آی پی امداد
abtahi

تبديل پاور كامپيوتر به منبع تغذيه متغير ازمايشگاهي

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
http://www.4shared.com/folder/cxzAzs3K/_online.html
عذر میخام که متوجه نبودم ...
لینک مربوط به عکس هست
پایه های شماره 3و4 متصل روی برد و 5 و 6 برای تامین ولتاژ 5 ولت و پایه 1و2 برای تامین 12 ولت هست (برای 3.3 ولت از پایه های مربوطه5 ولت استفاده شده)
لطفا بفرمایین لازم هست سیمپیچی برای 16 ولت باز بشه یا اصلا کاش کمی راهنمایی تصویری کنید چون همونطور که میدونید این قسمت اساسیترین و مفیدترین قسمت مدار صرف نظر از توان ماسفتها هست
اینکه میفرمایین با دیود سری میشود متوجه منظور نمیشم که یعنی بین سیمها دیود بذاریم(اینجوریکه نصف سیکل از دست میره!!!) اگه تصویری و توضیحاتی باشه اینقدر مزاحم حوصله شما نمیشیم.
فرمودین اگه نقشه هارو ندارم از تاپیک ...... پیدا کنم اگه منظور نقشه های تغییرات هست که صفحه اول همین بحث موجودن اما نقشه کلی یه پاور atx رو گشتم پیدا نکرد



منبع : http://www.irantk.ir/irantk4506-8/#ixzz1Z3PaBGqp

با سلام :
پایه هایی که اشاره کردین برای بنده نامفهوم هستش چون در متن نقشه و شماتیک ها بدان اشاره ای نشده .
در پست های قبلی نیز برای یکی از دوستان اشاره کرده بودم که برای تغییر در ولتاژ خروجی میتوانید همون سیم پیچی که مربوط به 12 ولت هست را با توجه به چند لایه بودن ان از سر بندی ازاد کرده و همین سیم ها را { در حال عادی موازی هستند } بطور سری سر بندی کنید هر چند لایه را که سری میکنید ولتاژ ان دوبرابر قبلی ولی مسلما از امپر ان کاسته خواهد شد برای تولید 16 ولت احتمالا نیازی به تغییرات در چاپر نباشد میتونید با کمی دست کاری در قطعات فیدبک ولتاژ 12 را به 16 ولت برسانید البته بقیه ولتاژ ها نیز به نسبت افزایش خواهند یافت توجه کنید که در شرح پست های قبلی روشی ارایه کردم که : میتوان یکی یا دو { بستگی به امپر مورد نیاز تان } از لایه های 5 ولتی را با سیم پیچ 12 ولتی هم میتونید سری و جمع کرده و به ولتاژ 17 ولت برسید .
در منابع تغذیه سویچینگ برای یکسو سازی { رکتیفایر } یک دیود کافیست زیرا شکل موج خروجی مربعی و فرکانس کاری بالاست واینطور نیست که نیم سیکل از بین بره .... اصلا نیم سیکلی دومی وجود ندارد که از بین برود .
بخاطر نمیارم که بنده بگم بین سیم پیچ ها دیود بزارید و در پاسخ یکی از دوستان اشاره کردم که برای ایجاد 48 ولتی بهتر است دیود رکتفایر را جدا از مدار چاپی قرار دهید که بازم برای این مورد توصیه میکنم که دیود فوق حتما خارج از مدار باشد .
تغییرات اینقدر ها هم پیچیده نیست { ارزشی نداردکه فایلهای تصویری و مصور ایجاد بشه } عکس و... نیاز داشته باشید با کمی مهارت و حوصله میتونید پاور خود را به منبع تغذیه دلخواه تبدیل و حالشو ببرید .
{ کافیست این نکته را در نظر بگیرید که افزایش دور سیم پیچ { به هر طریقی مثل سری کردن لایه ها و یا سری کردن سیم پیچ ابتدایی با ثانوی در قسمت خروجی و .... }نسبت مستقیمی با ولتاژ ان و افزایش لایه های سیم در یک سیم پیچ امپر انرا افزایش خواهد داد .
از اینکه احتمالا از دانلود شماتیک و نقشه در سایت براتون ممکن نیست شرمنده .... شاید مشکل همون کاربر vip یا عضو رسمی نیستید این امکانات براتون فعال نیست . ولی با کمی چستجو در نت و با توجه به منسوخ شدن این پاورها میتونید انواع نقشه را پیدا کنید .
موفق باشید .
 

saghi88

کاربر vip
کاربر
2009-08-06
132
269
اینم از یه وبلاگ تعطیل شده................

متغیر کردن خروجی پاور


قطعات لازم:​
مقاومت 1 کیلو​
پتانسیومتر 10 تا 20 کیلو دسته دار(ولوم)​
خازن 1000 میکرو با ولتاژ بزرگتر مساوی 25 ولت​
تعدادی دیود 2 آمپر ترجیحا همان مدلی که در قسمت یکسو ساز استفاده شده​
اول شما به یک پاور کامپیوتر سالم که دارای IC های مدل KA7500 - TL494 - یا مدل های مشابه 16PIN باشد نیاز دارید البته در مدل های جدید برای خلوت تر شدن مدار و مجتمع سازی از یک آی سی دیگر با نام LM339 یا LM393 و یا مدل های دیگر استفاده می شود. شما فقط دقت کنید که IC های ذکر شده در بالا حتما در مدار باشد.​
حالا با یاد خدا کار را شروع می کنیم: برد اصلی را از پوسته خارج کنید و سیم های اضافی هم رنگ مدار را به جز مجموعه سیم اصلی ATX از برد جدا کنید.​
IC شانزده پایه pwm را پیدا کنید از زیر برد پایه شماره 1 را دنبال کنید تا دو الی سه مقاومت را پیدا کنید که به پایه وصل شده ما فعلا کاری با آنها نداریم.
خوب پایه یک را از مدار خارج کنید و بهتر است با یک مقاومت قرمز-سیاه-قهوه ای معادل یک کیلو به زمین یعنی خط مشکی وصل کنید این کار در برخی مدل ها ضروری نیست و ضرری هم ندارد.(اختیاری)
حالا پتانسیومتر را (بسته به نوع پاور 10 تا 20 کیلو) بین پایه 1 که از مدار قطع کرده بودید و چند مقاومت قرار دهید. یعنی از پایه وسط و یکی از پایه های کناری پتانسیومتر استفاده کنید.
حالا باید قسمت OVER-VOLTAGE مدار را باید غیر فعال کنیم . این مدار در مواقعی که ولتاژ بین سیم زرد و سیم سیاه یعنی خط 12 ولت به بیش از 14 ولت می رسد برای حفاظت از کامپیوتر شما دستور خاموش شدن مدار را میدهد. چون ما از خط 12 ولت حدود 25 ولت برق DC می گیریم غیر فعال کردن این قسمت ضروری است. برای این کار ساده ترین راه قطع قسمت فیدبک (بازخورد)این پایه است.
حالا شما پایه 4 را پیدا کنید اولین مقاومتی که به پایه 4 وصل شده به حال خود رها کنید و ادامه مدار را قطع کتید، این کار را با یک جسم تیز و برنده می توانید انجام دهید.
(البته امیدوارم روش های دیگر را بتوانم به زودی در وبلاگ قرار بدهم.)
حالا خازنی که بین خط زرد و مشکی وصل شده را از مدار درآورید چون ولتاژ کار این خازن کم است در ولتاژ های بالا ممکن است منفجر شود.
به جای این خازن، خازنی را که از قبل تهیه کرده اید را در جای خود لحیم کنید.
حالا باید دیود های نزدیک به خروجی را با دیود های از قبل آماده شده عوض کنید. این کار اختیاری است ولی باعث افزایش عمر پاور می شود.
کار تمام شده حالا شما باید خروجی را از خط زرد و آبی یعنی 12+- بگیرید تغییرات ولتاژ از 1.5 تا 50 ولت خواهد بود البته نوع پاور هم در ولتاژ خروجی موثر است. برای روشن کردن پاور سیم سبز رنگ را به یکی از سیم های مشکی متصل کنید.​
اگر پاور خود را با این روش متغیر کردید و با مشکل مواجه شدید حتما در قسمت نظرات بنویسید.​
نا گفته نماند که خط 12 ولت نصف ولتاژ اصلی خروجی را دارد و خطوط دیگر هم نسبتی از این ولتاژ را دارند.​
+ نوشته شده در چهارشنبه سی و یکم تیر 1388ساعت 22:35 توسط مهرداد احمدپور


[COLOR=inherit ! important]


[/COLOR]
 

mehdifull

مدیر بخش تعمیر پخش های ماشین و ستاپ باکس
مدیر تالار
2007-10-28
3,353
50,623
شوش شهر دانیال نبی (ع)
با سلام از راهنمايي هاتون متشكرم اما بنده ميخوام بدونم اگر ما بخواهيم از همان ولت هاي 5 و 12 ولت ثابت برد استفاده كنيم و فقط سيم سبز را به منفي وصل كنيم تا پاور راه اندازي شود ميشود از 12 ولت براي پخش استفاده كرد يا خير و خروجي 12 چند آمپر هستش البته با توجه به اينكه پاور 500 وات هستش .
 

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711
سلام مجدد پاور بنده 500 وات پاسكال هستش و اي سي tl 494 در ان به كار نرفته و اي سي ان sg6105dz ميباشد لطفا راهنمايي كنيد
سلام :
خوشبختانه دیتا شیت این ایسی به همه مسایل توضیحات کافی گذاشته میتونید از دیتا شیت استفاده کنید :
برای مثال جهت تغییر در ولتاژ [hide] 181632.gif [/hide]
موفق باشید .
 

پیوست‌ها

tone

کاربر vip
کاربر
2006-10-22
36
191
سلام بر تمامی همکاران و تشکر از همه دوستان ممنونم که با قرار دادن تجربیات خود در حل مشکلات سایرین تلاش می کنید بسیار ممنون

:202:
 

hossein4001

کاربر
2012-03-10
7
18
با سلام خدمت استاد
من میخواستم با تغیبر در ترانس چاپر و سیم بندی مجدد ولتاژ حدود 60 ولت و چربانی حدود 25 تا 30 آمپر بگیرم.در اصل با این تغیرات موتور جوش بسازم.ایا این تغییرات میشه انجام داد؟به باقی مدار آسیب نمیرسه؟البته فقط برای درایو کردن آن از مدار پاور استفاده میکنم.میخوام بدونم چه ولتاژی روی دو سر ورودی چاپر هست؟
 
بالا