سلام خسته نباشید
استاد در مورد این مدار چند تا سوال دارم که به ترتیب می پرسم.
1) پس موافق هستید به جای bd139 و bd140 از c2073 و a940 کنم.؟؟؟؟
2) در مورد افزایش بلندی صدا تغییرات به چه صورت انجام می گیرد ؟؟؟
3) برای ایجاد تغییرات در درایور مدار باید چه نکاتی رو در نظر بگیریم؟؟؟ جریان کلکتور ؟؟؟ ولتاژ کلکتور امیتر و....
4) چرا برای افزایش ترانزیستور در خروجی از همین عکسی که تغییر داده بودم استفاده نکنیم؟؟؟علت؟؟؟
تصویر:
سلام
عرض کردم اگر بجای یک ترانزیستور دو تا استفاده کنی همین درایورها خوبه
در خصوص کلیه ترانزیستورهای آمپلیفایر توان و جریان مهمه و بجز اوت پوت که کمتر از 100 ولت نباشه بقیه کمتر از 100 ولت هم ایرادی نداره
درمورد بلندی صدا دستکاری پری بهتره و باید با سعی و خطا مقاومتهایی با مقاومتهای حساس موازی کنید و پاسخ پری را ببینید و الهام بگیرید که باید اون مقاومت کمتر یا بیشتر بشه یا بی اثره
خازنهای کوچکتر از 1 میکرو هم همینطور
ولی بهتره با تغییر مقاومت ، بازدهی ایده آل را بسازید
درمورد موازی کردن ترانزیستورها که
چرا باید مقاومتی با امیتر سری کنیم پاسخ بشرح زیر است
اصولا نمودار و مشخصه ترانزیستورها و تجربیاتی از جمله تحلیل منبع تغذیه در تاپیک زیر
[url]http://www.irantk.ir/irantk37235-3/[/URL]
اثبات میکند
1-تغییر ولتاژ کلکتور اثری در ولتاژ امیتر نداره
2- از طرفی تغییر بسیار ناچیز جریان و ولتاژ بیس امیتر تاثیر اساسی در جریان کلکتور داره
3- از سوی دیگر اگر دو نیمه هادی را موازی کنید بدلیل عدم تساوی دقیق مشخصه ها ، یکی از دو نیمه هادی زودتر از دیگری فعال میشه
بعبارتی فرض کنید یکی از آنها با ولتاژ 65/ ولت و دیگری با 66/ ولت در ناحیه اشباع واقع میشه
دراینصورت هرگز ولتاژ بیس امیتر این دو ترانزیستور موازی بیشتر از 65/ ولت نمیشه
بنابرین فقط یک ترانزیستور در ناحیه اشباع واقع میشه و عمده جریان از این ترانزیستور عبور میکنه و گرمتر و گرمتر میشه و بتدریج با گرمای بیشتر هم بدتر میشه و هرچه این داغ تر بشه اون یکی خنک تر میشه
لذا مقاومتی با امیتر ها سری می کنیم که ضمن پایداری حرارتی ضمنا ولتاژهای متفاوت بیس امیتر مقدور بشه
دراینصورت یکی از اونا میتونه 65/ ولت و دیگری 66/ ولت بشه
البته ایده آل نمیشه ولی خیلی خیلی موثره
با غلو اگه دو زینر 10 ولت و 8 ولت را موازی کنید دراینصورت زینر 8 ولتی اجازه فعالیتی به زینر 10 ولتی نمیده چون هرگز ولتاژ به 10 ولت نمیرسه که زینر 10 ولتی کارشو شروع کنه لذا بی اثره
لذا موازی کردن دو زینر موازی 8 ولتی و یا موازی کردن بیس امیتر دو ترانزیستور هم بدلیل تفاوت ناچیز آنها غلطه و عمده جریان از یک زینر و یا یک ترانزیستور عبور میکنه و جریان کمی از دیگری عبور میکنه .
سپاس