سلام و عرض ادب
ابتدا لازم هست پست 20 خودم رو تصحیح کنم و بابت اشتباه پوزش بخوام.
در پست 20 صحبت همکار عزیزم جناب
@hanirayan رو بطور کامل تایید کردم. در حالی که به نظر میرسه علی رغم صحت کلی فرمایش ایشون، میشه به بخشی از مطلب ایشون خدشه وارد کرد. فرمودند:
تا اینجای کار هیچ ایرادی نداره. اما به نظر میرسه ایراد از این بخش شروع میشه:
به نظر میرسه ایراد زمانی اتفاق میفته که به سمت چپ جدول، که در پست 16 آوردن توجه بشه؛ ولی بخش راست با دقت کمتری مورد نظر قرار بگیره. توجه بفرمایید (قسمت قرمز و سبز):
مشاهده فایلپیوست 206570
در کادر قرمز سمت چپ، X دارای 3 بخش هست. درحالی که در بخش سمت راست X دارای 4 بخش هست. این درحالی است که کد روی تصویر ارایه شده توسط جناب
@fatim دارای 4 بخش هست و نه 3 بخش.
پس اطلاق عدد 12 به 1.2 ولت در بخش دوم کد به نظر اشتباه میاد.
چرا؟
اگر بر اساس بخش راست جدول دیتاشیت، تصویر زیر رو تقسیم بندی کنیم، به صورت ذیل میشه:
مشاهده فایلپیوست 206571
یعنی طبق جدول و اطلاعات دیتاشیت:
1- رنگ دایره
آبی همانطور که جناب hanirayan فرمودند؛ تاریخ ساخت قطعه است (Means Assembly Year and Week)
2- رنگ دایره
صورتی (بر خلاف فرموده ایشون) لات نامبر قطعه هست (Means Manufacture LOT No)
3- رنگ دایره
فیروزه ای مقدار
ولتاژ خروجی قطعه است (Means Output Voltage Value)
4- رنگ دایره
فسفری رنج دمای قابل تحمل و درصد خطای قطعه است (Means Temp. Range & Rohs Std)
به جدول سمت راست تصویر اول توجه فرمایید. اگر خروجی این قطعه 1.2 ولت بود؛ می بایست بجای کلمه AD عدد 12 درج شده باشد (اعداد قابل اعتنا در کادر نارنجی دیتاشیت درج شده) و وقتی درج نشده (طبق توضیح داخل کادر بنفش) پس ولتاژ خروجی قطعه قابل تنظیم یا Adjustable است (Default:Adjustable Version)
پس این قطعه ولتاژ ثابت و فیکس ندارد. بلکه ولتاژ خروجی آن قابل تنظیم است.
اما راه حل آسان برای فهم ADJ بودن قطعه چیست؟
بر خلاف رگولاتور فیکس که تنها از دو خازن در ورودی و خرجی قطعه استفاده می شود؛ در دیتاشیت آمده اگر بین پایه خروجی و زمین بر اساس فرمول، دو مقاومت قرار داده و میانگین آنرا به پایه ADJ دهیم، ولتاژ خروجی قابل تنظیم است.
مشاهده فایلپیوست 206575
حال باید از جناب
@fatim سوال کرد؛ آیا چنین مقاومتهای در ساختار قطعه وجود دارد؟ و اینکه لطفا یک تصویر با زاویه کمی بازتر از قطعه بفرستید تا بتوان قطعات اطراف آن را به خوبی تشخیص داد.
برای تنویر و مقایسه، چند تصویر از نمونه های کدهای دیگر این قطعه هم ارایه می گردد
توجه بفرمایید که در همه ی این قطعات، ولتاژ خروجی در بخش سوم در خط پایین ثبت شده:
مشاهده فایلپیوست 206577