با سلام
این سایتی که این مدار و سایر مدارها در آن هست شاید مفید باشه
در فایل ضمیمه آدرس رو گذاشتم
و یک سوال اینکه خازن جریان Dc زو که غبوز نمیده پس چطور خازن c1 تو شارژ c2 موثره و همچنین جریان در ابتدا از خازن c6 , c3 عبور میکنه(البته فکر کنم اطلاعات من یه مقداری ناقص باشه)توضیح بدید ممنون می شم.
با تشکر
سلام
بابت سوال خوب شما ممنونم
بله خازن ها جریان DC را عبور نمیدهند
ولی برای اینکه ببینی جریان از چه قراره آزمایش زیر را انجام بده
یک لامپ (مثلا 6 ولتی ) را با خازن 1000 میکرو سری کن و به منبع ولتاژ DC متصل کن
می بینی یک لحظه لامپ روشن میشه و کم کم نورش کم میشه و تا ابد خاموش میشه
لذا خازن ها در لحظه اول که از صفر ولت به 6 ولت متصل میشه یک ضربه می بینه که فرکانسش بینهایته و لذا مقاومت خازن صفره و لذا مانند سیم عمل میکنه و لامپ با نور زیاد روشن میشه ولی کم کم میفهمه موضوع چیه و نور لامپ بتدریج کم میشه و وقتی میفهمه جریان DC است دیگه جون به جونش کنی جریانی عبور نمیده
بعبارت دیگر خازن ها انرژی را ذخیره میکنند ولذا تا زمانیکه پر نشده جریان میکشه تا پر بشه و وقتی پر شد دیگه جریانی ازش عبور نمیکنه مگر بخوای از انرژی ذخیره شده اون استفاده کنی که جریانی در جهت معگوس بهت میده
اما اگه دو خازن سری باشند بدیهی است که ولتاژ دو سر خازنی بیشتر میشه که مقاومتش بیشتر و یا ظرفیتش کمتره
دقیقا شبیه دو مقاومت اهمی که اگه بصورت سری به ولتاژی متصل بشه ازآنجاکه جریان مقاومتهای سری با یکدیگر برابرند و ازآنجاکه ولتاژ دو سر هر مقاومتی برابر با مقاومت ضربدر جریانش است لذا ولتاژ دو سر مقاومت بزرگتر بیشتر میشه
مثلا اگه مقاومت 2 اهم و 10 اهم را بصورت سری به 12 ولت متصل کنیم جریان هردو مقاومت 1 آمپر میشه
و لذا ولتاژ دو سر 10 اهمی 10 ولت و ولتاژ دو سر 2 اهمی 2 ولت میشه
حالا اگه یک خازن و مقااومت بزرگ سری باشند خیلی دیر شارژ میشه چون مقاومت جلوی جریان زیاد را میگیره اما اگه خازنی با مقاومت بزرگ موازی کنی لحظه اول بدلایلی که گفتم اتصال کوتاهه و لذا گویی لحظه اول ، مقاومت را اتصال کوتاه کرده اید بنابرین اگر C1 نبود C2 همیشه از طریق دو مقاومت بزرگ R4 ,R6 شارژ میشد ولی حالا در لحظه اول فقط R6 در مسیر حازن C2 است پس زودتر شارژ میشه
اگر متوجه نشدی اعلام کن
سپاس