درود برشما.ای کاش سوالاتون رو تکی میپرسیدین.با سلام خدمت دوستان محترم....بنده چند سوال در زمینه تعمیر لامپ کم مصرف دارم....امیدوارم شما دوستان به من کمک کرده و مرا یاری دهید...
1_ من متوجه شده ام که ترانزیستور های 1300x دارای دو مدل دیود دار و معمولی هستند...که در نوع دیود دار یک دیود بین پایه امیتر و کلکتور قرار دارد....سوال من این است که من وقتی میخواهم یک لامپ کم مصرف سوخته را تعمیر کنم از کجا بفهمم که ترانزیستور آن از کدام مدل میباشد؟ چون ترانزیستور ها سوخته اند...و این که من باید چه نوع ترانزیستوری در مدار قرار بدهم؟دیود دار یا معمولی؟
آیا میتوان این دو نوع ترانزیستور را جایگزین هم کرد؟ در عمر لامپ تاثیری ندارد؟...
چون بنده قصد خرید ترانزیستور را دارم...به فروشگاه های مختلف در تهران تماس گرفتم خود نمیدانستند که ترانزیستور معمولی است یا دیود دار...چون من شهرستانم نمیدانم چه کنم؟ بخرم یا نخرم؟
سوال بعدی بنده این است که اگر میشود آموزش تعمیر لامپ 150 و 200 وات را هم قرار دهید... چون برد آنها با برد های دیگر تفاوت دارد.....اگر میشود عکسی از برد های این لامپ ها هم قرار بدهید...
سوال بعدی من این است که آیا میتوان جای ترانزیستور 13003 از ترانزیستور 13005 استفاده کرد؟ آیا عمر لامپ بیشتر خواهد شد؟ یا خیر ارزش ندارد ترانزیستور قویتر گذاشت؟
سوال بعدی بنده این است که دلیل اینکه ترانزیستور ها بعد از چند ثانیه روشن شدن لامپ میسوزن چیه همه قطعات تست شده و سالم هستند و بعد تعویض ترانزیستور ها دوباره میسوزن.در ضمن گرمای زیادی هم دارن! ترانزیستور 13003
سوال بعدی بنده این است که من میخوام مثلا ترانزیستور مارک st بخرم...دو نوع داره ارجینال و چینی.. که ارجینال قیمتش دوبرابر چینی هستش...میخوام ببینم چینی بخرم یا ارجینال؟ اگه ترانزیستور چینی بزارم چه مدت کار میکنه؟ آیا ارزش داره که ترانزیستور ارجینال بزارم برای لامپ کم مصرف....چون نمیخوام لامپ سریع بسوزه و مشتری ناراحت بشه....
بله شما درست میگین.ترانزیستورها دیود دار و معمولی هستن.دیود دار را میشود به جای معمولی گذاشت اما برعکس ان نمیشود.بهتر است دیود دار تهیه کنید.وقتی ترانزیستور ها داغ میشوند یعنی یک قطعه جریان زیادی میکشد که معمولا آن خود تیوپ لامپ میباشد که اگر موجود است باید تعویض گردد وگرنه بی فایده است.اگر003 نداشته باشید اشکالی نداره005استفاده کنید.مطمعن باشید ک مشکلی پیش نمی اید اما بهتر است از خود003استفاده کنید.برای لامپ نیازی ب ترانزیستور مرغوب نیست اما اگر لامپ شما از کیفیت خوبی برخوردار است و همچنین برای لامپ وات بالا(80به بالا)بهتر است از جنس ترانزیستور خوب استفاده کنید.من نمیدونم منظورتون از لامپ های 200 واتی چیه.اخه همه ی بالاستها در کل یک جورن.ولی بازم سوال داشتین بپرسین.در خیلی از بالاستها هم از ترانزیستور ماسفت استفاده میشود.که تعمیر ان ها هم مشابه همین هاست.در آخر عرض کنم که برای لامپ کم مصرف ترانزیستور دیود دار به لحاظ تجربه ی بنده خیلی خیلی بهتر است. باتشکر از همه اساتید انجمن.
فرستاده شده از GT-I9105P