با سلام میشه لطفاولتاژ گیری دیود زنر ومعمولی را روی برد توضیح دهید باتشکر
با سلام میشه لطفاولتاژ گیری دیود زنر ومعمولی را روی برد توضیح دهید باتشکر
با سلام
دوستان و ساتید محترم ! لطفاً نحوه تست دیود smd روی برد رو بفرمایید. یه برد DVR با برند HiSilicon دارم که خروجی Hdmi اون کار نمیکنه و تصویر نمیده ولی باقی خروجی ها سالمه، تو تاپیک مربوطه دوستان یکی از علت های بوجود آمدن این مشکل رو سوختن دیود smd نزدیک پورت Hdmi عنوان کردن. حالا من میخوام قبل از تعویض دیود اون رو تست کنم . ممنون میشم روش تست این نوع دیود رو بفرمایید. در ضمن روی دیود ، S4 نوشته شده. با تشکر
تست مقاومتهای متغیر : این نوع مقاومت از نظر شکل ظاهری در اشکال مختلف و به نامهای پتانسیومتر و ولوم ساخته می شود به شکل استوانه به شکل کشوی و یا .... درواقع مقداری گرافیت و یا اکسید فلزات مختلف و یا ........ را روی یک قطعه فيبر استخواني و يا ... هرشکلی رسوب می دهند دوپایه ی ثابت از طرفین خارج نموده و یک پایه لغزنده روی آن از ابتدا به انتها می لغزد ومانند دو مقاومت متغیرند که باهم به صورت سری بسته شده باشند در مدارت مختلف به عنوان انواع ولوم ( صوت ، نور تصویر ویا کنتراست تصویر و یا جهت انواع تنظیمات در داخل دستگاههای الکترونیکی مورد استفاده قرار مي گيرند ) .
جهت تست بسته به مقدار مقاومت می توان در مدار نیز مانند خارج از مدار آن را تست نمود . فقط توجه به شرایط مدار گاهی از دوپایه و گاهی از هرسه پایه استفاده می شود البته در دستگاههای جدید از انواع چند پایه نیز استفاده شده و با توجه به ساختمان درونی می توان آن را تست نمود .
در این جا تست نوع سه پایه توضیح داده می شود .
می دانیم پایه طرفین مانند یک مقاومت ثابت است لذا مانند یک مقاومت ثابت آن را تست می کنیم اما نقشه مدار را باید مد نظر داشته باشیم چون ممکن است این پتانسومتر با مقاومتهای دیگر به صورت سری یا موازی و یا ترکیبی بسته شده باشد .
پایه وسط را نسبت به هردو پايه طرفين اهم چك می کنیم و مثل دو مقاومت ثابت سري شده مقدار مقاومتش را قرائت مي كنيم و مي توانيم در اين حالت دسته ولوم را کم و زیاد كرده در هردو جهت در ابتدا و انتها مقدار اهم قرائت شده صفر مي شو د و گرنه ممکن است یکی از پایه های طرفین که اهم نادرستی نشان می دهد قطع شده باشد ویا مقاومتش بالا رفته باشد . حتي ممکن است پایه وسط قطع شده باشد .
با تشكر