آی پی امداد
abtahi

آموزش تعمیرات یخچال و فریزر صفر تا صد

z3r0x

کاربر vip
vip
کاربر
2017-08-21
212
1,582
ایلام - دهلران
سلام و ارادت اگه دوستان در مورد سیم کشی فریزر مدل 805 یخساران کمک کنن ممنون میشم چون کل سیم کشی باز کردن و الانم برای وصل سیم ها به هم دچار مشکل هستم از پشت فریزر 3 تا رنگ سیم اومده داخل فریزر آبی و قهوه ای و مشکی حالا من داخل فریزر 2تا سیم فن 2 تا سیم اواپراتور2تا سیم هیتر چسبی زیر اواپراتورو و 4رشته سیم هم از ترمودیسکو ترموفیوز سرشون آزاده ...حالا سنسور دیفراست مستقیم فیشش به برد میخوره اون هیچ حالا اگر محبت کنین طریقه وصل این سیم ها به همدیگه رو بهم بگین ممنونتون میشم دوتا سیم منظورم دو رشته سیم دیگه از هر کدوم الان سرشون آزاده و یادمه یه بار سیم هارو یکی بهم وصل کرده بود که فریزر درش باز میشد روشن میشد ووقتی درشو میبستن کامل مدار و موتور خاموش میشد و اینم من فکر به کلید برق لامپ که لای دره گفتم شاید سیم اونو جابه جا بسته باشن بازم نظر اساتید برام مهمه
عکس از سیم های سر آزاد هم بزار ولی فعلا این کارا رو بکن
۱. یک سر سیم ترموفیوز میره به سر المنت ( پس این از یک سر المنت و ترموفیوز)
۲. یک سر دیگه ترموفیوز رو به ترمودیسک وصل کن (‌ این از سیمهای ترموفیوز و حال یک سر دیگه ترمودیسک خالیه)
۳. او سر دیگر ترمودیسک وصل میشه به فاز یا نول فرقی نمیکنه
۴. اون سر دیگر المنت هم وصل میشه به فاز دیگر یا نول دیگر (‌ یعنی اون سر مخالف برق AC که وصل کردید به ترمودیسک) البته باید دستور این فاز یا نول را برد ارسال کند که چون عکس برد رو نفرستادید نمیتونم دقیقتر بگم

در مورد سیم های فن
۱. یکیش میشه فاز یا نول ( وقتی میگیم فاز یا نول یعنی شما باید مدار رو برای نصب اصولی تر و جلوگیری از اتصال کوتاه بررسی کنید و بدین صورت عمل میکنیم که بر روی برد شما باید مشترک رله تحریک فن یا موتور یا المنت بسته به المانی که میخواهید وصل کنید را بررسی کنید که آیا آن پایه وسطی رله تحریک همان المان که در این مورد فن { یا موتور هست چون در چنین مدلهای قدیمی معمولا فن اواپراتور با دستور موتور تحریک میشود و موتور و فن با هم بکار و از کار میوفتند } است به کدام سیم فاز یا نول متصل است؟ پس از مشخص کردن اینکه بعد از تحریک رله، رله فاز یا نول را وصل میکند شما میتوانید بفهمید که آن سر سیم همان المان باید نول باشد یا فاز مثلا در المنت ها اگر رله فاز را وصل میکند و فاز به سر المنت می آید در نتیجه آن سر سیم ثابت که باید در مدار بصورت همیشگی وصل باشد میشود سیم نول.)
۲. آن سر سیم دیگر فن یا دستورش از برد می آید که باید ببینید، یا اینکه دستور همزمان با دستور موتور وصل میشود که در این صورت باید این سر سیم فن با سیمی که به سر اورلود موتور میرود مشترک شود که فکر کنم در مورد برد شما سیم مشکی رنگ میشود

خوب این از ۴ سیم ترموفیوز و ترمودیسک - دو سیم فن که توضیح دادم و دو سیم المنت هم که گفتم

سیم های موتور
یک رله برای موتور بر روی برد نصب است که فکر کنم سیم مشکی از همان ۳ سیم مشکی قهوه ای و آبی باشد
سیم های قهوه ای و آبی برق اصلی که بر روی برد می آیند هستند و سیم آبی نیز با موتور مشترک است

دیگه چی ؟ 😘

z3r0x

کاربر vip
vip
کاربر
2017-08-21
212
1,582
ایلام - دهلران
با عرض سلام و خسته نباشید خدمت همه‌ی دوستان و همکاران عزیز
موضوع آموزشی که براتون درست کردم در مورد تعمیرات یخچال و فریزر از دیدگاه تعمیرکار برد و بخش دومش از دیدگاه سرویس‌کار هستش و در انتها هم نکات تعمیراتی در محل یعنی وقتی به محل مراجعه می‌کنیم و اونجا بخواید عیب یابی ها رو انجام بدید خدمتتون ارائه میدم یه پکیج کامل در مورد یخچال و فریزر است.:eek:
خب یخچال‌ها و فریزرها رو من به 2 دسته تقسیم می‌کنم موتور معمولی و موتور اینورتر
موتورهای اینورتر یه مبحث جداگونه ست اون رو بعدا براتون میگم
ولی در مورد موتورهای معمولی کلی نکات آموزشی هست فعلا اونا رو خدمتتون ارائه میدم چون که هم زمان کم دارم هم بالاخره این نگارش و ادیت و اینا زمان می‌بره از جمله تهیه‌ی عکس‌ها آماده کردن عکس‌ها مثلا یکسری فلش می‌خوای رو عکس بکشی یه سری اشاره می‌خوای بکنی این زمان میبره یه کمی ممکنه طول بکشه این مبحث ولی یواش یواش با هم رشد می‌کنیم.
خب یخچال‌های موتور معمولی یعنی موتوری که با برق AC 220 volt کار می‌کنه به ۳ دسته تقسیم میشوند

ترموستات دار خالی
ترکیب ترموستات و برد دیجیتال
برد دیجیتال
  1. خوب اینها امکاناتی بودند که طراح ها برای کنترل دمای یخچال و فریزر (‌ در مورد موتورهای معمولی ) از آنها استفاده میکنند.
دوستان و همکاران عزیزم برای اینکه مطلب زیاد طولانی نشه مطالب ترموستات و بردهای که از ترموستات برای کنترل یخچال استفاده می‌کنن یعنی مورد اول و دوم یعنی ترموستات دار خالی و برد به همراه ترموستات این‌ها رو و بنا به درخواست دوستان در یک موضوع دیگه‌ای میذارم فعلا بریم سراغ بردها یعنی یخچال و فریزر ایی که فقط توسط و برد کنترل میشن اینجوری دسته‌بندی مطلبمون بهتر میشه.😘

یادمه در مورد مشکل یک یخچال فریزر هیمالیا بود که این قول و به شما دادم که توضیحی کامل و آموزش جامعی براتون بذارم پس بذار یکسره بریم سراغ همین کیس یعنی یخچال فریزر هیمالیا و کیس‌ها و موارد دیگر رو یکی یکی با هم بررسی کنیم.

یخچال فریزر هیمالیا
مدل نوفراست ۵۳۰
برد شرکت شهم الکتریک

مشاهده فایل‌پیوست 220414

برد شرکت متریکس

مشاهده فایل‌پیوست 220415

این مدل هیمالیا دارای موتور معمولی یعنی اینورتر نیست و فن های دی سی هست. تحریک فن ها با ترانزیستورهای سری TIP صورت میگیره و سیم مشکلی فن سیم گراند و سیم سفید سیم فیدبک و کنترل دور فن و سیم قرمز سیم ۱۲ ولت ورودی فن است. پس داشتن ۱۲ ولت دی سی ثابت از ضروریات راه اندازی موتور و فن هاست که در مورد موتور برای وصل شدن رله موتور واجبه. مقدار ولتاژ روی سنسورها وقتی سنسور وصل نیست ۵ ولت دی سی و یکی از پایه های تمام سنسورها گرانده که در تمامی سنسورها گراندشون به هم وصل است.
توجه داشته باشید که همانطور که در شماتیک مشخص است پایه نول هر دو هیتر و موتور مشترک است و این یعنی ولتاژ تحریک قطعات بالا از دیگر سیم AC یعنی فار می آید.
پس برای وصل کردن قطعات بر روی میز کار شما به جای المنت ها و موتور لامپ ۲۲۰ ولت یخچال میزارید (‌ یا هر مصرف کنند ۲۲۰ ولت ) و یک پایه آنان را که به نول وصل است را به هم متصل میکنید که در این مدار با توجه به تصویر، سوکت های المانها خودشون یک سرشون به نول وصل است.
وقتی مقاومت سنسورها در دمای ۲۵ درجه ۱۰ کیلو اهم باشد لذا شما برای تست روی میز کار نیاز به شبیه سازی گرما خواهید داشت که در یخچالهای با سنسور ۱۰ کیلو وصل کردن مقاومت ۳.۳ یا ۴.۷ دهم و یا ۲.۲ دهم کیلو شرایط هوای گرم را برای سنسور های یخچال و فریزر شبیه سازی میکند و باعث میشه برد دستور اتصال رله موتور رو صادر کند که شما بجای موتور یک لامپ یخچال وصل کردید پس لامپ باید پس از مدتی حدود ۴ الی ۵ دقیقه روشن بشه.

در پست های بعدی یک تصویر ادیت شده که نحوه اتصال به برد و شبیه سازی روی میزکار باشه رو براتون میذارم.​
دوستان بابت تاخیر در ادامه مبحث آموزش صفر تا صد پوزش میطلبم ولی واقعا ادیت کردن و ارایه یک آموزش خوب برای تمامی سطوح از مبتدی تا با تجربه ها به نحوی که کمترین سوال برای مخاطب پیش بیاد و در نتیجه فوروم تمیزتر بمونه تا از روانی مطلب خارج نشیم واقعا زمان بر است و البته خودم هم کار های زیادی برای انجام دادن دارم پس لطفا صبور باشید ولی بدونید که حتما این آموزشها آپلود میشن. در مورد تدریس خصوصی هم بعضی دوستان پیام دادن بگم که اولا به پی وی پیام بدید که حتما بررسی میشود و ثانیا اینکه دارم روش کار میکنم که فضای آموزشی و امکانات و لوازم و عکس ها و جزوه ها و اینا رو در حال تهیه و آماده کردن هستم که بازم خبرتون میکنم، آموزشها در حوزه تلویزیونهای اسمارت و منحنی هم با تاخیر طولانی تر ارایه میشود و اینو بگم که تمامی آموزشها در هیچ جای ایران ( به جرات میگم و تاکید میکنم در هیچ جای ایران چونکه آموزشها برای کلاسهای سپری شده در خارج از کشور است و بسیار به روز و آپدیت هستند چه از لحاظ تکنیک ها و چه از لحاظ مدل تلویزیونها و سایر وسایلی که آموزش داده میشه ) ارایه نمیشه.
فقط این قافله یواش یواش میره چون هیچ عجله ای نداریم و میخواهیم هم با هم لذت ببریم هم بدون استرس زندگی کنیم و هم پیشرفت کنیم به امید خدا
پس صبور باشید و البته با هم باشیم

ارادتمند
مهدی کیهان
😘🤣

b_cral

کاربر vip
کاربر
2007-03-01
94
105
آذربایجان
ممنونم ازتون همینکه وقت میزارین یه دنیا ارزشمنده
خدمت شما این عکس برد و اینم عکس ترمودیسک و ترمو فیوز که سر سیمها یکیشون داخل فیشه و اون یکی ها هم آزاد

پیوست‌ها

• 257.6 کیلوبایت بازدیدها: 7
  • 261.4 کیلوبایت بازدیدها: 4
  • 162.8 کیلوبایت بازدیدها: 4
  • 274.2 کیلوبایت بازدیدها: 8

b_cral

کاربر vip
کاربر
2007-03-01
94
105
آذربایجان
داداش راحترین راهش اینه شما رو کاغذ یه نفشه بکشی من کارم را میفته 2 تا سیم از هیتر آزاده 2تا سیم فن آزاده 2 تا سیم اواپراتور و ترمودیسک و ترمو فیوز سنسور که هیچ اون به برد وصل میشه الان جمعا میشه 5 جفت سیم آزاده فقط طریقه وصل اینا به هم دیگه موندم

پیوست‌ها

z3r0x

کاربر vip
vip
کاربر
2017-08-21
212
1,582
ایلام - دهلران
داداش راحترین راهش اینه شما رو کاغذ یه نفشه بکشی من کارم را میفته 2 تا سیم از هیتر آزاده 2تا سیم فن آزاده 2 تا سیم اواپراتور و ترمودیسک و ترمو فیوز سنسور که هیچ اون به برد وصل میشه الان جمعا میشه 5 جفت سیم آزاده فقط طریقه وصل اینا به هم دیگه موندم
2024-12-1018.33.011649606930904705569.jpg

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: b_cral

AsgharAAA

VIP PLUS
VIP PLUS
vip
کاربر
2022-10-09
219
211
36
با سلام خدمت همکار بزرگوارم
عکس رو فرستادم براتون امیدوارم که راهگشا باشه براتون، بازم در صورتیکه مشکلی داشتید بفرمایید
درود بر آقای کیهان که با وجود خستگی کار حوصله به خرج داده و بدون منت دانش و تجربیات خود را در اختیار ما قرار میدهند

بالا