درود
در نقشه پست اول تاپیک پتانسیومتر 2 مگا اهم زمان فعال شدن رله و یا مصرف کننده رو تعیین میکنه بطوریکه کاهش مقاومت این پتانسیومتر موجب کاهش زمان میشه.
سپاس
بله ولی اگه در مدار پتانسیومتر استفاده نشده بود چه باید کرد؟
درود
در نقشه پست اول تاپیک پتانسیومتر 2 مگا اهم زمان فعال شدن رله و یا مصرف کننده رو تعیین میکنه بطوریکه کاهش مقاومت این پتانسیومتر موجب کاهش زمان میشه.
سپاس
بله ولی اگه در مدار پتانسیومتر استفاده نشده بود چه باید کرد؟
درود
بدون نقشه چطور راهنمایی کنم؟
بجای مقاومت ثابتی که در محافظ شما در محل مشابه قرار گرفته پتاسیومتر جایگزین کن .
اگر تحلیل این تاپیک را هم مطالعه کنی میتونی مشکل خود را رفع کنی.
و یا نقشه بخشی که شامل رله و آپ امپ نهایی است بکش تا مقاومت مورد نظر را معرفی کنم.
سپاس
با سلام دوستان یک سوال داشتم بعد از این که چراغ سبز میشه چراغ زرد که تایمر باشه هم چنان چشمک میزنه و ولتاژ خازن تایمر هم بالا میره ایسی رو تعویض کردم ولی مشکل حل نشد متاسفانه ممنون میشم راهنمایی کنید.
اما سوالی مطرح است
برق شهر توسط یکی از دیودهای دیود پل که با قلم قرمز مشخص کردم یکسو شده و بصورت نیم موج به تقسیم ولتاژ (مقاومت 4/2 کیلو و 220 کیلو متصل به برق شهر ) هدایت میشه
و ازآنجاکه نیم موج موجب اختلال عملکرد آپ امپ میشه لذا از D5 و خازن 22 میکرو استفاده شده تا فقط بخش فوقانی ولتاژ نمونه در خازن ذخیره بشه بعبارتی D5 فقط بمنظور جلوگیری از برگشت انرژی استفاده شده تا همواره ماکزیمم ولتاژ در خازن ذخیره بشه
اما اگه قراره ماکزیمم ولتاژ در خازن 22 میکرو ذخیره بشه دراینصورت چرا از مقاومت 150 کیلو (متصل به پایه 13 ) موازی با خازن 22 میکرو استفاده شده که نتونه بخوبی ماکزیمم ولتاژ را ذخیره کنه و موجب تخلیه خازن بشه لذا
وظیفه مقاومت 150 کیلو (موازی با خازن 22 میکرو ) چیه ؟
درود و سپاس
هرچند مطالعه کامل این تاپیک و بررسی بخش های مختلف این مدار وقت زیادی میطلبه، اما فکر میکنم مطالعه بخش های مختلفش بطور جداگانه هم خالی از لطف نباشه...استاد در مورد بخش نمونه گیر ولتاژ ورودی توضیحاتی ارايه کردین
می خواستم بپرسم چرا برای نمونه گیری از ولتاژ ۲۲۰ صرفا از همون ولتاژ یکسو و صاف شدهٔ نیم موج به علاوه مقاومتهای تقسیم ولتاژ استفاده نشده و دیود و مقاومت ۱۵۰ کیلو هم به مدار اضافه شده؟
برداشت من اینطوریه:
دیود قرار گرفته که خازن ۲۲ میکرو دشارژ نشه ، بعد از اون طرف مقاومت ۱۵۰ کیلو قرار گرفته که خازن رو دشارژ کنه...
ب) دو قاعده بسیار ساده تمام آپ امپ های آزاد
قاعده 1 - اگر ولتاژ ورودی مثبت ، بزرگتر از ورودی منفی ، باشه ( مثلا در LM324 پایه 12 اگه 3 ولت و پایه 13 مثلا 2/9 ولت باشه ) دراینصورت چون ورودی مثبت ، بزرگتر از ورودی منفی است ، لذا خروجی (پایه 14) بیشترین مقدار ممکن ، یعنی 15+ ولت میشه.
قاعده 2 - اگر ولتاژ ورودی منفی (پایه 13 ) ، بزرگتر از ، ورودی مثبت ( پایه12 ) بشه ( مثلا پایه 13 اگه 3 ولت باشه و پایه12 مثلا 2/9 ولت بشه ) دراینصورت ولتاز خروجی (پایه 14) کمترین ولتاژ ممکن یعنی صفر ولت میشه
درود استاد
درمورد LM324 یه سؤال دارم
به این عکس ها توجه کنید
https://s24.picofile.com/file/8451539976/1.jpg
https://s25.picofile.com/file/8451539984/2.jpg
این چهار اپ امپ مثل هم بسته شده اند
برای فراهم کردن ولتاژ مرجع ثابت نیازی هست تا حتما دوتا مقاومت جداگانه برای هرکدام از پایه های 3،5،10،12 وصل شود؟
به عبارت دیگر امکان این هست که فقط با دو مقاومت ولتاژ مرجع ثابت را تهیه کرد و پایه های فوق را به هم متصل نمود؟