آی پی امداد
abtahi

تبديل پاور كامپيوتر به منبع تغذيه متغير ازمايشگاهي

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
باسلام وتشکر از مدار جالبتون،اگه امکان داره م پاوری که خودتون تبدیل کردید رو بنوسیدالبته میدونم با هرپاوری امکان ساخت مدار وجود داره ولی به خاطر تفاوت در چوک ها میخواهم با پاور شمااین کار رو بکنم.
سلام :
شماتیک و مدل و نقشه های لازم در پست های از شماره یک الی 6 همین تاپیک اپلود شده اند البته مدل های اشاره شده برای راهنمایی بیشتر و نمونه درج شده وگرنه هر پاوری که از ایسی های فوق استفاده کرده میشه بهره برد معمولا چاپر های این مدارات نیز مشابه همدیگر هستند با این تفاوت ممکن هست که از نظر فیزیکی جابجایی در مدار داشته باشد که هدف ما نیز بزرگترین چاپر مد نظر میباشد .
موفق باشید .

hadi elec

کاربر
2010-03-03
6
36
تهران
با سلام و تشکر از مطالب خوبتون
یه سوالی داشتم درباره اون فیوزی که توی پاور هست
و اینکه میخواستم بدونم نحوه عملکردش چجوریه؟
و همونطور که یکی از دوستان گفت چرا بعد از اینکه سیم سبز رو قطع میکنیم دوباره پاور را میوفته؟
کلا نحوه عملکرد این فیوز چجوریه؟
ممنون

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام و تشکر از مطالب خوبتون
یه سوالی داشتم درباره اون فیوزی که توی پاور هست
و اینکه میخواستم بدونم نحوه عملکردش چجوریه؟
و همونطور که یکی از دوستان گفت چرا بعد از اینکه سیم سبز رو قطع میکنیم دوباره پاور را میوفته؟
کلا نحوه عملکرد این فیوز چجوریه؟
ممنون
با سلام :
فیوز داخل پاور ربطی به قطع و وصل و سیم سبز ندارد و تنها در برابر جریان اضافی عمل میکنه که در صورت قطع و سوختن باید تعویض گردد .
راه افتادن مجدد پاور بعد از قطع کردن سیم سبز مربوط به خرابی در قسمت استارت مدار منبع تغذیه هست که در انواع پاورها مدارش مختلف هست و باید نسبت به مدار و قطعات استفاده شده مطرح و تعمیر گردد .
موفق باشید .

hadi elec

کاربر
2010-03-03
6
36
تهران
با سلام :
فیوز داخل پاور ربطی به قطع و وصل و سیم سبز ندارد و تنها در برابر جریان اضافی عمل میکنه که در صورت قطع و سوختن باید تعویض گردد .
راه افتادن مجدد پاور بعد از قطع کردن سیم سبز مربوط به خرابی در قسمت استارت مدار منبع تغذیه هست که در انواع پاورها مدارش مختلف هست و باید نسبت به مدار و قطعات استفاده شده مطرح و تعمیر گردد .
موفق باشید .
منظورم از فیوز همون قسمتی هست که برای اضافه جریان فعال میشه
که به نظرم اومد نوعی فیوز الکترونیکی باشه
میخواستم بدونم اون چجوری کار میکنه چون فکر میکنم انالوگ هست و باید جالب باشه
موفق باشید

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
منظورم از فیوز همون قسمتی هست که برای اضافه جریان فعال میشه
که به نظرم اومد نوعی فیوز الکترونیکی باشه
میخواستم بدونم اون چجوری کار میکنه چون فکر میکنم انالوگ هست و باید جالب باشه
موفق باشید

با سلام :
فیوز نیست . این قسمت محدود کننده جریان هست که کنترل جریان مصرفی را به عهده دارد و به صورت فیدبک از خروجی { معمولا تقسیم مقاومتی } که اوسیلاتور داخلی ایسی سویچینگ را از کار می اندازد و تا رفع جریان اضافی خروجی تقریبا صفر میشه .
[hide]نحوه عملکرد مدارش نسبت به ایسی بکار گرفته شده و طراحی مدار مربوطه در مدل ها مختلف و کمی با هم فرق دارند که هر مدل باید مجزا بررسی بشه و لی عمدتا از یک اصولی پیروی میکنند که نمای ساده بلوکی ان در شکل زیر مشخص شده است . [/hide]
موفق باشید .

پیوست‌ها

• 5.1 کیلوبایت بازدیدها: 1,004

hadi elec

کاربر
2010-03-03
6
36
تهران

با سلام :
فیوز نیست . این قسمت محدود کننده جریان هست که کنترل جریان مصرفی را به عهده دارد و به صورت فیدبک از خروجی { معمولا تقسیم مقاومتی } که اوسیلاتور داخلی ایسی سویچینگ را از کار می اندازد و تا رفع جریان اضافی خروجی تقریبا صفر میشه .
hidden content may not be quoted
موفق باشید .
سلام
ممنون بابت جوابتون
من فکر میکردم که مدار پیچیده تری داشته باشه
یعنی من همین مدار بالا رو میتونم به عنوان محافظ جریان اضافی استفاده کنم؟
از اونجایی که عملا در مدار پاور تاخیر زمانیی برای برقراری جریان بعد اتصال کوتاه وجود داره و من توی پستاهای قبلی خوندم که ظاهرا بخاطر وجود خازنی هست
میخواستم ببینم اون خازن در صورت وجود کجای مدار بالا قرار میگیره؟
ممنونم موفق باشید

m-hosseini

کاربر
2008-09-28
40
214
گنبد کاووس
با سلام خدمت دوستان عزیز ، با توجه به اینکه برد پاور کامپیوتر خیلی شلوغ است بعد از تبدیل آب به منبع تغذیه با آمپر بالا ، قطعات مربوط به ولتاژهای 5 ، 3.3 و ... بلا استفاده می ماند به نظر می رسد اگر یک PCB شیک برای این منبع تغذیه طراحی شود خیلی کاربردی باشد . به این ترتیب می توان با استفاده از قطعات پاورهای معمول که نقشه های آن در پست های قبل ارائه شد و چند قطعه دیگر یک منبع تغذیه جمع و جور و شیک داشت . نظر شما چیست؟

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
با سلام خدمت دوستان عزیز ، با توجه به اینکه برد پاور کامپیوتر خیلی شلوغ است بعد از تبدیل آب به منبع تغذیه با آمپر بالا ، قطعات مربوط به ولتاژهای 5 ، 3.3 و ... بلا استفاده می ماند به نظر می رسد اگر یک PCB شیک برای این منبع تغذیه طراحی شود خیلی کاربردی باشد . به این ترتیب می توان با استفاده از قطعات پاورهای معمول که نقشه های آن در پست های قبل ارائه شد و چند قطعه دیگر یک منبع تغذیه جمع و جور و شیک داشت . نظر شما چیست؟
با سلام :
1= {ا توجه به اینکه برد پاور کامپیوتر خیلی شلوغ است بعد از تبدیل آب به منبع تغذیه با آمپر بالا ، قطعات مربوط به ولتاژهای 5 ، 3.3 و ... بلا استفاده می ماند}
ایده خوبیست دوستانیکه امادگی و فرصت کافی دارند میتونند PCB مدار را با نرم افزارهایی مثل پروتل و اتوکد و پروتیوس اماده کنند اگر به مشکلی برخوردید در خدمت خواهم بود .
در بعضی از چنین مدارات از 3.3 ولت و .... برای فرمان فیدبک و ...... استفاده میشود و نمیتوان این قسمت را حذف نمود .

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,692
سلام
ممنون بابت جوابتون
من فکر میکردم که مدار پیچیده تری داشته باشه
یعنی من همین مدار بالا رو میتونم به عنوان محافظ جریان اضافی استفاده کنم؟
از اونجایی که عملا در مدار پاور تاخیر زمانیی برای برقراری جریان بعد اتصال کوتاه وجود داره و من توی پستاهای قبلی خوندم که ظاهرا بخاطر وجود خازنی هست
میخواستم ببینم اون خازن در صورت وجود کجای مدار بالا قرار میگیره؟
ممنونم موفق باشید
با سلام :
البته مدارش به این سادگیها نیست و این یک مدار در تیوری میباشد که نحوه عملکرد را اسانتر یاداور کند .
بله با محاسبه دقیق ولتاژ و جریان مصرفی در خروجی و مقاومت محدود کننده جریان میتوانید از همچنین مداری هم برای محدود کردن جریان خروجی استفاده کنید .
استفاده از خازن در مدار محدود کننده - صرفا برای ایجاد تاخیر زمانی عملکرد محدود کننده - میباشد در عمل محدود سازی نیازی به خازن نیست .
خازن فوق همونطور که در پست قبلی نیز اشاره کردم در مدلهای مختلف متفاوت خواهد بود برای پی بردن دقیق محل و موقعیت خازن فوق باید دیتا شیت ایسی همراه را مطالعه کنید .
موفق باشید .

m-hosseini

کاربر
2008-09-28
40
214
گنبد کاووس
با سلام ، سوالی که برای من مطرح است اینه که شماره روی ترانس چاپر که در هر منبع تغذیه معمولاً فرق میکنه به چه معناست ؟ آیا ترانس ها هم مثل قطعات دیگر الکترونیکی دارای شماره خاصی هستند؟ مطلب دیگر اینکه در مقایسه مدار پاور با خود پاور به نظر در مرحله اول مدار یک سری قطعات اضافه وجود دارد که در خود پاور نیست !!! هر چند قطعاً با حذف این مدارات نویز تولید می شود یا ... ولی به نظر می رسد با حذف بیشتر قطعات اضافه و ساده تر کردن مدار به نحوی که تداخلی در عملکرد مدار ایجاد نکند بتوان درک بهتری از مدار داشته باشیم . مهندس قدیر اولاً مدارهایی که تا حالا ارائه شده کیفیت خیلی پایینی داره و خیلی قابل استفاده نیست ( همه رو بررسی کردم ) لطفاً در صورت امکان کیفیت بالاتر ارائه دهید . ثانیا اگر امکان دارد تا جای ممکن قطعات اضافه رو حذف کنید تا انشاا... اگر خدا بخواهد یه پی سی بی با هدفی که در بالا اشاره کردم طراحی کنیم .
switch.jpg

آخرین ویرایش:
بالا