آی پی امداد
abtahi

تجربیات: Pcb و تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
پاسخ : تحلیل و عیب یابی ساده ترین و دقیق ترین تغذیهٔ طراحی غزال

باعرض سلام خدمت استاد
یک نمونه تغذیه مربوط ب هالوژن در بازار وجود داره ک برق تولید شده ac میباشد اما برا تولید این برق، از قطعاتی روی برد استفاده شده ک شامل ترانس کوچک و ترانزیستور ۱۳۰۰۵ است و خروجی این برد هم، تبدیل برق ۲۲۰ به ۱۲ ولت و ۷۰ وات میباشد ، آیا از این مبدل، میشه بجای ترانس، به تغذیه ای ک طراحی شماست،متصل کرد و آیا در صورت امکان اتصال این مبدل ب تغذیه، آیا خروجی منبع تغذیه ، بصورت خطی میباشد--- ضمنا عکس ترانس یا تغذیه هالوژن ،پیوست پست میباشد--- ممنون از زحماتی ک برا طراحی این مدار کشیدید

۲۰۲۳۰۲۱۵_۱۷۴۲۲۱_9esn.jpg
[/URL][/IMG]

درود

کلیه سوئیچینگ‌ها حاوی نویزهای وحشتناکی هستن و اساسا جهت فرار از این نویزها ، تغذیه تاپیک استفاده میشه.

اگه قرار بود از تغذیه سوئیچینگ استفاده کنیم میتونستیم همون تغذیه سوئیچینگ را متغیر کنیم و نیاز به اضافه کردن تغذیه این تاپیک نبود ولی سوئیچینگ ارزشی نداره.

سپاس

afshin.j

کاربر
2011-10-16
23
58
جنوب

درود
ضمن سپاس فراوان از استاد غزال
بیش از دوازده سال با مطالعه تاپیک های شما بسیار آموختم البته همیشه سعی میکنم با جستجو در تحلیل ها و پاسخ های شما به کاربران راه حل مطلوب پیدا کنم.
با توجه به استفاده مجدد از ترانس های ضبط صوت های قدیمی در ساخت منبع تغذیه با کمک ماژول کاهنده افزاینده تقاضا دارم در این مورد نیز راهنمایی فرمایید، اگر هم نیاز به تاپیک جداگانه دارد، بفرمایید تا ایجاد کنم.
موارد و مشکلاتی که برای ساخت این منابع اغلب دیدم:
1- چون ترانس ها از روی ضبط صوت باز شدن امپرشون مشخص نیست، اگر اشتباه نکنم از دوران طرح کاد و کارآموزی بخاطر دارم از ابعاد هسته میشد تخمینی زد، مجذور ابعاد در جدولی امپر حدودی میداد، بنابراین به عنوان مثال 10*8 سانتی چند امپر میشود؟
2- یک مورد دیگر انتخاب پل دیود هاست، کلا در انتخاب دیودها توان دیود در نظر بگیریم یا صرفا امپر دیود؟ مثلا اگر ترانس 12 ولت 6 امپر هست با توجه دیود های بازار، پل دیود 10 امپر 800 ولت مطلوب هست یا 3 امپر 60 ولت؟
3- نمایشگرهای دوسگمنت ولت متر امپر متر که برحسب اطلاعات سازنده حداکثر تحمل 3 امپر را دارد آیا راهی هست که بتوانیم در منبع تغذیه 8 امپر استفاده کنیم، با توجه به اینکه جای شنت تعبیه نشده باشد.
4- پتانسیومترهای ولتاژ و جریان ماژول برداشته میشه و ولوم قرار میگرد حال اگر قصد تعبیه (cv-cc) ال ای دی های محدودیت جریان و لتاژ را داشته باشیم چگونه قرار بدیم.
5- آیا برای انتخاب خازن صافی با حداقل ریپل تخمین به ازای هر آمپر هزار میکرو فاراد مورد تایید شما هست یا بر اساس فرمول؟
با تشکر

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

درود
ضمن سپاس فراوان از استاد غزال
بیش از دوازده سال با مطالعه تاپیک های شما بسیار آموختم البته همیشه سعی میکنم با جستجو در تحلیل ها و پاسخ های شما به کاربران راه حل مطلوب پیدا کنم.
با توجه به استفاده مجدد از ترانس های ضبط صوت های قدیمی در ساخت منبع تغذیه با کمک ماژول کاهنده افزاینده تقاضا دارم در این مورد نیز راهنمایی فرمایید، اگر هم نیاز به تاپیک جداگانه دارد، بفرمایید تا ایجاد کنم.
موارد و مشکلاتی که برای ساخت این منابع اغلب دیدم:
1- چون ترانس ها از روی ضبط صوت باز شدن امپرشون مشخص نیست، اگر اشتباه نکنم از دوران طرح کاد و کارآموزی بخاطر دارم از ابعاد هسته میشد تخمینی زد، مجذور ابعاد در جدولی امپر حدودی میداد، بنابراین به عنوان مثال 10*8 سانتی چند امپر میشود؟
2- یک مورد دیگر انتخاب پل دیود هاست، کلا در انتخاب دیودها توان دیود در نظر بگیریم یا صرفا امپر دیود؟ مثلا اگر ترانس 12 ولت 6 امپر هست با توجه دیود های بازار، پل دیود 10 امپر 800 ولت مطلوب هست یا 3 امپر 60 ولت؟
3- نمایشگرهای دوسگمنت ولت متر امپر متر که برحسب اطلاعات سازنده حداکثر تحمل 3 امپر را دارد آیا راهی هست که بتوانیم در منبع تغذیه 8 امپر استفاده کنیم، با توجه به اینکه جای شنت تعبیه نشده باشد.
4- پتانسیومترهای ولتاژ و جریان ماژول برداشته میشه و ولوم قرار میگرد حال اگر قصد تعبیه (cv-cc) ال ای دی های محدودیت جریان و لتاژ را داشته باشیم چگونه قرار بدیم.
5- آیا برای انتخاب خازن صافی با حداقل ریپل تخمین به ازای هر آمپر هزار میکرو فاراد مورد تایید شما هست یا بر اساس فرمول؟
با تشکر

درود

پاسخ این سوالات ، نیاز به توضیحات مفصل و چند صفحه‌ای داره.
ولی سوالاتی که پاسخ کوتاه میطلبه بشرح زیر تقدیم میکنم.

برای انتخاب دیودهای یکسوساز ، باید مشخصه ولتاژ و جریان رعایت بشه.
بنحویکه مشخصه ولتاژ دیود ، باید بزرگتر از ولتاژ ریورس باشه
اما ولتاژ بسیآر بالا برای یکسوسازی در ولتاژ پایین مناسب نیست

ولی هر چقدر جریان مجاز دیود یکسوساز بالاتر باشه به‍تره.

در خصوص ترانس مولفه‌های متعددی جهت محاسبه قدرت و جریان نقش دارند که در یک جمله و یک صفحه خلاصه نمیشه

اگه فرصتی حاصل بشه پاسخ‌های کاملتری تقدیم میکنم.

سپاس

یاشکین

کاربر
2020-10-24
34
38
ایران

درود

کلیه سوئیچینگ‌ها حاوی نویزهای وحشتناکی هستن و اساسا جهت فرار از این نویزها ، تغذیه تاپیک استفاده میشه.

اگه قرار بود از تغذیه سوئیچینگ استفاده کنیم میتونستیم همون تغذیه سوئیچینگ را متغیر کنیم و نیاز به اضافه کردن تغذیه این تاپیک نبود ولی سوئیچینگ ارزشی نداره.

سپاس

سلام استاد، با اجازه تون بنده قطعات منبع تغذیه رو،برای مونتاژ برد، تهیه کردم، فقط مشکلی ک در تهیه قطعات برخوردم، نبود زنر ۵ولت و۷ولت در بازار بود ک فعلا بجای اون ، زنر ۵.۱ و ۷.۵ ولت رو خریدم تا اگر بدستور شما مشکلی نباشه ، زنرها رو در برد بکار گیرم ، لطفا درصورت امکان پاسخ بفرمایید

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

سلام استاد، با اجازه تون بنده قطعات منبع تغذیه رو،برای مونتاژ برد، تهیه کردم، فقط مشکلی ک در تهیه قطعات برخوردم، نبود زنر ۵ولت و۷ولت در بازار بود ک فعلا بجای اون ، زنر ۵.۱ و ۷.۵ ولت رو خریدم تا اگر بدستور شما مشکلی نباشه ، زنرها رو در برد بکار گیرم ، لطفا درصورت امکان پاسخ بفرمایید

درود

زینرهایی که تهیه کردی اشکال نداره.

سپاس

یاشکین

کاربر
2020-10-24
34
38
ایران

درود

زینرهایی که تهیه کردی اشکال نداره.

سپاس

سلام استاد
بنده قطعات منبع تغدیه رو، روی برد سوراخدار مونتاژ کردم، اما نسبت ب دستور شما ک فرموده بودیداز ترانس ۱۸ ولت استفاده شود، بنده از ترانس ۱۳.۵ ولت متناوب ۲.۵ آمپر استفاده ، و بجای چهاردیود a10 ، پلدیود ۶ آمپر ، و جای tip35 از یکعدد 2n3055 استفاده کردم و بعد از روشن کردن تغذیه، و وجودخروجی پلدیود با ولتاژمستقیم ۱۶.۵، اما خروجی تغذیه با وجود تنظیم کردن مولتیترن ، و بازبودن پتانسومتر ولتاژ ، آخرین وبیشترین ولتاژ خروجی،۶.۵ ولت میباشد- ایراد کارم کجاست و شما چ دستور میفرمایید

• Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

سلام استاد
بنده قطعات منبع تغدیه رو، روی برد سوراخدار مونتاژ کردم، اما نسبت ب دستور شما ک فرموده بودیداز ترانس ۱۸ ولت استفاده شود، بنده از ترانس ۱۳.۵ ولت متناوب ۲.۵ آمپر استفاده ، و بجای چهاردیود a10 ، پلدیود ۶ آمپر ، و جای tip35 از یکعدد 2n3055 استفاده کردم و بعد از روشن کردن تغذیه، و وجودخروجی پلدیود با ولتاژمستقیم ۱۶.۵، اما خروجی تغذیه با وجود تنظیم کردن مولتیترن ، و بازبودن پتانسومتر ولتاژ ، آخرین وبیشترین ولتاژ خروجی،۶.۵ ولت میباشد- ایراد کارم کجاست و شما چ دستور میفرمایید

درود

زمانیکه ولتاژ خروجی ۶،۵ ولته ، ولتاژ خازن بزرگ چند ولته ؟
آیا تا ۶ ولت بدرستی کار میکنه ؟
آیا زمانیکه حداکثر ولتاژ را انتخاب کردی وپتانسیومتر جریان هم ماکزیمم است ، بدون بار ولتاژ خروجی ۶،۵ ولته ؟
آیا از عیب‌یابی پست‌های اول استفاده کردی ؟
بدون آی سی ، ماکزیمم ولتاژ خروجی چند ولته ؟

سپاس

آخرین ویرایش:

یاشکین

کاربر
2020-10-24
34
38
ایران

درود

زمانیکه ولتاژ خروجی ۶،۵ ولته ، ولتاژ خازن بزرگ چند ولته ؟
آیا تا ۶ ولت بدرستی کار میکنه ؟
آیا زمانیکه حداکثر ولتاژ را انتخاب کردی وپتانسیومتر جریان هم ماکزیمم است ، بدون بار ولتاژ خروجی ۶،۵ ولته ؟
آیا از عیب‌یابی پست‌های اول استفاده کردی ؟
بدون آی سی ، ماکزیمم ولتاژ خروجی چند ولته ؟

سپاس

سلام استاد، از اینکه پاسخگو هستید ممنون هستم
ولتاژخازن بزرگ و پلدیود،هردو، 16.6ولت است
وقتی ولومِ ولت رو، از بسته تا باز حرکت میدم ، از صفرولت تا ۶.۵ ولت رو ،توی نیمه اولِ ولوم نشان میده و تقریبا نیمه دوم ولوم،بدون عدد، و بدون افزایش ولت، ب آخر میرسه
زمانیکه حداکثر ولتاژ انتخاب شده، و ولوم جریان هم تا آخر بازه، بدون بار، ۶.۵ ولت است و هنوز هیچ باری ب تغذیه متصل نکردم
از عیبیابیها هم استفاده کردم ---زمان خاموشی کلیدپاور، ولتاژگیری آیسی و ترانزیستورها وتست پایه های آیسی هم ،طبق پست عیبیابی ، ظاهرا نشان از سالم بودن ترانزیستورها میداد_اما ب این دلیل از واژه "ظاهرا" استفاده میکنم چون توی پست عیبیابی، و مداری ک شما مونتاژکرده بودید از ترانس ۱۸ولت متناوب استفاده شده بود، و در مدار بنده ،ترانس ۱۳.۳ولت استفاده شده، بهمین دلیل اون اعدادی ک شما در تست ولتاژ ترانزیستور و آیسی، مرقوم فرمودید ، در برابر اعداد مدار من فرق داره-مثلا پایه چهار اپ امپ منفی۲.۳-ولت و کلکتورQ2 و امیترQ1 و پایه کلیدپاور ۱۶.۶ولت رو نشان میده
بدون آیسی و روشن بودن کلیدپاور،ولتاژخروجی ۱۴.۵ است
بدون آی سی و خاموش بودن کلید، ولتاژ خروجی منفی۰.۶۸- ولت

ضمنا استاد، وقتی آیسی نصبه، و کلیدپاور روشنه، ولومِ ولت بسته و ولوم جریان کامل باز است--- وقتی ولومِ ولت رو باز میکنم ، تا ۵.۵ ولت، ال ای دی خاموشه- و از ۵.۵ ال ای دی روشن میشه تا۶.۵ ک حداکثر ولتاژخروجیه تغذیه س--- و هرچه ولوم جریان رو باز وبسته میکنم توی خاموش و روشن شدن ال ای دی هیچ تاثیری نداره، واینطور بنظر میاد ک اصلا ولوم جریان ، در مدار نیس و بیمصرفه

امیدوارم تونسته باشم توضیحات خوبی تقدیم کرده باشم

آخرین ویرایش:
  • Like

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073

سلام استاد، از اینکه پاسخگو هستید ممنون هستم
ولتاژخازن بزرگ و پلدیود،هردو، 16.6ولت است
وقتی ولومِ ولت رو، از بسته تا باز حرکت میدم ، از صفرولت تا ۶.۵ ولت رو ،توی نیمه اولِ ولوم نشان میده و تقریبا نیمه دوم ولوم،بدون عدد، و بدون افزایش ولت، ب آخر میرسه
زمانیکه حداکثر ولتاژ انتخاب شده، و ولوم جریان هم تا آخر بازه، بدون بار، ۶.۵ ولت است و هنوز هیچ باری ب تغذیه متصل نکردم
از عیبیابیها هم استفاده کردم ---زمان خاموشی کلیدپاور، ولتاژگیری آیسی و ترانزیستورها وتست پایه های آیسی هم ،طبق پست عیبیابی ، ظاهرا نشان از سالم بودن ترانزیستورها میداد_اما ب این دلیل از واژه "ظاهرا" استفاده میکنم چون توی پست عیبیابی، و مداری ک شما مونتاژکرده بودید از ترانس ۱۸ولت متناوب استفاده شده بود، و در مدار بنده ،ترانس ۱۳.۳ولت استفاده شده، بهمین دلیل اون اعدادی ک شما در تست ولتاژ ترانزیستور و آیسی، مرقوم فرمودید ، در برابر اعداد مدار من فرق داره-مثلا پایه چهار اپ امپ منفی۲.۳-ولت و کلکتورQ2 و امیترQ1 و پایه کلیدپاور ۱۶.۶ولت رو نشان میده
بدون آیسی و روشن بودن کلیدپاور،ولتاژخروجی ۱۴.۵ است
بدون آی سی و خاموش بودن کلید، ولتاژ خروجی منفی۰.۶۸- ولت

ضمنا استاد، وقتی آیسی نصبه، و کلیدپاور روشنه، ولومِ ولت بسته و ولوم جریان کامل باز است--- وقتی ولومِ ولت رو باز میکنم ، تا ۵.۵ ولت، ال ای دی خاموشه- و از ۵.۵ ال ای دی روشن میشه تا۶.۵ ک حداکثر ولتاژخروجیه تغذیه س--- و هرچه ولوم جریان رو باز وبسته میکنم توی خاموش و روشن شدن ال ای دی هیچ تاثیری نداره، واینطور بنظر میاد ک اصلا ولوم جریان ، در مدار نیس و بیمصرفه

امیدوارم تونسته باشم توضیحات خوبی تقدیم کرده باشم

درود

ولتاژ حدود ۷- ولت باید در پایه ۴ آی سی باشه که نیست و لذا زینر و خازن‌های مربوطه را بررسی کن.

محلی که با ضربدر قرمز مشخص کردم قطع کن و آی سی خارج باشه و ببین آیا خروجی ۳۱۷ درسته و ولتاژ از صفر تا ۱۵ ولت قابل انتخاب میشه ؟
حالا آی سی را نصب و تست بالا رو تکرار کن.

سپاس

IMG_20201015_025356_177.jpg

آخرین ویرایش:

یاشکین

کاربر
2020-10-24
34
38
ایران

درود

ولتاژ حدود ۷- ولت باید در پایه ۴ آی سی باشه که نیست و لذا زینر و خازن‌های مربوطه را بررسی کن.

محلی که با ضربدر قرمز مشخص کردم قطع کن و آی سی خارج باشه و ببین آیا خروجی ۳۱۷ درسته و ولتاژ از صفر تا ۱۵ ولت قابل انتخاب میشه ؟
حالا آی سی را نصب و تست بالا رو تکرار کن.

سپاس

مشاهده فایل‌پیوست 191546

سلام استاد
مسیر مربوطه روی برد(ضربدرقرمز) رو قطع کردم - کلیدپاور روشن- آی سی از برد جدا--- در اینصورت پایه وسط یا خروجی ۳۱۷ نسبت ب گرند ، ۱۴.۷ ولت متغیر رو میده -- اما درصورت نصب آیسی و روشن بودن کلیدپاور ، خروجی ۳۱۷ ، با ولوم، متغیر تا ۶.۵ ولت میده -- خازنها و زینر رو هم تعویض میکنم و جواب نهایی رو اعلام میکنم

ویرایش
سه عدد خازن کوچک و زینر ۷.۵ ولت تعویض گردید ،اما هیچ اتفاقی نیفتاد و کارکرد مدار کماکان طبق توضیح بالا : بدون آیسی، پایه (وسط)خروجی۳۱۷ نسبت ب گراند، از صفر تا ۱۴/۷ باولوم متغیر است --- اما با نصب آیسی، خروجی۳۱۷، تا۶/۵ با ولوم متغیر است تستهای انجام شده وتعویض قطعات درحالی صورت گرفته ک (مسیر ضربدر قرمز) ، همچنان قطع میباشد

آخرین ویرایش:
  • Like
بالا