- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
با عرض سلام خدمت استاد غزال
استاد آبا می توان گفت با توجه به اینکه هم در مدار قبلی وهم در مدار فعلی در حالت اتصال ابتدایی محافظ به برق تقریبا با رسیدن ولتاژ خازن به 5.4ولت به شرط اینکه ولتاژ در حالت نرمال باشد رله فرمان وصل شدن را از ترانزیستور میگیرد پس ثابت زمانی ها در هر دو حالت برابرند و می توان از همان مقادیر قبلی مقاومت 220kوپتانسیومتر وخازن 470 میکرو برای مقادیر جدید استفاده کرد فقط در حالت جدید دیگه خازن به خاطر وجود زنر کاملا شارژ نخواهد شد و در زمان هایی هم که u1یاu2عمل می کند این قسمت از مدار تاثیری ندارد و فقط جهت تاخیر اولیه وصل محافظ موثر است.
مشاهده فایلپیوست 133273
درود
قبلا تاکید میکنم که تاپیک های تحلیل مدار بابت تبادل نظر مطرح میشه و لذا مشارکت و تبادل نظر اهمیت داره نه صحت پاسخ
چون بدون اغراق ممکنه با پاسخ های نادرست نیز ایده ای ارزشمندی در ذهن مخاطب شکل بگیره
در این خصوص خاطره ای خالی از لطف نیست
یکروز که از شدت خستگی و بی خوابی در خواب عمیقی بودم و فرزند خردسالم که علاقه شدیدی برای بازی کردن با من داشت هرچه تلاش کرد نتونست بیدارم کنه
و ازآنجاکه دیده بود افراد عینکی وقت خواب عینک خود را کنار میگذارن و مانع خوابیدن میشه لذا با برداشت از این موضوع تصور کرده بود خواب افراد هم با عینک مختل شده و موجب بیدار شدن آنها میشه بالاخره عینکی روی چشمم گذاشت و هر چه یادآوری کرد که بابا برات عینک زدم ولی بازم خبری نشد و کلافه شده بود که نهایتا با سیلی محکمی بیدارم کرد و همسرم که ناظر حرکات وی بود با قهقهه به نقل ماجرا پرداخت و همین برداشت ناصحیح فرزندم ، موجب طرح ایده عینک ضد خواب شد بطوریکه عینک ضد خواب را با الهام از این ماجرا و بموجب برداشت ناصحیح وی ساختم و ازآنجاکه فرزندم عامل اصلی خلق این اثر بود عینک ضد خواب را بنام خودم و فرزندم ثبت کردم .
بنابرین در تاپیک تحلیل از این حیث که ممکنه ایده شما نادرست باشه نگران نباش خصوصا که قطعا ابهام شما در ذهن بسیاری از دوستان عزیز هم مطرحه .
اما درخصوص پاسخ شما در پست 109
ازآنجاکه در ورودی u1 , u2 از تقسیم ولتاژ با مقاومت 10 کیلو استفاده شده لذا با مقاومت سری 220 کیلو هرگز ولتاژ زینر 5/4 ولت به یک ولت هم نخواهد رسید
بنابرین در صورتی این ایده عملی است که بطریقی مقا.ومت 10 کیلو در تقسیم ولتاژ حذف بشه و یا مقاومت های بسیار بزرگ در تقسیم ولتاژ استفاده بشه )
یعنی اگر حتی مقاومت های مربوط به u2 را نادیده بگیریم دراینصورت 220 کیلو سری با 1 کیلو است که از طریق 10 کیلو به گراند متصل شده لذا اگر با همین شرایط هم ولتاژ زینر را محاسبه کنید بسیار ناچیز خواهد بود ( یعنی باید ولتاژ دو سر 11 کیلو را محاسبه کنی )
بجهت ساده کردن محاسبه میتوانید 10 و 1 کیلو را یک مقاومت 11 کیلو فرض کنید و ببینید ولتاژ 11 کیلو که همان ولتاژ زینر است چند ولت میشه ؟
پست 110 را بعدا بررسی میکنم متاسفانه فعلا فرصت ندارم .
سپاس
آخرین ویرایش: