آی پی امداد
abtahi

سوال: آیا جرقه ضعیف قطعا نشانه خرابی های ولتاژ است

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
درود

خبر دارم که جنابعالی مخترع هستید و سابقه طولانی در زمینه تعمیرات دارید .

در سمت راست همین جملات و در قسمت لوکیشن ، آیدی پیج اینستاگرام تجاری ام ذکر شده و کارهای شاخص را به همراه نکاتی که بیشتر جنبه اموزش ماهی گیری دارند را در این پیج قرار دادم .
(بماند که حدود 50 درصد از محتوای تولیدی را هنوز آپلود نکرده ام)

اگر عزیزان منبع درآمد دیگری دارند و به قصد یادگیری و تمرین ، الکترونیک را دنبال می کنند که هیچ !! من حرفم را تمام و کمال پس می گیرم

اما اگر تنها منبع درآمد و معیشت ایشان از راه تعمیرات الکترونیک باشد ، در این صورت زمان و عمر آدمی حرف اول را می زند . اگر سهل انگاری کنیم و دیر بجنبیم ، چیزی به جز ضعف بینایی ، مشکلات ریوی و وجود انواع مواد سمی در خون ، آرتروز و ستون فقرات ، کاسب نخواهیم شد!!

شوربختانه دنیای بیزینس بسیار بی رحم تر از این حرف هاست ، مخصوصا با شرایط بغرنج فعلی.

با عنایت به توضیحات فوق ، اگر تعمیرکار محترم برای حوزه کسب و کارش یک حد پایین تعریف کند (لیمیت) ( کارهایی زمان زیادی از او می گیرد ولی بازدهی مالی مناسبی ندارد را پذیرش نکند) ، در صورت توانایی در تعمیر تجهیزات گران قیمت ، کسب و کارش رونق بیشتری خواهد گرفت ، چرا که از طرفی زمان خریده است (زمان خود را ازاد کرده است) و از سویی دیگر با دست گذاشتن بر روی کارهای حرفه ای و تخصصی ، اعتبار ویژه ای به کسب و کار خود ، می بخشد .
با سلام و تشکر از حسن توجه شما
جسارت به اساتید نمیکنم ولی خودم دائم در حال یادگیری هستم اصلا هم دستمزد کارش برام مهم نیست مثلا همین گوشی سیاه و سفید همین الان داخل سایت ایران کوماکس برد و لامپ تصویر کامل هست 300 هزار تومان میتونم بگیرم از های ولتاژش استفاده کنم و لامپ تصویر یا بردش برام بمونه یا نهایت کل برد رو تعویض کنم ولی بعد این معمای حل نشده همیشه تو ذهنم میمونه.کارم هم اونطور نیست که مثلا بگم امروز نیم ساعت یا یک ساعت برای این عیب یابی وقت گذاشتم برام ضرر بود به قول استاد غزال
ثانیا عبور کردن از عیوب پیچیده در ظاهر بسود تعمیرکاره اما درواقع به زیان او هست.
زیرا پیام عجز و ناتوانی را به مشتری ابلاغ میکنه و اعتبار تعمیرکار مخدوش میشه.

mehdi kardouni

VIP+ افتخاری
کاربر
hvprob.jpg

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
درود

دوست عزیز چرا از راههای میان بر استفاده نمی کنید و مستقیما خروجی های ولتاز را قرائت نمی کنید ؟ پراب های ولتاژ ندارید یا ساختن آن برای شما دشوار است ؟

آزاد کردن خروجی رگولاتور 10 ولتی که همین الان داره 9.8 ولت خروجی موثر ارائه میده و اون 2 دهم قابل چشم پوشیه ،، چقدر میتونه شما رو از مسیر اصلی دور کنه؟؟

بعنوان یه تعمیرکاری که سعی میکنه قدر لحظه های عمرش رو بدونه ، هیچ گاه زمانی رو بیش از چند ده دقیقه صرف یک دستگاه نه چندان با ارزش نمیکنم ، اگر نشانه های بهبود را یافتم ، ادامه میدم ، در غیر این صورت با یک خدا خافظی بدرقه اش میکنم .
اگر تجهیز از نوع صنعتی . پزشکی و خودرویی باشد که ماجرا فرق می کند و ارزش این را دارد که تا مهندسی معکوس آن هم پیش رفت و بی خوابی کشید .
در هر صورت دیدم که مدت زیادی در گیر این آیفون سیاه و سفید هستید و خواستم یاد آوری کنم که با انجام روتین های تست کار آمد و سریع ، برای خودتان زمان بیشتری بخرید.
این های ولتاژ پارت نامبر و مشخصات فنی دارد و به راحتی با قرائت خروجی می توانید پی به سالم بودن آن ببرید .
ضمنا هر گونه اتصال کوتاه در ترانس های ولتاژ ، باعث نابودی ترانزیستور درایورش خواهد شد.
با درود
پراب و تستر های ولتاژ ندارم ولی طبق تجربه قبلی که آرک های ولتاژ رو مشاهده کردم کاملا مشخص هست که خیلی ضعیف هست یعنی باید فاصله 1 میلیمتری با گراند داشته باشه تا خیلی که آرک بزنه
کلا ترانس رو از برد خارج کردم الان فیلیمان لامپ روشن هست ولتاژ هم همون 9.8 ولت هست و رگلاتور و ماسفت اصلا گرم نکنه

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099
با درود
پراب و تستر های ولتاژ ندارم ولی طبق تجربه قبلی که آرک های ولتاژ رو مشاهده کردم کاملا مشخص هست که خیلی ضعیف هست یعنی باید فاصله 1 میلیمتری با گراند داشته باشه تا خیلی که آرک بزنه
کلا ترانس رو از برد خارج کردم الان فیلیمان لامپ روشن هست ولتاژ هم همون 9.8 ولت هست و رگلاتور و ماسفت اصلا گرم نکنه

درود

متوجه نشدم کی به کیه ؟
اساسا تصویر چپ و راست نمی بینم.
ولی اگه دو فت خارج از مدار ، مشابه هستند دراینصورت قبل از نصب فت ها ببین ، اهم محل پایه فت ها مشابه هستند یا متفاوتند و خصوصا ببین اهم محل پایه دو گیت نسبت به گراند مشابه هستند ؟

سپس گیت ها رو تعقیب و گزارش کن از چه قطعه ای سیگنال میگیره ( از آی سی یا ترانزیستور)

نهایتا فت ها رو جابجا نصب کن ببین بازم همون فت داغ میشه یا نه ؟

البته قبل از اندازه گیری اهم فت ها باید فت را تخلیه کنید و احتمالا تفاوتی که مشاهده فرمودید بدلیل شارژ قبلی فت بوده
اما اشکالی نداره و گزارش شما مفید بود و نتیجه تست های فوق را گزارش کنید .

سپاس

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,099

درود

این دو فت نمیتونه ترانزیستور قدرت ترانس هایولتاژ باشه چون تا جایی که بخاطر دارم عملکرد تولید هایولتاژ بگونه ای است که ترانس هایولتاژ باید با یک ترانزیستور قدرت فعال بشه و نباید پوش پول باشه مگر روش تازه ای ابداع شده باشه که من اطلاع ندارم.

لذا قبل از نصب فت ها ، ترانس را نصب کن و ببین بدون دو فت ، بازم هایولتاژ داری یا نه ؟
احتمالا بدون فت ها هایولتاژ درست میشه و فت ها مربوط به بخش دیگری است.

اگر هایولتاژ ضعیف هم نداشتی در زمان نصب فت ها ، پایه ای از فت که به ترانس هایولتاژ متصله ازاد باشه و تست کن ببین در این شرایط هم آیا هایولتاژ داری یا نه ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,445
5,512
درود

این دو فت نمیتونه ترانزیستور قدرت ترانس هایولتاژ باشه چون تا جایی که بخاطر دارم عملکرد تولید هایولتاژ بگونه ای است که ترانس هایولتاژ باید با یک ترانزیستور قدرت فعال بشه و نباید پوش پول باشه مگر روش تازه ای ابداع شده باشه که من اطلاع ندارم.

لذا قبل از نصب فت ها ، ترانس را نصب کن و ببین بدون دو فت ، بازم هایولتاژ داری یا نه ؟
احتمالا بدون فت ها هایولتاژ درست میشه و فت ها مربوط به بخش دیگری است.

اگر هایولتاژ ضعیف هم نداشتی در زمان نصب فت ها ، پایه ای از فت که به ترانس هایولتاژ متصله ازاد باشه و تست کن ببین در این شرایط هم آیا هایولتاژ داری یا نه ؟

سپاس
با سلام و تشکر مجدد
قبل از نصب فت ها تست شد همچنان های ولتاژ نداشت
فت نصب کردم و پایه ایی که به هایولتاژ میره رو جدا کردم همچنان های ولتاژ نداشت و پستانک رو به بدنه گراند متصل میکردم کلا هیچ جرقه ایی هم نداشت
چون به سلامت یکی از فت ها مشکوک بودم کلا 2 عدد فت رو عوض کردم اینبار ولتاژی که 9.8 ولت بود شد 8.8 ولت و مجدد همان فت در حال داغ شدن بود و جرقه های ولتاژ دقیقا مثل قبل بود یعنی با فاصله کمتر از 1 میلیمتری از گراند جرقه خیلی ضعیف داشت که دیگه تغذیه رو قطع کردم

آخرین ویرایش:

mehdi kardouni

VIP+ افتخاری
کاربر
با سلام و تشکر
مهندس این شماتیک های ولتاژ مربوط به آیفون هست یا عمومی هست
پیجتونم دنبال کردم موفق باشید

درود بر شما

این شماتیک پراب های ولتاژ است که برای طیف وسیعی از تجهیزاتی که سیستم های ولتاژ دارند ، لازم میشه . از تست کویل خودر تا درایور لیزرهای گازی و برق قدرت ......

قلق ساختش هم اینه که تا حد امکان باید شرایط جهش جرقه رو بین مقاومتها رو مشکل تر کنید ، مثل قرار دادنشون در شیلنگ نازک و ...

بعد از ساخت میتونید به مولتی متر یا اسیلوسکوپ متصل و ضریب قرائت رو اعمال کنید.

بالا