با درود و تشکر بابت زحمات
داخل عکس یک مقاوت و یک ولوم یک کیلو دیده می شود(متصل به پایه 12 آیسی) که در تحلیل مدار به این گونه نوشته نشده بنده هم طبق عکس تغییرات را اعمال کردم ولی ولوم یک کیلو تاثیری روی مدار نداره ( ولوم را کم یا زیاد می کنم ال ای دی قرمز روشن نمی شود .
مدار را با لامپ 100 وات تست می کنم مشکلی نداره که دیروز به کیس کامپیوتر وصل کردم در جا مقاومت ورودی 150 اهم سوخت لطفا راهنمایی بفرمایید تشکر
نوشته پست اول
آپ امپ U1 (پایه 12 و 13 و 14 )
نحوه تشخیص ولتاژ غیرمجاز بالاتر از نرمال توسط U1
ازآنجاکه ولتاژ پایه 12 (ورودی مثبت) از طریق تغذیه 5/4 ولتی تامین شده و همیشه ولتاژ ثابتی است و پتانسیومتر 1 کیلو را اضافه کردیم تا بتوانیم ولتاژ غیرمجااز بالا را بدلخواه خود تعریف و انتخاب کنیم لذا فرض کنید ولتاژ 5 ولت را با پتانسیومتر برای پایه 12 مقرر و انتخاب کردیم
حالا اگه ولتاژ نمونه که با برق شهر 220 ولتی مقدار 4/6 ولت است و به پایه 13 هدایت شده بدلیل افزایش غیرمجاز برق شهر ، این ولتاژ نمونه بیشتر از 5 ولت بشه دراینصورت ورودی منفی بیشتر میشه و لذا خروجی (پایه 14) صفر ولت میشه یعنی حالت خطر تشخیص شده و طی عملیاتی که خواهیم پرداخت موجب قطع برق یخچال میشه .
و اگه ولتاژ نمونه کمتر از 5 ولت باشه در اینصورت ورودی مثبت بیشتر میشه و لذا خروجی (پایه 14) 20 ولت میشه و دیود D2 مانع عبور 20 ولت میشه لذا u1 غیرفعال میشه
درود
پتانسیومتر ۱ کیلو پایه ۱۲ در شرایط عادی هیچ تاثیری نداره اما اگر محافظ قبلا مثلا با ولتاژ غیرمجاز ۲۶۰ ولت برق را قطع میکرده با تغییر این پتانسیومتر با ولتاژ ۲۵۰ یا ۲۴۰ ولت قطع میکنه.
لذا الان که ولتاژ ۲۲۰ ولته معلومه که با چرخوندن این پتانسیومتر چیزی حس نمیکنه و برای مشاهده تاثیرش باید ولتاژهای بالاتر از ۲۲۰ ولت آماده کنی تا ببینی با تغییر پتانسیومتر در چه ولتاژهایی قطع میکنه
اما اینکه بمحض استفاده در کیس ، مقاومت ۱۰۰ الی ۲۰۰ اهم سوخت ، اساسا هیچیک از قطعات محافظ بجز رله هیچگونه ارتباطی با بار ندارند .
یعنی هر دستگاهی به محافظ متصل کنی قطعات محافظ بجز رله تحت فشار قرار نمیگیره ، بنابرین مقاومت وات پایین بوده و بدون ارتباط با کامپیوتر هم میسوخته .
سپاس