سلام-ضمن تشکر ازپاسختان بنده اینطور فهمیدم که در همان روشن شدن کلید اصلی چون خازن اصلی(بزرگ) تغذیه بصورت تدریجی (تابع نمایی) شارژ میشود این سبب راه اندازی ترانس چاپر شده ولذا سیم پیچ کمکی هم انرژی میگیردو خازن 47 میکرو شارژشده وایسی روشن میشود واما چرا باخازن 220 میکرو روشن نمیشود چون سیمپیچ کمکی ترانس نمیتواند دراستارت انرا شارژ کند ولذا ولتاژان نم تواند ایسی را روشن کند چون دراینجا ثابت زمانی دخالت دارد واز طرفی ولتاژ ان برابر q (زمان ضربدر جریان) تقسیم برظرفیت(c) است خلاصه ممنون جواب گرفتم
سلام
استاد با اجازتون و همچنین با اجازه آقای ورداده
مشاهده فایلپیوست 65971
فکر می کنم به این نحو باشه که چون جریان ناچیزی که فرمودید رو در پایه VDD داریم استفاده از خازن بزرگتر زمان بیشتری رو برای شارژ می بره و این جریان ناچیز رو هم مصرف می کنه اجازه رسیدن این جریان ناچیز و راه اندازی آی سی نمی شه درسته استاد؟
سلام
دوستان بسیار حکیم و دانا و گلم (ورداده و arshia hm عزیز )
آفرین
قطعا تحصیلات عالیه و تجربیات ارزنده ای دارید که خیلی عالی استدلال میکنید
هرچند خیلی زیبا و صحیح فرمودید
اما در مواردی پاسخ های نادرست ولی مستدل و منطقی بسیار ارزنده تر از پاسخ صحیح است زیرا منشاء تحولات تازه است و ایده تازه می بخشد
در هر صورت انتظار چنین پاسخهای زیبا و پخته ای را نداشتم
اما پاسخ بزبان من
در بسیاری از آی سی ها دقیقا به همین صورت که فرمودید از القاء ناشی از ضربه اولیه و ورود ناگهانی ولتاژ به سیم پیچ اولیه (
سیم پیچ بالایی چپ) ولتاژی به سیم پیچ تغذیه ic (
سیم پیچ پایینی چپ ) القاء و انرژی استارت تامین میشود و اتفاقا من هم چنین تصوری داشتم بطوریکه در اینگونه ICها اگر پس از اتصال به برق شهر و درحال کار (
بدلایلی جز قطع برق شهر ) IC خاموش شود دیگر روشن نمیشود مگر از برق بکشیم و مجددا به برق بزنیم
اما با توجه به انتشار عمومی پاسخ و تاثیر خطا ، ازآنجاکه نسبت به صحت و سقم پاسخم حساسم لذا با تامل و تحقیق مختصر دیدم
سازنده این IC کلک ارزنده و جدیدی زده و از همان مسیری که arshia hm عزیز در پست 128 مشخص فرمودند در لحظاتی که فت درون IC خاموش میشود و سر پایینی سیم پیچ اولیه (
از بالا و چپ دومین پایه ترانس ) که به 4 تا پایه IC متصل شده دارای 310 ولت (
ولتاژ خازن C2 ) است و لذا در زمانهای خاموشی فت ، ولتاژ استارت (
حدود 16 ) را از درین فت (
که 310 دارد ) میگیرد
با فرضیه ساده =یک مقاومت 1 مگا بین درین و پایه 4 آی سی فرض کنید
و لذا برخلاف دیگر انواع اگر در این IC درحال کار و بدون قطع برق شهر هم خاموشش کنیم باز هم میتواند روشن شود و نیاز به قطع و وصل برق ندارد
لذا با این سوال شما من هم اطلاعات تازه ای گرفتم
پاسخ سوال اصلی در پست آتی