آی پی امداد
abtahi

منبع تغذيه 0~ 30 ولت

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
با سلام خدمت اساتید محترم

با توجه به اینکه مدار ساده و کاربردی هستش تصمیم به ساخت اون گرفتم . اما با توجه به بالا بودن قیمت ترانزیستور قدرت 3055 و وجود عناصر جدید تر در بازار آیا امکان جایگزینی اون با ترانزیستور 13009 یا ماسفت irfz44 وجود دارد ؟ در مورد tl081 چطور ممکنه با 741 موجود در بازار جایگزین کرد ؟

Tl081 اگه 8 پایه باشه با ۷۴۱ تفاوتی نداره
و اگه ۱۴ پایه باشه با lm324 فرقی نداره.

سپاس

arash_hj23

کاربر vip
کاربر
2008-10-13
155
417
Tl081 اگه 8 پایه باشه با ۷۴۱ تفاوتی نداره
و اگه ۱۴ پایه باشه با lm324 فرقی نداره.

سپاس

ممنونم . در مورد جایگزین ترانزیستور قابلمه ای با 13009 یا ماسفت irfz44 چطور مشکلی ندارن ؟ چون شنیدم خیلی داغ میشه تحت جریان مجازش . ایا این مدار توی دراز مدت جوابگو و تست شده هست و خدایی نکرده اگر برای تعمیر بردهای گران قیمت استفاده بشه نکنه با سوختن 3055 ولتاژ به ماکزیمم برسه توی خروجی ؟ تنها نگرانی من در مقایسه این مدار یا تغذیه سویچینگ همینه.

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
ممنونم . در مورد جایگزین ترانزیستور قابلمه ای با 13009 یا ماسفت irfz44 چطور مشکلی ندارن ؟ چون شنیدم خیلی داغ میشه تحت جریان مجازش . ایا این مدار توی دراز مدت جوابگو و تست شده هست و خدایی نکرده اگر برای تعمیر بردهای گران قیمت استفاده بشه نکنه با سوختن 3055 ولتاژ به ماکزیمم برسه توی خروجی ؟ تنها نگرانی من در مقایسه این مدار یا تغذیه سویچینگ همینه.

درود

سوال فرمودی آیا ترانزیستور قابلمه ای قابل جایگزینی با انواع دیگر هست .
و
در مورد tl081 چطور ممکنه با 741 موجود در بازار جایگزین کرد ؟

که دومی را پاسخ دادم و اولی فراموشم شد.
با اینحال میفرمایید چرا برای اولی که پاسخ ندادم پاسخ اشتباه دادم و تعجب کردی و پرسیدی چطور ممکنه جایگزینی قابلمه ای با انواع دیگر مشکلی نداشته باشه ؟

صرفنظر از اینکه اگر پاسخ دقیق و کامل سوال اول را میدانستید ، چرا سوال فرمودید ؟
در هر صورت شایسته است ابتدا پاسخ منو مشخص و کپی و سپس ایراد خود را وارد فرمایید.

اما فارغ از نحوه وارد کردن ایراد که بنظر میرسه اطلاعات جامع تر و کامل تری دارید .
ترانزیستور ممکنه بنحوی بسوزه که ولتاژ مخربی ازش خارج بشه و تصور نمیکنم کسی تضمین نمیکنه یک ترانزیستور چجوری بسوزه و فقط اطلاعات خودمو میتونم تقدیم کنم و شما هم مختار هستی بین اطلاعات ناقص من و کامل تر خودتون انتخاب فرمایید .

سپاس

آخرین ویرایش:

arash_hj23

کاربر vip
کاربر
2008-10-13
155
417
درود

سوال فرمودی آیا ترانزیستور قابلمه ای قابل جایگزینی با انواع دیگر هست .
و

که دومی را پاسخ دادم و اولی فراموشم شد.
با اینحال میفرمایید چرا برای اولی که پاسخ ندادم پاسخ اشتباه دادم و تعجب کردی و پرسیدی چطور ممکنه جایگزینی قابلمه ای با انواع دیگر مشکلی نداشته باشه ؟

صرفنظر از اینکه اگر پاسخ دقیق و کامل سوال اول را میدانستید ، چرا سوال فرمودید ؟
در هر صورت شایسته است ابتدا پاسخ منو مشخص و کپی و سپس ایراد خود را وارد فرمایید.

اما فارغ از نحوه وارد کردن ایراد که بنظر میرسه اطلاعات جامع تر و کامل تری دارید .
ترانزیستور ممکنه بنحوی بسوزه که ولتاژ مخربی ازش خارج بشه و تصور نمیکنم کسی تضمین نمیکنه یک ترانزیستور چجوری بسوزه و فقط اطلاعات خودمو میتونم تقدیم کنم و شما هم مختار هستی بین اطلاعات ناقص من و کامل تر خودتون انتخاب فرمایید .

سپاس

درود بر شما
شاید بنده سوالم رو درست مطرح نکردم.
دلیل تبادل نظر و مطرح کردن مواردی که شک داریم توسط بنده و دیگر دوستان از اساتید سایت مثل شما و دیگر اساتید ، تجربه و تخصص شماست و به مانند دانشجویی که از استاد سوالی میپرسه دلیل رفع ابهام و اطمینان از فرضیه هست چون تجربه کردن هرچیز توسط خود ادم ممکنه بهترین راه نباشه و میگن آزموده را آزمودن خطاست . امیدوارم سوال بنده باعث سوءتفاهم نشده باشه و ما شمارو به عنوان استاد قبول داریم و نه کمتر.
پس یعنی پیشنهاد نمی کنین اینکارو انجام بدم؟

آخرین ویرایش:

غزال

Remembering
ناظم انجمن
2012-03-18
10,107
80,073
درود بر شما
شاید بنده سوالم رو درست مطرح نکردم.
دلیل تبادل نظر و مطرح کردن مواردی که شک داریم توسط بنده و دیگر دوستان از اساتید سایت مثل شما و دیگر اساتید ، تجربه و تخصص شماست و به مانند دانشجویی که از استاد سوالی میپرسه دلیل رفع ابهام و اطمینان از فرضیه هست چون تجربه کردن هرچیز توسط خود ادم ممکنه بهترین راه نباشه و میگن آزموده را آزمودن خطاست . امیدوارم سوال بنده باعث سوءتفاهم نشده باشه و ما شمارو به عنوان استاد قبول داریم و نه کمتر.
پس یعنی پیشنهاد نمی کنین اینکارو انجام بدم؟

درود

هیچ اشکالی نداره بجای ۳۰۵۵ از tip35 اورجینال و امثالهم استفاده کنید .
بابت استفاده از فت
هرچند این تغذیه را از این زاویه تحلیل نکردم اما با احتمال زیاد با اشکالی مواجه نمیشه و فقط ماکزیمم ولتاژ بمقدار چند ولت کمتر میشه و البته مطمئن نیستم ، میتونی با فت موجود موقتا تست کنی.

سپاس

arash_hj23

کاربر vip
کاربر
2008-10-13
155
417
درود

هیچ اشکالی نداره بجای ۳۰۵۵ از tip35 اورجینال و امثالهم استفاده کنید .
بابت استفاده از فت
هرچند این تغذیه را از این زاویه تحلیل نکردم اما با احتمال زیاد با اشکالی مواجه نمیشه و فقط ماکزیمم ولتاژ بمقدار چند ولت کمتر میشه و البته مطمئن نیستم ، میتونی با فت موجود موقتا تست کنی.

سپاس

منظورم از استفاده از ماسفت فقط برای کمتر شدن هزینه قطعات بود وگرنه صد در صد طراحی اصلی مدار با 3055 هست . بنظرم شاید دمای فت خنک تر باشه زیر بار . به قول شما باید تست کرد . ممنونم

میکروکنترلر

کاربر vip
کاربر
2020-04-08
98
208
43
کرج
سلام دوست عزیز من الان یک هفته که دارم روی این مدار کار می کنم و ترانزیستور 2n3055 که به خط بیس نزدیکتر سوخته چینی استفاده کردی سوخته ژاپنی بخر حدود دسته دومش 35 تومان ترانزیستورهای بی کیفیت تا یک امپر کار می کنند بعد یک امپر انقدر داغ می کنه تا کارش تموم بشه این مدار یک ایراد جزی داره که میخام اونو با کسی که تجربش زیاد مطرح کنم ببینم نظره من درسته یا نه

آخرین ویرایش:

میکروکنترلر

کاربر vip
کاربر
2020-04-08
98
208
43
کرج
سلام خدمت اساتید محترم
من این مدار هم درست کردم هم با پروتوس شبیه سازی کردم دوتا سوال دارم چرا در پروتوس ولتاژ بالای 100 ولت روی مثبت ورودی میافته و چرا خازن سی 1 فقط 50 ولت و سوال دوم اینه که چرا ولوم جریان ووقتی که به بار وصل تا ته می چرخونم یهو ترانزیستور 2د3055 می سوزه و چراغ ولتاژ اتصال کوتاه روشن می شود با تشکر

میکروکنترلر

کاربر vip
کاربر
2020-04-08
98
208
43
کرج
سلام خدمت اساتید محترم <br>من این مدار هم درست کردم هم با پروتوس شبیه سازی کردم دوتا سوال دارم چرا در پروتوس ولتاژ بالای 100 ولت روی مثبت ورودی میافته و چرا خازن سی 1 فقط 50 ولت و سوال دوم اینه که چرا ولوم جریان ووقتی که به بار وصل تا ته می چرخونم یهو ترانزیستور 2د3055 می سوزه و چراغ ولتاژ اتصال کوتاه روشن می شود با  تشکر

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: غزال

میکروکنترلر

کاربر vip
کاربر
2020-04-08
98
208
43
کرج
سلام خدمت استادان و همچنین استاد غزل
این مدار ببخشید اسمشو میارم اقای وحید کیت این مدار گرفت و بجای 2n3055 دوتا گزاشته ولی با یک ترانزیستور bc140 به بیس آنها وصل کرده که به نظر شما ایا نباید دوتا bc140 استفاده کرد وقتی که می خاهیم دوتا 2n3055 استفاده کنیم و چرا من این مدار با پروتوس تست کردم 100 ولت میافته روی خازن سی 1 ولی خازن سی 1 50 ولت با تشکر از استاد خوب غزل

بالا