- 2012-03-01
- 1,502
- 12,120
آفرین
تقریبا درسته
اگه R6 اتصال کوتاه باشه ترانزیستورها میسوزن
زیرا بمحض روشن شدن Q1 ولتاژ 310 ولت از طریق Q1 به دیاک و ییس Q2 میرسه و هر دو ترانزیستور روشن و میسوزند
و اگه R6 قطع باشه ولتاژی به C2 نمیرسه که در لحظه اول ولتاژ C2 بالا بره و بزرگتر از 30 ولت بشه و Q2 را استارت کنه
وظیفه D1 اینه که زمان تخلیه C2 را خیلی کم میکنه یعنی بمحضیکه Q2 روشن بشه هرچی C2 ولتاژ داشته باشه بلافاصله از طریق کلکتور امیتر Q2 به گراند متصل و دشارژ و تخلیه میشه
و لذا برای اینکه C2 دوباره شارژ بشه باید جریانی از طریق R6 که مقاومتش خیلی بزرگه و 1 مگا است شارژش کنه که زمان قابل توجهی میخواد و لذا یک ذره که از طریق این مقاومت 1 مگا شارژ بشه سیکل بعدی از راه میرسه و دوباره از طریق Q2 دشارژ میشه و لذا بعد از استارت هیچوقت به 30 ولت نمیرسه که در عملکرد مدار اختلالی ایجاد کنه
لذا R6 , D1 زمان شارژ را بسیار بزرگتر از زمان دشارژ C2 میکنه و لذا دیاک فقط در راه اندازی فعال میشه و سپس قطع است
درواقع C1 , R4 , R6 , D1 برای این منظوره که دیاک فقط در لحظه اول یعنی در استارت موثر باشه و در بقیه موارد دیاک قطع بشه
البته اگه من طراحی میکردم با کمی تغییر در این قسمت دو قطعه را حذف میکردم یعنی جای دیود را تغییر میدادم و C1 , R6 را حذف میکردم تا عمر لامپ بیشتر بشه
سپاس
به نام خدا
استاد من در رابطه با خازن C1 قبلا زیاد تحقیق کردم
اگر هم تو مدار نباشه مشکلی به وجود نمی یاد
و لامپ روشن میشود
به این نتیجه رسیدم که به این خازن میگن خازن اسنابر
و توان تلافتی ترانزیستورها رو کم میکند