ممنونم از بذل توجهتون استاد
مطلبو خوندین مهندس؟
بنظرتون وقتی که انواع موتورهای مرسوم فقط میتونن یک طبقه پایین برن و درب کابین رو باز کنند ولی این موتور میتونه با همون ups قبلی 200بار استارت بخوره و بالا وپایین بره
یعنی در بالاترین حد ممکن فقط تلفات نداشتیم یا اینکه واقعا بشر تونسته انقلابی کنه؟
البته اون زمان که بهترین موتور آسانسور حدود 7 ملیون تومان بود این موتور رو با درایوش بین45 تا 60 ملیون بهم قیمت دادند شاید یکی از مشکلاتی که تا الان فراگیر نشده همین اختلاف قیمتشه
درود
بله مقاله مورد نظر را مطالعه کردم و از عنایت شما سپاسگزارم.
از این حیث که مصرف انرژی در الکتروموتورهای پر بازده و جدید کمتر و بازدهی افزایش یافته ، تردیدی وجود نداره اما نه در حدی که این مقاله ادعا میکنه.
اتفاقا من مدتی با شرکت شیندلر همکاری و ماجراهایی داشتم و تجربیاتی در این خصوص دارم.
بخشی از ادعاهای مقاله صحت نداره و با غلو شدیدی جهت جذب مخاطب مطرح شده البته همانطور که در توضیحات پست قبل عرض کردم ادعای مصرف انرژی آسانسور ۶ نفره که بمیزان سشوار باشه در شرایط خاصی درسته و اساسا در شرایط مطلوب , به این مقدار انرژی هم نیاز نداره و حتی قادر به تولید انرژی اضافه هم هست ، اما این شرایط برای همیشه فراهم نیست .
زیرا آسانسور دارای اطاقک مسافر و همچنین وزنه تعادل هست بطوریکه وزنه ها برخلاف جهت اطاقک حرکت میکنن و لذا مادامیکه قادر باشیم
بخش حرکت نزولی را سنگین تر از بخش صعودی انتخاب کنیم دراینصورت قادر به تولید انرژی اضافه هم هستیم.
مثلا فرض کنید وزن اطاقک و مسافران رویهم ۵۰۰ کیلو در طبقه پنجم قرار دارد و قادریم وزنه هایی که در طبقه دوم قرار دارد تخلیه کنیم و با وزن ۲۰۰ کیلو انتخاب و آماده کنیم .
دراینصورت برای پایین رفتن مسافران نه تنها نیاز به مصرف برق نداریم بلکه در زمان پایین آمدن مسافران ، نیروی الکتریکی هم تولید میشه.
اما فرض کنید اطاقک با حداکثر ظرفیت و با وزن ۷۰۰ کیلو پر شده و در طبقه همکف است و وزنه ها در بالاترین طبقه و در سبک ترین مقدار است و وزنه ای دیگری هم در طبقه فوقانی وجود نداره که وزنه ها را سنگین تر از اطاقک کنیم ، دراینصورت انرژی مصرفی معادل انرژی پنجاه سشوار هم تکونش نمیده .
ضمنا درسته که بازده الکتروموتورهای جدید بسیار بالا رفته به راندمان ۹۹٪ رسیده اما انرژی مصرفی تقریبا حدود نصف و کمی کمتر از نصف میشه و امکان کاهش خارق العاده وجود نداره و لذا نیاز به انرژی کمتر مدیون ابتکارات هوشمندانه از جمله جابجایی وزنه ها و انتخاب مناسب وزنه و امثالهم است ، یعنی با شرایط موجود اگه یک آسانسور با الکتروموتورهای پیشرفته با انرژی مصرفی یک سشوار کار کنه ، چنانچه از الکتروموتورهای قدیمی استفاده کنیم به انرژی دو و یا حداکثر ۳ سشوار نیاز داره .
سپاس