- 2012-03-18
- 10,107
- 80,113
با سلام
جناب hasank عزیز
ببخشید وسط بحث پریدم.
اون ترانزیستور a56 فکر کنم پیشوند هم داشته باشه به اسمmps که مجموعا" mpsa56 روی بدنه ترانزیستور حک شده.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
در مورد نتیجه کار خودم به اطلاع برسونم که طبق اوامر شما که فرمودید با دو تغذیه جدا از هم و استفاده از مقاومت های گوناگون خروجی( قسمت بلندگو ) رو اتصال بدم نتیجه کارم رو می نویسم
نقل قول از شما :
1- از منبع تغذیه مستقل و قابل تنظیمی بجای آمپلیفایر استفاده کنید
2- ازآنجاکه جریان بلندگو همیشه ماکزیمم نیست لذا باید در جریانهای متفاوت آزمایش کنید ( اگر منبع تغذیه مجهز ندارید که جریان آمپلیفایر فرضی را تغییر دهید کافیست بجای اتصال کوتاه از مقاومتهای مختلف استفاده کنید)
من امروز از دو تغذیه جدا یعنی از دو تا آداپتور برای تست استفاده کردم
یک آداپتور 9 ولت 250میلی آمپر که خروجی مثبتش رو به قسمت to amp وصل کردم و یک آداپتور 12 ولت 500 میلی آمپر که برای تغذیه مدار محافظ استفاده کردم. و گراند هر دو آداپتور رو هم به گراند مدار وصل کردم .
خروجی رو با مقاومت های زیر 40 اهم بالاتر از 1 وات اتصال دادم و نتیجه به شرح زیر است:
1) با مقاومت 39 اهم رله عمل نکرد
2) با مقاومت 22 اهم رله عمل نکرد
3)با مقاومت 16 اهم رله عمل نکرد
4)با مقاومت 10 اهم رله عمل نکرد
5)با مقاومت 9 اهم رله عمل نکرد
6)با مقاومت 7.6 اهم رله عمل نکرد
7)با مقاومت 6 اهم رله عمل کرد
8)با مقاومت 5.6 اهم رله عمل کرد
9)با مقاومت 1.5 اهم رله عمل کرد
البته شما فرموده بودید از صفر تا 2 کیلو اهم ولی با توجه به مقادیر بالا در صورتی که اتصال خروجی با مقاومت بالاتر از 6 اهم انجام بشه رله عمل نمی کنه .
با تشکر
سلام
از پاسخ زیبا و مفهوم شما ممنونم
1- چطور از پیشوند A56 مطمئنید من اطمینانی روی KSP06 هم ندارم البته MPSA56 قرینه خوبی برای KSP06 هست ولی میخوام اصل ترانزیستورهای شرکت سازنده را پیدا کنیم
در مورد خودتون چون نمیدونستم منبع تغذیه شما چه ولتاژ و قدرتی داره مقاومت 0 تا 2 کیلو را توصیه کردم که با هر منبعی جواب بده
مثلا ولتاژ 9 ولت آداپتور 250 میلی آمپری شما با اتصال به 6 اهم (لبه مرز) بشدت افت میکنه و عمرا بتونه 1 آمپر هم بده ولی اگه 5 آمپری بود مرز بالاتر میرفت زیرا براحتی میتونست با همون 9 ولت حدود 1/5 آمپر به 6 اهمی بده و لذا قطعا مرز فوق بالای 10 اهم قرار میگرفت همینطور مقدار ولتاژ هم باعث تغییر مرز میشه
اساسا 250 میلی آمپری خیلی کمه و آزمایش را دشوار میکنه ولی انجام میدیم و اتفاقا چیزهای تازه ای هم یاد میگیری
لذا بدلیل ولتاژ پایین 9 و ناتوانی و جریان ناچیز آداپتور محدوده مرزی در مقاومتهای پایین واقع شده و آزمایش را برات سخت کرده
بنابرین جای آداپتورها را عوض کن یعنی کوچکتره برای محافظ و بزرگتر و قویتره بجای آمپلیفایر که احتمالا کمی بهتر میشه و مرز بالاتر میره و تغییر دادن مقاومت کمی ساده تر میشه که بتونی لرزش رله را ببینی
بدلیل تعویض هر دو تغذیه و با توجه به ضعف آداپتورها که تعداد متغیر ها را زیاد میکنه پبش بینی دقیق نیاز به محاسبات پیچیده نیاز داره ولی به احتمال زیاد با تعویض آداپتورها این محدوده کمی بالاتر میره و راحت تر میشی
بنظر میاد هنوز لرزش رله را ندیدی
قبلا پیشنهاد کردم موقتا اتصال پلاتین NO و کلکتور را قطع کنید تا زودتر لرزش را ببینید و رفع لرزش را تست کنید
لذا اگر تابحال اتصال فوق را قطع نکردی حتما قطع کن تا لرزش رله را زودتر ببینی
در وضعیت قبلی مرز شما بین 6 و 7/6 است و لذا لرزش رله با تغییر مقاومت بین 6 و 7/6 اهم اتفاق می افته و خیلی سخته که چنین مقاومتهایی درست کنی ولی با سری و موازی کردن میتونی
آزمایش کن و سعی کن در محدوده مقاومت قطع و مقاومت وصل آنقدر مقاومت را تغییر دهی که لرزش را ببینی و سپس 4/7 کیلو را برای رفع لرزش رله آزمایش کنی ( والا با اتصال به آمپلیفایر در ولوم خاصی به لرزش میافته ) منتظر نتیجه هستم
میبینی در عمل چه اطلاعاتی بدست میاری که هرگز در مطالعه و بصرف کاغذ و قلم و تئوری بسادگی و بسرعت بدست نمیاد
احسنت و منتظرم
آخرین ویرایش: