را تایید و لحاظ کردم
بله درسته اصولا وقتی در یک سیم پیچ نرانس ، ولتاژ متناوبی اعمال کنیم در کلیه سیم پیچهای ترانس ولتاژ القاء و تولید میشود ( متناسب با تعداد دور ) بطوریکه در تعداد دور زیادتر ، ولتاژ بیشتری تولید میشود و در سیم پیچی که تعداد دور کمتری دارد ولتاژ کمتری تولید میگردد

اساسا وظیفه سیم پیچ پایین چپ فقط تهیه ولتاژ تغذیه آی سی و کوپلر است ( تقریبا 16 ولت البته بعد از استارت )

اگر در این IC هم ، ولتاژ استارت ( مانند برخی ICها ) بموجب ورود ناگهانی برق به سیم پیچ اولیه بوجود آید دراینصورت اگر برق شهر را قطع نکنیم و به هر وسیله دیگری IC را خاموش کنیم دیگر نمیتواند روشن شود ( مگر با قطع و وصل مجدد برق ) که در برخی از IC ها اینگونه است
اما در این آی سی بعنوان مثال اگر CE کوپلر را اتصال کوتاه کنید اگر از انواع فوق الذکر بود پس از رفع اتصال ، دیگر خودش روشن نمیشد مگر با قطع و وصل برق شهر

اما در این IC اینگونه نیست و اگر اتصال CE کوپلر را رفع کنید خودش روشن میشود و لذا باوجودیکه برق شهر از قبل در اولیه وجود دارد و القاء ناشی از ورود ناگهانی برق شهر هم وجود ندارد و تغییرات ولتاژی (ناشی از اتصال برق شهر ) در اولیه بوجود نمی آید معذالک استارت میکند

حرف آخر و کاملا صحیح را آزمایش عملی میزند میتوانید آزمایش کنید

بسیار سپاس و تقدیر

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
استاد ببخشید در مدارات دیگه که از آی سی های دیگه استفاده می شه مثل DM0365R همانند شکل زیر دارای پایه str هستندکه در لحظه استارت که این پایه مستقیما" بعد از پل دیود به مثبت وصل هستش و در داخل آیسی اتصالی بین این پایه و پایه VCC برقرار می شه و باعث می شه خازنی که به پایه VCC وصل هست بصورت خارجی در بایاس مستقیم شروع به شارژ بکنه تا ولتاژ به 12 ولت برسه سپس این اتصال داخلی قطع می شه تقریبا" بعد از 15 میلی ثانیه،و بعد از آن ولتاژ از طریق مسیر دیود خارجی و ترانسفورمر تامین می شه همانند شکلهای زیر
t1_4.jpg
t1_5.jpg
اما در مورد VIPER22 که این پایه str وجود ندارد چه؟آیا در اینجا هم کار پایه str را همان درین انجام می دهد؟ اگر چنین است کمی بیشتر توضیح بفرمائین
ممنون

آخرین ویرایش:

arshia hm

کاربر
2008-06-02
190
1,853
استاد من جوابم رو از سوالم گرفتم
به دیتا شیت VIPER22 که نگاه می کردم در بخش startup توضیح داده که :
این قطعه دارای جریان ولتاژ بالا برای استارت هست که به پایه درین متصل می باشد و به مجرد اتصال این ولتاژ به پایه درین ،مسیری بین پایه درین و VCC بصورت موقت بسته می شود و خازن خارجی c4 شروع به شارژ میشود تا زمان رسیدن به ولتاژ VDDon که 13 تا 16 ولت هستش و بعد از رسیدن به این ولتاژ این مسیر قطع و تامین ولتاژ آیسی از طریق دیودD3 و مقاومت R4 و ترانسفورمر خارجی صورت می گیرد تا اینکه این ولتاژ خارجی کم شود و موجب شود که ولتاژ در پایه VDD به 7 الی 9 ولت برسد یعنی VDDoff،دوباره این مسیر ولتاژ از درین به VCCسته می شود و الی آخر...
ممنون وسپاس بیکران از لطف و بزرگواریتان استاد
اگر من بیسواد به این راحتی تونستم این مدار را تشریح کنم از برکت استاد خوب و باسوادی چون شماست

آخرین ویرایش:

ورداده

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-02-09
734
3,845
سلام-استادغزال ضمن خسته نباشید چون دیاگرام مدارهای داخلی ایسی viper22دراین پستها نیست تاملموس تر توضیح حضرتعالی درک وتجسم گردد لذا استدعامندم شاید اگر مقدور افتد مقاومت مفروض را ملموس کرده واز روی دیاگرام درونی ایسی اینموضوع نه با فرض بلکه با وقعیت خود ان مقاومت نشان داده شود سپاس بیکران از صبوری و پیگیریتان الف واقعیت از قلم افتاده

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد ببخشید در مدارات دیگه که از آی سی های دیگه استفاده می شه مثل DM0365R همانند شکل زیر دارای پایه str هستندکه در لحظه استارت که این پایه مستقیما" بعد از پل دیود به مثبت وصل هستش و در داخل آیسی اتصالی بین این پایه و پایه VCC برقرار می شه و باعث می شه خازنی که به پایه VCC وصل هست بصورت خارجی در بایاس مستقیم شروع به شارژ بکنه تا ولتاژ به 12 ولت برسه سپس این اتصال داخلی قطع می شه تقریبا" بعد از 15 میلی ثانیه،و بعد از آن ولتاژ از طریق مسیر دیود خارجی و ترانسفورمر تامین می شه همانند شکلهای زیر
مشاهده فایل‌پیوست 65989
مشاهده فایل‌پیوست 65990
اما در مورد VIPER22 که این پایه str وجود ندارد چه؟آیا در اینجا هم کار پایه str را همان درین انجام می دهد؟ اگر چنین است کمی بیشتر توضیح بفرمائین
ممنون

آفرین​

دوست گلم گفتنی ها را در کمال زیبایی فرمودید و حرفی جز تایید باقی نمونده

همینه
IC نقشه شما نیاز به یک پایه 310 ولتی داره که همیشه 310 ولت داره
و جز زمان استارت استفاده دیگری ندارد که از داخل IC با مقاومت مفروض ، ولتاژ تغذیه IC را تامین میکند و خازن خارجی آن هم شارژ میشود

اما هرچه بتوانیم به پایه های کمتری محتاج باشیم مزیت قابل توجهی است و فروش سازنده بیشتر میشود چون مثلا میتوانیم پایه های بیشتری به درین و شاسی اختصاص دهیم و خنک تر بشود و احتمال قلع مردگی کمتر بشود و ....

لذا در VIPER22 از کلک قشنگی استفاده کرده که عرض کردم بطوریکه پایه درین آی سی در لحظه ایکه فت خاموش است 310 ولت دارد و دقیقا کار همان پایه Vstr را میکند که بدرستی فرمودید و لذا یک پایه ضروری حذف شده و به درین اختصاص یافته

بسیار عالی بود

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام-استادغزال ضمن خسته نباشید چون دیاگرام مدارهای داخلی ایسی viper22دراین پستها نیست تاملموس تر توضیح حضرتعالی درک وتجسم گردد لذا استدعامندم شاید اگر مقدور افتد مقاومت مفروض را ملموس کرده واز روی دیاگرام درونی ایسی اینموضوع نه با فرض بلکه با وقعیت خود ان مقاومت نشان داده شود سپاس بیکران از صبوری و پیگیریتان الف واقعیت از قلم افتاده

دوست گلم
مثلا یک مقاومت 470 کیلو از داخل آی سی بین پایه 4 و درین (5و6و7و8 ) فرض کنید در اینصورت در زمان خاموشی فت ، مقدار زیادی از 310 ولت افت کرده و ولتاژ کمی روی پایه 4 دارید

البته جهت تفهیم تحلیل از مقاومت مفروض استفاده کردم و بدیهی است که اینگونه نیست ولی تهیه 16 ولت ( جریان کم ) از 310 ولت کار ساده ای است

تصور میکنم سوال اصلی که ذهن شما را مشغول کرده این است که بواسطه زینر 180 ولتی محال است پایه درین 310 ولت شود

اگر این سوال مطرح است بفرمایید تا پاسخ را ارائه کنم
اگر هزار بار هم متوجه نشدید لطفا اعلام کنید تا یکطرف قانع شود ( یا من یا شما ) بهترین راه آنست که تغذیه تابا تهیه و مفصلا آزمایش کنید و لذت ببرید و کاملا مسلط شوید

ورداده

VIP+ افتخاری
کاربر
2012-02-09
734
3,845
سلام-خسته نباشین استادغزل واقای arshia hmموضوع برای من مسجل شد نه از طریق تفهیم بلکه از این راه که سازنده از این متد ( که در زمان خاموشی فت پایه درین که 310 ولت از خازن بریج میگیردوبرای استارت ازان استفاده میکند و از طریق مقاومت مفروض خازن vccرا شارژ وباعث راه اندازی میشود) استفاده کرده اما جایگاه تحلیل کجاست تشکر وسپاس به نکته ی کلیدی درمورد زنرd2 و310 اشاره کردید ایا بین زنر 180 ولت ووجود 310 در همان مسیر تناقضی وجود ندارد؟ چرا این 2 دیود مقابل هم ایستاده اند(d2وd1) مجدد امتنان وعذر خواهی از متانت وصبوری

آخرین ویرایش:
بالا