آی پی امداد
abtahi

مجموعه مدارات درخواستي از اقای رجبی

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت استاد عزيز م
استاد بالاخره با همون ژنراتور تونستم فرمانس مورد نياز رو تامين كنم. .به شكلي كه وقتي فرمانس به ورودي تقويت كننده مي امد تقويت كننده هم فركانس رو در بعد از ترانس افزايش مي داد اما اصلا ثبات نداشت و داما در حال تغيير بود.براي رفع اين مشكل به دو سر ورودي ترانس يك خازن 10نانو و به دو سر خروجيه ان خازن 100نانو وصل كردم و اين كار باعث شد كه فركانس ثابت بماند و هيچ تغييري نكند.و تونستم با دكمه هاي ژنراتور فركانس دلخواه رو بدست بيارم...
استاد عزيز من به يك مدار نشان دهنده و ضعيت باطري نياز دارم كه تا ولت باشه و وقتي ولتاژ مثلا از حد معيني پايين تر اومد مثلا(25ولت)با ال اي دي هشدار دهد????
با تشكر از شما استاد گرامي
meysam
با سلام :
دوست عزيزاز پشتكاري كه نشون ميدهيد خوشحالم .
بله استفاده از خازن باي پاس قبلا هم ياداوري كرده بودم شكر خدا كه مشكلتون حل شده .
در مورد مدار درخواستي با همين نام در مدارات الكترونيك يا مدارات ساده براي مبتديان موجود هستند و بزودي يك مدار حرفه اي براتون در بخش مزبوطه اپ ميكنم .
با تشكر .
موفق باشيد .

foory

کاربر
2009-09-08
6
29
ضخامت سنج

سلام و با تشکر از پاسخهای قبلیتون
من با توضیحات شما متوجه شدم که نمیشه یه مدار خازن سنج با دقت صدم پیکوفاراد رو دستی ساخت واسه همین دنبال یه راه جایگزین بودم که بالاخره پیدا کردم و خیلی ممنون میشم که مثل دفعات قبل راهنماییم کنید .
اصل پروژه اینه که من میخوام با قراردادن یک شی مثل سی دی بین دو صفحه موازی فلزی که نقش خازن رو دارند با استفاده از تغییر ظرفیت خازنی صفحات با توجه به ضخامت سی دی یا هر قطعه دیگری ضخامت اونو با دقت خیلی بالا بدست بیارم .
البته نمونه خارجی اونو تو یه سایتی دیدم که ساخته شده ولی متاسفانه تا الان مداری برای این کار پیدا نکردم .
این لینک سایت رو ببینید تا من یه سری اطلاعات رو بگم که سریعتر به نتیجه برسیم .
http://www.microsense.net/products-p...sense-6360.htm

لینک زیر اطلاعاتی در مورد سنسورهای خازنی هست . آخر صفحه قسمت اندازه گيري ضخامت مواد عايق :

http://www.eca.ir/wiki/index.php?tit...B2%D9%86%DB%8C
من مدار اینکارو لازم داره که البته ساختار کلی اونو گفته 1 - اسیلاتور2- دمدولاتور3-اشمیت تریگر4-آمپلیفایر
که فکر میکنم با اضافه کردن بخشهایی در آخر مدار نتیجه رو با توجه به ضریب دی الکتریک قطعه و فرکانس خروجی بشه بدست آورد و بصورت یک عدد در خروجی مثل 01/50 میلیمتر نشون داد. البته محاسبات رو باید روش کار کنم فعلا خواستم اگه شما لطف کنید و یه مدار کلی برام قرار بدید روش کار میکنم .
ببخشید که خیلی طولانی نوشتم آخه هم این پروژه برام خیلی مهمه وهم هیچ منبع بدرد بخوری پیدا نکردم بجز اینجا که قبلا هم مزاحمتون شده بودم . بیصبرانه منتظر کمک شما هستم . با تشکر فراوان

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام و با تشکر از پاسخهای قبلیتون
من با توضیحات شما متوجه شدم که نمیشه یه مدار خازن سنج با دقت صدم پیکوفاراد رو دستی ساخت واسه همین /////////////// روش کار کنم فعلا خواستم اگه شما لطف کنید و یه مدار کلی برام قرار بدید روش کار میکنم .
ببخشید که خیلی طولانی نوشتم آخه هم این پروژه برام خیلی مهمه وهم هیچ منبع بدرد بخوری پیدا نکردم بجز اینجا که قبلا هم مزاحمتون شده بودم . بیصبرانه منتظر کمک شما هستم . با تشکر فراوان
با سلام :
دوست عزيز ايده شما را تحسين ميكنم و لينك هايي كه گذاشتين از ويكي و ..... در مورد طرح شما يك مسايل كلي را اشاره كرده و تبليغات توليدات خودشان ... ولي يك موردي كه برام مهم و استفاده نيز كردم ان بود كه اخيرا قطعاتي در اين رده طراحي توليد شده كه با توجه به عدم نياز تا به حال بنده بي اطلاع بودم كه استفاده كردم :love-smiley-017:
براي طراحي مدار كامل طرح و ايده شما به نظر ميرسد نياز بيشتر به اشنايي از توليدات زمان نياز هست كه كلي هم طراحي را اسانتر خواهد كرد متاسفانه با توجه به مشغله و عدم فرصت كافي براي اين كار فعلا شرمنده شما خواهم بود ولي لينكي براتون ميزارم كه مطالعه ان خالي از لطف نخواهد بود و در نهايت نميخواهم ذوق زده تان كنم ولي بازم ياداور ميشم كه با فرض داشتن طرح و مدارات فوق مونتاژ يك چنين مداراتي به صورت دستي {مخصوصا تكي } گمان نميكنم نتيجه مطلوبي داشته باشه و احتمالا با تحقيق روي اين ماوس هاي ليزري {با تاكيد بر مسله گپ و نور } براتون اسانتر و بي هزينه ترو نتايج مطلوبي داشته باشه با همون پشتكاري كه نشان داديد شروع كنيد و اگردر مواردي به مشكل يا احتمال نارسايي داشتيد بازم سعي ميكنم تا حد توان در خدمت باشم .
اين سايت مطالب جالبي در مورد سنسور هاي خازني و شكاف خازني و... دارد اميدوارم مفيد واقع شود :
http://www.misspelledsearch.com/capacitive sensor.htm
وهمچنين نمونه هاي مدل:
http://www.lionprecision.com/manuals/cap-lit.html
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
سلام استاد عزيز
خدمت شما عرض كنم كه پروژه من تا جايي كه مدارات اجازه مي داد پيش رفت و پاسخ مثبت گرفتم كه اين نيتجه را مديون راهنمايي هاي ارزشمند و بدون چشم داشت شما استاد رامي مي دانم.
استاد عزيز حالا مي خوام امواج و فركانس منعكس شده از سطح زمين رو كه حاوي ديتا مي باشد با يك گيرنده دريافت كنم گيرنده اي كه امواج منعكس شده از زمين رو كه قدرت نفوذ اونها بين 4 تا 8 كيلو هرتز بوده و حال در اثر برخورد با لايه هاي زمين و...منعكس شدن دريافت كنم چگونه مي توانم اين كار رو كنم؟؟؟لطفا اگه مداري مناسب اين كار در دسترس شما هست برام اپلود كنيد ؟؟؟؟؟؟
استاد قدرت انعكاس امواج با قدرت نفوذ انها يكي است يعني اگر موجي با فركانس 10 كيلو به زمين وارد شود انعكاس ان هم همون 10 كيلو هستش؟؟؟؟
با تشكر
منتظر راهنمايي هاي ارزشمند شما هستم
موفق باشيد
meysam

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: parsadsa

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
سلام استاد عزيز
خدمت شما عرض كنم كه پروژه من تا جايي كه مدارات اجازه مي داد پيش رفت و پاسخ مثبت گرفتم كه اين نيتجه را مديون راهنمايي هاي ارزشمند و بدون چشم داشت شما استاد رامي مي دانم.
استاد عزيز حالا مي خوام امواج و فركانس منعكس شده از سطح زمين رو كه حاوي ديتا مي باشد با يك گيرنده دريافت كنم گيرنده اي كه امواج منعكس شده از زمين رو كه قدرت نفوذ اونها بين 4 تا 8 كيلو هرتز بوده و حال در اثر برخورد با لايه هاي زمين و...منعكس شدن دريافت كنم چگونه مي توانم اين كار رو كنم؟؟؟لطفا اگه مداري مناسب اين كار در دسترس شما هست برام اپلود كنيد ؟؟؟؟؟؟
استاد قدرت انعكاس امواج با قدرت نفوذ انها يكي است يعني اگر موجي با فركانس 10 كيلو به زمين وارد شود انعكاس ان هم همون 10 كيلو هستش؟؟؟؟
با تشكر
موفق باشيد
meysam
استاد عزيز من منتظر راهنمايي شما هستم

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام استاد عزيز
با تشكر
موفق باشيد
meysam
با سلام :
اين نتيجه پشتكار و زحمات خودتان ميباشد ما بهانه اي براي شروع كار شما عزيزان بيش نيستيم - ممنونم.
- گفتيد امواج حامل ديتا { شما چه ديتايي را حامل موج 4 الي 8 كيلوهرتز مدوله كرديد ؟؟} از متن شما بر ميايد كه فقط با يك سيگنال با فركانس 4 الي 8 كيلوهرتز {اين سيگنال را موج حامل بخوانيد } تا بحال سر و كار داشتيد .
و اگر هدف شما دريافت يك موج برگشتي از اين سيگنال هست خب ميشه با يك گيرنده ساده ميكروفون دايركت {ميكروفون جهت دار} انعكاس اين سيگنال را دريافت و شدت انرا توسط يك امپلي فاير ساده نيز بسنجيد .
قدرت نفوذ و اندازه ان در وحله اول وابسته به نوع جنسي كه انعكاس را ايينه ميكند دارد و در وحله بعدي مقدار فركانس كه معمولا در انعكاس در فواصل دور دچار نويز و امواج ناخواسته و هامونيك ميشود كه بايد در دريافت از صافي هايي استفاده و تقويت كنيد تا اصل سيگنال را داشته باشيد ولي دراصل -- فركانس نفوذي --اصولا نبايد تغييرمقدار فركانس دهد {تغيير نميكند } همچنين در فواصل كمتر و انهم نفوذ در زمين !! بحث يك مقوله ديگري است كه از ديد ديگري بايد مطالعه كرد كه بستگي به مورد مصرف و هدف ازنفوذ و انعكاس اين فركانس و... دارد .
نتيجه اينكه فركانس يك سيگنال در نفوذ و بازتاب انعكاسي تغيير نميكند ...
موج حامل ديتا به موجي اطلاق ميگردد كه يك سيگنال {اطلاعات ديتا } را روي يك سيگنال حاملي {مثل همين سيگنال شما } مدوله كرده و ارسال ويا قابل نفوذ و بازتاب انرا دريافت و سپس اطلاعات ديتا را از حامل دتكت و از اصل اطلاعات استفاده لازم را ميبرند .....
در صورت نياز به اطلاعات بيشتر در مورد مدولاسيون و... به تاپيك مدولاسيون در بخش اموزش گام به گام مراجعه كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
اگر هدف
شما دريافت يك موج برگشتي از اين سيگنال هست خب ميشه با يك گيرنده ساده ميكروفون دايركت {ميكروفون جهت دار} انعكاس اين سيگنال را دريافت و شدت انرا توسط يك امپلي فاير ساده نيز بسنجيد .
استاد عزيز سلام ممنونم
استاد بله هدف من دريافت امواج برگشتي از زمين است .استاد با مداري كه فرموديد مي شود نقطه و شدت انعكاس امواج رو از سطح زمين پيدا كرد؟؟؟؟
اگر ممكنه يه كمي بيشتر در مورد اين مدار توضيح بديد و اگه واستون مقدوره يك نمونه مدار كار امد از همين گيرنده ميكرفن جهت دار برام اپلود كنيد
استاد منظور از جهت دار چيه؟؟؟؟
استاد ميشه اين مدارات رو روي فركانس خاصي تنظيم كرد .مثلا فقط فركانس منعكس شده ي 6 khرو دريافت كنند؟؟؟؟
منتظر راهنمايي شما استاد گرامي هستم
با تشكر
موفق باشيد
meysam

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزيز سلام ممنونم
استاد بله هدف من دريافت امواج برگشتي از زمين است .استاد با مداري كه فرموديد مي شود نقطه و شدت انعكاس امواج رو از سطح زمين پيدا كرد؟؟؟؟
اگر ممكنه يه كمي بيشتر در مورد اين مدار توضيح بديد و اگه واستون مقدوره يك نمونه مدار كار امد از همين گيرنده ميكرفن جهت دار برام اپلود كنيد
استاد منظور از جهت دار چيه؟؟؟؟
استاد ميشه اين مدارات رو روي فركانس خاصي تنظيم كرد .مثلا فقط فركانس منعكس شده ي 6 khرو دريافت كنند؟؟؟؟
منتظر راهنمايي شما استاد گرامي هستم
با تشكر
موفق باشيد
meysam
با سلام :
دوست عزيز اين يك دستگاه ميكروفون حساس مي باشد كه اماده ان بفروش ميرسد ولي با كمي پشتكار ميتونيد خودتان توسط يك فلز استيل قيف مانند درست كرده و به انتهاي يك ميكروفون كندانسوري وصل و دريافت انرا جهت دار كنيد براي تقويت خروجي ان از يك مدار پري كه در بخش امپلي فايرها موجود هست يك مدار با كيفيتي را انتخاب كنيد .
- بله اصولا هر مدار تقويت كننده را ميتوان با استفاده از صافيهايي {با پاسخ فركانسي و شيب بالاتر و تيز } و صافي ميانگذر نمود تا فقط به فركانس مورد نياز اجازه عبور و تقويت و... داد .
نرم افزاري براي طراحي اين مدارات صافي در معرفي نرم افزار ها موجود است دانلود كنيد .
با تشكر .
موفق باشيد .

meysamm

Banned
2008-08-22
399
581
با سلام :
با كمي پشتكار ميتونيد خودتان توسط يك فلز استيل قيف مانند درست كرده و به انتهاي يك ميكروفون كندانسوري وصل و دريافت انرا جهت دار كنيد براي تقويت خروجي ان از يك مدار پري كه در بخش امپلي فايرها موجود هست يك مدار با كيفيتي را انتخاب كنيد .
- بله اصولا هر مدار تقويت كننده را ميتوان با استفاده از صافيهايي {با پاسخ فركانسي و شيب بالاتر و تيز } و صافي ميانگذر نمود تا فقط به فركانس مورد نياز اجازه عبور و تقويت و... داد .
.
استاد عزيز سلام .ممنونم
استاد اين ميكروفن كندانسوري از لحاظ ظاهري به چه شكلي است ؟؟؟؟اگه واستون مقدوره يك عكس از يان نوع ميكروفن برام بزاريد.؟؟؟؟
استاددرمورد قيف استيل به چه اندازه بايد ساخته شود و چگونه نصب شود؟؟؟
استاد منظور از جهت دار بودن و جهت دار كردن چيست؟؟؟يعني جهت و نقطه انعكاس امواج رو مشخص مي كنه؟؟؟؟
استاد انعكاس امواج در برخورد با چه موادي 100% ميشه و به طور كامل قابل دريافته؟؟؟؟
استاد نرم افزار مربوطه رو پيدا نكردم اگه ميشه ادرسشو بزاريد
موفق باشيد
meysam

آخرین ویرایش:
  • Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: parsadsa

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
استاد عزيز سلام .ممنونم
استاد اين ميكروفن كندانسوري از لحاظ ظاهري به چه شكلي است ؟؟؟؟اگه واستون مقدوره يك عكس از يان نوع ميكروفن برام بزاريد.؟؟؟؟
استاددرمورد قيف استيل به چه اندازه بايد ساخته شود و چگونه نصب شود؟؟؟
استاد منظور از جهت دار بودن و جهت دار كردن چيست؟؟؟يعني جهت و نقطه انعكاس امواج رو مشخص مي كنه؟؟؟؟
استاد انعكاس امواج در برخورد با چه موادي 100% ميشه و به طور كامل قابل دريافته؟؟؟؟
استاد نرم افزار مربوطه رو پيدا نكردم اگه ميشه ادرسشو بزاريد
موفق باشيد
meysam
با سلام :
لينك نرم افزار فوق در : http://www.irantk.ir/showthread.php?t=120 پست 56 موجود است .
اندازه قيفي بستگي به فركانس و طول موج ان دارد ولي براي تست سر دستي ميتوانيد حدود 50 الي 70 سانتي متر كه انتهاي ان {نوك قيفي و كمترين قطر ان } به اندازه دهانه يك ميكروفون كندانسوري {همون خازني } و دهانه به نسبت طول قيفي {50 الي 70 سانتي متر } ...
در اين روش با توجه به نقش دهانه قيفي كه سمت دريافت را فقط مستقيم به جهت مقابل ميكنه قادر است سيگنال هاي موجود را جمع كرده و به ميكروفون فوق هدايت كند و از وارد شدن سيگنال هاي اطراف جلوگيري نمايد .
انعكاس صد در صد ارسالي معمولا مقدور نيست ولي اجسامي كه به فركانس سيگنال حساس باشند {مثل نقره و جيوه و استيل شفاف خاصيت انعكاسي خوبي دارند ..{نقره را بهترين عنصر انعكاسي ميدانند } عكسي از عملكرد اين ميكروفون ها :

Profile of condenser microphone

1.  Sound Waves
  2. Diaphragm
  3.  Back Plate
  4.  Battery
  5.  Resistance
  6.  Audio Signal
عكس انواع معمولي در چند نوع دو سيم و سه سيمه :

البته انواع حرفه اي تري نيز هستند كه در داخل خود داراي مدارات صافي هايي و همچنين تقويت كننده هايي دارند كه بايد اماده انها را تهيه كنيد :
behringer_studio_condenser_microphone_c_s16454.jpg

resize.php

با تشكر .
موفق باشيد .

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:
بالا