با سلام
حدود ۳۰ عدد پاور سویچینگ۵ ولتی دارم امشب باید تعمیر بشن
اکثرشون خازن ۴۷ میکرو مشکل دارند
و خازنهای سر ۱۳۰۰۹
یه مشکلی دارم خازن با موقعیت نقشه تایپک c5وتو مدار من c8هست و خازن عدسی ۲۲۲ روش نوشته
۲.۲ نانو فاراد میشه دیگه
اکثر پاورام این خازنو دست میزنی پودر میشه
موجود ندارم بجاش خازن ابی رنگ دارم ۱۰۲ نوشته و ۲kvمیتونم این خازنو بزنم بجاش؟؟
یه پاور این خازتو برداشتم و روشن کردم کارکردش عادی بود نقش این خازن چیه؟؟خازن صافی هست؟
بعد یه سوال دیگه تو یه اموزش دیدم میگفت خازنهای سر ترانزیستورها رو ۱۰ میکرو بزارید
تو نقشه تایپک c14و c9 هست با ظرفیت ۴.۷ میکرو
ایا ۱۰ ،میکرو بزنیم عمرش بیشتر میشه ؟؟
تو کارکرد مدار اختلالی پیش نمیاد؟؟
درود
هرچند بسیاری از قطعات قبل از تجربه کافی طراح ، با محاسبات علمی و تجربه ناکافی مشخص میشه و علوم دنیا بویژه الکترونیک با وجود پیشرفت های حیرت انگیز هنوز بسیار ضعیفه و زمانی به جایگاه مناسب میرسیم که بدون تجربه قبلی بتونیم مقادیر قطعات را با دقت محاسبه کنیم .
لذا تمام دستگاه های تولیدی مدتی پس از استفاده و تجربه کافی دستخوش اصلاحات سازنده و طراح قرار میگیره .
البته در شرایط فعلی دیگه به تجربه و اصلاحیه نمیرسه و هنوز تجربه کافی نشده ، تولید عوض میشه.
اما در هر صورت هرچند بدلایل یاد شده ، مقادیر قطعات ، آیه قرآن نیست و ممکنه توسط طراح خودش اصلاح بشه ، اما بی جهت و کیلویی هم نمیتونیم دخل و تصرف کنیم و باید با قاعده و اصول علمی و سعی و خطا و با تست تجربی اقدام کنیم .
و لذا به ادعا و توصیه هر کسی اعتماد نکنید و اگر مدعی توانایی و صداقت کافی داره حتما دلیلی برای توصیه داره و ادعای ارزشمندی مطرح میکنه و عمل کنید.
اما خازن c5 نقشه که در پاور شما c8 هست نقش بسیار حساسی در حذف هارمونی های زائد و محافظت ترانزیستور از ولتاژ بالا ایفا میکنه که باید متناسب با ظرفیت سیم پیچ اولیه و متناسب با مقدار R5, R6, R7 انتخاب و مشخص بشه و لذا در نقشه تاپیک اتفاقا 1n یا ۱۰۲ هست اما اگه در پاور شما ۲۲۲ هست احتمالا مقاومت های فوق و یا سیم پیچ اولیه ترانس اندکی متفاوته و یا دستخوش اصلاحات سازنده قرار گرفته و میتونی دو تا ۱نانو موازی که داری استفاده کنی .
c14 ,c9 که ۴،۷ میکرو هست در راه اندازی موثره و هرچه بزرگتر انتخاب کنی اندکی راه اندازی بدتر و سخت تر میشه و با ۱۰ میکرو مشکلی احساس نمیکنی ولی در محل تحت فشاری قرار داره و عمر خازن هم کمتر میشه .
البته تجربه ای نکردم و با دانش ناچیزم نظر دادم و ممکنه در عمل نتیجه متفاوتی بگیرید چون الکترونیک دریای خطاهاست هرچند پروفسور الکترونیک باشی چه رسد به من و شما.
سپاس