با سلام به اساتید محترم
بنده هم منبع تغذیه سویچینگ دارم وهم خطی (ترانسی)وبه دلایل نوع کارم مجبورم از منبع تغذیه سویچینگ هم استفاده کنم هردوی انها را خودم ساخته ام
مشاهده فایلپیوست 187243
در یکی از تایپیک ها که گمان کنم مربوط به ساخت منبع تغذیه یاتعمیر ان می باشد استاد غزال همین مطالبی را که فرمودند گفتند ودر سوال وجوابهای مابین من وایشان بود به این موضوع که منبع تغذی سویچینگ نویز برای دستگاها می اندازد اشاره کردند وچون بنده حقیر نیز به کمک دوستان واساتید از ساختار مدارات سویچینگ اشنا بودم واگر حدسم درست باشد نوع ریپل نویز ان که به صورت موج دوم بر روی خروجی دی سی ان سواراست از نوع دندان اره ای باشد تصمیم به ازمایش با اسکوپ انالوگ کردم وتوانستم با هر زحمتی بود (به دلیل فرکانس پایین اسکوپم )این نویز را ببینم بعد در زمانی که منبع سویچینگم روشن بود از منبع خطی نیز خواستم با اسکوپ خروجی بگیرم که متوجه نویز روی ان هم شدم (واگر به تصاویر دقت کنید دو منبع کنارهم وسویچینگ را بالای خطی گذاشته ام)وقتی سویچینگ را خاموش کردم تا حدود زیادی نویز روی خطی کم شد ولی به دلیل وجود پاور کامپیوترم در نزدیکی ان باز به صورت کم نویز سویچینگ روی ان تاثیر داشت ولی چون منبع سویچینگ دقیقا روی ان بود تاثیر ان بیشتر بود این ازمایش در راستای فرمایشات استاد بود که خواستم تا به صورت عملی تست کنم این نویز به صورت کاملا جدا بر روی ولتاژ DCسوار بود و خود ولتاژ دی سی دارای ریپل نبوده البته بنده مشاهدات خودرا در این مورد فرمودم با تشکر از اساتید محترم
درود
بله همینطوره با این تفاوت که نویزها خیلی بی پدر و مادر هستن و من تلاش زیادی برای مهار انها کردم و نهایتا ناامید شدم.
چون زمانیکه ولتاژ به یک ترانس یا سلف متصل میشه و بویژه زمانیکه ولتاژ را قطع میکنید در واقع ضربه تولید شده و ضربه حاوی تمامی فرکانس هاست و به همین دلیل از هر فیلتری براحتی عبور میکنه .
البته برخی از نویزها با دستگاه های معمولی قابل مشاهده و اندازه گیری نیستند .
در واقع با تولید هر ضربه ولتاژ بینهایت تولید میشه اما ولتاژهای بسیار بزرگ ، قدرت چندانی ندارن و به همین علت بمحض اتصال به پروب دستگاه اندازه گیری ، حذف و خفه میشن و لذا نیاز به دستگاه اندازه گیری دارن که مقاومت ورودی بسیار بسیار بزرگی داشته باشن.
در هر صورت سوئیچینگ ها مدام ، ضربه و بتبع آن نویزهای وحشتناکی تولید میکنن و لذا باوجودیکه سماجت و پشتکارم بسیار بالاست و نمیتونم شکست را قبول کنم ولی بابت نویز ، فقط مدت طولانی وقتم تلف شد و نتونستم کوچکترین پیشرفتی داشته باشم و بدجوری تسلیم شدم و خاطره بسیار بدی از آن دارم.
تنها ثمره زحماتم این بود که فهمیدم نویز سوئیچینگ ، واقعا بی پدر و مادره .
ضمنا نویزهای مورد اشاره با خط های عمود سوزنی روی اسکوپ قابل مشاهده هستند.
سپاس