- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
سلام
استاد این واقعا از تواناییم خارجه "نقشه خونی که اصلا نمیدونم طراحیمم افتضاحه هر کاری هم میکنم اصلا تمرکز ندارمو اعصابمو خرد میکنه چند ساعت وقت گذاشتم بتونم نقشه رو بکشم ولی نشد واقعا ببخشید
اگه ممکنه شما هر قسمت رو که لازمه بفرمایید مو به مو یادداشت میکنم و اراعه میدم .
خلاصه ای از کارهای اخیر رو گذارش میکنم هم برای شما و هم دوستان دیگه که در جریان پستها نبودن
داستان از این قرار بود که تغذیه ای 24 ولت رو قرار شد به 24 ولت دوسر با سر مشترک تبدیل کنیم بعلاوه یک 12 ولتی مستقل "
تا جایی پیش رفتیم که سیم پیچ ثانویه ترانس چاپر رو که 14 دور بود باز کردیم و به این ترتیب بستیم
ابتدا 7 دور پیچیدم و یه سر رو بیرون کشیدم "مجدد 3ونیم دور دیگه پیچیدم و سر دیگه رو بیرون دادم " در آخر هم 3و نیم دور دیگه و سیم رو خارج کردم"
و در نهایت با دو دیود سه پایه مستقل و نیز یه خازن 50 ولت 1000 میکرو که به مدار اضافه کردیم تغذیه فوق رو به ولتاز دلخواه طبق عنوان پست مطروحه تبدیل کردیم
تا به اینجا مشکلی نبود که با اتصالی نوک هویه به خروجی 24 تمامی برنامه ها بهم ریخت و موجبات نارضایتی وناگفته هم نمونه که این مشکلات باعث تجربیات بسیار مفیدی برای شخص حقیر گردید که از طرفی بسیار شادمانم
واما مشکلات وکارهای انجام شده بعد از تخریب واتصالی نوک هویه
آیسی tl3842p وهمچنین نازنین ترانزیستور فت که تا به این لحظه هم نتونستم پیداش کنم FS14KM-10 به علاوه یه دیود شیشه ای 4148 ویه مقاومت 3\ اهمی وهمچنین پل دیود
از قطعات سوخته مدار بودن
به جای tl3842p از uc3842an وبه جای فت هم ازbuz80 یا buz90 استفاده کردیم ومابقی قطعات نیز تهیه و جایگذین گردید
انتهای کوپلاژ که همون پایه 1و2 آیسی بود رو به یه مقاومت 560 اهمی مجهز کردیم وهمچنین یه دیود زینر نیز به صورت برعکس (منفی زینز به مثبت خازن) به خازن 35 ولتی که پایه مثبت خازن به پایه 7 آیسی و منفی اون هم به جی ان دی مدار متصله وصل نمودیم.
بنا به فرمایش استاد ابتدا آیسی رو لحیم کردم و ولتاژ پایه 5 و7 آیسی که 14 ولت بود رو گذارش نمودم که با تایید استاد فت رو هم روی مدار لحیم کردم وبا یه لامپ تست تغذیه رو روشن نمودم ولی به دلیل فراموشی لحیم کردن مقاومت 560 اهمی به دو سر کوپلر لامپ تست پر نور روشن وباعث سوختن مجدد فت گردید
از این رو یه فت دیگه تهیه نموده واشتباه گذشته رو نیز جبران " ودر نهایت بار دیگه تغذیه رو روشن کردم .
این بار لامپ تست به صورت دلخواه یعنی لحظه ای روشن و درجا خاموش شد
ولی با کمال تعجب در خروجی 24 هیچگونه ولتاژی نداشتیم
همچنین داستان تا به این لحظه ادامه دار بود که حتی یه بار از روی ناراحتی مقاومت خروجی کوپلاژ و زینر رو برداشتم که این سری هم فت و هم آیسی و4148 سوخت
حالا استاد درد دلی بود و خلاصه ای ..........
عرض به خدمت بزرگوار که " بنده یه فت وآیسی نو تهیه کردم
مدار رو هم تا جاییکه روی پایه 5 و 7 آیسی 14ولت رو داشته باشم ونیز با قرار دادن فت روی مدار و غیره و غیره ............ به گونه ای آماده کنم که با روشن نمودن تغذیه مورد اشاره " لامپ تست ابتدا لحظه ای روشن و در دم خاموش شود. که نشان بدون عیب و اتصال در مداره (با توجه که در خروجی ولتاژی نداریم) مابقی راهنمایی نیز با شما
سلام
قطعات داخل مربع قرمز را مشخص کن
یعنی دو پایه خازن و مقاومت ها را پشت برد مشخص کن و مقدارشان را بنویس
سپاس
آخرین ویرایش: