آی پی امداد
abtahi

تاپيك مدارات ساده الكترونيكي براي مبتديان

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت شما استاد عزیز
من این مدار رو ساختم و با تستهایی که کردم(البته ما که خیلی از این چیزا سر در نمیاریم)
ولی این مدار بیشتر سعی میکنه کمترین مصرف رو از باطری داشته باشه
یعنی هدفش روشن کردن یه تعداد led با کمترین میزان مصرف باطریه
ولی برای من میزان مصرف باطری اصلا مهم نیست من فقط بیشترین نور رو می خوام
و اولین پستی که زدم درخواست یه مدار رو داشتم که بیشترین نور رو با 12 ولت 3 آمپر و شست led لیزری بده
لطفا من رو راهنمایی کنید :confused:
با سلام :
دوست عزيز بنده در پاسخ براتون نرم افزار محاسباتي ال اي دي ها را لينك و پيشنهاد دادم شما رفتين مدار را دانلود كردين و هدف ما راهنمايي و پاسخ به سوالات شما عزيزان ميباشد .
يك بار ديگر پيشنهاد ميكنم از لينك زير و پست شماره 26 نرم اقزار محاسبات ال اي دي ها را دانلود و ولتاژ خود را در باكس مربوطه و تعداد ال اي دي ها را هم در باكس مربوطه و.... تايپ كنيد و با يك كليك مقاومت لازم و مشخصات مورد نياز خود را بدست اوريد :
نام نرم افزار : نرم افزار محاسبه مقاومتهای led
لينك دانلود : http://www.irantk.ir/showthread.php?t=120&page=2
در پست شماره 26 . {
http://www.irantk.ir/attachment.php?attachmentid=5580&d=1228603286 } كليك كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
با سلام :
دوست عزيز بنده در پاسخ براتون نرم افزار محاسباتي ال اي دي ها را لينك و پيشنهاد دادم شما رفتين مدار را دانلود كردين و هدف ما راهنمايي و پاسخ به سوالات شما عزيزان ميباشد .
يك بار ديگر پيشنهاد ميكنم از لينك زير و پست شماره 26 نرم اقزار محاسبات ال اي دي ها را دانلود و ولتاژ خود را در باكس مربوطه و تعداد ال اي دي ها را هم در باكس مربوطه و.... تايپ كنيد و با يك كليك مقاومت لازم و مشخصات مورد نياز خود را بدست اوريد :
نام نرم افزار : نرم افزار محاسبه مقاومتهای led
لينك دانلود : http://www.irantk.ir/showthread.php?t=120&page=2
در پست شماره 26 . { http://www.irantk.ir/attachment.php?attachmentid=5580&d=1228603286 } كليك كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .
ممنون از راهنمایی شما استاد عزیز
در مورد نرم افزاری که شما معرفی کردید یه سوال داشتم
source voltage یعنی ولتاژ کل
leds forward voltage یعنی ولتاژ مورد نیاز هر ال ای دی
Desired current یعنی چی ؟
1-یعنی جریان مورد نیاز هر ال ای دی یا جریان کل مدار
2-جریان مورد نیاز هر ال ای دی لیزری چقدر هستش
باز هم از اینکه وقت شما رو میگیرم معذرت می خوام:eek:k:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون از راهنمایی شما استاد عزیز
در مورد نرم افزاری که شما معرفی کردید یه سوال داشتم
source voltage یعنی ولتاژ کل
leds forward voltage یعنی ولتاژ مورد نیاز هر ال ای دی
Desired current یعنی چی ؟
1-یعنی جریان مورد نیاز هر ال ای دی یا جریان کل مدار
2-جریان مورد نیاز هر ال ای دی لیزری چقدر هستش
باز هم از اینکه وقت شما رو میگیرم معذرت می خوام:eek:k:
با سلام :
1 = source voltage يعني ولتاژ منبع يا همون مرجع منظور ولتاژ اعمالي به كل مدار هست .
2 - forward voltage ولتاژ لازم براي هر ال اي دي {ال اي دي ها با توجه به تنوع شان در .لتاژهاي بين 2 الي 3 ولت شناخته شده هستند در صورتيكه از نوع معمولي باشد معادل هر كدام 2.2 ولت ميباشد ولي ليزري ها در محدوده 2.8 ولت هم در كاتالوگها ديده شده و اينكه چه ولتاژ دقيقي براي ال اي دي شما نياز هست بايدبا توجه به شماره و مارك به ديتا شيت ان مراجعه كنيد .
3 - Desired current = جريان مطلوب يا همون جريان معقول و تعريف شده براي هر ال اي دي مورد نياز ميباشد كه معمولا بين 10 الي 20 ميلي امپر ميباشد و در نوع خاص بايد به ديتا شيت ان مراجعه شود .{براي طولاني كردن عمر ال اي دي 10 ميلي را در نظر ميگيرند اما شما با توجه به درخواست 20 ميلي امپر را در نظر بگيريد } .
با تشكر .
موفق باشيد.

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
مدار کلید صوتی

بازهم از شما یه درخواست داشتم
یه مدار کلید صوتی می تونید بهم معرفی کنید که با یه صدای خاص مثل صدای خودم(یعنی خودم قبلا بهش صدا بدم قابلیت تشخیص صدا داشته باشه) رله رو وصل و با شنیدن همون صدا رله رو قطع کنه:smilie_help::smilie_help:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
بازهم از شما یه درخواست داشتم
یه مدار کلید صوتی می تونید بهم معرفی کنید که با یه صدای خاص مثل صدای خودم(یعنی خودم قبلا بهش صدا بدم قابلیت تشخیص صدا داشته باشه) رله رو وصل و با شنیدن همون صدا رله رو قطع کنه:smilie_help::smilie_help:
با سلام :
دوست عزيز چنين مدارها را در اصطلاح الكترونيك ساندسويچ ميگويند .
اگر منظورتان مدار ساده ايست در همين بخش موجود هست {با همين نام اپلودكرده ام } استفاده كنيد .
ولي چنانكه از يك مدار پيشرفته كه فقط به صداي شخصي يا مورد نظري حساس باشد نياز به برنامه نويسي و ...... AVR دارد كه ار عهده پاسخ به يك پست درخواستي خارج است و بايد به برنامه نويس هاي حرفه اي مراجعه كنيد
attachment.php
{ نوشتن واماده كردن فقط يك چنين مداري به احتمال بيش از دو هفته تمام وقت نياز دارد } .
با تشكر .
موفق باشيد .

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
با سلام :
دوست عزيز چنين مدارها را در اصطلاح الكترونيك ساندسويچ ميگويند .
اگر منظورتان مدار ساده ايست در همين بخش موجود هست {با همين نام اپلودكرده ام } استفاده كنيد .
ولي چنانكه از يك مدار پيشرفته كه فقط به صداي شخصي يا مورد نظري حساس باشد نياز به برنامه نويسي و ...... AVR دارد كه ار عهده پاسخ به يك پست درخواستي خارج است و بايد به برنامه نويس هاي حرفه اي مراجعه كنيد
53.jpg
{ نوشتن واماده كردن فقط يك چنين مداري به احتمال بيش از دو هفته تمام وقت نياز دارد } .

با تشكر .
موفق باشيد .

با تشکر از شما استاد عزیز
خوب با این چیزایی که شما گفتین اون سیستم رو بی خیال شدم
این دو مدار رو دیدم
1- آیا این مدارها بدین شکل کار می کنند که با یک صدا رله را وصل و دوباره با یک صدا رله را قطع می کنند(منظورم اینه که تایمر و از این چیزا که نداره)
2- آیا می توان از یک مقاومت متغیر در قسمتی از مدار استفاده کرد تا حساسیت مدار را کمتر و بیشتر کرد(با صدا و نویزه محیط دستگاه شروع به قطع و وصل مدار نکند)
3- از نظر خود شما کدامیک از مدارات یک و یا دو دارای ثبات و کارکرد بهتری هستند
4- اگر pcb مدار(نقشه روی برد فیبر مدار چاپی)رو هم قرار می دادین خیلی خیلی بهتر می شد
5- لطفا لینک یه برنامه کم حجم و ساده که بشه باهاش مدارات رو در کامپیوتر آزمایش کرد رو هم بدید
:a12::smilie_help::a12:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشکر از شما استاد عزیز
خوب با این چیزایی که شما گفتین اون سیستم رو بی خیال شدم
این دو مدار رو دیدم
1- آیا این مدارها بدین شکل کار می کنند که با یک صدا ......
با سلام :
دوست عزيز :
1 - pcb مدارات فوق را ندارم ولي يك مدار ديگري كه نسبت به مدارات قبلي هم پيشرفته تر هست براتون تقديم ميكنم .
اين مدار حساسيتش به صداي دست زدن {كف زدن } و اين نوع صداهاي زير ميباشد ( بهم خوردن دو شيي كه صداي تقريبا زير توليد ميكند } به همراه فيبر مدار چاپي و .....
2 - براي داشتن حساسيت در اين مدارات بايد از صافي هاي صدا در محدوده باند صوتي بهره برد با توجه به پهناي باند صوتي 4 كيلوهرتز در نتيجه ميتوان صافي هايي { فيل تر } با استفاده از ايسي هايي مشهور مثل ua 741 و غيره استفاده كرد .
در صورت علاقه ميتوانيد شماتيك صافي داخل فايل ضميمه را با توجه به فرمول مربوط به طراحي اش كه در متن موجود هست مداري را طرح و به ورودي مدار اضافه كرده و حساسيت دلخواه خود را بدست اوريد .
3 - نرم افزار هاي زيادي جهت سيموليشن {شبيه سازي } در كامپيوتر موجود هستند (به بخش اموزش گام به گام معرفي نرم افزارها مراجعه كنيد } ولي كار با نرم افزارهاي فوق تجربه و مهارت كافي را نياز دارند { و بستگي به مهارت و توانايي شما } و از ساده و كم حجمترين تعدادي از انها را در بخش فوق اپلود كرده ام و راهنماهايي هم براي اموزش كاربردي تعدادي از انها ميتوانيد همونجا پيدا كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 7.8 کیلوبایت بازدیدها: 1,014

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ميكروفون بيسيم

با سلام :
ميكروفون بيسيم ساده با سه ترانزيستور معمولي با برد حدود 150 متر در شرايط متوسط روي باند fm يكي از محسنات اين مدار داشتن تنها يك سيم پيچ به عنوان اوسيلاتور {عبارت از 5 دور سيم شماره 30 روي هسته هوايي 8 ميليمتري } با جابجايي فاصله دور سيم پيچ فركانس پخش تغيير خواهد يافت .
در همين تاپيك ادامه دارد :

با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ميكروفون بيسيم ساده uhf

با سلام :
اين هم يك ميكروفون بيسيم ساده براي باند uhf به نحوه سيم پيچ و قرار گرفتن ان در روي برد توجه نماييد بقيه شرح سيم پيچ و... روي نقشه .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

بالا