آی پی امداد
abtahi

پرسش و پاسخ بخش {مدارات الكترونيك}

reza32

کاربر
2009-05-20
92
161
يك مدار ميني تايمر براي اتاق خواب كه حميد بخت آور تو كتابش آورده
بود اگه ميشه آپلود كنيد

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با سلام :
دوست عزيز يك جاي كار مشكل دارد -- فرضا يا مقدار فركانس كريستال اشتباه شده و يا در سيم پيچ خروجي 5 دور يك ميلي متر !!!! به هر حال با اطلاعاتي كه از طرح مدارات فوق دارم بنده شرمنده محاسبات بقيه قسمت هايي كه بايد تقويت شود .
سيم پيچ با مشخصات فوق بايد در حد مگاهرتز فركانس بالا باشد در صورتيكه در 455 كيلوهرتز اين سيم پيچ اتصال كوتاه ميشود كه در نتيجه هيچ جرياني در خروجي نخواهيد داشت بنده نتونستم از مدار نتيجه بگيرم در صورت امكان مدار را دوباره بررسي كنيد و اگر تغييرات خاصي به نظر تون رسيد نتيجه را بزاريد .
با تشكر .
موفق باشيد .
استاد عزیز سلام
استاد راجع به مداری که برای تقویت توان اون از شما کمک گرفته بودم و شما فرمودید که یک جای کار مشکل دارد .....
استاد مشکل کار فکر میکنم در نمره کویل بود که من خدمت شما عرض کردم 1mm یا همون 0.10 اما سیم اصلی نمره 0.100 یا 1 هستش .فرکانس کاری اون 455 کیلوهرتز .
استاد عزیز ازشما تقا ضا دارم با این اطلاعات جدید بنده را در تقویت توان این فرستنده کمک بفرمایید.

با تشکر
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استادعزیز منتظر راهنمایی شما هستم
با سلام :
دوست عزيز چند روزي نبودم كه ميبخشيد .
الان يك ساعتي با طرح مدار فوق ور رفتم متاسفانه نتيجه اي نميشه گرفت براي مثال :
راكتانس سيم پيچ خروجي با اين اوصافي كه فرمودين در فركانس 455 كيلوهرتز حدود 7 اهم در مياد كه با توجه به ترانزيستور بكار رفته نهايي 2n2222 اصولا اين مدار جواب نميده {7 اهم بار روي يك سيم پيچ 5دور با قطر سيم يك ميليمتر توسط يك ترانزيستور tun يا tup يعني پاسخي زير عدد صفر ....}
احتمال اشتباهي در فركانس كريستال يا در {مهم مهم : قطر سيم پيچ كه خواسته بودم ولي شما به قطر سيم اشاره كردين } ميرود البته بنده تا حدوداي قطر سيم پيچ تا يك متر هم در محاسبات بكار بردم ولي متاسفانه نتيجه همون زير صفر ... و از طرفي فرموديد كه خروجي مدار همون 455 كيلو هرتز هست پس نميشه گفت كه از چند برابر كننده {استفاده از هارمونيك هاي ...} استفاده ميشه ..
و شايد موردي هست كه از فكر ناقص بنده به دور هست و شرمنده شما ميشم .
به هر حال كار بيشتر با نتيجه كمتر يكي از محسناتي از يك مبتدي تا اماتور ميباشد كه در پيشبرد اطلاعات فردي موثر هست لذا بيشتر تحقيق كنيد تا حد توان در خدمت خواهم بود .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: meysamm

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام .خوش اومدید دلمون براتون تنگ شده بود
استاد عزیز ممنون بابت راهنمایی ارزشمندتون
استاد بنده یه مدار فرستنده از یک سایت خارجی گرفتم که موج سینوسی و خروجی اون با کویل هستش.استاد در توان اون تو توضیحاتش نوشته بود بسته به کویل تا 150w اما این توان خیلی زیاداست
1.استاد می خواستم بدونم این مدار عملی هست؟؟؟
2.اگه عملی باشه و توان اون 150 باشه خیلی بیشتر از حد مورد نیاز بنده هست و من توانی در حدود 1 وات نیاز دارم چطور می تونم توان اون رو کاهش بدم؟؟؟؟؟
2.در مورد کویل اون گفته بود اندازه دلخواه با مشخصات 1تا1.2mh و 3اهم .اگه بخوام در اندازه 30در30 س.م کویل اونروتهیه کنم از چه نوع سیمی و با چه تعداد دور باید استفاده کنم؟؟؟
4.به جای d1 از چه دیود عمومی میتونم استفاده کنم این دیود پیدا نمیشه؟؟؟
attachment.php

با تشکر از شما استاد گرامی
منتظر راهنمایی شما هستم
موفق باشید
meysam

آخرین ویرایش:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام .خوش اومدید دلمون براتون تنگ شده بود
استاد عزیز ممنون بابت راهنمایی ارزشمندتون
استاد بنده یه مدار فرستنده از یک سایت خارجی گرفتم که موج سینوسی و خروجی اون با کویل هستش.استاد در توان اون تو توضیحاتش نوشته بود بسته به کویل تا 150w اما این توان خیلی زیاداست
1.استاد می خواستم بدونم این مدار عملی هست؟؟؟
2.اگه عملی باشه و توان اون 150 باشه خیلی بیشتر از حد مورد نیاز بنده هست و من توانی در حدود 1 وات نیاز دارم چطور می تونم توان اون رو کاهش بدم؟؟؟؟؟
2.در مورد کویل اون گفته بود اندازه دلخواه با مشخصات 1تا1.2mh و 3اهم .اگه بخوام در اندازه 30در30 س.م کویل اونروتهیه کنم از چه نوع سیمی و با چه تعداد دور باید استفاده کنم؟؟؟
4.به جای d1 از چه دیود عمومی میتونم استفاده کنم این دیود پیدا نمیشه؟؟؟

منتظر راهنمایی شما هستم
موفق باشید
meysam
با سلام :
دوست عزيز در توضيح راجع به كويل در منبع به ضرفيت كويل يعني همون {ميلي هانري } اشاره كرده در نتيجه هر كويلي كه اين ظرفيت را داشته باشد مقبول خواهد بود براي محاسبه كويل با اين ظرفيت به نرم افزار محاسبات سيم پيچ هادر بخش معرفي نرم افزار ميتونيد مراجعه و دانلود و از نرم افزار فوق كمك بگيريد با يك حساب سر دستي بايد حدود سي دور سيم از نمره 30 به طور مربعي دور تا دور يك عايق مربهي شكل 30 در 30 سانتي متر و پهلوي هم {هم رديف } بپيچيد و سپس با چسب و... محكم شكل دهي را حفظ كنيد .
در مورد توان درست هست كه ترانزيستور mj ياراي اين توان را دارد ولي با توجه به ولتاژ پايين و مدار ماقبل ان انتظار بيش از حدود 23 وات را نداشته باشيد .
در مورد ديود {يك ديود فركانسي 420 ولتي هست } ميتونيد از چهار ديود متوالي به شماره mr22 يا mk21 { چهار ديود فوق را پشت سر هم و در نهايت يك ديود داشته باشيد } استفاده كنيد .
توجه كنيد كه ورودي مدار بايد توانايي درايو كردن اين مدار تقويت را نيز داشته باشد كه به ورودي صافي 455 وصل ميگردد .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
ممنون استاد عزیز
استاد اگه بخوام بعد از تقویت توان رو کاهش بدم و اون رو به حدود 1وات برسونم باید چه کاری انجام بدم؟؟؟
استاد صافی مدار از چه نوعی هستش؟؟؟؟بنده فکر میکردم که کریستال 455 کیلو هرتز هستش میشه یه خورده بیشتر راهنمایی بفرمایید؟؟؟اگه واستون مقدوره یه عکس ازاین قطه هم برام بزارید

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون استاد عزیز
استاد اگه بخوام بعد از تقویت توان رو کاهش بدم و اون رو به حدود 1وات برسونم باید چه کاری انجام بدم؟؟؟
استاد صافی مدار از چه نوعی هستش؟؟؟؟بنده فکر میکردم که کریستال 455 کیلو هرتز هستش میشه یه خورده بیشتر راهنمایی بفرمایید؟؟؟اگه واستون مقدوره یه عکس ازاین قطه هم برام بزارید
با سلام :
بعد از تقويت توان را كاهش دادن يعني {دور زدن درجا } براي كاهش توان ميتوانيد از ترانزيستور كم قدرت و ارزان قيمتي مثل bd139 يا bd135 در حد يك وات با 12 ولت استفاده كنيد در اين صورت مقاومت 47 اهمي بايس را به 470 اهم تغيير دهيد .
تعداد دور سيم پيچ را به حدود 45 دور اضافه كنيد {بهتر است از سيم شماره 25 استفاده كنيد } .
اين صافي ها در شكل هاي متفاوت و براي منظورهاي مختلفي كاربرد دارند مثلا در يك گيرنده كه لول {level } پايين هست از نوع كوچك سه سيمه پلاستيكي ولي در فرستنده ها با توجه به لول بالاي ان از نوع چيپ فلزي 4 يا 5 پين استفاده ميكنند از بين اين سيم ها در صورتيكه اين صافي اكتيو باشد دو سيم تغذيه منفي و مثبت و دو سيم ورودي و خروجي و يك سيم به عنوان اشتراك گراند استفاده ميشود در نوع پسيو معمولا سه سيم كه يكي ورودي و ديگري خروجي و وسطي معمولا گراند مشترك و در نوع چهار پين دوسيم ورودي و دو سيم خروجي {ايزوله از همديگر } كاربرد دارند .
نقش اين صافي ها اينست كه هر سيگنالي كه به ورودي انها برسد از بين انها فقط فركانس مربوط به خودش 455 كيلوهرتز را از خود عبور خواهد داد .
شكل هايي در فايل ضميمه ببينيد .
اگر به نقشه خود دقت كنيد متوجه ميشويد كه اينا ورودي و خروجي دارند و بايد يك ورودي به اينها اعمال كنيد تا در خروجي سيگنالي را داشته باشند و به تنهايي كاربرد ندارند .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 7 کیلوبایت بازدیدها: 141
  • 87.5 کیلوبایت بازدیدها: 26

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
استاد عزیز سلام خسته نباشید
استاد مداری که در پست شماره ی 99 خدمتتون ارایه دادم یک تقویت کننده توان است.استاد این مدار رو میشه برای تقویت توان هر فرستنده دیگه ای به کار گرفت؟؟؟
استاد ********** سرامیکی 11kh هم موجود هستش که بشه جایگزین این فلتر455 کرد ؟؟در این صورت میشه خرورجیه یک اسیلاتور11 کیلو رو به این مدار متصل کرد و در خروجیه این مدار توان بالاتری به دست آورد؟؟؟
با تشکر از شما استاد عزیز
meysam

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزیز سلام خسته نباشید
استاد مداری که در پست شماره ی 99 خدمتتون ارایه دادم یک تقویت کننده توان است.استاد این مدار رو میشه برای تقویت توان هر فرستنده دیگه ای به کار گرفت؟؟؟
استاد ********** سرامیکی 11kh هم موجود هستش که بشه جایگزین این فلتر455 کرد ؟؟در این صورت میشه خرورجیه یک اسیلاتور11 کیلو رو به این مدار متصل کرد و در خروجیه این مدار توان بالاتری به دست آورد؟؟؟
با تشکر از شما استاد عزیز
meysam
با سلام :
اين مدار تقويت كننده در كلاس b و تقويت كننده دي سي هست و تقريبا تا اونجايي كه ترانزيستور و قطعات اكتيو مدار در رنج {reng } فركانس كاري باشد ميتوان استفاده كرد ولي سيم پيچ و سلف ها بايد به نسبت همون فركانس كاري تعبيه شود .
متاسفانه فيل تري به فركانس 11 كيلوهرتز اماده سراغ ندارم و فكر نكنم موجود باشه چون فركانس در حد استانداردها نيست {استاندارد فركانس ها بايد ضريبي از هارمونيك هاي فركانس با عدد صحيح باشد } .
با توجه به توان ورودي مدار بله ميشه توسط يك اوسيلاتور 11 كيلوهرتز را با ورودي اين مدار مچينگ {تطبيق امپدانس } كرده و تقويت نمود به مورد تغييرات در سيم پيچ هاي مدار توجه شود .
بجاي صافي 11 كيلوهرتز ميتوانيد از مدارات صافي كه براي اين فركانس {با توجه به دامنه و قدرت سيگنال } طراحي و استفاده كنيد . {از نرم افزار هاي طراحي فيل تر بهره ببريد } .
لازم به توضيح : مقاله اي در دست تهيه راجع به طراحي و كار عملي با انواع صافي ها دارم كه فعلا تكميل نشده به محض اماده شدن تقديم دوستان خواهم كرد .
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
بالا