من بیش از 5 ساله از یک باطری هلی کوپتر اسباب بازی برای چراغ قوه استفاده کردم و باطری موبایلم حدود 8 سال عوض نشده ( شاید هم بیشتر ) و هنوز مانند روز اول سرحال هستن.
با سلام به استاد عزیزم
اگر میشه راهکار درست شارژ شدن باتری موبایل وغیره را برایمان
توضیح دهید که چکار کنیم که دوامشان بیشتر شود.
من سر راه باتری موبایل که آمپر متر گذاشتم دیدم که در زمان شارژ
مدار شارژ داخل باتری جریان را روی حداکثر 1 آمپر محدود میکرد و
موبایل را چه با شارژر ترانسی و چه شارژر الکترونیکی که شارژ
کردم در طی زمان استفاده تا دشارژ شدن تغییر محسوسی ندیدم
ممنون میشم که توضیحات اموزنده تان را ببینیم.
سلام
اگر منظور شما اینه که جریان در زمان شارژ تغییر نمیکنه اشکالی نداره چون شارژ شما محدود کننده جریان داره و در غیر اینصورت مصداق عرایضم در پست 23 است که عرض کردم.
مثلا اگه ولتاژ زینر 12 ولت باشه دراینصورت اگه باطری کاملا هم شارژ بشه جریان متوقف نمیشه و حتی چندان کم هم نمیشه زیرا ولتاژ مقاومت سری هیچوقت کمتر از 7/7 ولت نمیشه یعنی همیشه بیشتر از 7/7 ولته و لذا همیشه جریان مقاومت سری بزرگتر از 77/ آمپره و بنابرین وقتی باطری کاملا شارژ شده بازم لامپ روشنه که با پتانسیومتر میتونی خاموشش کنی ولی دراینصورت دیگه هیچوقت روشن نمیشه
لذا اگه ولتاژ شارژر خیلی بزرگتر از باطری باشه بدون محدود کننده جریان هم جریان شارژ تقریبا ثابته.
اما اگه میخوای بدونی چطور رمق باطری را میکشم و خودشم باورش نمیشه اینقدر عمر کرده بدلایل زیره.
اصولا تمام موجودات دنیا در بیکاری تنبل میشن و با کار غیرمجاز ، خیلی زود چارشکاف میشن
بنابرین نباید بیکار باشن و نباید خارج از تحملش ازش کار بکشیم
مثلا توی خانواده من یکنفر فقط خورده و خوابیده و کوچکترین کاری نکرده و الان اونقدر ذهنش ضعیف شده که به وفور کارهای چارلی چاپلینی میکنه و مثلا میگه چرا باوجودیکه دسته چک داری یک چک یک میلیاردی نمیکشی که اعیانی زندگی کنیم و توی سطل آشغالمون هم پول بریزیم
(میدونم باور نمیکنی ولی واقعیت داره و البته عقب افتاده ذهنی هم نیوده ولی بموجب استراحت مطلق ذهنی معادل افراد عقب افتاده و موجود جالبی شده که با زور دیپلم گرفته و میگه در تمام علوم دنیا و حتی در الکترونیک بیشتر از من میدونه که بزرگترین درد زندگی منه )
و لذا اگه از چشم و گوش هم بمیزان معقول کار نکشی و یا کار غیرمجاز بکشی و مثلا صدای انفجار بمب و یا موسیخی بلند گوش کنه و به نور خورشید نگاه کنه کر و کور میشه .
و یا اگه در حد معقولی از ماهیچه هات کار بکشی و بعبارتی ورزش مناسبی داشته باشه قوی میشه اما اگه زیر بار یک تنی قرار بدی کارش تموم میشه
باطری هم همینه و لذا با توجه به تولید کنندگان عصر حاضر که بدنبال افزایش مصرف هستن و میخوان زودتر بابای قطعات دربیاد (البته نه در حدی که فراری بشی و نخری)
بهمین خاطر من غالبا از شارژر مخصوص دستگاهها استفاده نمیکنم و یا جریان شارژ را کم میکنم و باطری را بعد از شارژ کامل زیر شارژ نگه نمیدارم مگر از اتوماتیکش مطمئن باشم .
اینکه فرمودید چه با شارژر و چه با آداپتور جریانش 1 آمپره به این خاطره که به میل خودشون گذاشتی ولی شما باید محدودش کنی مثلا اگه مقاومت 100 اهمی را با منبع 10 ولتی 1000 آمپری هم سری کنید و دراینصورت اگه بتونی با جریان بیشتر از 1/ آمپر شارژ کنی جایزه داری.
بنابمراتب توصیه کلی فوق را برای هر موجودی استفاده کنی جواب میده حتی برای تربیت اولاد.
و بهمین دلیل این درسته که بهترین تنبیه و مجازات افراد رذل و اصلاح ناپذیر اینه که زیادی شارژش کنی . اونقدر که در عین رذالت و بی لیاقتی به جایگاه شایستگان و بالای ابرها بره که وقتی گندش دراومد و با مغز به زمین خورد از ارتفاع قابل توجهی اومده باشه که آثاری ازش نمونه مثل جناب دکتر دروغکی که گندش دراومد و عمرشو داد بشما
سپاس