آی پی امداد
abtahi

کاهش دلخواه ولتاژ ترانس بدون باز کردن هسته

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام
استاد این واقعا از تواناییم خارجه "نقشه خونی که اصلا نمیدونم طراحیمم افتضاحه هر کاری هم میکنم اصلا تمرکز ندارمو اعصابمو خرد میکنه چند ساعت وقت گذاشتم بتونم نقشه رو بکشم ولی نشد واقعا ببخشید

اگه ممکنه شما هر قسمت رو که لازمه بفرمایید مو به مو یادداشت میکنم و اراعه میدم .

خلاصه ای از کارهای اخیر رو گذارش میکنم هم برای شما و هم دوستان دیگه که در جریان پستها نبودن

داستان از این قرار بود که تغذیه ای 24 ولت رو قرار شد به 24 ولت دوسر با سر مشترک تبدیل کنیم بعلاوه یک 12 ولتی مستقل "

تا جایی پیش رفتیم که سیم پیچ ثانویه ترانس چاپر رو که 14 دور بود باز کردیم و به این ترتیب بستیم
ابتدا 7 دور پیچیدم و یه سر رو بیرون کشیدم "مجدد 3ونیم دور دیگه پیچیدم و سر دیگه رو بیرون دادم " در آخر هم 3و نیم دور دیگه و سیم رو خارج کردم"

و در نهایت با دو دیود سه پایه مستقل و نیز یه خازن 50 ولت 1000 میکرو که به مدار اضافه کردیم تغذیه فوق رو به ولتاز دلخواه طبق عنوان پست مطروحه تبدیل کردیم

تا به اینجا مشکلی نبود که با اتصالی نوک هویه به خروجی 24 تمامی برنامه ها بهم ریخت و موجبات نارضایتی وناگفته هم نمونه که این مشکلات باعث تجربیات بسیار مفیدی برای شخص حقیر گردید که از طرفی بسیار شادمانم

واما مشکلات وکارهای انجام شده بعد از تخریب واتصالی نوک هویه

آیسی tl3842p وهمچنین نازنین ترانزیستور فت که تا به این لحظه هم نتونستم پیداش کنم FS14KM-10 به علاوه یه دیود شیشه ای 4148 ویه مقاومت 3\ اهمی وهمچنین پل دیود
از قطعات سوخته مدار بودن

به جای tl3842p از uc3842an وبه جای فت هم ازbuz80 یا buz90 استفاده کردیم ومابقی قطعات نیز تهیه و جایگذین گردید
انتهای کوپلاژ که همون پایه 1و2 آیسی بود رو به یه مقاومت 560 اهمی مجهز کردیم وهمچنین یه دیود زینر نیز به صورت برعکس (منفی زینز به مثبت خازن) به خازن 35 ولتی که پایه مثبت خازن به پایه 7 آیسی و منفی اون هم به جی ان دی مدار متصله وصل نمودیم.

بنا به فرمایش استاد ابتدا آیسی رو لحیم کردم و ولتاژ پایه 5 و7 آیسی که 14 ولت بود رو گذارش نمودم که با تایید استاد فت رو هم روی مدار لحیم کردم وبا یه لامپ تست تغذیه رو روشن نمودم ولی به دلیل فراموشی لحیم کردن مقاومت 560 اهمی به دو سر کوپلر لامپ تست پر نور روشن وباعث سوختن مجدد فت گردید

از این رو یه فت دیگه تهیه نموده واشتباه گذشته رو نیز جبران " ودر نهایت بار دیگه تغذیه رو روشن کردم .
این بار لامپ تست به صورت دلخواه یعنی لحظه ای روشن و درجا خاموش شد
ولی با کمال تعجب در خروجی 24 هیچگونه ولتاژی نداشتیم
همچنین داستان تا به این لحظه ادامه دار بود که حتی یه بار از روی ناراحتی مقاومت خروجی کوپلاژ و زینر رو برداشتم که این سری هم فت و هم آیسی و4148 سوخت

حالا استاد درد دلی بود و خلاصه ای ..........

عرض به خدمت بزرگوار که " بنده یه فت وآیسی نو تهیه کردم
مدار رو هم تا جاییکه روی پایه 5 و 7 آیسی 14ولت رو داشته باشم ونیز با قرار دادن فت روی مدار و غیره و غیره ............ به گونه ای آماده کنم که با روشن نمودن تغذیه مورد اشاره " لامپ تست ابتدا لحظه ای روشن و در دم خاموش شود. که نشان بدون عیب و اتصال در مداره (با توجه که در خروجی ولتاژی نداریم) مابقی راهنمایی نیز با شما

سلام

قطعات داخل مربع قرمز را مشخص کن
یعنی دو پایه خازن و مقاومت ها را پشت برد مشخص کن و مقدارشان را بنویس

سپاس
پشت1-1.JPG

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,301
ایران
باسلام

باسلام و خسته نباشید خدمت دوست گرامی استاد غزال
حبیب جان یک نکته به فکرم رسید در سیم پیچی ترانس قبل از باز کردن سیم حتما جهت سیم پیچی را روی قرقره سیم پیچ مربوطه علامتگذاری کن با جهت سیم پیچی اولیه و ثانویه یکی باشد تا سیم پیچی درست انجام شود

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

قطعات داخل مربع قرمز را مشخص کن
یعنی دو پایه خازن و مقاومت ها را پشت برد مشخص کن و مقدارشان را بنویس

سپاس
درود
استاد لطفعا منظور شما رو از قطعات داخل مربع قرمز را مشخص کن متوجه نشدم
تصویر پشت و جلوی مدار چاپی

140805820720711.jpg

141056390253192.jpg

فقط بگید کدوم قسمت در خدمتم

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
باسلام

باسلام و خسته نباشید خدمت دوست گرامی استاد غزال
حبیب جان یک نکته به فکرم رسید در سیم پیچی ترانس قبل از باز کردن سیم حتما جهت سیم پیچی را روی قرقره سیم پیچ مربوطه علامتگذاری کن با جهت سیم پیچی اولیه و ثانویه یکی باشد تا سیم پیچی درست انجام شود

آقا رضا هنگام سیم پیچی که مشکلی نداشتم
کاملا با دقت انجام دادم
ضمنا که بعد از سیم پیچی همه چی مهیا بود و ولتاژها رو به درستی داشتیم " یه بی احتیاطی در زمان روشن بودن تغذیه باعث اتصالی نوک هویه.......... شد وداستانی که تعریف کردمو بوجود آورد

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
سلام

کشیدن قطعات پشت برد وقت میخواد عجله نکن اما اگر در حال حاضر که مقاومت اضافی کوپلر نصب است و لامپ یکلحظه پرنور و سپس خاموش میشه دراینصورت

تست های زیر را با حوصله انجام بده و نور لامپ و ولتاژ خروجی را گزارش کن

1- لامپ سری قبلی را بردار و مطابق تصویر زیر نصب کن و محل مدار بین سیم لامپ که با ضربدر سفید مشخص کردم با تیغ یا چاقو ببر که کاملا قطع بشه

2- مقاومت اضافی که به خروجی کوپلر لحیم کرده بودی بردار و کنار بگذار

3- یک مقاومت حدود 100 اهم در محلی که با رنگ آبی در تصویر مشخص کردم نصب کن و تغذیه را روشن کن و بگو لامپ و ولتاژ خروجی چه وضعیتی داره

مقاومت زرد مربوط به تست بعدی است و تصور کن این مقاومت فعلا وجود نداره و هنوز در تصویر اضافه نکردم

تست را با حوصله انجام بده عجله نکن

سپاس
پشت1-1.JPG

آخرین ویرایش:

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

کشیدن قطعات پشت برد وقت میخواد عجله نکن اما اگر در حال حاضر که مقاومت اضافی کوپلر نصب است و لامپ یکلحظه پرنور و سپس خاموش میشه دراینصورت

تست های زیر را با حوصله انجام بده و نور لامپ و ولتاژ خروجی را گزارش کن

1- لامپ سری قبلی را بردار و مطابق تصویر زیر نصب کن و محل مدار بین سیم لامپ که با ضربدر سفید مشخص کردم با تیغ یا چاقو ببر که کاملا قطع بشه

2- مقاومت اضافی که به خروجی کوپلر لحیم کرده بودی بردار و کنار بگذار

3- یک مقاومت حدود 100 اهم در محلی که با رنگ آبی در تصویر مشخص کردم نصب کن و تغذیه را روشن کن و بگو لامپ و ولتاژ خروجی چه وضعیتی داره

مقاومت زرد مربوط به تست بعدی است و تصور کن این مقاومت فعلا وجود نداره و هنوز در تصویر اضافه نکردم

تست را با حوصله انجام بده عجله نکن

سپاس
مشاهده فایل‌پیوست 101515
استاد تشکر از محبتت
کامل متوجه شدم فقط فت وآیسیرو که تازه تهیه کردم رو هنگام تست نصب کنم دیگه ؟ درسته .......اعلام میکنم

فقط داخل پرانتز گفتم موضوعی رو عنوان کنم که کمی فکرمو مشغول کرده

آیسی tl3842p رو همونطور که گفتم پیدا نشد و به جاش uc3842a-an موجود بود که جایگذین کردم حالا کد اولuc که هیچ
ولی بعضی از دوستان و همچنین فروشنده معتقد به این بود که کد آخر p خیلی مهمه

حتی آیسی رو از فروشگاه سایت نیز درخواست دادم http://www.irantk.ir/irantk1818-95/#post334793 که موجود نبود ولی آقای زارع فرمودن که مشکلی نداره و یکی هستند
احیانا نظر شما چیه؟ مشکل از این که نمیتونه باشه؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
استاد تشکر از محبتت
کامل متوجه شدم فقط فت وآیسیرو که تازه تهیه کردم رو هنگام تست نصب کنم دیگه ؟ درسته .......اعلام میکنم

فقط داخل پرانتز گفتم موضوعی رو عنوان کنم که کمی فکرمو مشغول کرده

آیسی tl3842p رو همونطور که گفتم پیدا نشد و به جاش uc3842a-an موجود بود که جایگذین کردم حالا کد اولuc که هیچ
ولی بعضی از دوستان و همچنین فروشنده معتقد به این بود که کد آخر p خیلی مهمه

حتی آیسی رو از فروشگاه سایت نیز درخواست دادم http://www.irantk.ir/irantk1818-95/#post334793 که موجود نبود ولی آقای زارع فرمودن که مشکلی نداره و یکی هستند
احیانا نظر شما چیه؟ مشکل از این که نمیتونه باشه؟

سلام

بله پسوندش مهمه ولی با همین آی سی که روش هست اگه لامپ یکلحظه روشن و سپس خاموش میشه دراینصورت عوضش نکن و آزمایشی که خواستم انجام بده

ضمنا هر موقع نیاز به تعویض آی سی شد سوکت آی سی نصب کن که دیگه نیاز به لحیمکاری نباشه

سپاس

habbib

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2014-08-02
1,718
10,418
گنبد کاووس
سلام

بله پسوندش مهمه ولی با همین آی سی که روش هست اگه لامپ یکلحظه روشن و سپس خاموش میشه دراینصورت عوضش نکن و آزمایشی که خواستم انجام بده

ضمنا هر موقع نیاز به تعویض آی سی شد سوکت آی سی نصب کن که دیگه نیاز به لحیمکاری نباشه

سپاس
سلام استاد دستم خیلی کنده ببخشید

آیسی رو نصب کرده بودم ولی بعد که فرمودید درآوردم و قبلی رو انداختم (با آیسی قبلی لامپ یه لحظه روشن میشه و روی پایه 5و7 14 ولت رو دارم ) فت رو نفرمودید نصب کنم یا نه

در هر صورت فت رو هم نصب کردم مابقی فرمایشات رو هم انجام دادم الان لامپ روشن نمیشه روی پایه خازنها هم ولتاژی ندارم
قبل از نصب فت و با شرایط قبل (لامپ تست سر جای خودش ) ولتاژرو خازنهای بزرگ داشتم لامپ هم لحظه ای روشن میشد

بالا