آی پی امداد
abtahi

آموزشی: سوال های ساده و پر محتوا

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,178
استاد علی الظاهر این موضوع شبیه اون چیزیه که در مسئله یکسوسازی مطرح شد که برای حفظ تعادل جریانهای عبوری از دیود های موازی با هر کدومشون مقاومت سری میکنن.  اینجا هم احتمالاً داستان شبیه همونه اما جزئیاتش چجوریه فکر میکنم به شرایطی که از این ترکیب استفاده میشه بستگی داره. 
اگه ممکنه در مورد جاهایی که از این ترکیب استفاده میشه یکم توضیح بدین یا راهنمایی بفرمایین

درود

اتفاقا هیچ شباهتی با موضوع دیودهای موازی نداره .؟

سپاس

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,178
معمولا استاد چند اهم موازی می‌کنند؟

درود

هرچند شما باید ببینید سری کردن دیودها چه مشکلاتی داره تا راهکاری پیش بینی کنید
اما با مقاومت بزرگ موازی میشه

سپاس

Kalhorr

کاربر
2019-01-14
92
411
45
درود

هرچند شما باید ببینید سری کردن دیودها چه مشکلاتی داره تا راهکاری پیش بینی کنید
اما با مقاومت بزرگ موازی میشه

سپاس

خوب استاد سری کردن دیود ها در جریان پایین خیلی مشکل ساز نیست ولی در جریان های بالا افت ولتاژ دیود ها زیاد میشه
مثلا جریان 100 میلی امپر افت ولتاژ 0.7 ولت داره ولی 0.5 امپر افت ولتاژ تقریبا 1 ولت داره
حالا با مقاومت موازی می‌کنند که جریان عبوری از دیود ها کمتر بشه تا افت ولتاژ دیود ها کمتر بشه؟
که اینکار هم باعث تلفات توان در مقاومت میشه

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,178
خوب استاد سری کردن دیود ها در جریان پایین خیلی مشکل ساز نیست ولی در جریان های بالا افت ولتاژ دیود ها زیاد میشه
مثلا جریان 100 میلی امپر افت ولتاژ 0.7 ولت داره ولی 0.5 امپر افت ولتاژ تقریبا 1 ولت داره
حالا با مقاومت موازی می‌کنند که جریان عبوری از دیود ها کمتر بشه تا افت ولتاژ دیود ها کمتر بشه؟
که اینکار هم باعث تلفات توان در مقاومت میشه

درود

اگه مقاومت ها بخش قابل توجهی از جریان را بعهده گیرند دراینصورت وظیفه یکسوسازی مختل میشه و هر دو نیم سیکل عبور میکنه.
پس دیود چکاره میشه؟

سپاس

Kalhorr

کاربر
2019-01-14
92
411
45
درود

اگه مقاومت ها بخش قابل توجهی از جریان را بعهده گیرند دراینصورت وظیفه یکسوسازی مختل میشه و هر دو نیم سیکل عبور میکنه.
پس دیود چکاره میشه؟

سپاس

خوب استاد یک نظر دیگه دارم
اگر مقدار مقاومت ها زیاده و جریان عبوری کم هست در حالت بایاس مستقیم دیود ها، کاربردی نداره ولی در بایاس معکوس ولتاژ دو سر دیود ها نصف تقسیم میشه

اگر ما دو تا دیود 200 ولتی رو با هم سری کنیم و به فرض قرار باشه دوسرش ولتاژ معکوس 400 ولتی بیفته حالا یک دیود 250 ولت داشته باشه و یکی 150 ولت خوب مسلما یکیش میسوزه و اون یکی رو هم میسوزونه
ولی با مقاومت میتونیم همیشه دو سر دیود ها ولتاژ رو مساوی تقسیم کنیم که اتفاقی هم نیفته

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,178
خوب استاد یک نظر دیگه دارم
اگر مقدار مقاومت ها زیاده و جریان عبوری کم هست در حالت بایاس مستقیم دیود ها، کاربردی نداره ولی در بایاس معکوس ولتاژ دو سر دیود ها نصف تقسیم میشه

اگر ما دو تا دیود 200 ولتی رو با هم سری کنیم و به فرض قرار باشه دوسرش ولتاژ معکوس 400 ولتی بیفته حالا یک دیود 250 ولت داشته باشه و یکی 150 ولت خوب مسلما یکیش میسوزه و اون یکی رو هم میسوزونه
ولی با مقاومت میتونیم همیشه دو سر دیود ها ولتاژ رو مساوی تقسیم کنیم که اتفاقی هم نیفته

آفرین

• هرچند با توجه به مقدار مقاومت به نتیجه رسیدی اما کاملا درسته
  • ازآنجاکه جریان کلیه قطعات سری با هم برابرند لذا از دیودهای سری برای کاهش جریان استفاده نمیشه بلکه برای کاهش ولتاژ قابل استفاده هستند
  • اما ازآنجاکه در بایاس مستقیم قادر به تغییر ولتاژ هدایت نیستیم و دراینصورت دیودی که به ولتاژ لازم نرسه هدایت نمیکنه و کل مدار قطع میشه لذا برای تغییر دادن ولتاژ آستانه هدایت کاربردی نداره
  • بلکه ازآنجاکه دیودها در بایاس معگوس جریان بسیار ناچیز و لذا مقاومت بسیار بزرگی دارند لذا تفاوت این مقاومت بشدت موجب توزیع نابرابر ولتاژها میشه درحالیکه هدف ما از اینکه دیود سری استفاده میکنیم اینه که تحمل کلی ولتاژ را زیاد کنیم و توزیع نابرابر ولتاژ مغایر با هدف ماست و دیود صدمه می بینه
  • مثلا نیاز به تحمل ۱۰۰۰ ولت داریم درحالیکه دیود ۶۰۰ ولتی داریم اما درصورتیکه از مقاومت های موازی استفاده نکنیم توزیع نابرابر ولتاژ بدیهی است و ممکنه مثلا بصورت ۸۰۰ ولت و ۲۰۰ ولت تقسیم بشه
  • البته قصد داشتم مقدار مقاومت را بعنوان سوال بعدی مطرح کنم که ناگزیر شدم بعنوان راهنمایی اعلام کنم
  • بطوریکه باید مقدار مقاومت عامل خللی در عملکرد دیود نباشه و لذا حتی المقدور بسیار بزرگ اما کوچکتر از مقاومت معکوس دیودها باشه تا صرفا در بایاس معگوس ، تعیین کننده توزیع برابر ولتاژها بشه.
  • سپاس و تقدیر

آخرین ویرایش:

Kalhorr

کاربر
2019-01-14
92
411
45
آفرین

• هرچند با توجه به مقدار مقاومت به نتیجه رسیدی اما کاملا درسته
  • ازآنجاکه جریان کلیه قطعات سری با هم برابرند لذا از دیودهای سری برای کاهش جریان استفاده نمیشه بلکه برای کاهش ولتاژ قابل استفاده هستند
  • اما ازآنجاکه در بایاس مستقیم قادر به تغییر ولتاژ هدایت نیستیم و دراینصورت دیودی که به ولتاژ لازم نرسه هدایت نمیکنه و کل مدار قطع میشه لذا برای تغییر دادن ولتاژ آستانه هدایت کاربردی نداره
  • بلکه ازآنجاکه دیودها در بایاس معگوس جریان بسیار ناچیز و لذا مقاومت بسیار بزرگی دارند لذا تفاوت این مقاومت بشدت موجب توزیع نابرابر ولتاژها میشه درحالیکه هدف ما از اینکه دیود سری استفاده میکنیم اینه که تحمل کلی ولتاژ را زیاد کنیم و توزیع نابرابر ولتاژ مغایر با هدف ماست و دیود صدمه می بینه
  • مثلا نیاز به تحمل ۱۰۰۰ ولت داریم درحالیکه دیود ۶۰۰ ولتی داریم اما درصورتیکه از مقاومت های موازی استفاده نکنیم توزیع نابرابر ولتاژ بدیهی است و ممکنه مثلا بصورت ۸۰۰ ولت و ۲۰۰ ولت تقسیم بشه
  • البته قصد داشتم مقدار مقاومت را بعنوان سوال بعدی مطرح کنم که ناگزیر شدم بعنوان راهنمایی اعلام کنم
  • بطوریکه باید مقدار مقاومت عامل خللی در عملکرد دیود نباشه و لذا حتی المقدور بسیار بزرگ اما کوچکتر از مقاومت معکوس دیودها باشه تا صرفا در بایاس معگوس ، تعیین کننده توزیع برابر ولتاژها بشه.
  • سپاس و تقدیر

ممنون استاد شما لطف دارید

استاد در برخی مدارات سوییچینگ برای تهیه ولتاژ -12 ولت من دیدم که این کارو میکنند که خوب با 1 آمپری که کشیده میشه کمی افت ولتاژ داریم

1mga_photo_2019-10-14_09-07-14.jpg

که من برای کمتر شدن افت ولتاژ دیود سری آخر رو حذف می کردم
کلا راهی وجود داره که بتونم افت ولتاژ دیود ها را با آمپری که میگذره کمتر کنم
اگر افت ولتاژ زیاد باشه میشه با موازی کردن دیود ها افت رو کمتر کرد؟

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,178
ممنون استاد شما لطف دارید

استاد در برخی مدارات سوییچینگ برای تهیه ولتاژ -12 ولت من دیدم که این کارو میکنند که خوب با 1 آمپری که کشیده میشه کمی افت ولتاژ داریم

1mga_photo_2019-10-14_09-07-14.jpg

که من برای کمتر شدن افت ولتاژ دیود سری آخر رو حذف می کردم
کلا راهی وجود داره که بتونم افت ولتاژ دیود ها را با آمپری که میگذره کمتر کنم
اگر افت ولتاژ زیاد باشه میشه با موازی کردن دیود ها افت رو کمتر کرد؟

درود

دیودهای موازی در کاهش افت ولتاژ اثری ندارند
در تصویری که ارسال فرمودید دلیل وجود آخرین دیود را متوجه نسدم
و اگر دو نوع ولتاژ منفی و مثبت ۱۲ ولت که جمعا ۲۴ ولت هم قابل استفاده است مورد نظر باشه دراینصورت باید وسط سیم پیچ ثانویه به گراند متصل باشه
و اگه فقط ۲۴ ولت مورد نظر باشه وضعیت گراند درست نیست
د هر صورت ، این نقشه نواقصی داره و برای من قابل هضم نیست.

سپاس

بالا