آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با درود.
جناب رجبی خسته نباشید.
بنده برای راه اندازی یک رله 5 ولت مداری به اینصورت گذاشتم و کار میکنه.
220 میاد تویک خازن 105/400 که یک مقاومت 470 کیلو باهاش موازی هست.
بعد میره تو یک پل دیود.خروجی هم توسط یک خازن 100 میکرو ********** میشه و به رله میره.
ایا این روش برای استفاده دائم صحیح هست؟
با سلام :
بعد از مدتی رله شما خواهد سوخت .
ظرفیت خازن 105 یعنی یک میکروفاراد خیلی زیاد هست برای استفاده دایمی یک خازن 33 نانو کافیست 400 ولتی 333 بزارید و استفاده کنید بهتر است به موازات سیم پیچ رله یک دیود زنر 5.2 ولتی نیز اضافه کنید .
موفق باشید .

sovietiran

VIP+ افتخاری
کاربر
2010-06-24
1,893
9,818
49
خراسان بزرگ!
با درود.
با 474 تست کردم 2.75 ولت بیشتر ایجاد نمیشه.
اون مقاومت موازی با خازن کاهنده را که 470کیلو هست تغییر بدم.چه نقشی داره؟
سپاس-بدرود.

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام خدمت دوستان گرامی
من یک باطری 12 ولت دارو که می هوام میزان شارژ باطری رو زمانی که شارژ بهش وصل هستش بدست بیارم از ای سی lm3914 استفاده کردم میزان شارژ باطری رو زمانی که شارژر بهش متصل نیست درست میگه ولی وقتی شارژر بهش متصل می شه میزان ولتاژ شارژرو نشون میده امکانش هست راهنمایی کنید ؟؟؟ مرسی
با سلام :
منظور از میزان شارژ متوجه نشدم اگر منظورتون ولتاژ باتری که ولتمتر نشان میده خب طبعا ولتاژ تحت شارژ با حالت نرمال فرق میکنه و یک امر طبیعی هست .برای باتری های اسیدی 12 ولتی حداکثر ولتاژ 14/4 ولت میباشد که در این صورت باتری فول شارژ شده است همین باتری وقتی جریان شارژ قطع بشه و پس از مدت کوتاهی {بدون مصرف کننده } خود بخود باید ولتاژ 13/2 ولت نشان بده که این هم حالت نرمال فول شارژ ان میباشد .
برای باتری های لیتیومی و الکالین و {به اصطلاح اتمی } این ولتاژ ها مقداری کمتر هست و فول شارژ اینها 13.2 ولت تحت شارژ و نرمال انها 12/3 میباشد .
اگر اندازه های دیگری نشان میده با اعلام وضعیت شارژ و نوع باتری را بزارید در خدمتم .
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با درود.
با 474 تست کردم 2.75 ولت بیشتر ایجاد نمیشه.
اون مقاومت موازی با خازن کاهنده را که 470کیلو هست تغییر بدم.چه نقشی داره؟
سپاس-بدرود.
با سلام :
اصولا این مقاومت با این مقدار اهمی نباید تاثیری در ولتاژ مدار داشته باشه و صرفا برای دشارژ خازن میباشد که بعد از قطع کردن جریان برق لازم هست مگر در مقدار ان طرفه رود و کمتر از مقدار فوق باشد .
با 474 باید ولتاژ بیشتر از اینا بگیرید مگر اینکه اهم سیم پیچ رله تون خیلی کمتر باشه و یا اینکه حجم خازن تان کوچیک و یا احتمالا خراب بوده.
بهتر بود اهم سیم پیچ رله را بزارید تا دقیق در خدمت باشم .
موفق باشید .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
با سلام به استاد رجبی
دوتا سوال در یه موضوع داشتم
1- من یه کیلومتر شمار دیجیتال دوچرخه خریدم می خواستم رو موتور نصب کنم
سیستمشون اینطوره که یه آهنربا رو سیم پره هست و یه کلید رو دوشاخ بدین صورت سرعتو محاسبه میکنه
اما مشکل اینجاست وقتی موتور روشن میشه حتا وقتی دستگاه جدا از اون کلیده که به دوشاخ وصله و فقط کناره موتوره تمام ال ای دی های سون سگمنتروشنمیشن و دستگاه کاملا هنگ میکنه(احتمالا بخاطر نویز موتور سیکلت)حالا آیا راهی داره دستگاه رو نسبت به این نویز عایق کرد؟
2- مداری دارین که چرخش دورانی سیم کیلومترو به پالس تبدیل کنه و بشه یهکیلومتر دیجیتال برای موتور ساخت؟(البته اگه با روش دیگه ای هم میشه یه کیلومتر دیجیتال ساخت لطفا بگین)
با سلام :
عزیزم با مشکل نویز ایجاد شده هیچ راه گریزی نیست مگر از منبع نویز انرا قطع کنید که انهم با توجه به هزینه و .... مقرون به صرف نیست .
دستگاهی که تهیه کرده اید صرفا با تری داخلی خود و باید به دور از هر منبع نویزی بکار گرفته شود لذا در ساختار انها هم نمیتوان کاری از پیش برد تا مشکل مرتفع گردد .
مداراتی در این رابطه در همین بخش اپلود کرده ام |یکی همون قدم شمار } که میتونید جستجو ومطالعه کنید .
مشکل کوچکی در سایت داریم که به یاری حق و به محض اصلاح ... در اسرع وقت بتونم تاپیک مدارات موجود در انجمن را اپدیت و با مدارات جدید و کاملتری در خدمت دوستان باشم .

drmb3650

کاربر
2011-08-13
3
1
سلام اقای رجبی مرسی از جوابتون
ببنید منظور من یک مدار مثل lm3914 می خوام که وقتی شارژرم به باطری وصل هستش میزان شارژ باطری رو نشان بدهد مثلا چنتا led روشن بشن . باطری من 12 ولت 18 امپر لیتیم هستش .

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
با سلام :
مداراتی در این رابطه در همین بخش اپلود کرده ام |یکی همون قدم شمار } که میتونید جستجو ومطالعه کنید .
استاد ممنون از اینکه جواب دادین
مدارهای مختلفو دیدم اما هیچ کدوم بنابر این اصل نیستن که با افزایش سرعت دوران اعداد بیشتری بندازن و با کم شدن دوران اعداد رو کم کنن و دیگه اینکه دقیق نیستن یعنی دقیقا نمیشه سرعت دوران رو با سرعت واقعی به کیلومتر تبدیل و نشان داد.
لطفا راهنمایی کنید

ghollak

کاربر
2011-08-12
11
5
ممنون از توضیحاتتون
ما می خواهیم یک سری آزمایشات انجام دهیم و نیاز به میدان مغناطیسی ثابت قوی داشتیم که می خواستیم این میدان را توسط سیم پیچ تولید کنیم
ممنون میشم اگه در ساخت منبع تغذیه ما رو راهنمایی فرمایید یا اگه راه بهتری برای تولید میدان سراغ دارید روش آن را بگویید
البته من خودم دوست دارم طریقه ساخت این منبع تغذیه را بدانم چون تاکنون مداری برای منابع با جریان و ولتاژ بالا ندیده ام (از نظر ساختاری مشکل داره؟)
با تشکر

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
سلام اقای رجبی مرسی از جوابتون
ببنید منظور من یک مدار مثل lm3914 می خوام که وقتی شارژرم به باطری وصل هستش میزان شارژ باطری رو نشان بدهد مثلا چنتا led روشن بشن . باطری من 12 ولت 18 امپر لیتیم هستش .
با سلام :
عزیزم مدار فوق اگر مدار نشانگر ایسی فوق را میخواهید همچنین مدار به صورت کامل {با توضیحات } در دیتا شیت همین ایسی موجود هست میتونید دانلود و استفاده کنید .
ولی اگر مدار فوق را مونتاژ کرده اید و با مشکل مواجه هستین بهتر است ابتدا شماتیک مدار تان را بزارید تا بتونم بیشتر بررسی و در خدمت باشم .
برای راهنمایی بیشتر : این ایسی طبق دیتا شیتش اگر مونتاژ گردد مدارش تضمینی و بدون دغدغه کار خواهد کرد تنها شرطی که باید دقیقتر مراعات کنید اینکه در محاسبه مقاومت های R1 . R2 که مرجع نشانگر را تشکیل میدهد باید دقیق محاسبه کنید تا رفرانس کاری متعادل و دقیق در بیاد در ضمن اگر گام هر ال ای دی بیشتر از درخواست مورد نظر شماست ؟؟ میتونید با تغییرات همون دو مقاومت مسله را حل کنید و یا اینکه به صورت سریال از دو عدد از همین ایسی را پشت سر هم مونتاژ کنید .
چنانکه مشکل دیگری دارید فقط همون مورد را با توضیحات و شکل کامل بزارید تا راه حل لازم ارایه گردد .
با تشکر .
موفق باشید .

پیوست‌ها

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,712
استاد ممنون از اینکه جواب دادین
مدارهای مختلفو دیدم اما هیچ کدوم بنابر این اصل نیستن که با افزایش سرعت دوران اعداد بیشتری بندازن و با کم شدن دوران اعداد رو کم کنن و دیگه اینکه دقیق نیستن یعنی دقیقا نمیشه سرعت دوران رو با سرعت واقعی به کیلومتر تبدیل و نشان داد.
لطفا راهنمایی کنید
با سلام :
عزیزم شما باید با استفاده از قطعاتی که قادر هستند توسط اثر هال سنس و دیکد شوند مدار مورد نیاز خود را مونتاژ کنید .
برای نمونه یک مدار کامل به همراه فایل های لازم {فریم ور برای میکرو } و ugn3503 سنسور هال و.... براتون تقدیم میکنم .
این مدار قادر هست شمارش را به صورت افزایشی و کاهشی در سرعت های متفاوت {مخصوصا سرعت بالا را تشخیص جهت داده و از ارقام نمایشگر کاسته یا اضافه نماید .
مطالعه و مو نتاژ کنید اگر مشکلی داشتین در خدمت خواهم بود .
[hide] [/hide]
موفق باشید .

پیوست‌ها

بالا