- 2012-03-18
- 10,107
- 80,073
با سلام وتشکر و پوزش به علت تاخیر در پاسخ
استاد عزیز احساس میکنم محل قرار گرفتن دیود در شماتیک صحیح است ولی در مدار چاپی که رسم فرمودید اشتباه است.چون پایه 1و2و3 آی سی از مدار خارج شده اند و پایه 1 و 3 با هم متصل هستند با این حال بنده در مدار چاپی به روش زیر عمل کردم.
هیچ برشی در مدار ندادم
مقاومت 1 کیلو اهم رو از مدار جدا کردم و به پایه 1 و 4 بستم
دیود 1N4148 هم به پایه 1 و 3 بستم
مطابق شکل زیر
مشاهده فایلپیوست 132310
با این تغییرات مدار به خوبی داره کار میکنه و دیگه LED قرمز در زمان تایم تاخیر اصلا روشن نمیشه.
اما در حین کار یه سوال برام پیش اومد که آیا به جای 1N4148 میشد از 1N4007استفاده کرد.اگر نمیشه استفاده کرد علتش چیه؟
درود
آفرین آفرین
ضمن تشکر و تقدیر بابت زحماتی که تقبل فرمودی.
بله حق با شماست البته من با این توصیه قبلی که پایه های 1 و 2 و 3 آی سی را خارج و آزاد کرده اید دیود و مقاومت را در تصویر پشت برد مشخص کردم و لذا از محل پایه 3 ( یعنی پایه 3 سوکت ) استفاده کردم نه از پایه 3 آی سی ( قبلا پایه 3 آی سی را از کج کرده و از سوکت خارج کرده اید )
ولی همانطور که فرمودید اتصال 1 و 3 را فراموش کرده بودم که ناشی از پیری است.
اما ابتکار شما بسیار شایسته تر از توصیه من است و مقصود خیلی تمیزتر حاصل میشه آفرین .
درخصوص 1N4148
اصولا هر جایی از 1N4007بجای 1N4148استفاده کنی اشکالی نداره و بهتر هم هست ولی نمیتونی بجای 1N4007 که قویتره از 1N4148 از استفاده کنی
اما در پایه 3 مورد اشاره اگه از ضعیف ترین دیود هم استفاده کنی اشکالی نداره و هر اتفاقی بیافته و اگه آی سی و مدار به بدترین وضعی بسوزه هرگز این دیود پس از صد سال هم نمیسوزه یعنی درواقع گویی با این اصلاحیه عمر آپ امپ u3 بینهایت شده .
در ضمن اگه از زینر 15 ولت بجای 20 ولت استفاده کنی خیلی بهتره و احتمال صدمه دستگاه باز هم بسیار کمتر میشه ولی 20 ولت هم بد نیست
مجددا بابت تقبل زحمت و اصلاح خطا سپاسگزارم
آخرین ویرایش: