- 2008-10-13
- 155
- 417
با سلام
یه پاور ۵ ولت ۴۰ امپر دارم که خروجی نداشت
خازنهای متصل به ۱۳۰۰۹ و خازن ۴۷ میکرو مقاومت داخلیشون بالا رفته بود که با تعویض خازنها مشکل برطرف شد و ولتاژ۵ ولت درخروجی دارم
فقط موقعی که پاور رو خاموش میکنم هنگام خاموش شدن از ترانس بزرگه یه صدای جیر بلند میاد
خازنهای صافی خروجی هم چک کردم مشکلی نداشتن
مشکل از کجاست؟؟
سلام
در مورد سوت کشیدن ترانس چه در لحظه خاموش شدن چه زیر بار امپر زیاد خروجی به دلیل به هم ریختن شکل موج یا دامنه نوسان فرکانس pwm روی ترانزیستور هاست که وقتی از رنج استانداردش خارج میشه به صورت ناله یا سوت در فرکانس شنوایی ما میرسه که نشان از ضعف پاور داره . شما علاوه بر 47 میکروی تغذیه ای سی حتما دو خازن 4.7 یا 1 میکروی مسیر بیس 13009 هارو هم تعویض کنین و دو ترانزستور 13009 ها و 1815 های کوچک و دیود زنر کنارشون هم بیرون مدار اهم تست کنین تغیر اهم جزیی پیدا نکرده باشن . خازن های خروجی هم اگر باد کردن یا ضعیف بشن باز زیر بار صدای سوت میده ترانس همچنین اندازه گیری ظرفیت دو خازن بزرگ ولتاژ ورودی اصلی . لحیم کاری قطعات هم با دقت ببینید جایی قطع مردگی نباشه که گاها چنین ایرادی ظاهر میشه . در آخر اگر همه این موارد سالم بودن به خود ای سی 494 شک باید کرد که با تعویض رفع میشه .
ای کاش عکس میزاشتین تا مشخص بشه کدوم مدل هست مدارتون . حتما پتانسیومتر تنظیم خروجی رو تغیر بدین ببینید آیا ولتاژ رو درست تغیر میده ؟ و حتما از 5 ولت خروجی توسط یک تکه المنت تست جریان بگیرین آیا آمپر خروجیتون کامل هست و پاور کم نباید بیاره و المنت مثل سشوار رو در طول 2 سانت کاملا سرخ کنه . البته در حضور استاد غزال جسارت می کنیم درس پس می دیم . زنده باشید
آخرین ویرایش: