سلام استاد چرا در بعضی از مدلهای اینورتر جوش که در فرکانس 100 کیلو هرتز کار میکنند برای سلف خروجی بجای هسته فریت از هسته EI معمولیه آهن استفاده کرده ؟ در فرکانس بالا برای سلف خروجی نباید از هسته فریت استفاده کنند ؟
درود
همیشه رعایت قواعد و روابط علمی در رنج های خاص و یا محدوده خاضی ضروری است و در غیراینصورت مقرون بصرفه هم نیست و چه بسا در محدوده ای متفاوت میشه مثلا ظرفیت یک سلف با فرمول ابتدایی در مقطع لیسانس متناسب با تعداد دور محاسبه میشه یعنی سیم مستقیم که تعداد دور آن صفر دور است ظرفیتی نداره درحالیکه داره اما در فرکانس های پایین قابل اغماض است و میگیم دارای ظرفیت صفر هانری است ولی در فرکانس بسیار بالا سیم مستقیم هم سلف است و ظرفیت
ان قابل محاسبه هست.
و یا درسته که تدریس دانشجویان با آمپلیفایر و وایت بُرد مجهز و گرانقیمت موجب افزایش شدید بازدهی میشه
اما اگه قراره تدریس بشکل خصوصی و برای یک دانشجو باشه دراینصورت تجهیزات فوق ، نه تنها مقرون بصرفه نیست بلکه موجب کاهش بازدهی هم میشه و میتونی از دفترچه دانشجو برای تدریس استفاده کنی که نیاز به بازنویسی هم نداشته باشه.
و یا درسته که آلیاژی از طلا دارای مقاومت بسیار ناچیزی هست و وجود آنها در کنتاکت های کلید و رله و امثالهم ضروری است اما نه در جریان ۱ میلی آمپر که حلبی هم قادره دقیقا با همان کیفیت ، هدف شما رو محقق کنه و کوچکترین عوارضی هم نداشته باشه
بنابرین برای جریان ناچیز و ضعیفی که دارای فرکانس بالاست رعایت بسیاری از اصول و روابط علمی ضروری نیست مضافا که مقرون بصرفه هم نباشد.
و سلف مورد نظر حامل جریانی است که جریان اصلی و لذا عمده جریان dc هست و لذا درسته که حامل ولتاژ ac هم هست اما عمده ولتاژ آن dc است .
و وظیفه آن حذف مقدار ناچیز ac است یعنی میخوایم مانع عبور ac بشه ولی در ترانس برعگس ، قصد داریم از سیم پیچ عبور کنه تا قادر به القاء در ثانویه باشه.
سپاس