- 2010-02-07
- 946
- 1,637
سلام مجدد استاد و تشکر از لطف شمادرود
ضمن تقدیر از همراهی کلیه علاقمندان عزیز.
قبل از موضوع اصلی نکات زیر قابل قابل ذکر است که :
همانطور که جناب بردیا عزیز فرمودند.
ترکیب دو فلز قلع و سرب موجب کاهش نقطه ذوب میشه بطوریکه پایین ترین نقطه ذوب با ۶۳ درصد قلع و ۳۷درصد سرب بدست میاد که بنحو باورنکردنی ۱۸۳ درجه سانتیگراد است.
بعبارتی افزایش هر کدام از آنها در این ترکیب یعنی حتی افزایش درصد قلع هم ، میتونه عامل افزایش نقطه ذوب بشه و لذا در حرارت بالاتری ذوب میشه .
با توجه به اینکه در آنزمان اینترنت و منبع معتبری وجود نداشت و مهمترین امکانات محقق ، کتابخانهها بود لذا این پدیده را از دو دبیر شیمی محله هم سوال کردم.
یکی از آنها باور نکرد و شبیه خودم تعجب کرد.
و دومی که تحصیلات بالاتر و عمیقتری داشت ، با توضیحات مفصلی ، این پدیده را توجیه کرد .
اما ازآنجاکه در خصوص علم شیمی اطلاعات علمی یا تجربی ندارم ، لذا نمیفهمیدم چی میگه.
البته همین مقدار که از صحت استنباطم مطمئن شدم گام موثری بود و لذا اگرچه پذیرش پدیده بدون استدلال علمی عذابآور است اما بناگزیر بدون دلیل و استدلال علمی ، آنرا پذیرفتم و تصمیم گرفتم در حرفه تعمیرات و لحیمکاری از آن استفاده کنم.
ادامه در فرصت آتی .
چند نمونه از قلعهایی که در کارگاه موجود دارم؛ درصدها مختلفی دارند و حتی یکی از آنها متفاوت با آنچیزی است که شما و جناب بردیا فرمودید.
۱- قاعدتا درجه ذوب هر یک از آنها متفاوت با دیگری است؛ در صورت امکان بفرمایید نقطه ذوب هر کدام در چه درجهای است.
۲- درصد بکار رفته از چپ به راست، ابتدا مربوط به سرب است و یا قلع؟