دوستان عزیز
عرض ادب و احترام دارم...
یه لپ تاپ asus به مدل x83V برای تعمیر اوردن پیشم که روشن نمیشه.( یه لحظه خیلی کوتاه فن میچرخه و سریعا می ایسته) متوجه شدم اتصالی داره. بعد از بررسی، دیدم که ic ps51020 شدیدا داغ میکنه. Ic رو تهیه و تعویض کردم. اما بعد از گذر زمان کوتاه دوباره داغ کرد. ممنون میشم راهنماییم کنید...
مشاهده فایلپیوست 33928مشاهده فایلپیوست 33929
با سلام
خوب در مورد مشكل شما
من احتمال ميدم مشكل گرافيكم هم داشته باشيد حتما چيپ گرافيك رو هم بررسي كنيد همينطور سيستم خنك كننده در ضمن حتما ببينيد آي سي پخش كننده بردتون داغ ميكنه يا نه اگر ديتا شيت داريد پايه هاي ورودي و خروجيشو ولتاژ بگيريد ببينيد چطوره وضعش . در مرحله آخر طبق توصيه عموميم به همه اگر ديباگر داريد باهاش كلا تست بزنيد. نتيجه رو بنويسيد تا بريم سراغ مرحله بعدي عيب يابي
سلام بر اساتید عزیز، مخصوصا جناب شمس.
برادر خانم بنده یه لپتاپ 5010 دل داره که در اثر تصادف از ماشین پرت شده بیرون. در نگاه اول مانیتور شکسته بود و دیگه اینکه بعد از چند ثانیه روشن بودن خاموش میشد. این بنده خدا داد تعمیر و 130 هزار تومن بابت مانیتور و 100 هزار تومن هم بابت سیستم خنک کننده (که به گفته تعمیرکار ضربه خورده بود) پرداخت کرده.
حالا که لپتاپ روشن میشه دیدیم که باطریش شارژ نمیشه. باطری و شارژر رو با یه لپتاپ دیگه تست کردم سالم بودن.
نشونه ها:
لپتاپ خاموش که شارژ نمیکنه، لپتاپ روشن هم وقتی میاد بالا آیکن شارژ 4 بار پر و خالی میشه و بعد متوقف میشه. وقتی موس رو میبری روش مینویسه (Plugged in ,Charging)ولی اصلا درصد شارژ بالا نمیره.بدون آداپتور لپتاپ با باطری کار میکنه.
به یک تعمیرکار (کلینیک پایتخت) زنگ زدم گفت آی سی شارژش سوخته و 80تومن هزینشه و یه جا دیگه گفت ارزش نداره تعمیر شه. این بنده خدا هم دیگه نمیتونه هزینه کنه(قسط های لپتاپ هنوز تموم نشده!) از طرفی 230تومن هم خرجش کرده. خودم لپتاپ رو کامل باز کردم مشکل فیزیکی نداشت.
تا اینجا رو دیدم گفتم عضو شم ببینم چه میشه کرد آیا قابل تعمیر هست و چگونه؟ (من خودم تا حدودی سر در میارم از طرفی پدرم هم مهندس الکترونیکه میتونم ازش کمک بگیرم.)
ببخشید طولانی شد. ممنون میشم راهنمایی کنید.
خوب در نگاه اول من بشما توصيه ميكنم به همون تعمير كاري كه اينهمه پول گرفته مراجعه ميكرديد و ميگفتيد مومن اينهمه پول داديم اينكه مشكل داره هنوز. اما مشكل شما به احتمال زياد در اثر ضربه آي سي پخش كننده صدمه ديده هزينه تعويض اين آي سي حدود 40 تومن ميشه اگر خودتون عوضش كنيد فقط هزينه قطعه ميديد اگر ميتونيد لپ تاپ باز كنيد و ببينيد اين آي سي داغ ميكنه يا نه اگر زياد در كار كردن با آي سي تجربنه نداريد مهم نيست
تمام خازن هايي كه از محل پين ورودي شارژ تا پين هاي باتري تا آي سي پخش كننده هستند رو جريان گيري كنيد و طبق آموزشي كه گزاشتم ببنيد جريان هاي اصلي درست هستند يا نه
من دو احتمال ميدم 1. اگر آي سي پخش كننده سوخته يا صدمه ديده باشه البته يكمم بعيد چون اينطور بود كلا لپ تاپ كاركردش مختل ميشد 2. احتمال بروز مشكل در مسير شارژ چون فرموديد باتري روي لپ تاپ ديگه سالمه و آدابتور هم روي لپ تاپ ديگه كار ميكنه من حدسم به پين هاي شارژ و مسير رساندن شارژ تا آي سي هست. اين هارا چك كنيد نتيجه را بگيد تا مرحله بعدي بررسي را اغاز كنيم
من لپ تاپمو
vostro 1310 كه روشن ميكنم يه بوق بلند و سپس دوتا بوق كوتاه ميزنه و هيچ تصويري نميده كسي ميدونه اين بوقها علامت چيه؟
دقيقا در صفحات اول تايپيك يكي از دوستان اين مشكل داشت بهش چند توصيه و چند سوال ازش پرسيدم شمام اون كارها رو انجام بديد و جواب سوالات رو برام بذاريد تا بتونم كمكتون كنم اون دوستمون تايپيك پيگيري نركد براي همين نتيجه نگرفت . اين مشكل خيلي شايع هست شمام پيگيري كني با هم حلش ميكنيم
با سلام خدمت دوستان
آقا مگه قرار نبود این تاپیک آموزش گام به گام باشه ؟ همش شده رفع اشکال . چرا دیگه آموزش نمی دید؟ خواهشاً ادامه آموزشها را دنبال کنید برای من که خیلی مفید بود.
با تشکر
با سلام . آموزش ها در صفحات اول دادم . با توجه به دانستن همان مطالب ميتوانيد تعميرات ر ادامه دهيد گفتم قبلا اين آموزش ها براي كساني مفيد كه قبلا كار كرده يا حداقل آشنايي با مفاهيم پايه داشته باشند آنها را بدانيد متوجه خواهيد شد ديگه مطلبي وجود نداره براي آموزش و اين سوال جواب ها بهترين راه ادامه آموزش هستند.
بازم مرسي از همه دوستان