آی پی امداد
abtahi

سوال: آیا جرقه ضعیف قطعا نشانه خرابی های ولتاژ است

mehdi kardouni

VIP+ افتخاری
کاربر
با سلام و تشکر
مهندس این شماتیک های ولتاژ مربوط به آیفون هست یا عمومی هست
پیجتونم دنبال کردم موفق باشید

راستی به جز های ولتاژ ، ولتاژ G GRID یا شبکیه هم در هدایت لامپ خلا و در نهایت نمایش تصویر ، بسیار تاثیر گذار است.

بورد شما چیزی نیست به جز یک تلویزیون سیاه و سفید فاقد تیونر . به همین جهت از مطالب تعمیراتی تلویزیون سیاه و سفید می توانید استفاده کنید.

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
راستی به جز های ولتاژ ، ولتاژ G GRID یا شبکیه هم در هدایت لامپ خلا و در نهایت نمایش تصویر ، بسیار تاثیر گذار است.

بورد شما چیزی نیست به جز یک تلویزیون سیاه و سفید فاقد تیونر . به همین جهت از مطالب تعمیراتی تلویزیون سیاه و سفید می توانید استفاده کنید.
درست میفرمایید
ولی الان مشخص هست که ولتاژ هایولتاژ خیلی کمه این از جرقه ایی که ایجاد میشه کاملا مشخص هست حالا یا مشکل از خود های ولتاژ هست یا قطعات دیگه معما هست
دنبال های ولتاژ این مدل حتی دست دوم هم گشتم که ناکام بودم حداقل خیالم از های ولتاژ راحت میشد

mehdi kardouni

VIP+ افتخاری
کاربر
درست میفرمایید
ولی الان مشخص هست که ولتاژ هایولتاژ خیلی کمه این از جرقه ایی که ایجاد میشه کاملا مشخص هست حالا یا مشکل از خود های ولتاژ هست یا قطعات دیگه معما هست
دنبال های ولتاژ این مدل حتی دست دوم هم گشتم که ناکام بودم حداقل خیالم از های ولتاژ راحت میشد

با اسیلوسکوپ می توانید نحوه درایو شدن های ولتاژ را بررسی کنید .
اگر امکان داشت شکل موج کلکتور یا درین ترانزیستور درایور را ضمیمه بفرمایید

امیر سجاد

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
2018-07-10
1,232
4,388
ایران
درست میفرمایید
سلام.
منم همین مشکل را در ایفون کوماکس داشتم . نتونستم تعمیر کنم . البته ایراد ایفون که من تعمیر میکردم زیاد بود . برد تغذیه نوسان داشت . که با تعویض خازن ها مشکل حل شد . . صدای زنگ هم نداشت . که با تعویض ای سی 2800 حل شد. اما نتونستم مشکل تصویر را حل کنم . بعد از تحویل به مشتری . یکی از دوستان راهنمایی کرده بودن . که دیر فهمیدم و نتونستم تست کنم . شما تست کنید .شاید مشکل ایفون حل بشه .
ولتاژ ترانس . های ولتاژ را میتوانید . در کاتد دیود مربوطه چک کنید . اگر این ولتاژ بالای 650 ولت باشد . به احتمال قوی لامپ تصویر سوخته است . و اگر کمتر از این مقدار باشد باعث تاری و ماتی تصویر میشود . که ایراد میتواند از ترانس یا ترانزیستور های راه اندازه آن باشد.
متشکرم

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: farzad.

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
سلام.
منم همین مشکل را در ایفون کوماکس داشتم . نتونستم تعمیر کنم . البته ایراد ایفون که من تعمیر میکردم زیاد بود . برد تغذیه نوسان داشت . که با تعویض خازن ها مشکل حل شد . . صدای زنگ هم نداشت . که با تعویض ای سی 2800 حل شد. اما نتونستم مشکل تصویر را حل کنم . بعد از تحویل به مشتری . یکی از دوستان راهنمایی کرده بودن . که دیر فهمیدم و نتونستم تست کنم . شما تست کنید .شاید مشکل ایفون حل بشه .
ولتاژ ترانس . های ولتاژ را میتوانید . در کاتد دیود مربوطه چک کنید . اگر این ولتاژ بالای 650 ولت باشد . به احتمال قوی لامپ تصویر سوخته است . و اگر کمتر از این مقدار باشد باعث تاری و ماتی تصویر میشود . که ایراد میتواند از ترانس یا ترانزیستور های راه اندازه آن باشد.
متشکرم
سلام و تشکر
اسکوپ که در دسترس نبود برای نمونه گیری
ولی ولتاژ کاتد که فرمودید 154 ولت است
تست دیگه ایی که الان کردم به تغذیه شک کردم
تغذیه رو جدا کردم و به منبع تغذیه آزمایشگاهی بستم
با ولتاژ 15 ولت در لحظه ایی که باید های ولتاژ استارت بشه 2.5 آمپر جریان میکشه ولی وقتی مسیر ماسفت و یا مسیر 10 ولت رو جدا میکنم جریان میشه 0.7 آمپر
به نظر من به احتمال زیاد هایولتاژ معیوب هست حالا دارم سرچ مکینم ببینم کجا میشه های ولتاژ رو پیدا کرد

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
شماتیک مشابه این برد هم پیدا کردم
دور ماسفت دایره قرمز کشیدم

detektora_banknot-1.jpg

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
شماتیک مشابه این برد هم پیدا کردم
دور ماسفت دایره قرمز کشیدم

مشاهده فایل‌پیوست 187194

درود

بسیار عالی
همانطور که حدس زدم ترانزیستور قدرت هوریزانتال پوش پول نیست ولی اعلام پوش پول عامل گمراهی من شد .
البته شباهت های ظاهری با پوش پول داره و بدون نقشه بسادگی برای شما قابل تشخیص نبوده ، اما فقط فت Q901 ترانزیستور قدرت هوریزانتال است که قطعا داغ میکنه.

به هر حال ابتدا رگلاتور 7810 را عوض کن اگه درست نشد C902 ( پایه 4 ترانس) را عوض کن .
و اگه d903 ( پایه 8 ترانس) داغ میکنه دراینصورت C905 را هم عوض کن.
و هر خازن دیگری که کمی ورم کرده عوض کن.

دو پایه ابتدا و انتهای پتانسیومتر RV401 ( مرتبط با پایه 2 آی سی )را با پنس شورت کن ببین هایولتاژ زیاد میشه ؟

کاتد D904 را آزاد کن ببین بازم فت داغ میکنه ؟ البته شعله هایولتاژ در اینحالت بدرستی قابل تست نیست.

C907 , C908, C913 مرتبط با مسیر فوکوس ( خروجی ترانس هایولتاژ ) را داخل مدار تست کن اگه حدود صفر اهم باشه خرابه.

اگه هر کدوم از دیودهای متصل به ترانس هایولتاژ داغ میکنه مطلع کن.

زمان تست هایولتاژ سوکت ته لامپ تصویر آزاد باشه یعنی روی گان لامپ تصویر نصب نباشه ولی به قطعات مدار نزدیک نباشه چون حاوی ولتاژ نسبتا بالاست و ممکنه آسیب بزنه.

سپاس

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
درود

بسیار عالی
همانطور که حدس زدم ترانزیستور قدرت هوریزانتال پوش پول نیست ولی اعلام پوش پول عامل گمراهی من شد .
البته شباهت های ظاهری با پوش پول داره و بدون نقشه بسادگی برای شما قابل تشخیص نبوده ، اما فقط فت Q901 ترانزیستور قدرت هوریزانتال است که قطعا داغ میکنه.

به هر حال ابتدا رگلاتور 7810 را عوض کن اگه درست نشد C902 ( پایه 4 ترانس) را عوض کن .
و اگه d903 ( پایه 8 ترانس) داغ میکنه دراینصورت C905 را هم عوض کن.
و هر خازن دیگری که کمی ورم کرده عوض کن.

دو پایه ابتدا و انتهای پتانسیومتر RV401 ( مرتبط با پایه 2 آی سی )را با پنس شورت کن ببین هایولتاژ زیاد میشه ؟

کاتد D904 را آزاد کن ببین بازم فت داغ میکنه ؟ البته شعله هایولتاژ در اینحالت بدرستی قابل تست نیست.

C907 , C908, C913 مرتبط با مسیر فوکوس ( خروجی ترانس هایولتاژ ) را داخل مدار تست کن اگه حدود صفر اهم باشه خرابه.

اگه هر کدوم از دیودهای متصل به ترانس هایولتاژ داغ میکنه مطلع کن.

زمان تست هایولتاژ سوکت ته لامپ تصویر آزاد باشه یعنی روی گان لامپ تصویر نصب نباشه ولی به قطعات مدار نزدیک نباشه چون حاوی ولتاژ نسبتا بالاست و ممکنه آسیب بزنه.

سپاس
سلام و تشکر مجدد
استاد در بالا عرض کردم شماتیک شبیه به برد فوق است
در شماتیک همه پایه های ترانس ها ولتاژ استفاده شده است ولی در برد من دو پایه فقط به برد لحیم شده و به جایی متصل نیست
چون هیچ دیتاشیتی از های ولتاژ ندارم و پیدانکردم
اما طبق دستورات شما رگلاتور 10 ولت رو از مدارخارج کردم و چون رگلاتور نداشتم برد رو مستقیم به منبع تغذیه 10 ولت متصل کردم که همان نتایج قبلی مشاهده شد
خازن ها هم با وجود این که نستر سالم نشون میدا تعویض کردم
دوپایه پتانسیومتر هم اتصال دادم با چشم و نگاه در جرقه تفاوتی مشاهده نشد
D904 رو نتونستم در برد خودم پیدا کنم !!!
خازن های که فرمودید هم در مدار تست اهمی کردم که هیچ کدام نزدیک صفر نبودند
دیودها هم داغ نمیکننن

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
سلام و تشکر مجدد
استاد در بالا عرض کردم شماتیک شبیه به برد فوق است
در شماتیک همه پایه های ترانس ها ولتاژ استفاده شده است ولی در برد من دو پایه فقط به برد لحیم شده و به جایی متصل نیست
چون هیچ دیتاشیتی از های ولتاژ ندارم و پیدانکردم
اما طبق دستورات شما رگلاتور 10 ولت رو از مدارخارج کردم و چون رگلاتور نداشتم برد رو مستقیم به منبع تغذیه 10 ولت متصل کردم که همان نتایج قبلی مشاهده شد
خازن ها هم با وجود این که نستر سالم نشون میدا تعویض کردم
دوپایه پتانسیومتر هم اتصال دادم با چشم و نگاه در جرقه تفاوتی مشاهده نشد
D904 رو نتونستم در برد خودم پیدا کنم !!!
خازن های که فرمودید هم در مدار تست اهمی کردم که هیچ کدام نزدیک صفر نبودند
دیودها هم داغ نمیکننن

درود

با توجه به عدم انطباق نقشه و تهیه هایولتاژ که دشوار است باید گزینه های ساده تر را تست کنی.

ایراد ناشی از دو مورد میتونه باشه.
۱- سیگنال ناصحیح که بواسطه خرابی آی سی و یا قطعات جانبی پایه های آی سی خصوصا خازن ها محتمله .
بویژه C407 پایه ۱۵ آی سی را تست کن .

۲- درغیراینصورت ترانس هایولتاژ خرابه که بنظر من و با توجه به گزارشات شما ، احتمالش کمتره.

در هر صورت عیب دیگری قابل تصور نیست.
آیا فقط دو پایه ترانس هایولتاژ متصله ؟
اگه اسکوپ داری تست هایی پیشنهاد کنم ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
درود

با توجه به عدم انطباق نقشه و تهیه هایولتاژ که دشوار است باید گزینه های ساده تر را تست کنی.

ایراد ناشی از دو مورد میتونه باشه.
۱- سیگنال ناصحیح که بواسطه خرابی آی سی و یا قطعات جانبی پایه های آی سی خصوصا خازن ها محتمله .
بویژه C407 پایه ۱۵ آی سی را تست کن .

۲- درغیراینصورت ترانس هایولتاژ خرابه که بنظر من و با توجه به گزارشات شما ، احتمالش کمتره.

در هر صورت عیب دیگری قابل تصور نیست.
آیا فقط دو پایه ترانس هایولتاژ متصله ؟
اگه اسکوپ داری تست هایی پیشنهاد کنم ؟

سپاس

سلام و تشکر مجدد
کلا های ولتاژ ۸ پایه داره
که فقط ۶ پایه اون استفاده شده
اون دوپایه ایی که به هم دیگه راه میدن ولی به بقیه پایه ها راه نمیدن بیکار هست
از شما چه پنهان اسکوپ ۲۰۰ مگ دیجیتال دارم
ولی اخرین بار که با هاش کار کردم احساس میکنم خطا داره یا شاید هم تنظیماتش نیاز به بازنگری داشته باشه
الان حدود ۹ ماه هست که ازش کار نکردم

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال
بالا