درود...درود
طبق نقشه ترانزیستور شماره Q5 را در تغذیه خودت پیدا کن که احتمالا Q5. نیست ولی ترانزیستوری است که کلکتورش با یک دیود سری شده و به پایه ۴ آی سی رفته
حالا کلکتور امیتر این ترانزیستور را اتصال کوتاه کن و در کمتر از ۶ ولت تست های قبل را تکرار کن ببین فرقی نمیکنه.
اگر تفاوتی کرد بسادگی قابل اصلاحه اما اگه تفاوتی نداشت دراینصورت در ولتاژ پایین ، آی سی در محدوده غیر مجاز قرار میگیره و بهمین علت فرکانس و دیوتی نامناسب موجب داغ شدن ترانزیستور و صدمه میشه و باید با تغییر تعداد دور ترانس به ولتاژ دلخواه رسید که البته خیلی دشواره و ارزش دستکاری نداره.
که اصولی ترین راه ، کاهش تعداد دور ثانویه است که فوق العاده دشواره و هر کدام از دو سیم پیچ اصلی ثانویه باید حدود نیم دور کم بشه که از حدود ۴ ولت بدون اشکال قابل دریافت میشه ولی ماکزیمم ولتاژ هم حدود ۲۰ ولت میشه
اما بهترین و ساده ترین راه افزایش تعداد دور اولیه ترانسه که دو تا سیم پیچ سر وسط داره و باید هرکدام حدود ۷ دور اضافه بشه و البته تطبیق شرایطش باید تست بشه
توصیه میکنم دستکاری نکنی و با همین شرایط استفاده کن.
سپاس
اتفاقا در تغذیه بنده نیز پایه وسط یا کلکتور Q5 به واسطه دیود زنر به پایه ۴ آیسی متصل میشود
جهت تست در ولتاژ کمتر ار ۶ ولت کلکتور و امیتر Q5 رو اتصال کوتاه نمودم
و در خروجی باری با مقاومت ۱۰ و ۲۰ اهم ۱۰w متصل نمودم .
جواب داد
جریان زیاد شد و افت ولتاژ درست شد
ابتدا مقاومت رو به خروجی متصل کردم و بعد تغذیه رو روشن کردم که طبق معمول ( زیر۶ولت ۵/۵ ولت ) ولتاژ پایین کشید در حدود ۲ولت
بعد یک لحظه کلکتور و امیتر Q5 رو اتصال کوتاه کردم ولتاژ افزایش پیدا کرد و ۵/۵ ولت شد با لامپ نیز تست کردم با اتصال کوتاه کلکتور و امیتر در ولتاژ ۵/۵ ولت لامپ روشن شد
در صورتی که قبلا ولتاژ افت میکرد و لامپ روشن نمیشد
البته تستهای فوق رو خیلی سریع انجام دادم که به ترانزیستور و تغذیه فشاری وارد نشه
ضمنا فرمودید اگر روش فوق جوابگو نباشد صلاح میبینید دستکاری نکنم و به همون ولتاژ ۶ الی ۲۴ ولت اکتفا کنم .
البته ظاهرا روش فوق جواب میده ولی در هر صورت اگر باز هم جوابگو نباشد آیا با تزریق ولتاژ خارجی به vcc تغذیه امکان استفاده از ولتاژ کمتر از ۶ ولت مقدور میباشد ؟
سپاس.
آخرین ویرایش: