پاسخ : تحلیل و عیب یابی تغذیه تابلوهای روان
منبع تغذیه تابلو روان 12ولتی 20آمپر مدل s-240-12 با آی سی TL494
طبق فرمایشهای جنابعالی بسیار راحت در مدار فوق تغییر بابت دریافت ولتاژ 0 الی 24 ولتی رو اجرا ودریافت نمودم
پایه شماره یک آیسی رو به یک ولوم ۵ کیلویی متصل نمودم ولتاژ از 3/5 الی 25 ولت قابل تنظیم شد
مشکلی که وجود داره زیر 6 ولت پاور پروتکت میکنه و ولتاژی تولید نمیشه البته با چرخوندن ولوم ولتاژ تا 3/5 ولت پایین میاد ولی عملا زیر ۶ ولت ولتاژی تولید نمیشه وهمان موقع از چاپر هم صدای ریزی تولید میشه
زیر ۶ ولت خروجی نمیده و هنگ میکنه
باید یک بار پاور رو خاموش کنم و ولوم رو کمی بچرخونم تاحدودا از ۶ ولت بیشتر شود و بعد روشنش کنم تا کل مدار به درستی ولتاژ تولید کنه
زمانی که ولوم از ۵ یا ۶ ولت به بالا تنظیم باشد و پاور رو روشن کنم مدار بسیار عالی کار میکند چاپر هم صدا نمیدهد
با لامپ ۱۲ ولت ۶۰ وات زیر بار تست کردم به هیچ عنوان افت ولتاژی هم ندارد چه بسا ولتاژ زیر بار چند صدم بالاتر هم میره
فقط مشکل سر همین موضوع هست که تنظبم ولوم از حدود ۶ ولت به بالا باید باشه تا تغذیه به درستی کار کنه
در این تغذیه مقاومت 2.2 اهم با لوکیشن R29 که در تصویر پایین با دایره آبی مشخص نمودم به پایه شماره یک آی سی TL494 متصله
http://uuploa [IMG]http://uupload.ir/files/rw0q_۲۰۱۹۰۵۲۹_۲۰۴۸۵۷.jpg [/IMG] سپاس.
درودتغییرات لازم جهت تبدیل به منبع تغذیه 0 الی 24 ولت
قبل از اعمال تغییرات لازم بذکر است که تغذیه سوئیچینگ برای امور پژوهشی بویژه در مدارهای فرکانس بالا ارزش چندانی نداره اما برای اموری که نیاز به ظرافت و دقت نداره از قبیل شارژ باطری و امثالهم بسیار مفید و کارساز است
ابتدا میخواهیم قابلیت انتخاب ولتاژ دلخواه را به این تغذیه اضافه کنیم .
با توجه به عملکرد پایه 1 و 2 آی سی که در پست 2 تحلیل شد ولتاژ ثابت 2.5 ولت به پایه 2 متصل شده ( با استفاده از R34 , R30 و ولتاژ vref پایه 14 که 5 ولت است ) و نمونه ای از ولتاژ خروجی به پایه 1 متصل شده و به این ترتیب اگر ولتاژ کمتر از 2.5 ولت به پایه 1 برسه فرمان افزایش ولتاژ صادر و اگه بیشتر از 2.5 ولت به پایه 1 برسه فرمان کاهش ولتاژ خروجی صادر میشه
بنابرین اگه توسط دو مقاومت نصف ولتاژ خروجی را به پایه 1 برسونیم دراینصورت ولتاژ خروجی 5 ولت میشه تا نصفش ( 2.5 ولت ) به پایه 1 برسه
و لذا اگه با تغییر یکی از دو مقاومت فوق یک سوم ( 1/3 ) ولتاژ خروجی را به پایه 1 برسونیم دراینصورت ولتاژ خروجی 7.5 ولت میشه تا 2.5 ولت به پایه 1 برسه
بنابرین اگه بجای دو مقاومت فوق ، از پتانسیومتر استفاده کنیم و ابتدا و انتهای پتانسیومتر را بین خروجی و گراند متصل کنیم و سر وسط پتانسیومتر را به پایه 1 متصل کنیم دراینصورت در این تغذیه میتونیم با چرخاندن پتانسیومتر ، ولتاژ خروجی را از 3 الی 24 ولت انتخاب کنیم .
البته بخشی از ابتدا و انتهای پتانسیومتر بی اثر میشه و تاثیری در ولتاژ خروجی نداره که اشکال چندانی نداره و بهمین صورت قابل استفاده است اما رفع این نقیصه دشوار نیست و بدون محاسبه هم میتونی اهم محدوده بی اثر را اندازه گیری کنی و مقاومت متناسبی با ابتدا و انتهای پتانسیومتر سری کنید که ابتدای پتانسیومتر 3 ولت و انتهای آن 24 ولت در خروجی بهمون بده .
بنحوی که با خروجی مثلا 5 ولت قادر به دریافت 40 آمپر ( 400 وات ) هستیم ولی با خروجی 24 ولت دریافت بیش از 3 آمپر ( بیشتر از 60 وات ) میسر نیست .
چرا ؟
کنترل دقیق جریان
برای محدود سازی دلخواه جریان
یک پتانسیومتر 1 کیلو ( یا 5 کیلو یا 10 کیلو ) آماده کن و بروش بسیار ساده زیر جریان خروجی را بدلخواه تنظیم کن
یک پایه مقاومت 68 کیلو با لوکیشن R21 به پایه 13 و 14 آی سی متصله ، همین پایه مقاومت را آزاد کن و به سر وسط پتانسیومتر فوق متصل کن
ابتدای پتانسیومتر را به پایه 13 یا 14 و انتهای پتانسیومتر را به گراند ( پایه 7 ) متصل کن .
حالا پتانسیومتر فوق پتانسیومتر جریانه و میتونی جریان را با این پتانسیومتر بدلخواه تنظیم کنی .
برای کنترل جریان کمتر از 1 آمپر بجای 3 شنت از 1 یا 2 شنت استفاده کن.
سپاس
منبع تغذیه تابلو روان 12ولتی 20آمپر مدل s-240-12 با آی سی TL494
طبق فرمایشهای جنابعالی بسیار راحت در مدار فوق تغییر بابت دریافت ولتاژ 0 الی 24 ولتی رو اجرا ودریافت نمودم
پایه شماره یک آیسی رو به یک ولوم ۵ کیلویی متصل نمودم ولتاژ از 3/5 الی 25 ولت قابل تنظیم شد
مشکلی که وجود داره زیر 6 ولت پاور پروتکت میکنه و ولتاژی تولید نمیشه البته با چرخوندن ولوم ولتاژ تا 3/5 ولت پایین میاد ولی عملا زیر ۶ ولت ولتاژی تولید نمیشه وهمان موقع از چاپر هم صدای ریزی تولید میشه
زیر ۶ ولت خروجی نمیده و هنگ میکنه
باید یک بار پاور رو خاموش کنم و ولوم رو کمی بچرخونم تاحدودا از ۶ ولت بیشتر شود و بعد روشنش کنم تا کل مدار به درستی ولتاژ تولید کنه
زمانی که ولوم از ۵ یا ۶ ولت به بالا تنظیم باشد و پاور رو روشن کنم مدار بسیار عالی کار میکند چاپر هم صدا نمیدهد
با لامپ ۱۲ ولت ۶۰ وات زیر بار تست کردم به هیچ عنوان افت ولتاژی هم ندارد چه بسا ولتاژ زیر بار چند صدم بالاتر هم میره
فقط مشکل سر همین موضوع هست که تنظبم ولوم از حدود ۶ ولت به بالا باید باشه تا تغذیه به درستی کار کنه
در این تغذیه مقاومت 2.2 اهم با لوکیشن R29 که در تصویر پایین با دایره آبی مشخص نمودم به پایه شماره یک آی سی TL494 متصله
http://uuploa [IMG]http://uupload.ir/files/rw0q_۲۰۱۹۰۵۲۹_۲۰۴۸۵۷.jpg [/IMG] سپاس.
آخرین ویرایش: