امیر سجاد عزیز وقت بخیرسلام
استاد مهربانم و همکاران عزیزم
و استاد عزیزم ممنونم از پست ها و مطالبتان
در مورد سیم مفتولی مسی به مرور زمان از قسمت نوک خورده میشه . به مرور زمان از بین میره به خصوص موقعی که نوک هویه کثیف شده باشد . که من با سیم ظرفشویی پاک میکنم . و نوک هویه از بین میره و به همین خاطر یک بار از سیم برنج ( در جوشکاری کارپیت استفاده میشه به رنگ زرد است) استفاده کردم . که طول عمرش نسبت به مس زیاد تر است و حرارتش در بدنه فلز هم خوب است و محکمتر از مس است . فقط یک مشکلی که داره بیشتر نمیشه خمش کرد میشکنه . به نظر من میشه به جای مس هم استفاده کرد.
متشکرم
غالبا برای نوک هویه از مس استفاده میشه بابت رسانایی خوبی که داره
البته آلومینیوم هم رسانای حرارتی بسیار خوبی داره ولی هرگز به مس نمیرسه
سیم استیل هم رسانای خوبی هست ولی رسانای آن از آلومینیوم مقداری ضعیفتره . بدی این دو فلز این هست که خاصیت لحیم پذیری ندارن البته استیل را دقیقا تست نکردم
از آنجایی که برنج خاصیت لحیم پذیری داره به نسبت آلومینیوم و استیل بابت نوک هویه مناسبتره ولی مشکلی که داره رسانای حرارتی برنج به نسبت از آلومینیوم و استیل پایینتره و همین عامل سبب میشه که هنگام استفاده از برنج در نوک هویه باعث دیر ذوب شدن لحیم میشود لذا بابت رفع این عیب ناچاریم از هویه یا المنتی با قدرتی بیشتر و در واقع با تلفات حرارتی بالاتری استفاده کنیم
البته استفاده از برنج بابت نوک هویه مزیتی که داره سفتی آلیاژ اون به نسبت مس و آلومینیوم میباشد که نوک را بسیار مقاومتر میکنه
دوست خوبم در صورت ممکن بفرمایید هویه ای که شما در اون از نوک برنجی استفاده میکنید چند وات هست ؟
سپاسگزارم