آی پی امداد
abtahi

تاپیک لامپ های کم مصرف

solara

کاربر vip
vip
کاربر
2010-07-31
197
405
اصفهان
سلام
بنده یه لامپ 40وات دارم که قسمت پشت برد سیاهی وقطعی داشت
با چک کردن دیود های یکسوساز ها دیدم هر چار تاشون اتصال کوتاه شدن و فیوزش هم بینهایت شده بود که با تعویض این قطعات و ترمیم قطعی مدار با اتصال به برق دوباره مدار و دیود ها سوخت و پشت مدار دوباره دچار قطعی شد
دلیل سوختن چی میتونه باشه؟ چون ترانزیستور ها و مقاومت هارو چک کردم سالم بودند
با تشکر:khandehhh:
سلام دوست عزیز
هرچهار دیود ورودی و ترانزیستورها و خازن بشکه ای 400 ولت حتما حتما حتما تعویض شوند.در صورت سوختگی چهار مقاومت اطراف تعویض شوند

mezovash

کاربر
2014-09-06
6
9
با سپاس فراوان از توجه شما به سوال بنده
فقط آیا این گونه ترانزیستورها اسم خاصی هم دارند که آن را نسبت به بقیه متمایز گرداند.
واقعیتش یک مدل لامپ هست که کلا از این نوع ترانزیستور که سه حالته است استفاده کرده
آیا اسم خاصی داره مثلا mosfet....jfet....bjt.....?????

mezovash

کاربر
2014-09-06
6
9
یک سوال تخصصی داشتم
کاربرد سلف حلقه ای( همونی که 3 دور سیم پیچ بارنگهای مختلف داره) دقیقا در مدار چی هست؟؟ ممنون میشم با جزییات کامل همراه با تحلیل مدار شرح دهید

با سپاس فراوان از اساتید

masood789

کاربر
2012-02-09
251
621
با سپاس فراوان از توجه شما به سوال بنده
فقط آیا این گونه ترانزیستورها اسم خاصی هم دارند که آن را نسبت به بقیه متمایز گرداند.
واقعیتش یک مدل لامپ هست که کلا از این نوع ترانزیستور که سه حالته است استفاده کرده
آیا اسم خاصی داره مثلا mosfet....jfet....bjt.....?????
ترانزیستور های بالاست لامپ های بخار جیوه که معمولا شماره اونها با 13000 شروع میشه ترانزیستور npn قدرت و ولتاژ بالا و سریع هستند و مدار تقریبا یک فلیپ فلاپ با فرکانس خیلی بالاست که بعد از سیم پیچ اصلی موجب التهاب بخار جیوه میشه
یک سوال تخصصی داشتم
کاربرد سلف حلقه ای( همونی که 3 دور سیم پیچ بارنگهای مختلف داره) دقیقا در مدار چی هست؟؟ ممنون میشم با جزییات کامل همراه با تحلیل مدار شرح دهید

با سپاس فراوان از اساتید
اون سیم پیچ وظیفه کنترل دو ترانزیستور را در مدار نسبت به خروجی منتهی به لامپ رو بر عهده داره و در حالتی مانند فیدبک سوییچینگ عمل میکنه. تا مانع از فشار اومدن به ترانزیستور ها بشه .
تحلیل مدار بالاست خیلی پیچیده نیست . کمی به نقشه های موجود در اینترنت نگاه کنید با کمی صرف وقت متوجه میشید :)

mezovash

کاربر
2014-09-06
6
9
با تشکر از دوستان عزیز
بله من نقشه مدارها رو دیدم ولی تحلیلهای متفاوتی داره برای همین این سوالات رو میپرسم که پازل داخل ذهنم تکمیل بشه:welcoming:

و یک سوال دیگه: در همین مدار لامپ های کم مصرف فلورسنت(CFL) : وظیفه اصلی و دیگر وظیفه های چوک همون بزرگه که شبیه ترانسه (اشتباها ترانس هم گفته میشه) چیـــست؟؟؟؟
چرا دو پایه داره؟؟ از چهار پایه فقط دو پایه اش اتصاله دوتای دیگه جهت استحکامه

بازم تشکر

mezovash

کاربر
2014-09-06
6
9
ممنون از وقتی که گذاشتین
منظورم بالاست بخار جیوه نبود
منظورم از سوال اولی ترانزیستورهای بالاست لامپ های کم مصرف فلورسنته(همونی که تو همه خونه ها هست) که اکثرا از 13003 شروع میشه تا 13009

و درضمن جواب سواله من اون نبود....میخوام ببینم به این مدل ترانزبستور که سه حالت داره انگار 3تا دیوده( این درحالیست که تا الان هرچی ترانزیستور دیدم دو حالت فقط راه داده) چی میگن؟؟؟؟

با سپاس

masood789

کاربر
2012-02-09
251
621
لامپ های کم مصرف فلورسنت و مهتابی و fpl و ... رو کلن بهشون میگن بخار جیوه :|

این ها ترانزیستور هستند . مثل همه ترانزیستور ها .

و چک بزرگ . تقویت کننده مرحله آخر هست.

http://www.pavouk.org/hw/lamp/bigluz20w.png

این نقشه رو براتون پیدا کردم . گفتم بذارم ببینید :)

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: mezovash

rasoolahmadi

کاربر
2015-03-31
2
5
سلام
من یه لامپ کم مصرف دارم تعمیر میکنم مشکل از فیوزش بود که سوخته ولی باجایگزینی سیم نازک باز هم فیوزش(همون سیم نازک)میسوزه.
درضمن فیوز اصلیش سیاه شده بود و ترکیده بود (امکاناتصالی)
لطفا کمکم کنین

asadbekam

کاربر
2009-06-22
37
80
سلام
من یه لامپ کم مصرف دارم تعمیر میکنم مشکل از فیوزش بود که سوخته ولی باجایگزینی سیم نازک باز هم فیوزش(همون سیم نازک)میسوزه.
لطفا کمکم کنین
سلام
احتمال زیاد چهار دیود پل و خازن 400 ولت سوخته است.
آنها را تست کرده و در صورت معیوب بودن تعویض کنید.
یا علی

mmm3

کاربر
2010-07-25
60
136
سلام
لطفا کمکم کنین

درود
پل دیود و ترانزیستور ها بررسی شود. با احتمال کمتر خازن شیمیایی 400 ولت نیز بررسی گردد.

بالا