آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

خدمت گرامی و استاد بزگوار غزال

در تاپیک 199 # اینجانب کلکتورهای ترانزیستورهای 2N3773 را بجای مقاومتهای 0/22 اهم 10 وات از 0/1 اهم 10 وات استفاده کردم یعنی تعداد 4 عدد مقاومت متصل به تک تک کلکتورها بهم وصل نمودم

aidinmamad

کاربر
2014-02-06
113
232
تبریز
سلام
آقای مهندس مدار منبع تغذیه الان کلا درست کار میکنه محدود کننده ی جریان کار میکنه و ولتاژ هم از صفر تا آخر میره به نظرم اون خازن نقش محفاظ رو اونجا عمل کرده نمیدونم جای دیگه مدار اسیب دیده یا نه در ظاهر که منبع درست کار میکنه به نظرتون امکان اسیب دیدن کجای مدار وجود داره که من بررسی کنم و بدونم که کلا مدار سالم هست یا نه ؟ درضمن فکر کنم اگه منابع تغذیه دیگه که تو همه جا هست به جای این مدار بود کلا میسوخت . خازن رو هم تعویض کردم.
سپاس

آخرین ویرایش:

mhn_nova

کاربر
2008-10-12
69
114
باسلام
من این مدار رو ساختم و با یه ترانس 17 ولت 6 آمپر تست کردم و از فت IRF540 به جای 2N3055 استفاده کردم اول با یک لامپ دو سه وات امتحان کردم به خوبی کار کرد ولی وقتی یک لامپ موتور سیکلت 12 ولت 70 وات زدم که بعد از چند ثانیه فت سوخت وخازن 10 میکرو 50 ولت ترکید.لطفا بفرمائید مشکل از کجاست؟ لازم به ذکره که من هیچ تغییری در قطعات ندادم.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
باسلام
من این مدار رو ساختم و با یه ترانس 17 ولت 6 آمپر تست کردم و از فت IRF540 به جای 2N3055 استفاده کردم اول با یک لامپ دو سه وات امتحان کردم به خوبی کار کرد ولی وقتی یک لامپ موتور سیکلت 12 ولت 70 وات زدم که بعد از چند ثانیه فت سوخت وخازن 10 میکرو 50 ولت ترکید.لطفا بفرمائید مشکل از کجاست؟ لازم به ذکره که من هیچ تغییری در قطعات ندادم.

درود

با شرایطی که شما فرمودید سوختن فت و بویژه ترکیدن خازن مذکور ناممکنه
قطعا در شرایط دیگری قرار گرفته و یا گزارش شما کامل نیست .

اساسا بدون اعمال تغییر لازم دریافت بیش از 3 آمپر مقدور نیست ولی فرمودید .
لازم به ذکره که من هیچ تغییری در قطعات ندادم.

سپاس
578.jpg

mhn_nova

کاربر
2008-10-12
69
114
سلام
بله استاد عزیز من هیچ تغییری در قطعات ندادم!
الان دارم با فت IRFP260N تست میکنم وتغییراتی هم تو قطعات میدم نتیجه رو اعلام میکنم.ممنون

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
بله استاد عزیز من هیچ تغییری در قطعات ندادم!
الان دارم با فت IRFP260N تست میکنم وتغییراتی هم تو قطعات میدم نتیجه رو اعلام میکنم.ممنون

درود

عزیزم وقتی بدون اعمال تغییر سوخته دراینصورت با اعمال تغییر منفجر میشه
چرا بجای رفع عیب بدنبال حرکات شانسی میگردی
باید ببینی ایراد چی بوده مثلا خازن معگوس نصب بوده یا هر خطای دیگری که باید بررسی و گزارش کنی

با این جمله که سوخت کجا ایراد داره نمیتونم بفهمم ایراد چیه
باید مفصلا تاپیک تحلیل و عیب یابی این تغذیه را مطالعه و تست و گزارش کنی

سپاس

mhn_nova

کاربر
2008-10-12
69
114
سلام
استاد گرامی من با فت IRFP260N تست کردم که حدود 7 آمپر جریان میده که فکرکنم ترانسم دیگه از این حد بیشتر جریانش نیست وبه خوبی کار میکنه فقط اینکه وقتی ولوم جریان تا آخره و اتصال کوتاه میکنی مدار قطع نمیشه! و ولوم ولتاژ تا وسط کار میکنه و الباقی هرز میچرخه یعنی به وسط که میرسه ولتاژ دیگه بیشتر نمیشه! دلیلش چی میتونه باشه؟یه سوال دیگه اینکه من مقاومت R18 که 56 کیلو بود برای جریان بیشتر به 6/8 کیلو تغییر دادم آیا مشکلی در مدار پیش نمیاره؟ممنون از راهنمایهاتون.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,046
سلام
استاد گرامی من با فت IRFP260N تست کردم که حدود 7 آمپر جریان میده که فکرکنم ترانسم دیگه از این حد بیشتر جریانش نیست وبه خوبی کار میکنه فقط اینکه وقتی ولوم جریان تا آخره و اتصال کوتاه میکنی مدار قطع نمیشه! و ولوم ولتاژ تا وسط کار میکنه و الباقی هرز میچرخه یعنی به وسط که میرسه ولتاژ دیگه بیشتر نمیشه! دلیلش چی میتونه باشه؟یه سوال دیگه اینکه من مقاومت R18 که 56 کیلو بود برای جریان بیشتر به 6/8 کیلو تغییر دادم آیا مشکلی در مدار پیش نمیاره؟ممنون از راهنمایهاتون.

درود

عزیزم محدود کننده جریان یعنی همین که اگه میخوای بیشتر از 7 آمپر نده یعنی نباید ولتاژ بالاتر از 21 ولت به بار 3 اهمی بده
یا اگر بار شما 1 اهمی است نباید ولتاژ بیشتر از 7 ولت بهش بده چون اگه 10 ولت بهش بده درواقع 10 آمپر بهش داده و اگه 20 ولت بهش بده یعنی 20 آمپر داده

لذا در بار 1 اهمی ولتاژ بیش از 7 ولت نمیده
و به بار 2 اهم ولتاژ بیش از 14 ولت نمیده یعنی نمیتونی ولتاژ را برای بار 2 اهمی بالاتر از 14 ولت ببری و روی 14 ولت استپ میکنه چون محدود کننده جریان بدقت کار میکنه و مراقب خطای شما هست.
اتفاقا اگه چنین عکس العملی نشون نده خرابه

ضمنا برای افزایش جریان مقدار R18 را قبلا در این تاپیک محاسبه کرده ام که بخاطر ندارم ولی تصور میکنم با 6/8 کیلو 7 آمپر نمیده و احتمالا اشتباه میکنی و یا تغییر دیگری هم اعمال کردی
در هر صورت 6/8 اشکالی نداره.

اما قبلا چکار کردی که خازن ترکیده و فت سوخته بود ؟
شدت حرارت فت چقدره؟

سپاس

آخرین ویرایش:

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

همانطوریکه استادگرامی غزال بارها در تاپیک های دیگر این مبحث فرمودند
مدار دارای محافظ اتصال کوتاه میباشد اگر بار بیش از حد جریان آن وارد کنی قطع میکند لذا
احتمالا خازن الکترولیتی C7 را برعکس زدی و یا خازن فوق ای اس آر یا نشتی داشته
حتما موقع خرید خازنهای الکترولیتی از فروشنده درخواست خازن مرغوب بکن
خازنها نامرغوب زیادی در بازار وجود دارد
من دو نمونه از این منبع تغذیه را ساختم و بخوبی کار میکنند واقعا دارای مدار بسیار کاملی از هر نظر میباشد

reza_476

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
2009-10-19
4,007
45,300
ایران
باسلام

اگر جریان و حتی ولتاژ بیش از حد تعریف شده مدار، بدون تغییرات اساسی در مدار، وارد شود ممکن است ترانزیستور Q4 نیز بسوزد.

بالا