قبل اینکه مولتی مترم به فنا بره اون ترانس 18 متناوب داده بود و من بهش 14 مستقیم وصل کردم با جریان نیم آمپر
درود
کدوم ترانس ۱۸ متناوب داده بود و در. چه حالتی داده بود .
شاید این حقیقت که سلف ها یا ترانس ها در زمان قطع جریان ، ولتاز بینهایت تولید میکنند باورکردنی نباشه ، اما با این حادثه برای همیشه این درس مهم و بزرگ یادت میمونه زیرا با پوست و استخون تجربه کردی ، اگرچه کمی پوست رو سوزوند و استخون رو تکوند.
ولتاژ تولیدی سلف و ترانس هر چه بسمت بینهایت میره ناتوان تر و بی حس تر میشه ، اما باید بدانید که در بی باری کلیه ولتاژهای حس دار و بی حس وجود دارن ، ولی با کوچکترین بار ، ولتاژهای بی حس و بی رمق نابود میشن .
بهمین علت تاکید میشه از آزاد کردن ثانویه ترانس های افزاینده بشدت پرهیز کنید.
قطعا مولتیمتر شما ارزون قیمت بوده وگرنه باید تمهیدات حفاظتی برای ولتاژهای بالا میداشت و البته اگر قبلا تعمیر شده ، یکبار وظیفه خود را انجام داده ولی تعمیرکار خارج کرده و جایگزین نکرده، زیرا غالبا بفکر فردا نیستیم و خیامی عمل میکنم و دم را غنیمت شمرده و غم فردا را برای لذت امروز هزینه میکنیم که درس دوم ماجراست.
نکته مهمی که رعایت نشده اینه که هیچوقت نباید ولتاژ متناوب سوئیچبنگ را اندازه گیری کنید چون ثمری نداره و ولتاژ صحیحی اعلام نمیکنه و بدون بار هم دارای ولتاژ بالاست.
ولی اندازه گیری ولتاژ خازن صافی یکسوساز ، مانعی نداره.
سپاس