استاد یک نکته دیگه هم که دیشب نوشتم براتون ولی از ترس اینکه اشتباه باشه پاک کردم ولی الان دوباره بهش فکر کردم از نظر خودم درسته
اینکه با چرخش ولوم به سمت کم شدن نور لامپ حدااکثره و با چرخش به سمت زیاد شدن چون ولتاژ دیاک کم میشه یکهو لامپ خاموش میشه
درواقع مثل کلید فقط حالت روشن و خاموش داریم و نور کم و زیاد نداریم لامپ یا ماکزیمم نور داره یا خاموشه
درود
بازم پاسخم همون پست ۲۳ هست
دیاک یا خاموشه یا به مرزی رسیده که روشن میشه
ترایاک هم همینطور و از هر جایی روشن بشه تا آخر نیم سیکل خودش هدایت میکنه و خاموش نمیشه
دوباره پاسخ پست ۲۳ را مطالعه کن
راهنمایی
فرض کن پتانسیومتر ۳۰۰ کیلو است که ابتدا و انتهاش به برق شهر و سر وسطش به دیاک متصله
۱-حالا اگه پتانسیومتر در حالتی باشه که دو مقاومت ۳۰ کیلو و ۲۷۰ کیلو داشته باشیم دراینصورت هر زمانی برق شهر به ۳۰۰ ولت برسه سر وسط پتانسیومتر ۳۰ ولت میشه و ترایاک روشن میشه و تا پایان نیم سیکل هدایت میکنه
۲- حالا پتانسیومتر را کمی بچرخانیم که ۶۰ کیلو و ۲۴۰ کیلو داشته باشیم دراینصورت هر وقت برق شهر ۱۵۰ ولت بشه سر وسط پتانسیومتر ۳۰ ولت میشه و دیاک روشن و تا پایان نیم سیکل را هدایت میکنه.
۳- حالا اگه ۹۰ کیلو و ۲۱۰ کیلو داشته باشیم سر وسط زمانی ۳۰ ولت میشه گه برق شهر ۱۰۰ ولت بشه و ترایاک روشن و....
بنابرین نور لامپ در حالت اول کمتر و حالت ۲ بیشتر و حالت ۳ بازم بیشتر میشه.
حالا فهمیدی نور لامپ بدون خازن هم چجوری کم و زیاد میشه .
ولی این روش ضعفی داره که باید پیدا کنی
سپاس