آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام
استاد ببخشید این سوالات برام پیش اومده:
1) وقتی میشه از دو سمت آیسی با تغذیه تک قطبی ( مثل همون شکل دوم در پست قبلی ام ) استفاده کرد دیگه چه نیازی به استفاده از خط وسط هست؟
2 ) تو شکلی که قرار دادید به نظرم جای پین های ولتاژها اشتباه شده یعنی پین 4 به ولتاژ منفی باید وصل شود و پین 8 به ولتاژ مثبت. درسته؟
3) نیازی نیست خازنها ( 100 نانو ) در شکل از نوع الکترولیتی انتخاب شوند ؟
4) قسمت گراند ( G ) احتمالا" باید به پین های 3 و 5 وصل شود درسته ؟
با تشکر

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: pedram

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
سلام
استاد ببخشید این سوالات برام پیش اومده:
1) وقتی میشه از دو سمت آیسی با تغذیه تک قطبی ( مثل همون شکل دوم در پست قبلی ام ) استفاده کرد دیگه چه نیازی به استفاده از خط وسط هست؟
2 ) تو شکلی که قرار دادید به نظرم جای پین های ولتاژها اشتباه شده یعنی پین 4 به ولتاژ منفی باید وصل شود و پین 8 به ولتاژ مثبت. درسته؟
3) نیازی نیست خازنها ( 100 نانو ) در شکل از نوع الکترولیتی انتخاب شوند ؟
4) قسمت گراند ( G ) احتمالا" باید به پین های 3 و 5 وصل شود درسته ؟
با تشکر
سلام :
1- استفاده از ولتاژ متقارن در اپ امپ ها محسناتي دارد كه در يك نگاه >> رسيدن به تقويت ولتاژ بالاتر با جريان كمتر در خروجي و همچنين سازگاري {مچينگ اسان با مدارات مجاور .. تطبيق امپدانس بهتر و... } و كاهش نويز ...و خيلي پارامترهايي كه در ديتا شيت انها اشاره شده است .
در صورت امكان و تا ميتونيد {در صورتيكه ايسي فوق توانايي ... متقارن داشته باشد } توصيه ميشود ولتاژ متقارن را بكار گيريد .
2- بله حق با شماست البته اين يك شكل فرضي بود كه بنده در نام گذاري خطوط مثبت و منفي تغذيه اصلي اشتباهي داشتم كه اصلاح شد .
3- با توجه به مصرف جريان پايينتر پري امپلي ها همين خازن هم كافي خواهد بود ولي در صورت مصرف مدار بيش از حدود 80 ميلي امپر همين خازن ها به همراه دو خازن پلاريته حدود 470 ميكرو x ولت ديگر و همچنين قطعات تقويت جريان نيز نياز ميباشد .
بستن مستقيم پين هاي 3و 5 به گراند بستگي به طرح مدار دارد و اين امكان وجود دارد كه بكار گرفته شود و يا از يك مقاومت سري نيز {جهت بالا بردن امپدانس noninput } و يا در صورت نياز به صافي در مدار ورودي عبوري از قطعات ديگر نيز استفاده شود .{در اين طرح شما مستقيما وصل ميشه } . و حتي تمام پين و سيم هايي كه به گراند منتهي ميشود نيز شامل ميباشد .
موفق باشيد .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام استاد چه کار می کنید با زحمات ما:eek:k:
استاد مداری که در لینک زیر آورده شده یک مدار تن کنترل هست که در ورودی اش پری هم دارد .
1) آیا این قابلیت وجود داره تا میکروفن دینامیکی به ورودی اش وصل بشه ؟
2) منظور از vbias در شکل چیه و آیا باید دو تا vbias ها باید به هم وصل شوند؟
3) این مدار با ولتاژ 12 تک کار می کند ؟
لینک مدار : http://www.sonelec-musique.com/electronique_realisations_correcteur_tonalite_003.html
با تشکر

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: pedram

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
سلام استاد چه کار می کنید با زحمات ما:eek:k:
استاد مداری که در لینک زیر آورده شده یک مدار تن کنترل هست که در ورودی اش پری هم دارد .
1) آیا این قابلیت وجود داره تا میکروفن دینامیکی به ورودی اش وصل بشه ؟
2) منظور از vbias در شکل چیه و آیا باید دو تا vbias ها باید به هم وصل شوند؟
3) این مدار با ولتاژ 12 تک کار می کند ؟
لینک مدار :
با تشکر
سلام :
ميثم جان اين مدار ميشه گفت بدون دغدغه براي يك پري امپلي فاير مناسب ميباشد ولي امپدانس ورودي ان بالاست و از طرفي ميكروفون هاي معمولي ديناميكي { رايج معمول بازار } امپدانس پاييني دارند اگر ميخواهيد از كيفيت مناسب اين مدار با ميكروفون ديناميكي بهره ببريد بايد دنبال يك ميكروفون با كيفيت و امپدانسي بالاتر از يك كيلو اهمي ابتياع كنيد { البته استاندارد در 600 اهم ميباشد } ولي اين بازاري هاي موجود حتي تست شده در زير 100 اهم هم ديده شده است .
مدار فوق با بهره گيري از تقسيم مقاومتي يك نقطه { زمين كاذب } ايجاد كرده ( در پست قبلي هم روش تهيه ... بجاي تغذيه دوبل از تك قطبي ...) كه همون ولتاژ باياس ايسي فوق ميباشد شما ميتونيد توسط دو مقاومت يك كيلو اهمي اينكار را انجام داده و نقطه صفر فوق را به نقاط vbias وصل كنيد . در اين صورت بله با يك ولتاژ 0 الي 15 { ترجيحا همون 12 ولت } معمولي { تك قطبي } مدار را راه اندازي كنيد .
دليل استفاده از هر دو اپ امپ علاوه بر خاصيت صافي گري انها جبران اختلاف فازي 180 درجه اي ورودي با خروجي هر يك انها ميباشد لذا سيگنال ورودي با خروجي همفاز مي باشد .{ يكي ديگر از محاسن اين مدار } در اينگونه ارايش و طرح مداري نويز هر طبقه در طبقه بعدي هم فاز و از بين خواهد رفت منظور : { جمع سيگنال منفي با سيگنال مثبت = صفر.}
موفق باشيد .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
ميثم جان اين مدار ميشه گفت بدون دغدغه براي يك پري امپلي فاير مناسب ميباشد ولي امپدانس ورودي ان بالاست و از طرفي ميكروفون هاي معمولي ديناميكي { رايج معمول بازار } امپدانس پاييني دارند اگر ميخواهيد از كيفيت مناسب اين مدار با ميكروفون ديناميكي بهره ببريد بايد دنبال يك ميكروفون با كيفيت و امپدانسي بالاتر از يك كيلو اهمي ابتياع كنيد { البته استاندارد در 600 اهم ميباشد } ولي اين بازاري هاي موجود حتي تست شده در زير 100 اهم هم ديده شده است
.سلام استاد راستش اسم من محمد هست اما شما هر جور راحت هستید نام ببرید . :D
راستش استاد من می خواهم مداری که در پست قبل معرفی کردم رو به عنوان پری تون کنترل مستر ( نهایی ) قبل از مدار آمپلی فایر قرار دهم و قبل از این مدار اکو قرار دهم و قبل از اکو هم پری میکروفن دینامیکی . البته برای پری میکروفن می خواهم از مدار زیر بهره ببرم نظر تون چیه ؟
44606658006194370646.jpg

مدار فوق با بهره گيري از تقسيم مقاومتي يك نقطه { زمين كاذب } ايجاد كرده ( در پست قبلي هم روش تهيه ... بجاي تغذيه دوبل از تك قطبي ...) كه همون ولتاژ باياس ايسي فوق ميباشد شما ميتونيد توسط دو مقاومت يك كيلو اهمي اينكار را انجام داده و نقطه صفر فوق را به نقاط vbias وصل كنيد .
بله متوجه این امر شدم منتها شما می فرمایید که اون دو مقاومت 1 کیلویی رو خودم باید به نقشه اضافه کنم ؟؟؟ چون من فکر می کردم تنها لازم هست تا نقاطی که با VBIAS نمایش داده شده رو باید با سیم به هم وصل کنم
دليل استفاده از هر دو اپ امپ علاوه بر خاصيت صافي گري انها جبران اختلاف فازي 180 درجه اي ورودي با خروجي هر يك انها ميباشد لذا سيگنال ورودي با خروجي همفاز مي باشد .{ يكي ديگر از محاسن اين مدار } در اينگونه ارايش و طرح مداري نويز هر طبقه در طبقه بعدي هم فاز و از بين خواهد رفت
استاد منظور از اختلاف فازی چیه ؟
با تشکر

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
.سلام استاد راستش اسم من محمد هست اما شما هر جور راحت هستید نام ببرید . :D
راستش استاد من می خواهم مداری که در پست قبل معرفی کردم رو به عنوان پری تون کنترل مستر ( نهایی ) قبل از مدار آمپلی فایر قرار دهم و قبل از این مدار اکو قرار دهم و قبل از اکو هم پری میکروفن دینامیکی . البته برای پری میکروفن می خواهم از مدار زیر بهره ببرم نظر تون چیه ؟

بله متوجه این امر شدم منتها شما می فرمایید که اون دو مقاومت 1 کیلویی رو خودم باید به نقشه اضافه کنم ؟؟؟ چون من فکر می کردم تنها لازم هست تا نقاطی که با VBIAS نمایش داده شده رو باید با سیم به هم وصل کنم
استاد منظور از اختلاف فازی چیه ؟
با تشکر
سلام :
اقا محمد خطاي تايپي ... ببخشيد ....
اين مدار در حقيقت يك ميكسر دو به يك ميباشد كه قسمت اول براي ميكروفون 500 اهمي و ورودي دومي براي aux طراحي شده و صرفا يك پري امپلي فاير استاندارد نيست . {ضريب تقويت اين مدار پايين و بيشتر براي تطبيق امپدانس طراحي شده است } و بكار گيري دو مدار به عنوان پري معمولا داراي اعوجاج خواهد بود .
استاد منظور از اختلاف فازی چیه ؟- براي درك بهتر مطلب در همين رابطه و اختلاف فازي در اين چنين مدارات واسط امپلي فايرها بايد اصول و عملكرد و نقش مدارات صافي { منظور فيل تر } هاي (بسمل ) و (چپي شف ) و (باترورث } و.... را مطالعه كنيد در يك پاسخ كوتاه ميشه با يك مثال ساده اينطور بيان نمود كه عملكرد اين ها مثل جمع كردن دو عدد {يك + منهاي يك = 0 } توضيح بيشتر اينكه : فرض كنيد سيگنال اصلي {صدا } از نقطه صفر شروع و به بالاترين مقدار خود 09 درجه ميرسد {فاز مثبت } در همين مقطع زماني سيگنالهاي ناخواسته {نويز و اعوجاج كه توسط مقاومت و خازن و... عوامل ديگر مدار با دامنه كمتري توليد ميشود } به همراه سيگنال اصلي به صورت تداخل يا مدوله به تقويت كننده اولي اعمال ميشود و با توجه به وجود مدار صافي در ورودي و قسمت فيدبك منفي تقويت كننده - سيگنال صدا از صافي ها عبور كرده و موجب تقويت .... ولي نويز بلوكه ميشه {توجه كنيد كه از بين نميروند بلكه بلوكه ميشوند } در نتيجه در خروجي تقويت كننده سيگنال اصلي شما با ورودي 180 درجه اختلاف خواهد داشت { در حقيقت منظور اين هست كه سيگنال ناخواسته بلوكه شده هيچ تغيير فازي نميكند ولي سيگنال اصلي تغيير فاز 180 درجه اي ميكند } حال درصورتيكه دو امپلي فاير پشت سر هم {ابشاري } را با استفاده از صافي هاي لازم بين دو امپلي - سيگنال اوليه را دو بار تقويت كنيم در خروجي نهايي به سيگنالي ميرسيم كه با ورودي اوليه هم فاز خواهد بود كه اين يك حسن به مدار فوق اطلاق ميشه ولي همزمان با توجه به بلوكه شدن سيگنال نويز در دو طبقه فوق و عدم تقويت انها >>> در نتيجه اين دو سيگنال ناخواسته در مجموعه مدار فوق با توجه به روش حذف سيگنال غير هم فاز همديگر را خنثي خواهد كرد كه بيشترين حسن اين چنين مدارات همين مورد ميباشد كه به اختصار شرح ان رفت .
بله شما به غير از قطعات مدار بايد دو مقاومت يك كيلويي را سري كرده و نوك هاي انرا به قطبين منفي و مثبت و وسط انها را به نقطه گراند باياس وصل كنيد . طبق شكل پست قبلي داخل كادر قرمز رنگ مستطيلي .
با توجه به مطالب اشاره شده ارايش مداري شما را چنين ميتوان تعريف كرد كه مدار پري پست سابق به عنوان پري امپلي و بعدش مدار اكو و به دنبال ان همين مدار ميكسر به همراه كنترل تن و .... و در نهايت تقويت قدرت .
به نظر ميرسد مدار جالبي بدست مياد اما اگر به دليل ضريب تقويتي ولوم ها به صورت استاندارد عمل نكند بايد تغييراتي در مقدار ولوم ها داده شود كه تجربه عملي را نياز دارد .
{ حال كه در اين مدارات بيشتر علاقه مند شده ايد حتما توصيه ميكنم نقش صافيهاي اشاره شده را بيشتر مطالعه كنيد تا كلي اطلاعات و قلق كاري دستون بياد }
با تشكر .
موفق باشيد .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام بر استاد عزیز جناب رجبی
استاد مدارهایی ( مدار میکسر و تن کنترل ) رو که در پست قبلی قرار داده بودم ساختم و خیلی کیفیت خوبی دارن و بینشون هم مدار اکو قرار دادم . از راهنمایی های شما بسیار سپاسگذارم . استاد می خواهم برای آمپلی از آیسی tda1557 استفاده کنم آیا مدار پیشنهادی داخل دیتا شیت کاربردی هست ؟ البته من می خواهم ورودی های 1557 رو یکی کنم ( به هم وصل کنم ) تا با یک ولوم قابل کنترل باشه شما مشکلی میبینید؟
راستی این هم عکس مدار ساخته شده توسط خودم :
98386536141851987717.jpg

08550327472123477300.jpg

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
سلام بر استاد عزیز جناب رجبی
استاد مدارهایی ( مدار میکسر و تن کنترل ) رو که در پست قبلی قرار داده بودم ساختم و خیلی کیفیت خوبی دارن و بینشون هم مدار اکو قرار دادم . از راهنمایی های شما بسیار سپاسگذارم . استاد می خواهم برای آمپلی از آیسی tda1557 استفاده کنم آیا مدار پیشنهادی داخل دیتا شیت کاربردی هست ؟ البته من می خواهم ورودی های 1557 رو یکی کنم ( به هم وصل کنم ) تا با یک ولوم قابل کنترل باشه شما مشکلی میبینید؟
راستی این هم عکس مدار ساخته شده توسط خودم :
سلام :
بنده در مورد ایسی tda1552~57 یک فایلی دارم که همراه با کلی راهنمایی در لینک های داخلی از منبع اصلی را دارد تقدیم میکنم .
در مورد تهیه pcb مدار چاپی ها : ایا دستی و خودتون تهیه میکنید یا توسط شرکت های دست اندرکار ؟؟؟؟؟
کارهاتون جالبه و قابل تحسین .
سعی کنید ورودی ها را مستقیما بهم نکنید {میکسر به همین منظور هست } و در صورت اجبار توسط حداقل از مقاومت های 560 اهمی بکار گیرید .
[hide] مشاهده فایل‌پیوست TDA1552-7.pdf [/hide]
پسورد فایل : gadraj

تبریک میگم موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
سلام :
در مورد تهیه pcb مدار چاپی ها : ایا دستی و خودتون تهیه میکنید یا توسط شرکت های دست اندرکار ؟؟؟؟؟
کارهاتون جالبه و قابل تحسین .
hidden content may not be quoted
پسورد فایل : gadraj

تبریک میگم موفق باشید .

با سلام مجدد
استاد راستش من برای تهیه pcb از هیچ نرم افزاری استفاده نمی کنم و نقشه مدارات رو بر روی کاغذ می کشم ( البته فاصله قطعات رو کم می کنم ) بعد زیر کاغذ کاربن رو به صورت بر عکس قرار می دم و پشت کاغذ نقشه ام می افتد حالا با استفاده از نقشه پشت کاغذ که بر عکس هست اون رو با کاربن روی فیبر میارم و بعد با ماژیک روی خطوط رو می کشم .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
با سلام
استاد من مدار tda1557 رو مثل شماتیک زیر ساختم
30871525643654876189.jpg

اما با وصل کردن تن کنترل به ورودی آمپ یک مقداری هوم وجود داره و زمانی که خروجی تن رو از آمپ جدا می کنم نویز نداره . همون تن کنترل رو وقتی با stk4392 تست می کنم نویز نداره. ممکنه که خروجی تن با ورودی 1557 مچ نشده باشه ؟؟؟
اگر این طور باشه چه جوری باید مچ بشوند ؟
من شنیده بودم باید بهره طبقه قبل ( تن کنترل ) کم بشه آیا درسته ؟ نقشه تن کنترل هم در پست شماره 343 همین صفحه وجود دارد.
با تشکر

بالا