آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

solara

کاربر vip
vip
کاربر
2010-07-31
197
405
اصفهان
با سلام خدمت دوستان محترم....بنده چند سوال در زمینه تعمیر لامپ کم مصرف دارم....امیدوارم شما دوستان به من کمک کرده و مرا یاری دهید...
1_ من متوجه شده ام که ترانزیستور های 1300x دارای دو مدل دیود دار و معمولی هستند...که در نوع دیود دار یک دیود بین پایه امیتر و کلکتور قرار دارد....سوال من این است که من وقتی میخواهم یک لامپ کم مصرف سوخته را تعمیر کنم از کجا بفهمم که ترانزیستور آن از کدام مدل میباشد؟ چون ترانزیستور ها سوخته اند...و این که من باید چه نوع ترانزیستوری در مدار قرار بدهم؟دیود دار یا معمولی؟
آیا میتوان این دو نوع ترانزیستور را جایگزین هم کرد؟ در عمر لامپ تاثیری ندارد؟...
چون بنده قصد خرید ترانزیستور را دارم...به فروشگاه های مختلف در تهران تماس گرفتم خود نمیدانستند که ترانزیستور معمولی است یا دیود دار...چون من شهرستانم نمیدانم چه کنم؟ بخرم یا نخرم؟
سوال بعدی بنده این است که اگر میشود آموزش تعمیر لامپ 150 و 200 وات را هم قرار دهید... چون برد آنها با برد های دیگر تفاوت دارد.....اگر میشود عکسی از برد های این لامپ ها هم قرار بدهید...
سوال بعدی من این است که آیا میتوان جای ترانزیستور 13003 از ترانزیستور 13005 استفاده کرد؟ آیا عمر لامپ بیشتر خواهد شد؟ یا خیر ارزش ندارد ترانزیستور قویتر گذاشت؟
سوال بعدی بنده این است که دلیل اینکه ترانزیستور ها بعد از چند ثانیه روشن شدن لامپ میسوزن چیه همه قطعات تست شده و سالم هستند و بعد تعویض ترانزیستور ها دوباره میسوزن.در ضمن گرمای زیادی هم دارن! ترانزیستور 13003
سوال بعدی بنده این است که من میخوام مثلا ترانزیستور مارک st بخرم...دو نوع داره ارجینال و چینی.. که ارجینال قیمتش دوبرابر چینی هستش...میخوام ببینم چینی بخرم یا ارجینال؟ اگه ترانزیستور چینی بزارم چه مدت کار میکنه؟ آیا ارزش داره که ترانزیستور ارجینال بزارم برای لامپ کم مصرف....چون نمیخوام لامپ سریع بسوزه و مشتری ناراحت بشه....
درود برشما.ای کاش سوالاتون رو تکی میپرسیدین.
بله شما درست میگین.ترانزیستورها دیود دار و معمولی هستن.دیود دار را میشود به جای معمولی گذاشت اما برعکس ان نمیشود.بهتر است دیود دار تهیه کنید.وقتی ترانزیستور ها داغ میشوند یعنی یک قطعه جریان زیادی میکشد که معمولا آن خود تیوپ لامپ میباشد که اگر موجود است باید تعویض گردد وگرنه بی فایده است.اگر003 نداشته باشید اشکالی نداره005استفاده کنید.مطمعن باشید ک مشکلی پیش نمی اید اما بهتر است از خود003استفاده کنید.برای لامپ نیازی ب ترانزیستور مرغوب نیست اما اگر لامپ شما از کیفیت خوبی برخوردار است و همچنین برای لامپ وات بالا(80به بالا)بهتر است از جنس ترانزیستور خوب استفاده کنید.من نمیدونم منظورتون از لامپ های 200 واتی چیه.اخه همه ی بالاستها در کل یک جورن.ولی بازم سوال داشتین بپرسین.در خیلی از بالاستها هم از ترانزیستور ماسفت استفاده میشود.که تعمیر ان ها هم مشابه همین هاست.در آخر عرض کنم که برای لامپ کم مصرف ترانزیستور دیود دار به لحاظ تجربه ی بنده خیلی خیلی بهتر است. باتشکر از همه اساتید انجمن.

فرستاده شده از GT-I9105P

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,554
7,104
IRANTK
سلام و خیلی ممننون بابت راهنمایی

نحوه تشخیص ترانزیستور دیود دار و یا معمولی از کجا باید شناخت ایا از روی شماره قطعه مشخص است که از چه نوعی است؟

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: solara

solara

کاربر vip
vip
کاربر
2010-07-31
197
405
اصفهان
سلام و خیلی ممننون بابت راهنمایی

نحوه تشخیص ترانزیستور دیود دار و یا معمولی از کجا باید شناخت ایا از روی شماره قطعه مشخص است که از چه نوعی است؟
اگر سوخته باشد که فقط از روی دیتاشیت میتوانید بفهمید.این هم در صورتی است که قطعه چینی(مارک نباشد)نباشد.ترانزیستور های SXW1300X همگی دیود دار هستند.معولا بعد از شماره ترانزیستور یه حرف لاتین قرار میگیرد که بیانگر دیودار بودن ان است.مثلا در مارک STاگردبعد از شماره حرف Aقرار گیرد یعنی دیوددار است.مثال:13009A.
بعضی مارک ها مثل مارک mf اگر بعد از شماره قطعه حرف D قرار گیرد یعنی دیوددار است.
مثال:13009D
بازم تشکر میکنم از مدیران محترم و همه ی عزیزان سایت

فرستاده شده از GT-I9105P

meshkatelec

کاربر
2016-08-20
15
12
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم از دوستان که به سوالات بنده جواب دادن و راهنمایی کردن تشکر کنم. سوال: (در لامپ 40 وات لوتوس ) در صورت سوختن و نداشتن خازن 18 میکرو 400 ولت کدام یک از خازنها برای تعویض مناسبتر است : 15 میکرو 400 ولت یا 22 میکرو 400ولت. با تشکر

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,554
7,104
IRANTK
با عرض سلام و خسته نباشید میخواستم از دوستان که به سوالات بنده جواب دادن و راهنمایی کردن تشکر کنم. سوال: (در لامپ 40 وات لوتوس ) در صورت سوختن و نداشتن خازن 18 میکرو 400 ولت کدام یک از خازنها برای تعویض مناسبتر است : 15 میکرو 400 ولت یا 22 میکرو 400ولت. با تشکر
سلام

22 میکرو 400 مناسب هست
هیچ وقت هم از میکرو و ولتاژ پاییت تر استفاده نکن
خیلی موارد داشتم که لامت های 40 وات و 50 وات را به جای خازن 22 برداشتند 10 انداختن که بعد ها خازن ترکیده و باعث و بانی سوختن ترانزیستور هاشده
ولی شما 22 بنداز:32000000:

poya72

کاربر
2016-06-02
3
8
سلام
یه لامپ 50واتی هس وقتی روشن بود صدای سوسووز میومد خاموش کردم .مشکل از چی میشه؟
راستی قسمت پایینی یعنی شیشه یکم سیاه شده.

m.saman

کاربر
2016-10-18
6
7
سلام
چرا مقاومت بیس ترانزیستورهای لامپ کم مصرف میترکه؟ یعنی چه چیزی بیشترین نقش در عبور جریان بیش از حد داره؟
چندتا لامپ داشتم که بعد از تعمیر به یک روز نکشیده دوباره میسوزن. مقدار مقاومت هم همون مقدار اولیه گذاشتم ترانزیستور هم مارک st هست 13003
حباب هم بنظر سالم میاد چون هم نو هستش هم مقادر مقاومت فلیمان در حد 2.5 اهم هست.در کل لامپ ها نو هستن و همه قطعاتش در حد چند روز کار کردن،خازن صافی هم که با مولتی متر ظرفیتش درست نشون میده.

سوال: چی باعث ترکیدن ترانزیستور و مقاومت ها میشه؟
- ممکنه خازن نشتی داشته باشه؟
- ممکنه مقدار مقاومت های بیس و امیتر درست انتخاب نشده باشن؟
- ترانزیستور ها بی کیفیت و قلابی هستن؟
- کلا طراحی بالاست اشتباهه؟

ممنون میشم اساتید جواب بنده رو بدن

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,554
7,104
IRANTK
پاسخ : رد: تاپیک لامپ های کم مصرف

سلام
چرا مقاومت بیس ترانزیستورهای لامپ کم مصرف میترکه؟ یعنی چه چیزی بیشترین نقش در عبور جریان بیش از حد داره؟
چندتا لامپ داشتم که بعد از تعمیر به یک روز نکشیده دوباره میسوزن. مقدار مقاومت هم همون مقدار اولیه گذاشتم ترانزیستور هم مارک st هست 13003
حباب هم بنظر سالم میاد چون هم نو هستش هم مقادر مقاومت فلیمان در حد 2.5 اهم هست.در کل لامپ ها نو هستن و همه قطعاتش در حد چند روز کار کردن،خازن صافی هم که با مولتی متر ظرفیتش درست نشون میده.

سوال: چی باعث ترکیدن ترانزیستور و مقاومت ها میشه؟
- ممکنه خازن نشتی داشته باشه؟
- ممکنه مقدار مقاومت های بیس و امیتر درست انتخاب نشده باشن؟
- ترانزیستور ها بی کیفیت و قلابی هستن؟
- کلا طراحی بالاست اشتباهه؟

ممنون میشم اساتید جواب بنده رو بدن
سلام
اینکه چه چیز منجربربه سوختن مداوم ترانزیستورها میشه،دلایل متعددی باعثش میشه
مثلا نیم سوز شدن حباب که باعث عبور زیاد جریان از ترانزیستور و در نتیجه...
انتخاب نا مناسب مقدار ظرفیت مقاومت بایاس و یا حفاظت و هم چنین مقدار وات مقاومت
نشتی ترانزیستور نو و یا مرغوب نبودن آن
خرابی و یا نشتی و یا افت ظرفیت خازن و ...
خرابی ظرفیت خازن راه انداز بین ۲ فیلامان
و....
این دسته از موارد بالا منجرب به سوختن ترانزیستور ها میشود.
شما ابتدا خازن صافی بدون هیچ شک و تردید تعویض کنید و همچنین دیود های یکسوسازی و از این اطمینان حاصل کنید که مثدار ظرفیت و توانومقاومت همان فابریک خودش را قرار داده اید
قبل از اینکه مدار رو جمع و جور کنی با لامپ تست ۱۰۰ وات تست بگیر.
در یک ربع و حتی نیم ساعت اول ترانزیستور ها نباید ذره ای داغ کنند
و همچنین لامپ تست روشن شود.
اگر این گونه که ذکر کردم بود ابتدا از سلامت قطعات موجود و همچنین خازن راه انداز ۲ فیلامان و بعد از همه این ها اگر جواب نداد با یک حباب دیگر تست و نتیجه اعلام کن تا راه حلی برای آن پیدا کنم.
سپاس

Sent from my SM-G925F using IranTk Forum mobile app

mehran76gh

VIP+ افتخاری
کاربر
2016-06-17
1,554
7,104
IRANTK
سلام
یه لامپ 50واتی هس وقتی روشن بود صدای سوسووز میومد خاموش کردم .مشکل از چی میشه؟
راستی قسمت پایینی یعنی شیشه یکم سیاه شده.
سلام
خوب کاری کردید
اگه خاموش نمیکردی احتمال داشت فیوز خانه بپره! و همچنین قطعات سالم برد لامپ رو بسوزاند.
حباب عمرش تمام شده و عملا کاری نمیشه کرد جز تعویض حباب،و چون حباب در بازار موجود نیست زحمت خریدن یک لامپ نو گردنتون افتاد [emoji6]
موفق باشید

Sent from my SM-G925F using IranTk Forum mobile app

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: m.saman

m.saman

کاربر
2016-10-18
6
7
اقا مهران خیلی ممنون از جواب کاملتون
قبل از اینکه مدار رو جمع و جور کنی با لامپ تست ۱۰۰ وات تست بگیر.
در یک ربع و حتی نیم ساعت اول ترانزیستور ها نباید ذره ای داغ کنند
و همچنین لامپ تست روشن شود.
بله همیشه لامپ های تعمیری رو اول با چراغ تست امتحان میکنم، بیشتر وقتا رشته چراغ تست فقط در حد سرخ شدن روشن میشه، بعضی وقتا هم کمی نور میده.

البته این چند مورد لامپ که یک روزه دوباره سوختن بیشترشون از یه مارک بودن و نو هم بودن که سوختن، حالا طبق فرمایش شما رو هر کدوم یه قسمت از قطعات رو عوض کردم و میذارم چند روز تا ببینم کدومشون دوباره می سوزه. و نتیجه رو میگم خدمتتون

بالا