- 2012-03-18
- 10,107
- 80,099
سلام بر استاد مهربانم
اگر هر دو دستگاه مثلا لامپ های ال ای دی کم مصرف کاملا مشابه هم در یک شرایط روشن شوند .در طول کارکرد دستگاه به مرور زمان مشخصات قطعات تقییر میکند. ( ترانزیستور . فیت . مقاومت و....) مثلا در یکی از دستگاه مقاومت اهمی در اثر کارکرد بالا میرود . که باعث کم شدن جریان و قطع مدار میشود. با کمترین خسارت .ودر یکی از دستگاه همان مقاومت اهمش پایین میاد و جریان بیشتر که باعث خسارت بیشتر .
درود
نیمه هادی ها در شرایط غیر مجاز صدمه می بینند و لذا شرایط غیرمجاز موجب تغییر ماهیت قطعات میشه
اما سوال در مورد طول عمر دو دستگاه مشابه نیست بلکه دو دستگاه که یکی ضعیف و دیگری پر قدرت است و همیشه لامپ پرقدرت زودتر صدمه می بینه و بصورت تصادفی صدمه نمی بینه و هیچوقت لامپ ضعیفتر زودتر صدمه نمی بینه البته بشرطی که قطعاتش مشابه باشند زیرا قطعاتی که در شرایط دشوارتر و تحت فشار بیشتری باشند زودتر صدمه می بینند .
و ازآنجاکه لامپ های پرقدرت زودتر صدمه می بینند لذا باید عاملی ، موجب تحمیل فشار بیشتری به لامپ های آن باشه.
عاملی که مطرح فرمودی در هر لامپ ضعیف و قوی اتفاق میافته و پاسخ صحیح نیست.
عاملی که موجب تحمیل فشار بیشتر در لامپ های پر قدرت میشه ( و لذا زودتر صدمه می بینه) چیه ؟
تصور میکنم خودت هم تجربه کردی که لامپ هایی با توان پایین تر دیرتر میسوزه و ضمنا تعداد کمتری از لامپ هاش میسوزه
لذا عامل دیگری هم موجب صدمه و خسارت کمتری در لامپ های ضعیف و خسارت بیشتر در لامپ های قویتر میشه که دو سوال مورد نظر را با یک مثال روشن تر مطرح میکنم .
مثلا باوجودیکه در لامپ ۶۰ وات و ۱۰ وات پارس از led مشابه استفاده شده معذالک در لامپ ۶۰ وات معمولا تعداد بیش از 8 لامپ میسوزه ولی در لامپ ۱۰ وات غالبا فقط یک یا نهایتا دو لامپ میسوزه چرا ؟
ضمنا لامپ ۶۰ وات زودتر از ۱۰ وات میسوزه چرا ؟
سپاس
آخرین ویرایش: