با سلام خدمت استاد و بقیه دوستان
(خواستم یه تجربه رو بیان کنم که تا ص 10 تاپیک که خوندم عنوان نشده بود)
من از تعمیر لامپ خوشم نمیاد و انجام نمیدم ولی یکی از اشنایان یه لامپ 105 وات باز کرده اورد که ال ای دی هاش به نظر سلام بودن و فقط درایورش مشکل داشت پس قبول کردم
لامپ حالت چشمک زدن داشت (کم نور و پر نور میشد) این لامپ دو قسمتی بود یعنی 2 درایور و دو دسته لامپ سری داشت که یک قسمتش خاموش و روشن میشد و یکی ثابت بود ولی نور کمی داشت که با تعویض خازن صافی تغذیه حل شد
مشاهده فایلپیوست 182355
اما خواستم برای این که برگشت نخوره اصلاح کنم هر درایور در قسمت سنسه جریان دو مقاومت 1.3 اهم به صورت موازی داشت که یکی از این مقاومت ها رو تو یکی از درایور ها ازاد کردم (پس مقاومت دو برابر میشد) و لامپ رو روشن کردم برای دیدن شدت نور یه کاغذ روی پنل گذاشتم و مشخص بود نور این قسمت کم شده بعد ولتاژ های هر دو درایور رو اندازه گرفتم یکی 145 و یکی 144 بود یعنی ولتاژ درایور مربوطه کم نشده بود ولی به نظرم نور کم تر شده بود تعجب کردم برای اطمینان از کم شدن نور یک مقاومت 1.5 اهم به یک سر مقاومت قبلی لحیم کردم و پایه دیگه رو ازاد گذاشتم لامپ رو روشن کردم طوری که نورش روی دیوار بیفته و چشمم اذیت نشه و اون سر مقاومت رو پا پنس متصل کردم نور لامپ به طور محسوسی با گذشتن و برداشتن پایه مقاومت تغییر می کرد اما ولتاژ ثابت بود
یعنی در این درایور و در اون محدوده مقاومتی که من تست کردم ولتاژ لامپ ثابت بود و فقط جریان کم میشد در صورتی که برای دیگر دوستان (البته تا ص 10 تاپیک که خوندم) ولتاژ هم کم میشده
دوستان دقت کنن شاید ولتاژ در لامپشون کم نشه ولی جریان و البته نور کاهش پیدا میکنه هر چند قابل مشاهده نباشه
تشکر از استاد غزال