آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

mohssen

VIP+ افتخاری
کاربر
2013-02-27
1,492
6,626
forum.paezaan.com
سلام
خب منم شنیدم این مورد را/ اینجوری نیست که به چشم بیاد و متوجه بشیم .
بالاخره داخل حباب باید گازی باشه تا در صورت اعمال ولتاژ بالا و مناسب (بخار جیوه)/ نور تولید کنه.
چند روز پیش لامپی کم نور روشن میشد / برد سالم بودش / اما وقتی حباب یا فلورسنت رو عوض کردم جواب داد .
خب این وسط از فلورسنت فقط میشه به گاز داخلش شک کرد که مقدارش مثل اولش نبوده که نور کمی میداده !
یاحق
سلام به نظرم بخاطر گرمای تولبد شده گاز داخل لامپ دچار فعل و انفعالات شیمیایی میشه و از یه جایی به بعد خاصیتش رو از دست میده

afshin.j

کاربر
2011-10-16
23
58
جنوب
باسلام
یک لامپ120وات را تعمیر کردم ترانزیستورو خازن صافی را با همان مشخصات گذاشتم و به جای فیوز شیشه ای یک سیم نازک قرار دادم.
بدون مشکل چند ماهی کار کرد. اما بعد از گذشت چند ماه بعد از اینکه خاموش کردم دیگر روشن نشد وکلید را به وضعیت خاموش گذاشتم، پس از گذشت 12 ساعت مجددا کلید را زدم و روشن شد.
مدار را کنترل کردم اما ظاهرا مشکلی نبود.درواقع بایستی از خاموش شدن لامپ چند ساعتی بگذرد تا مجددا روشن شود و هر چه میگذرد این زمان تاخیر طولانی تر میشود. ضمنا کلید بایستی در این مدت در وضعیت خاموش باشد. ( البته در وضعیت کلید روشن امتحان نکردم )
این موضوع بعنوان سوال برای دانشجویان الکترونیک مطرح شد که جواب درستی داده نشد.
من در رشته عمران تدریس میکنم. اما سالهاست تعمیرات الکترونیکی انجام میدهم. در واقع از زمان طرح کاد دبیرستان " 25 سال قبل "
لطفا راهنمایی بفرمایید.

http://www.irantk.ir/irantk3471-69/

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
باسلام
یک لامپ120وات را تعمیر کردم ترانزیستورو خازن صافی را با همان مشخصات گذاشتم و به جای فیوز شیشه ای یک سیم نازک قرار دادم.
بدون مشکل چند ماهی کار کرد. اما بعد از گذشت چند ماه بعد از اینکه خاموش کردم دیگر روشن نشد وکلید را به وضعیت خاموش گذاشتم، پس از گذشت 12 ساعت مجددا کلید را زدم و روشن شد.
مدار را کنترل کردم اما ظاهرا مشکلی نبود.درواقع بایستی از خاموش شدن لامپ چند ساعتی بگذرد تا مجددا روشن شود و هر چه میگذرد این زمان تاخیر طولانی تر میشود. ضمنا کلید بایستی در این مدت در وضعیت خاموش باشد. ( البته در وضعیت کلید روشن امتحان نکردم )
این موضوع بعنوان سوال برای دانشجویان الکترونیک مطرح شد که جواب درستی داده نشد.
من در رشته عمران تدریس میکنم. اما سالهاست تعمیرات الکترونیکی انجام میدهم. در واقع از زمان طرح کاد دبیرستان " 25 سال قبل "
لطفا راهنمایی بفرمایید.

http://www.irantk.ir/irantk3471-69/

درود

بدون نقشه اظهار نظر دقیق مقدورم نیست.
اما احتمالا سیستم راه اندازی لامپ مخدوش شده و درصورت تخلیه خازن ها قابل اغماض میشه و دراینصورت یا مقاومتی بزرگتر از 100 کیلو معیوبه و یا خازن عدسی سری با فیلامان نشتی داره .

سپاس

tahaali9095

مدیر تعمیرات مانیتور LED ، LCD ، CRT و پلاسما
مدیر تالار
2012-01-26
4,617
26,890
مشهد
با سلام
بعضی از لامپهای کم مصرف هنگام دسترسی به برد آن قاب ان شکسته و موقع جمع کردن محکم بسته نمیشود !
میخواستم بدانم از چه چسبی میشه استفاده کرد تا کار محکم بسته شودو قاب خودشو محکم بگیره !
چون نوع چسب مهمه ، لامپ گرم میشه و داغ میکنه و چسب نباید بر اثر داغ شدن خودش رو ول کنه و قاب باز بشه!
باتشکر

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,120
به نام خدا
چسب سنگ بهترین گزینه بوده که من قبلا استفاده میکردم

NICHICON

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
VIP PLUS
vip
vip افتخاری
کاربر
2012-03-01
1,502
12,120
به نام خدا
اساتید عزیز مد نظر داشته باشید که اکثر اوقات خود حباب باعث سوختن برد لامپ میشود
چون بر اثر کارکردن مقاومت لامپ تغییر میکند
چون مدار رزونانسی هست انقدر جریان میده تا ترانزیستور میسوزه
بهترین کار این هست که یا از گرما ترانزیستور متوجه شویم
یا باید جریان رو اندازه گیری کنید

tofan_2050

کاربر
2008-04-21
72
75
سلام دوستان کسی شماتیک لامپهای چینی که به نامهای نما نور نینا نور و ... که 40 وات به بالا رو نداره

mohssen

VIP+ افتخاری
کاربر
2013-02-27
1,492
6,626
forum.paezaan.com
به نام خدا
اساتید عزیز مد نظر داشته باشید که اکثر اوقات خود حباب باعث سوختن برد لامپ میشود
چون بر اثر کارکردن مقاومت لامپ تغییر میکند
چون مدار رزونانسی هست انقدر جریان میده تا ترانزیستور میسوزه
بهترین کار این هست که یا از گرما ترانزیستور متوجه شویم
یا باید جریان رو اندازه گیری کنید
سلام مهندس جریان کل لامپ یا هر فیلیمان رو باید اندازه گرفت؟
حد استاندارد برای واتهای متفاوت رو میدونید؟

مجید89

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2010-12-14
799
4,106
شمال
با سلام.
1- توی لامپ اگه مقاومت نیم اهم نیم وات بسوزه، آیا میتونم به جاش دو تا مقاومت 1 اهم 0.25 وات رو با هم موازی کنم؟ میدونم از نظر تئوری درسته اما از نظر عملی کسی تجربه ای داره؟
2- مقدار جریان ماکزیمم فیوز شیشه ای توی لامپهای مختلف چقدره؟
ممنون میشم راهنمایی بفرمایین.

tofan_2050

کاربر
2008-04-21
72
75
باسلام من چندین حباب دارم که یطرف سوخته است طبق گفته دوستان طرفی که سوخته رو اتصال کوتاه کردم لامپ روشن میشه اما چشمک میزنه بجای اتصال کوتاه از مقاومت یک اهم تا ده اهم هم استفاده کردم هیچ تغییری حاصل نشد با یردهای دیگه هم همین حالت بود چکار کتم

بالا