آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام مجدد :
منظور از { استاد ولتاژ مورد نياز ماكسيمم 12 ولت است } همون ولتاژ منبع شماست يعني از 12 ولت باتري ميخواهيد اين ولتاژ هاي متقارن را بدست بياوريد ؟؟؟
با تشكر-- منتظر م؟
موفق باشيد
با سلام :
دوست عزيز مدار ساده اي كه خودم طراحي و مونتاژ كرده و در حال حاضر استفاده ميكنم در مورد ترانس كه هسته فريت سه سانتي {شماره استانداردش حضور ذهن ندارم } يعني از بالا نگاه ميكنيد طول ضلع بالايي ان سه سانتي ميباشد ابتدا 18 دور از سيم شماره 30 دو لايه تابيده بهم براي اوليه طرف موس فيت و سپس با يك لايه عايق كاغذ روغني {پرشمال } تعداد 6 دور از همان سيم دو لايه تابيده بهم و در نهايت 13 دور دور از همان سيم بازم دو رشته تابيده بهم را بطور مرتب و رديف ميپيچيد و ابتدا و انتهاي سيم ها را در سر لحيمي قرقره هسته لحيم ميكنيد .
فركانس كاري اوسيلاتور 555 در محدوده 20 كيلو هرتز ميباشد {بجاي 4/7 كيلو بنده از پتانسيومتر استفاده كرده ام .
البته انتظار 4 امپر دقيق نداشته باشيد ولي براي تغذيه مدار مورد نظر شما كافي خواهد بود .خروجي ها كاملا از ورودي ايزوله ميباشند .
با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

• 9.8 کیلوبایت بازدیدها: 187
  • 23.1 کیلوبایت بازدیدها: 30

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با تشكر از شما استاد عزيز
استاد من به دو ولتاژ 6 ولت نياز دارم در اين مداري كه شما لطف كرديد دو 5 ولت وجود دارد .چطور مي تونم دو ولتاژ 6 بگيرم؟؟؟؟؟
ورودي من 15 ولت مشكلي ايجاد نمي كند؟؟؟
استاد درمورد ترانس اگر مي شود كمي بيشتر راهنمايي فرماييد؟؟؟؟و هسته فريت از كجا مي تونم تهيه كنم؟؟؟
ممنون از شما استاد عزيز
موفق باشيد
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با تشكر از شما استاد عزيز
استاد من به دو ولتاژ 6 ولت نياز دارم در اين مداري كه شما لطف كرديد دو 5 ولت وجود دارد .چطور مي تونم دو ولتاژ 6 بگيرم؟؟؟؟؟
ورودي من 15 ولت مشكلي ايجاد نمي كند؟؟؟
استاد درمورد ترانس اگر مي شود كمي بيشتر راهنمايي فرماييد؟؟؟؟و هسته فريت از كجا مي تونم تهيه كنم؟؟؟
ممنون از شما استاد عزيز
موفق باشيد
meysam
با سلام مجدد :
دوست عزيز براي خودم 5 ولت مونتاژ كردم و فراموشكاري كه عدد را در نقشه اصلاح نكرده ام ولي دور سيم پيچ بيانگر 6 ولت هست شما مطمين براي 6 ولت استفاده كنيد .
ترانس هسته فريت را در بازار به همين نام يا به اصطلاح علمي {هسته تروييدي } و به شماره استاندارد ميفروشند وبا اشاره به طول يك صلع {سه سانتي } ان هم ميتوانيد ابتياع كنيد {توجه كنيد كه هسته را با قرقره كايوچويي مربوطه اش بخريد .
در صورتيكه +12 ولت ايزوله بودنش براتون مهم نيست ديودهاي مربوطه را از مدار حذف كنيد و فقط از _12 ولت ان استفاده كنيد {طبق درخواست تان } براي +12 ولت مستقيما با يك رگولاتور 12 ولتي از باتري ..... تا 15 ولت در ورودي مشكلي نخواهيد داشت .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
ممنون استاد عزيز
استاد فقط در مورد ثانويه ترانس متوجه نشدم كه دو سيم پيچ جدا داره؟؟؟؟
ايزوله بودم مهم هستش براي ولتاژ 15 چيكار كنم؟؟؟
استاد براي قطعات زير مشابه مي خوام راهنمايي مي فرماييد؟؟؟
ترانزيستور j113 و 2n5457
واي سيهاي
op27 -1458-5534- lf412
ممنون از شما استاد عزيز
موفق باشيد
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون استاد عزيز
استاد فقط در مورد ثانويه ترانس متوجه نشدم كه دو سيم پيچ جدا داره؟؟؟؟
ايزوله بودم مهم هستش براي ولتاژ 15 چيكار كنم؟؟؟
استاد براي قطعات زير مشابه مي خوام راهنمايي مي فرماييد؟؟؟
ترانزيستور j113 و 2n5457
واي سيهاي
op27 -1458-5534- lf412
ممنون از شما استاد عزيز
موفق باشيد
meysam
با سلام :
منظور از دو سيم پيچ جدا يكي براي 6 ولت و ديگري براي 12 ولت ميباشد {با توجه به تعداد دور هر كدام كه مشخصه }
15 ولت ؟ اگر 15 ولت در ورودي ميدهيد مشكلي پيش نمياره .{در خروجي تاثير قابل توجهي نميكنه ولي از پتانسيومتر استفاده كنيد } .
5534=> LT1007=TLE2027=AD711 =>LOW-NOISE HIGH-SPEED PRECISION OPERATIONAL-AMPLIFIER
LF412=> lf358 = LM358 = TL082=>Dual JFET Input Operational Amplifier
1458=> lm1458=MC1458=KA1458 OP AMP DOUAL
j113=> SST113= MMBFJ113= NJ113 => N-channel silicon field-effect transistors

با تشكر .
موفق باشيد .

آخرین ویرایش:

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
کمک

با تشکر از شما استاد عزیز
ممنون از این که به سوالم جواب دادید
اول :مداراتی که در سایت بود تبدیل 24 دی سی به 220 ای سی بود ولی من یه مبدل 12 به 220 با قدرت بالای 800 وات نیاز دارم که با توجه به این که به یک آمپلی فایر متصل میشه باید ولتاژ خروجی کاملا صاف و بدون نوسان باشه و در صورتی که باطری ضعیف شد و در ولتاژ خروجی نوسان ایجاد شد سریع مدار رو قطع کنه و به وسیله یک led وجود مشکل رو اعلام کنه در کل مدار زیاد پیچیده ای نباشه
دوم : استاد من در خیلی از این آمپلی فایرها(اکو ها ) یک ترانس کاهنده دیدم که ولتاژ رو پایین میاره و به قسمتهای مختلف ولتاژ مختلف میده
حالا آیا میشه ما به جای اینکه از مداری که در سوال اول ازتون خواستم ( که ولتاژ 12 dc رو به 220 ac تبدیل میکنه) استفاده کنیم مستقیما از باطری به وسیله یه مدار دیگه ولتاژهای مختلف بگیریم و بعد به ورودی ولتاژها در مدار آمپلی فایر بدیم (یعنی ترانس افزاینده اینورتر و کاهنده داخل آمپلی فایر رو حذف کنیم) لطفا راهنمایی کنید:smilie_help:

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
ممنون از این که به سوالم جواب دادید
اول :مداراتی که در سایت بود تبدیل 24 دی سی به 220 ای سی بود ولی من یه مبدل 12 به 220 با قدرت بالای 800 وات نیاز دارم که با توجه به این که به یک آمپلی فایر متصل میشه باید ولتاژ خروجی کاملا صاف و بدون نوسان باشه و در صورتی که باطری ضعیف شد و در ولتاژ خروجی نوسان ایجاد شد سریع مدار رو قطع کنه و به وسیله یک led وجود مشکل رو اعلام کنه در کل مدار زیاد پیچیده ای نباشه
دوم : استاد من در خیلی از این آمپلی فایرها(اکو ها ) یک ترانس کاهنده دیدم که ولتاژ رو پایین میاره و به قسمتهای مختلف ولتاژ مختلف میده
حالا آیا میشه ما به جای اینکه از مداری که در سوال اول ازتون خواستم ( که ولتاژ 12 dc رو به 220 ac تبدیل میکنه) استفاده کنیم مستقیما از باطری به وسیله یه مدار دیگه ولتاژهای مختلف بگیریم و بعد به ورودی ولتاژها در مدار آمپلی فایر بدیم (یعنی ترانس افزاینده اینورتر و کاهنده داخل آمپلی فایر رو حذف کنیم) لطفا راهنمایی کنید:smilie_help:
با سلام :
در اين صورت بايد از يك مدار حرفه اي تر استفاده كنيد كه در مونتاژ ان بايد تبحر و امكانات كافي را داشته باشيد در صورتيكه خواسته ايد{ مدارات ساده اي باشه } .
استفاده از ترانس كاهنده : قسمت پري و مياني امپلي فاير ها كه معمولا با 12 ولت يا كمتر تغذيه ميشه ... براي اين قسمت ها مشكلي ندارد كه از منبع 12 ولتي مستقيم بهره برد {در صورت نياز با استفاده از رگولاتور ساده } ولي در قسمت تقويت قدرت معمولا از ولتاژ هاي بالاتراستفاده ميشه كه سيستم هاي مبدل ولتاژ عمدتا براي اين قسمت ميباشد بنده در يك امپلي فاير سيار 800 واتي به خاطر محدوديت در استفاده از ups , inverter ,.... مجبور شدم با سري كردن و نصب 5 عدد باتري 12 ولتي مشكل يك هيات را حل كنم كه بازده خوبي هم داشت و هر ولتاژ كه لازم بود { 5 ولت با استفاده از7805 و 12 ولت و 24 ولت و در نهايت 60 ولت براي تقويت قدرت } از سر باتري مربوطه نسبت به خط صفر منفي جداگانه و توسط سيم هاي رنگي به مدار مربوطه وصل كرده ام حسن ديگر اينكار در طولاني شدن عمر باتري هاست كه با يك بار شارژ كامل تا دو يا سه هفته ميتوان استفاده كرد .
به هر حال گاها ايده خوبي هست كه در صورت امكان مستقيما از باتري استفاده گردد .
مدارات حرفه اي تري بدرخواست هاي شما بزودي اپلود ميكنم ..منتظر باشيد.
با تشكر .
موفق باشيد .

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: chavooshi

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
با سلام :
در اين صورت بايد از يك مدار حرفه اي تر استفاده كنيد كه در مونتاژ ان بايد تبحر و امكانات كافي را داشته باشيد در صورتيكه خواسته ايد{ مدارات ساده اي باشه } .
استفاده از ترانس كاهنده : قسمت پري و مياني امپلي فاير ها كه معمولا با 12 ولت يا كمتر تغذيه ميشه ... براي اين قسمت ها مشكلي ندارد كه از منبع 12 ولتي مستقيم بهره برد {در صورت نياز با استفاده از رگولاتور ساده } ولي در قسمت تقويت قدرت معمولا از ولتاژ هاي بالاتراستفاده ميشه كه سيستم هاي مبدل ولتاژ عمدتا براي اين قسمت ميباشد بنده در يك امپلي فاير سيار 800 واتي به خاطر محدوديت در استفاده از ups , inverter ,.... مجبور شدم با سري كردن و نصب 5 عدد باتري 12 ولتي مشكل يك هيات را حل كنم كه بازده خوبي هم داشت و هر ولتاژ كه لازم بود { 5 ولت با استفاده از7805 و 12 ولت و 24 ولت و در نهايت 60 ولت براي تقويت قدرت } از سر باتري مربوطه نسبت به خط صفر منفي جداگانه و توسط سيم هاي رنگي به مدار مربوطه وصل كرده ام حسن ديگر اينكار در طولاني شدن عمر باتري هاست كه با يك بار شارژ كامل تا دو يا سه هفته ميتوان استفاده كرد .
به هر حال گاها ايده خوبي هست كه در صورت امكان مستقيما از باتري استفاده گردد .
مدارات حرفه اي تري بدرخواست هاي شما بزودي اپلود ميكنم ..منتظر باشيد.
با تشكر .
موفق باشيد .

با عرض سلام به شما استاد عزیز
با توجه به متن فوق که قبلا از شما راهنمایی خواستم و همچنین مدار آمپلی فایر رو باز کردم و در قسمت تغذیه این مدار بود که هم عکسش و هم شمای فنیش رو اینجا گذاشتم
یا در آدرس http://tehranpic.net/images/pzpzpl1fq342f9rthf5.jpg
لطفا جواب این سوالها رو بدید
1- قطعات T1 و T2 آیا تریستور هستند یا نه ؟ به بیان ساده وظیفشون در این مدار چیست؟
2- با توجه به این که من جریان خروجی ها رو اندازه گرفتم و جریان بسیار کمی داشتند آیا میشه فقط از یک باطری 12 ولتی ماشین استفاده کرد و به وسیله مدارات افزایش ولتاژ مثلا ولتاژ رو تا 46 ولت بالا برد و به خروجی یک داد ؟ در صورت امکان مدار مناسب رو قرار بدین .
3- در صورت امکان استفاده فقط از یک باطری 12 ولتی آیا مداری هست که بتواند خروجی دو را شبیه سازی نماید ؟
4- با توجه به استفاده از مدارات افزایش ولتاژ در صورتی که ولتاژ باطری ضعیف شود ولتاژ خروجی نیز ضعیف شده و آیا ممکن است به مدار آمپلی فایر آسیب بزند ؟ برای جلوگیری از این مشکل چه راهکاری رو پیشنهاد می کنید؟

با تشکر از این که راهنمایی میکنید:a12:

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با عرض سلام به شما استاد عزیز
با توجه به متن فوق که قبلا از شما راهنمایی خواستم و همچنین مدار آمپلی فایر رو باز کردم و در قسمت تغذیه این مدار بود که هم عکسش و هم شمای فنیش رو اینجا گذاشتم
یا در آدرس http://tehranpic.net/images/pzpzpl1fq342f9rthf5.jpg
لطفا جواب این سوالها رو بدید
1- قطعات t1 و t2 آیا تریستور هستند یا نه ؟ به بیان ساده وظیفشون در این مدار چیست؟
2- با توجه به این که من جریان خروجی ها رو اندازه گرفتم و جریان بسیار کمی داشتند آیا میشه فقط از یک باطری 12 ولتی ماشین استفاده کرد و به وسیله مدارات افزایش ولتاژ مثلا ولتاژ رو تا 46 ولت بالا برد و به خروجی یک داد ؟ در صورت امکان مدار مناسب رو قرار بدین .
3- در صورت امکان استفاده فقط از یک باطری 12 ولتی آیا مداری هست که بتواند خروجی دو را شبیه سازی نماید ؟
4- با توجه به استفاده از مدارات افزایش ولتاژ در صورتی که ولتاژ باطری ضعیف شود ولتاژ خروجی نیز ضعیف شده و آیا ممکن است به مدار آمپلی فایر آسیب بزند ؟ برای جلوگیری از این مشکل چه راهکاری رو پیشنهاد می کنید؟

با تشکر از این که راهنمایی میکنید:a12:
با سلام :
1 - قطعات t1, t2 هر كدام يك رگولاتور معمولي 15 ولتي مكمل هم هستند مثل:{7815 و 7915 } . اين رگولاتورها ولتاژ خروجي ترانس را كه بايد بيش از 17 ولت با سر وسط باشد را به 15 ولت متقارن رگوله ميكنند .
2 - با توجه به نياز ولتاژ متقارن 15 ولتي حداقل بايد از دو عدد باتري ماشين {با ولتاژ متقارن 12 ولت } كه در كاركرد مدار تاثير انچناني نخواهد داشت استفاده كنيد {در اين صورت سيم وسط هر دو باتري همون ولتاژ صفر و دو انتهايي ها يكي -12 ولت +12 ولت خواهد بود .
با توجه به متن بالا حالا ميتوان از اينورتري كه ولتاژ 24 ولت را به 60 ولت تبديل كند مشگلي نخواهيد داشت ولي اگر كل موضوع را سرهم و گرد كنيد در نهايت مدار خلاصه اي كه با ورودي 12 ولت و خروجي هاي 15 ولت متقارن و 60 ولت داشته باشد براتون اقتصادي و كارساز خواهد بود توصيه ميشود از يك مبدلي كه از 12 ولت ورودي بتواند ولتاژ هاي فوق {-15 و +15 و +60 } توليد كند استفاده كنيد .
معمولا در مبدل ها نمايشگري براي وضعيت باتري ميزارند تا در موقع الارم لازم را ايجاد و مدار مبدل را خاموش يا قطع كند كم شدن ولتاژ تغذيه معمولا از بازده امپلي بشدت ميكاهد ولي اسيب پذيري امپلي فاير حتمي نيست .
3 - طراحي يك چنين مداري زمان نياز دارد كه بايد منتظر باشيد توان امپلي فاير خود را بزاريد تا سر فرصت در خدمت باشم .
با تشكر .
موفق باشيد .

آخرین ویرایش:

chavooshi

VIP+ افتخاری
کاربر
2009-02-17
412
694
قم
با سلام :
1 - قطعات t1, t2 هر كدام يك رگولاتور معمولي 15 ولتي مكمل هم هستند مثل:{7815 و 7915 } . اين رگولاتورها ولتاژ خروجي ترانس را كه بايد بيش از 17 ولت با سر وسط باشد را به 15 ولت متقارن رگوله ميكنند .
2 - با توجه به نياز ولتاژ متقارن 15 ولتي حداقل بايد از دو عدد باتري ماشين {با ولتاژ متقارن 12 ولت } كه در كاركرد مدار تاثير انچناني نخواهد داشت استفاده كنيد {در اين صورت سيم وسط هر دو باتري همون ولتاژ صفر و دو انتهايي ها يكي -12 ولت +12 ولت خواهد بود .
با توجه به متن بالا حالا ميتوان از اينورتري كه ولتاژ 24 ولت را به 60 ولت تبديل كند مشگلي نخواهيد داشت ولي اگر كل موضوع را سرهم و گرد كنيد در نهايت مدار خلاصه اي كه با ورودي 12 ولت و خروجي هاي 15 ولت متقارن و 60 ولت داشته باشد براتون اقتصادي و كارساز خواهد بود توصيه ميشود از يك مبدلي كه از 12 ولت ورودي بتواند ولتاژ هاي فوق {-15 و +15 و +60 } توليد كند استفاده كنيد .
معمولا در مبدل ها نمايشگري براي وضعيت باتري ميزارند تا در موقع الارم لازم را ايجاد و مدار مبدل را خاموش يا قطع كند كم شدن ولتاژ تغذيه معمولا از بازده امپلي بشدت ميكاهد ولي اسيب پذيري امپلي فاير حتمي نيست .
3 - طراحي يك چنين مداري زمان نياز دارد كه بايد منتظر باشيد توان امپلي فاير خود را بزاريد تا سر فرصت در خدمت باشم .
با تشكر .
موفق باشيد .
با اینکه می دونم توقع زیادیه ولی متاسفانه وقتم کمه و می خوام برای هیئت تا عاشورا و تاسوعا آمادش کنم
آیا می تونید قبل از عاشورا تاسوعا این مدار رو طراحی کنید جوری که منم فرصت ساختنش رو داشته باشم
قدرت آمپلی فایر 800 وات هستش
در هر صورت ازتون برای راهنمایی ممنونم:a12:

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj
بالا