آی پی امداد
abtahi

تاپيك پرسش و پاسخ در مورد آمپلیفایرها

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838
پاسخ : تاپيك پرسش و پاسخ

با سلام
استاد عزیز جناب رجبی
در لینک زیر مدار یک محافظ بلندگو هست من میخواستم این مدار رو مونتاژ کنم فقط نمی دونم به غیر از محافظ بلندگو این قابلیت رو داره تا اتصال کوتاه و اضافه بار رو تشخیص بده یا نه؟ لطفا" شما یک نگاه کنید و نظرتون رو بفرمائید. اگر مداری هم در این باره مد نظر دارید قرار بدید
با تشکر
http://www.eeweb.com/blog/circuit_projects/soft-start-for-loudspeaker-with-dc-protection

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711

با سلام
استاد عزیز جناب رجبی
در لینک زیر مدار یک محافظ بلندگو هست من میخواستم این مدار رو مونتاژ کنم فقط نمی دونم به غیر از محافظ بلندگو این قابلیت رو داره تا اتصال کوتاه و اضافه بار رو تشخیص بده یا نه؟ لطفا" شما یک نگاه کنید و نظرتون رو بفرمائید. اگر مداری هم در این باره مد نظر دارید قرار بدید
با تشکر
با سلام :
مداری هست ساده و قدیمی که تقزیبا منسوخ شده و صرفا جهت اتصال کوتاه بودن مسیر بلندگو را تشخیص میده و اینکه میگم قدیمی !!! برای تشخیص معیوب بودن مدار یا سالم بوده ان به مدت حداقل 3 ثانیه زمان نیاز دارد که با توجه به قطعات مورد استفاده در امپلی های اخیر که پاسخ فرکانسی سریعتر و بالاتری دارند نهایتا این اتصال کوتاهی مسیر!! اسیب به قطعات خروجی امپلی خواهد زد مگر اون امپلی فایر های قدیمی که از ترانزیستور های فلزی قابلمه ای یا لامپی باشد .
اخیرا مدارات میکروکنترلی برای این منظور طراحی و مورد استفاده قرار میگیره که ضمن سریع بودن زمان عملکرد در عین حال دقیقتر هم هستند در صورتیکه چنین مداری دستم رسید در خدمت خواهم بود .
موفق باشید .

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838

مداری هست ساده و قدیمی که تقزیبا منسوخ شده و صرفا جهت اتصال کوتاه بودن مسیر بلندگو را تشخیص میده و اینکه میگم قدیمی !!! برای تشخیص معیوب بودن مدار یا سالم بوده ان به مدت حداقل 3 ثانیه زمان نیاز دارد که با توجه به قطعات مورد استفاده در امپلی های اخیر که پاسخ فرکانسی سریعتر و بالاتری دارند نهایتا این اتصال کوتاهی مسیر!! اسیب به قطعات خروجی امپلی خواهد زد مگر اون امپلی فایر های قدیمی که از ترانزیستور های فلزی قابلمه ای یا لامپی باشد .
اخیرا مدارات میکروکنترلی برای این منظور طراحی و مورد استفاده قرار میگیره که ضمن سریع بودن زمان عملکرد در عین حال دقیقتر هم هستند در صورتیکه چنین مداری دستم رسید در خدمت خواهم بود .
موفق باشید .

با سلام و تشکر
استاد مدار آمپلی فایر من هم خیلی وات بالا نیست (2 تا 50 وات ) و از همون ترانزیستورهای 2n3055 استفاده کردم .فقط یک سوالی برام پیش اومده :
اگر به نقشه همون پست قبل توجه کنید ( با توجه به اینکه شما فرمودید هم محافظ بلندگو هست و هم محافظ آمپلی فایر هست که اتصال کوتاه خروجی رو تشخیص میده ) آیا آپ آمپ استفاده شده در مدار وظیفه تشخیص اتصال کوتاه رو داره یا اون ترانزیستورها ؟؟
البته من خودم فکر میکنم اون آپ آمپ این کار رو انجام میده چون قبلا" یک محافظ بلندگو ساخته بودم که فقط دو تا ترانزیستور داشت ( در واقع یک نوع آنتی پلاپ و اسپیکر پروتکشن بود که فقط محافظت از بلندگو رو انجام میداد و اتصال کوتاه رو تشخیص نمیداد .)
با تشکر

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: gadraj

gadraj

معاون مدیر کل
معاونت انجمن
2007-05-09
5,028
106,711

با سلام و تشکر
استاد مدار آمپلی فایر من هم خیلی وات بالا نیست (2 تا 50 وات ) و از همون ترانزیستورهای 2n3055 استفاده کردم .فقط یک سوالی برام پیش اومده :
اگر به نقشه همون پست قبل توجه کنید ( با توجه به اینکه شما فرمودید هم محافظ بلندگو هست و هم محافظ آمپلی فایر هست که اتصال کوتاه خروجی رو تشخیص میده ) آیا آپ آمپ استفاده شده در مدار وظیفه تشخیص اتصال کوتاه رو داره یا اون ترانزیستورها ؟؟
البته من خودم فکر میکنم اون آپ آمپ این کار رو انجام میده چون قبلا" یک محافظ بلندگو ساخته بودم که فقط دو تا ترانزیستور داشت ( در واقع یک نوع آنتی پلاپ و اسپیکر پروتکشن بود که فقط محافظت از بلندگو رو انجام میداد و اتصال کوتاه رو تشخیص نمیداد .)
با تشکر
با سلام :
اگرمنظورتون همین پست قبلی 401 هست ؟؟؟ بنده عرض کردم { صرفا جهت اتصال کوتاه بودن مسیر بلندگو} و اگر قرار باشد از امپلی فایر محافظت کند این مدت تاخیر در عمل 3 ثانیه ای فرصت کافی خواهد بود تا قطعات خروجی امپلی فایر اسیب کافی ببینند .
عملکرد مدار فوق بدین صورت که : در صورتیکه سیگنال صوتی در مسیر خط سیم + بلندگو بطور صحیح و با توان متعارف این مدار برقرار باشد ؟ این مدار عکس العملی نخواهد داشت اما در صورت خرابی قطعات خروجی امپلی !! که ممکن هست موجب اعمال ولتاژ dc بالایی { تغذیه مدار امپلی } به بلندگو اعمال و موجب سوختن بلندگو شود !! این مدار این ولتاژ dc را در مدت 3 ثانیه تشخیص داده و خروجی امپلی را از مدار قطع میکند تا بلندگو اسیب نبیند .
مدار از دو اپ امپ استفاده کرده که اولین اپ امپ را همون دوترانزیستورهای اولی و به همراه ترانزیستور سوم که بعنوان بافر هست و دومین اپ امپ همون ایسی میباشد که نقش تقویت خروجی اپ امپ اولی را به عهده دارد .
تشخیص نوع سیگنال یا ولتاژ روی خط بلندگو به عهده دو دیود و خازن های مجاور و همون دو ترانزیستورهای اولیه هست .
با توجه به توضیحات متوجه میشویم که مدار فوق فقط مسیر بلندگو را محافظت میکند این احتمال وجود دارد که اگر مسیر بلندگو اتصال گردد چون ممکن هست توان خروجی امپلی نیز اتصال کوتاه گردد حال با تشخیص و قطع سیم بلندگو توسط این مدار ممکن هست که از اسیب دیدن امپلی جلوگیری شود اما به دلیل تاخیر 3 ثانیه ای این نقش خیلی کم رنگ هست مگر در شرایط نا متعارف ....
ضمنا مورد مهم دیگر در این مدار اینکه ؟ توان و ولتاژ خروجی امپلی فایر در مدار تشخیص نیز تاثیر گذار هست و باید از همون لینک که گرفتین مراجعه و کاربرد این مدار در رابطه با ان امپلی فایری که این مدار با اون سازگاری داشته باشد ....
موفق باشید .

deadmaster13

کاربر
2012-04-09
7
10
شیراز
www.nicdl.com

سلام دوستان من یه مبتدی هستم تقریبا تو کار امپیلی این مدار tda1562 اگه ممکنه لیست قطعاتشو میخواستم اخه تو عکس چند تا از قطعه ها مشخص نیست مثلا r2 لینک دانلود pcb + نقشه رو هم گذاشتم .....
http://p30upload.com/download.php?filename=1333997580_Desktop.rar
ممنون میشم اگه کمک کنید . :redface:

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: jfrras

jfrras

مدير انجمن تخصصی الکترونیک
مدیر تالار
2007-04-13
3,122
74,158
48
ایران

سلام دوستان من یه مبتدی هستم تقریبا تو کار امپیلی این مدار tda1562 اگه ممکنه لیست قطعاتشو میخواستم اخه تو عکس چند تا از قطعه ها مشخص نیست مثلا r2 لینک دانلود pcb + نقشه رو هم گذاشتم .....
http://p30upload.com/download.php?filename=1333997580_Desktop.rar
ممنون میشم اگه کمک کنید . :redface:

سلام دوست عزیز

4.7 کیلو r2

m-j

VIP+ افتخاری
کاربر +vip پلاس
vip افتخاری
کاربر
2009-04-15
839
2,838

دوستان عزیز میشه به من بگید خروجی این کیت که اون بالا لینکش بود چند واته؟

با سلام
دوست عزیزم مدار tda1562 تو دیتا شیتش نوشته 70 وات .البته من فکر نمی کنم این وات واقعی باشه . چون با ولتاژ 12 ولت تو بهترین شرایط میتونید 25 تا 30 وات بگیرید . البته اگر مورد مصرفتون رو ذکر می کردید می شد بهتر نظر داد . اگر دنبال وات های بالاتر و کیفیت بهتر هستید باید سراغ مدارات گسسته ( ترانزیستوری ) از نوع ماسفت برید. اگر تجربه اولتان از ساخت مدار هست همین tda1562 براتون مناسب هست.
موفق باشید

deadmaster13

کاربر
2012-04-09
7
10
شیراز
www.nicdl.com

سلام استادان بزرگ میخواستم بدونم که توی این مداری که نقشه اش رو اپلود کردم جای مقاومت 12k کنار bc327 کجاست ؟
اگه ممکنه توی pcb برام جای پایه اش رو علامت بزنید تا سوراخ کنم ممنون :rose:
http://p30upload.com/download.php?filename=1334249109_2N3055.zip

بالا