آی پی امداد
abtahi

مفهوم اختصارات كاربردي در الكترونيك { فرهنگ الكترونيك }

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
دانلود کتاب دیکشنری تخصصی برق الکترونیککاملا ایندکس گذاری شده assimil.jpg
نام کتاب: Newnes Dictionary of Electronics, Fourth Edition 2002
نویسنده : S W Amos, Roger Amos B.Sc B.D. M.I.S.T.C.فرمت : pdf ویرایش چهارمدر این پست یکی از بهترین دیکشنری های تخصصی برق الکترونیک آورده شده است . این دیکشنری که مرجع و راهنمای مقفیئی برای همه دانشجویان رشته برق می باشد و برای افرادی که خصوصا مقاله می خوانند بسیار مفید است و راختی قادر خواهند بود در رابطه با موضوع و لغت مورد نظر اطلاعات جتمعی را کسب کنند.
حجم حدود 17 مگا بایتhttp://download2.zabandownload.com/takhasosi/Dictionary_of_Electronics[www.zabandownload.com].zip

XWHOOGLEEE IRANTK گرد آوری حسین شفیعی منبع زبان دانلود - رمزwww.zabandownload.com
 
آخرین ویرایش:

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر

اصطلاحات و اختصارات جدید صوتی
با معنای اصطلاحات تخصصی سیستم‌های صوتی و تصویری بیشتر آشنا شویم





۱۰۸۰p ، HD ، ۳D ،، اسپیکرهای نواری یا Soundbar و … ، این کلمات چه مفهومی دارند؟ دنیای محصولات صوتی و تصویری سرشار از حروف اختصاری و کلمات و اصطلاحات فنی است. در اینجا راهنمای مختصری برای شما مهیا کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا دقیقاً بدانید چه چیزی خریداری می‌کنید و چطور می‌توانید از این قابلیت‌های رنگارنگ به شکلی مطلوب استفاده کنید.

LG-LHB326.jpg.....۱) صدای ساراند ۵٫۱ (۵٫۱ surround-sound ) به چه معناست؟ ۷٫۱ چیست؟ ۹٫۱ چه تفاوتی با دو مورد پیشین دارد؟
صدای ساراند روشی است که ت
 

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
[h=1]چند اصطلاح درباره تلویزیون که نمی دانید[/h][h=3](قسمت اول)[/h]
زمانی که اقدام به خرید تلویزیون یا صفحه نمایشگر می کنید، فروشنده لیست بلندبالایی پر از اصلاحات گیج کننده جلوی روی شما قرار می دهد و ادعا می کند محصولی که به فروش می رساند تمام و کمال است. ولی به راستی معنای آن اصطلاحات را می دانید یا الکی سر تکان می دهید؟!

51.jpg
برخی از اصطلاحاتی که در این مقاله به آن می پردازیم ساده و پیش و پا افتاده است و برخی دیگر پیش رفته تر! خواندن این مقاله را تا انتها توصیه می کنیم.[h=2]اینج و اندازه صفحه[/h]ببخشید آقا، این چند اینچه؟مطمئنا می دانید که "چند اینچ بودن" معیاری برای سنجش اندازه صفحه نمایشگر است ولی برای محاسبه اندازه صفحه نمایش کجا را اندازه می گیرند؟ اگر تلویزیونی 40 اینچ باشد یعنی طول آن 40 اینچ است یا عرض آن؟!برای جواب دادن به این سوال باید بگوییم هیچ کدام.اندازه صفحه نمایش را با اندازه گیری قطر صفحه نمایش محاسبه می کنند و هر اینچ تقریبا معادل 2.5 سانتی متر است.دانستن اندازه صفحه نمایش به همراه نسبت طول به عرض (گزینه بعدی که توضیح خواهیم داد) می تواند به شما در خرید نمایشگری که مد نظر دارید کمک کند.[h=2]نسبت طول به عرض[/h]در همان لیست بلند بالایی که در ابتدای مقاله گفتم حتما اعدادی مثل 4:3 ، 16:9 ، 16:10 را مشاهده می کنید.Aspect Ratio یا نسبت تصویر گزینه بسیار مهمی محسوب می شود. محاسبه آن هم از تقسیم طول به عرض بدست می آید. حالا یعنی چی؟
الزاما هرچه وسعت رنگ بیشتر باشد بر کیفیت رنگ افزوده نمی شود. نکته مهم در صفحات نمایشگر آن است که رنگ ها واقعی به نظر بیایند پس باید رنگ ها بر اساس استاندارد sRGB/ Rec. 709 مطابقت داشته باشند
به طور مثال فروشنده به شما می گوید این تلویزیون دارای نسبت تصویر 16:9 است. در واقع منظور فروشنده این است که این نمایشگر در اصل یک نمایشگر full hd است. در نمایشگرهای فول اچ دی اغلب اندازه طول 1920 و اندازه عرض 1080 است. پس با تقسیم طول بر عرض عدد 1.78 بدست می آید که معادل تقسیم 16 بر 9 است و این عدد بیانگر همان نسبت 16:9 است.مثال دیگر نسبت 4:3 است. این نسبت بسیار رایج است و مساحت بیشتری را نسبت به نمایشگرهای عریض به کاربر عرضه می کند.بسته به کاربردی که از محصول انتظار دارید، نسبت تصویر تلویزیونی که می خرید باید متفاوت باشد. اگر بیشتر فیلم میبیند صفحه هات با نسبت 16:9 بیشتر به دردتان می خورند ولی در سایر موارد گزینه 4:3 انتخاب بهتری خواهد بود.[h=2]PPI) Pixels Per Inch) یا تعداد پیکسل در هر اینچ[/h]اپل در نمایشگر رتینای خود با این معیار جنجال به پا کرد. در واقع اپل از PPT به عنوان یک عنصر تبلیغاتی مهم در محصولات خود استفاده کرد و از آن به بعد این اصطلاح مهم شد.معنی اصطلاح با دانستن آنکه مخفف چه عبارتی است واضح است ولی اعداد و ارقام آن به چه شکل است؟برای مثال نمایشگر آیفون 4 در هر اینچ دارای 326 پیکسل است. این تعداد پیکسل در اینچ تراکم بسیار زیادی دارد بنابر این تجربه کار کردن با آیفون 4 را بی نقص جلوه می دهد.در PPI مهم است که بدانیم محصول از چه فاصله ای قرار است استفاده شود. مثلا تبلت ها که عموما در فاصله 16 اینچی از چشم مورد استفاده قرار می گیرند اگر دارای PPIای برابر 215 باشند، برای کار کردن مناسبند.
52.jpg
[h=2]Color Gamut[/h]این از آن واژه هایی است که اگر به فروشگاه ها سر بزنید بیشتر انگلیسی آن را می شنوید تا فارسی اش را. ترجمه ای که می توان برای این اصطلاح به کار برد، وسعت رنگ است.معنی واژه مشخص است. نشانگر این است که صفحه نمایش چه وسعتی از رنگ را می تواند نشان دهد. معمولا صفحات LCD نسبت به OLED دارای وسعت رنگ کمتری هستند.آنچه در این مورد باید حتما مورد توجه قرار بگیرد آن است که الزاما هرچه وسعت رنگ بیشتر باشد بر کیفیت رنگ افزوده نمی شود. نکته مهم در صفحات نمایشگر آن است که رنگ ها واقعی به نظر بیایند پس باید رنگ ها بر اساس استاندارد sRGB/ Rec. 709 مطابقت داشته باشند.[h=2]زاویه دید بیش از 170 درجه[/h]این اصطلاح را در اغلب نمایشگرها اعم از تلویزون، مانیتور، تبلت و گوشی می بینید. این عدد نشان دهنده این است که اگر با زاویه ی دید 170 درجه نسبت به صفحه نمایش بنشینید با کیفیت قابل قبولی می توانید آن را ببینید.کمی فکر کنید.170 درجه فقط 10 درجه کمتر از 180 درجه است. در واقع مثل این است که شما موازی تلویزیون نشسته باشید و کمی گردن خود را به سمت نمایشگر کج کرده باشید! در چنین حالتی تصویر آنقدر کوجک است که اصلا کیفیت تصویر هیچ اهمیتی ندارد. اصلا چیزی نمی بینید!از طرفی حتی در بهترین نمایشگرهای با زاویه دید بیش از 30 درجه، با افت 50 درصدی کنتراست و رو به رو می شوید. بنابراین بهتر زاویه دید را از معیارهای خود حذف کنید. زیرا بالا بودن آن معیار خوبی برای انتخاب نمایشگر نمی باشد. آنچه مهم است این است که در زاویه های دیدی که معمولا اتفاق می افتاد (مثلا 30 درصد تا 90 درصد) چقدر دچار افت کیفیت می شویم.
[h=2]
53.jpg

16 میلیون رنگ[/h]اول از همه بگوییم این عدد نشانگر وسعت رنگ نیست. حتما اصطلاح RGB را شنیده اید. مثلا اگر می گویند این تلویزیون RGB است یعنی رنگی است.RGB از ترکیب سه واژه Red, Green, Blue ساخته شده است. حتما سر کلاس نقاشی در دوران ابتدایی یاد گرفته اید که رنگ ها از ترکیب چند رنگ اصلی بدست می آیند. در تلویزیون و صفحات نمایشگر نیز چنین است. تمام رنگ ها از ترکیب این سه رنگ قرمز، سبز و آبی بدست می آیند.در واقع برای هر رنگ می توان یک ماتریس سه بعدی در نظر گرفت که هر بعد آن یکی از این رنگ ها قرار دارد و هر ماتریس خود دارای یک ترکیب 256 تایی است. حالا اگر این سه ماتریس 256 تایی را در هم ضرب کنید عدد تقریبی 16 میلیون رنگ بدست می آید.[h=2]میلیاردها رنگ[/h]این یکی از آن اصطلاحاتی هست که اصلا نباید گول آن را بخورید. برخی از سازندگان صفحات نمایشگر فراهم کردن تیلیاردها رنگ را به عنوان امتیاز مطرح می کنند. در توضیح این اصطلاح باید بگوییم که هیچ فرقی با گزینه قبلی ندارد بلکه سازنده به جای استفاده از 265 رنگ، از رده بالاتر یعنی 1024 رنگ به عنوان منبع استفاده می شوند. اما این عدد هیچ ارزشی ندارد. زیرا تمام ورودی ها و فیلم ها و... در حال حاضر بر اساس همان تنظیمات 256 تایی عرضه می شوند. در واقع شما هیچ وقت از تیلیاردها رنگ استفاده نخواهید کرد!
زمان پاسخ گویی به زمانی گفته می شود که یک پیکسل از رنگ سفید به رنگ سیاه و مجددا به رنگ سفید تغییر رنگ دهد اگر زمان پاسخ گویی در نمایشگرها بسیار بالا باشد، فریم ها به کندی به نمایش در می آیند
[h=2]نمایشگرهای 18 بیتی و 24 بیتی[/h]این اصطلاح هم در ادامه چند اصطلاح بالا است. همان طور که می دانید سیستم های دیجیتالی تماما بر پایه صفر و یک هستند. رنگ های آن ها هم از این قانون جدا نیست.256 رده ای که برای هر رنگ قرمز، سبز و آبی در بالا گفتیم در واقع برابر است با 2 به توان 8. از آنجایی که هر رنگ دارای یک رده 8 بیتی است و کلا 3 رنگ داریم پس 3*8 برابر است با 24. به همین راحتی حالا می دانید رنگ 24 بیتی یعنی چه.18 بیتی هم مثل 24 بیتی است. ابتدا کمی فکر کنید.اگر بخواهید طبق قانونی که در بالا گفتیم مع*** عمل کنید ابتدا 18 را تقسیم بر 3 کنید تا عدد 6 بدست بیاید. یعنی هر رنگ در نمایشگرهای 18 بیتی دارای رده ی 6 بیتی است. به زبان دیگر به جای فراهم کردن 256 رنگ، تنها قادر است 64 رنگ فراهم کند که نهایتا منجر به تولید 262144 رنگ خواهد شد.[h=2]نسبت کنتراست[/h]مقدار این نسبت را زمانی به خوبی لمس می کنید که مشغول دیدن فیلم در یک محیط کم نور و تاریک باشید. این عدد معیاری ست برای تشخیص تفاوت روشن ترین سفید نسبت به تیره ترین سیاه در تصویر. این مقدار در یک آزمایشگاه مطلقا تاریک اندازه گیری می شود.اگر به طور کلی در محیط های روشن به استفاده از نمایشگر می پردازید، میزان این نسبت اهمیت چندانی ندارد.برای مثال این عدد برای صفحات نمایش موبایل باید حداقل 500 باشد. در صفحات LCD میزان حداقلی این عدد به 1500 میرسد. بهترین نمونه های این عدد در هر حال در تلویزیون های پلاسما قابل مشاهده است که تا 5000 هم میرسد.
54.jpg
[h=2]نسبت کنتراست پویا (داینامیک)[/h]احتمالا تبلیغات صفحات نمایشگری را شنیده اید که ادعا می کنند کنتراستی معادل 20000 به بالا را ارائه می دهند. بدانید که به جز صفحات نمایشگر OLED هیچ نمایشگری قادر به تولید این عدد در کنتراست نیست.از طرفی این عدد صرفا یک عدد تبلیغاتی است و اصلا نباید به عنوان معیاری در خرید نمایشگرهای پلاسما و LCD به آن توجه کنید.[h=2]زمان پاسخ گویی[/h]این یکی از آن معیارهایی است که هر تولیدکننده برای خودش استاندارد خاصی تعریف کرده است. به صورت استاندارد زمان پاسخ گویی به زمانی گفته می شود که یک پیکسل از رنگ سفید به رنگ سیاه و مجددا به رنگ سفید تغییر رنگ دهد.برخی سازنندگان به جای استاندارد فوق، استاندارد دیگری معرفی می کنند که مثلا پیکسل از رنگ سفید به خاکستری و سپس دوباره به سفید تبدیل شود.حالا دانستن این معیار به چه دردی می خورد؟اگر زمان پاسخ گویی در نمایشگرها بسیار بالا باشد، فریم ها به کندی به نمایش در می آیند. برای مثال اگر مسابقه فوتبالی را با نمایشگری که زمان پاسخ گویی بالایی دارد مشاهده کنید، همواره رد توپ در بازی قابل دیدن است.پس نتیجه میگیریم که هرچه زمان پاسخ گویی کمتر باشد بهتر است.در بازار کنونی زمان پاسخ گویی نمایشگر ها اغلب عددی میان 8 تا 1 میلی ثانیه عنوان می شوند. منبع تبیان
 

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
1- LED و LCD

ال ای دی و ال سی دی،دو نوع صفحه نمایش می باشند.نمایشگر های LED از دیود های ساطع کننده نور تشکیل شده اند.این دیودها می توانند در ساخت فلاش دوربین ها نیز به کار گرفته شود.این نمایشگرها دارای مصرف کم و عمر متوسط یکصد هزار ساعت هستند.اما نمایشگرهای LCD که از کریستال مایع برای نمایش تصاویر استفاده می کنند قطر باریکی دارند و روی اکثر لوازم الکترونیکی قدیمی مانند لپ تاپ ها و تلویزیون ها و تلفن های همراه استفاده شده اند.شفافیت و درخشندگی نمایشگرهای LED بسیار بالاتر از نمایشگرهای LCD می باشد.

2- Modem

مودم وسیله ای برای تبدیل سیگنال های آنالوگ به دیجیتال بوده و توسط آن می توان بین دو یا چند کامپیوتر و توسط اینترنت از طریق خطوط تلفن اطلاعات را جابجا کرد.مودم های قدیمی که از طریق خطوط تلفن می توانستند امکان اتصال به اینترنت را فراهم آورند در حال منسوخ شدن می باشند.حداکثر سرعت انتقال اطلاعات با مودم ها 56 کیلوبیت بر ثانیه می باشد.

3- RAID

کلمه ی RAID کوتاه شده ی Redundant Array of Independent Disks بوده و یک تکنولوژی برای چیدن اطلاعات روی حافظه ها می باشد.این تکنولوژی باعث یکپارچه شدن دیسک شده و سرعت خواندن و نوشتن اطلاعات را روی آن بالا می برد.و با کاهش عملیات پردازش سرعت کل سیستم را بالا می برد.

4- LAN

LAN کوتاه شده ی عبارت Local Area Network می باشد.این کلمه به شبکه های رایانه ای کوچک اطلاق می شود.توسط شبکه های LAN می توان تعداد کمی رایانه را به یکدیگر متصل کرد.این نوع شبکه ها در شرکت ها،مدارس و ادارات دولتی دیده می شود.

5- Resolution

این کلمه مشخص می کند که صفحه ی نمایش از چه تعداد پیکسل تشکیل شده است.برای مثال رزولوشن 640 در 480 بیانگر آن است که در طول صفحه 640 و در عرض آن 480 یکسل وجود دارد که با ضرب این عدد در هم پیکسل های کل صفجه محاسبه می شود.
 

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
آشنایی با اصطلاحات موبایل



155.jpg
1- ال سی دی‌های TFT چیست؟

- LCD TFT مخفف واژه Thin Film Transistor _ Liquid Display است. TFT که به معنی ترانزیستور باریک فیلمی است در نمایشگرهای تلفن‌های همراه کاربرد دارد.2- QVGA چیست؟

- واژه QVGAمخفف کلمه Quarter Video Graphic Array است که کلمه‌ای فراگیر برای نمایشگر‌های کامپیوتری با وضوح 320×480 بوده است. این گونه نمایشگر اغلب در تلفن‌های موبایل موجود است. این نام به این دلیل ساخته شده است که نمایشگرهای اصلی IBM در وضوح VGA بودند که وضوح آن 480 ×640 بوده است و واژه Q که در اول VGA آمده مخفف کلمه Qarter به معنی یک چهارم است.QVGA (نمایشگری با کیفیت گرافیک ویدئویی یک چهارم است)3- GPRS چیست؟

- این واژه مخفف Generral Packet Radio Service است که استانداردی برای سیستم‌های ارتباطی بی‌سیم که با سرعت 115 کیلوبایت در ثانیه عمل می‌کند و با سیستم قبلی GSM قبل مقایسه است. (GSM: Global System For Mobile)GPRS (بسته سرویس رادیویی عمومی)در این شبکه می‌توان از سرویس‌های SMS، MMS، WAPبهره جست.4- GSM

- واژه GSM مخفف اصطلاح (Global System for Mobile Communications) به معنی سیستم جهانی برای ارتباطات موبایل است و مهمترین و معروف‌ترین سطح استاندارد برای تلفن‌های موبایل در کل دنیا محسوب می‌شود. .سرویس GSM با بیش از دو میلیارد مشترک در بین تمامی کشورهای دنیا مورد استفاده است. از طریق این سیستم جهانی مشترکان و دارندگان تلفن‌های همراه قادر به استفاده از موبایل‌هایشان در اقصا نقاط دنیا هستند.5 - 3G

- واژه 3G مخفف برای (3rd - generation) است و به معنی نسل سوم است. تلفن‌های آنالوگ نسل اول محسوب می‌شدند و تلفن‌های دیجیتال نسل دوم را تشکیل می‌دادند.برای تلفن‌های نسل سوم تعریف و توضیح مشخصی بیان نشده است اما به طور کلی دستگاه‌های با سرعت انتقال اطلاعات بالا و ظرفیت صدایی بزرگتر را در میان نسل سوم گوشی می‌شمارند.سرعت بالای انتقال اطلاعات احتمالا خصوصیت برجسته‌ای به حساب می‌آید. چندین استاندارد مختلف درباره تکنولوژی 3G وجود دارد. رایج‌ترین استاندارد در این حیطه UMTS است.6 - Alarm

- این واژه به معنی هشدار است و در تلفن‌های همراه برای تنظیم ساعت و یا تاریخی خاص است که در آن وقت خاص هشداری از طریق نور، لرزش و یا صدا کاربر را آگاه کند.7 - Alphanumeric Display

- این واژه به معنی صفحه نمایشگری است که قادر به نمایش حروف و اعداد است ولی مجهز به خواندن اشکال گرافیکی نیست.8 - Bluetooth

- این واژه نمایانگر سیستمی در گوشی‌های تلفن همراه است که شبکه اختصاصی و بی‌سیم مختص برای ارتباط تلفن‌ها و کامپیوترها و ابزاری از این قبیل است. در مسافت‌های کوتاه و بدون استفاده از سیم و از طریق فرکانس‌های رادیویی با قدرت پایین انتقال اطلاعات صورت می‌گیرد.از دیگر کاربردهای بلوتوث این است که شما می‌توانید از طریق این سیستم تلفن خود را در جیب خود قرار داده و از طریق هدست بلوتوث بدون اینکه دست به گوشی خود بزنید مکالمه خود را انجام دهید. فرق این سیستم و هدست‌های هندزفری (Hands free) این است که در بلوتوث نیاز به سیم نیست.با استفاده از بلوتوث می‌توان اطلاعات و یا برنامه‌های موجود در حافظه یک گوشی را به گوشی‌های نزدیک و یا کامپیوتر منتقل کرد.9 - Calendar

- این واژه به معنی تقدویم است. از طریق این خصوصیت می‌توانید برنامه‌ریزی کاری خود را در تلفن همراه خود ثبت کنید. بعضی از گوشی‌های تلفن همراه این قابلیت را دارند که در هنگام فرا رسیدن زمان ثبت شده از طریق صدا و یا نور کاربر را مطلع سازند.10 - CDMA

- این واژه مخفف Code Division Multiple Access است به معنی کد تعدد دسترسی است. تکنولوژی بی‌سیم است که این اجازه را به کاربر می‌دهد تا مقدار زیادی از صداها و اطلاعات را در یک فرکانس یکسان انتقال دهد.CDMA یک تکنولوژی برای تلفن‌های نسل دوم محسوب می‌شود که در حال حاضر در کانادا، ایالت متحده، آسیا و امریکای لاتین در دسترس است.11 - Dual - band

- این واژه مربوط به تلفن‌هایی است که توانایی عملکرد در میان دو باند فرکانسی مختلف را دارند. Dual band در اروپا معمولا به مفهوم تلفن‌های توانا در شبکه‌های GSM900/GSM1800 است در حالیکه در امریکا این واژه مربوط به شبکه‌های GSM850/GSM1900 و یا ترکیبی از هر دو نوع است.12 - EDGE

- این واژه مخفف اصطلاح Enhanced Data rates for Global Evolution و به معنی سرعت افزودن اطلاعات برای فرگشت جهانی است. این سیستم تکنولوژی است که توسط دو شرکت بزرگ GSM و TDMA ترویج یافته است و برای تواناسازی دستگاه‌ها برای ارتقا سرعت تا Kbps384 است.13 - EMS

- این واژه مخفف اصطلاح Enhanced Message service و به مفهوم سرویس پیشرفته پیام است. این تکنولوژی گونه گسترده و ارتقا یافته SMS است که ارسال ترکیبی از آهنگ‌ها، تصاویر، صداها، انیمیشن و متن‌های فرمت‌دار را به دستگاهی دیگر که این تکنولوژی را دارد را میسر می‌کند.14 - GPRS

- این کلمه مخفف اصطلاح General packet eadio service به مفهوم بسته کلی سرویس رادیویی است. تکنولوژی خاصی برای برقراری ارتباطات اینترنتی به طور بی‌سیم و در سرعت بسیار بالا است. GPRS سرعت اطلاعات را تا 10 برابر نسبت به سیستم پیشین افزایش داده است.15 - GPS

- این واژه مخفف اصطلاح Global Positioning System و به معنی سیستم موقعیت‌یابی جهانی است. این سیستم، سامانه‌ای ماهواره‌ای، کامپیوتری است که قادر است موقعیت و محل جایگیری، عرض و طول جغرافیایی یک دریافت‌کننده را روی زمین محاسبه کند.16 - HSCSD

- این واژه مخفف High Speed Circuit به مفهوم انتقال اطلاعات در سرعت بالا است. این پیشرفت متعلق به شبکه GSM است که سرعت انتقال اطلاعات را از 6/9 کیلوبایت تا 6/57 کیلوبایت افزایش می‌دهد.17 - IMEI

این واژه مخفف International Mobile Equipment Identity به مفهوم هویت تجهیزات موبایل بین‌المللی است. این واژه همان شماره سریال ثبت شده را در بر دارد.18 - infrared port

این واژه همان سیستم مادون قرمز است که به تلفن‌های همراه قابلیت برقراری ارتباط را با دیگر تلفن‌ها به مقاصد مختلف می‌دهد. این سیستم تکنولوژی بدون سیم است که از نور نامرئی برای انتقال اطلاعات استفاده می‌کند.19 - java(j2ME)

این واژه مختص ویژگی است که به دستگاه‌ها امکان می‌دهد بعضی از برنامه‌های خاص را اجرا کنند. از طریق این ویژگی می‌توان از برنامه‌های مختلفی مثل بازی‌ها، ماشین‌حساب‌ها و... استفاده کرد.20 - LCD

این واژه مخفف اصطلاح Liquid crystal Display است و به مفهوم نمایشگر کریستالی مایع است. جریان الکتریکی از داخل مایع موجود در نمایشگر عبور می‌کند و مایع موجود باعث می‌شود که نور از میانشان عبور نکند.21 - Li-lon battery

این نوع باتری اغلب برای وسایل ارتباطی بدون سیم کاربرد دارد در مقایسه با باتری‌های قدیمی Nicd و Nimh سبک‌تر هستند و عمر مفید بیشتری را دارند.19- Li-po battery - این نوع باتری شباهت زیادی به Li-Lon باتری دارد و فقط از لحاظ وزن و شکل تفاوت دارند. به دلیل استفاده از مواد پلیمری این نوع باتری را در مدل‌های مختلف می‌توان ساخت.22 - MMS

- این واژه مخفف اصطلاح Multimedia Messaging Service و به معنی سرویس پیام‌رسانی مولتی‌مدیا است. این سیستم تکنولوژی پیشرفته SMS و EMS است.MMS برای انتقال سریع‌تر اطلاعات از قبیل UMTS و EDGE و HSCSD و GPRS طراحی شده است و از این طریق می‌توان پیام‌های ویدیویی را نیز ارسال کرد.23 - OLED

- این واژه مخفف اصطلاح organic Light-Emitting Diode و به مفهوم ساتح کردن ارگانیک نور دیود است. نمایشگرهای OLED باریک‌تر، سبک‌تر، روشن‌تر، ارزان‌تر برای تولید هستند و قدرت کمتری را نسبت به نمایشگرهای LCD مصرف می‌کنند.24 - Polyphonic Pingtones

- این واژه به معنی زنگ‌های پلی‌فونیک است که توانایی ترکیب چند نوع صدای مختلف را با هم دارد. این تکنولوژی صداها را طبیعی‌تر و واقعی‌تر جلوه می‌دهد.23- SIM - این واژه مخفف اصطلاح Subscriber identity Module به مفهوم نمونه هویت مشترک است. این واژه برای کارت کوچکی که برای تلفن‌های همراه دیجیتال است استفاده می‌شود. از طریق این کارت تمامی تماس‌ها و دسترسی‌ها به شبکه‌های تلفنی امکان‌پذیر است.25 - SMS

- این واژه مخفف کلمه Short message service به معنی سرویس پیام کوتاه است. سرویسی که به مشتریان این امکان را می‌دهد تا پیام کوتاه را از طریق موبایل‌های خود به یکدیگر ارسال کنند.26 - Speaker phone

این ویژگی که در بعضی از تلفن‌های همراه وجود دارد همانند هندزمزی عمل می‌کند و امکان استفاده از تلفن را در مسافت‌های کوتاه می‌دهد و بدون اینکه تلفن را نزدیک گوش خود قرار دهید.27 - STN

- این واژه مخفف اصطلاح Super Twisted Nematic است که نوعی از نمایشگر LCD است. سیستم STN قدرت کمتری را مصرف می‌کند و در مقایسه با نمایشگرهای TFT مقرون به صرفه‌تر است.28 - TFD

- این واژه مخفف اصطلاح thin film Diode و به مفهوم فیلم باریک دیود است و گونه‌ای از نمایشگرهای LCD محسوب می‌شود. تکنولوژی TFD تصاویری را در کیفیت عالی و سرعت بالا پردازش می‌کند و نسبت به نمایشگرهای STN باصرفه‌تر است.29 - TFT

- این واژه مخفف اصطلاح thin film transistor و به مفهوم فیلم ترانزیستوری باریک است و گونه‌ای از LCDها محسوب می‌شود. در مقایسه با دیگر LCDها کیفیت بالاتری دارد و گران‌تر است.30 - UMTS

این واژه مخفف اصطلاح Universal Mobile Telecommunication system و به مفهوم سیستم جهانی ارتباطات تلفنی موبایل است.31 - Voice dial

- این ویژگی به کاربر این امکان را می‌دهد که شماره مورد نظر را از طریق صدا بگیرد.32 - WCDMA

- این واژه مخفف Wideband code Dinsion Multiple Access است و برای تلفن‌های نسل سوم طراحی شده است. از طریق این سیستم پردازش اطلاعات در سرعت بسیار بالایی شکل می‌گیرد.33 - sailent یعنی چی؟

به معنی سکوت در گوشی ها استفاده می شود.34 - پست صوتی به چه صورت عمل می‌نماید؟

این سرویس شبیه منشی‌تلفنی عمل می‌نماید با این تفاوت که در تمامی حالات پیام صوتی مخاطب را ذخیره نموده و اپراتور برای دارنده سرویس پیامی در قالب متن یا صوت ارسال می‌نماید. در این حالت دارنده سرویس می‌تواند با برقراری تماس با شماره (09912) شنونده پیام‌های دریافتی و آنها را مدیریت (ذخیره، حذف و...) نماید. دریافت پیام صوتی از مخاطب برای دارنده سرویس هزینه‌ای نداشته لیکن شنیدن پیام‌ها مشمول ثبت هزینه‌ای معادل هزینه تماس شهری خواهد بود.برای کنترل فعال بودن این سرویس کافی است با شماره (09912) تماس حاصل نمایید که در صورت فعال بودن اپراتور به شما اعلام خواهد نمود در حال حاضر پیام جدیدی برای شما ارسال نشده است و در صورت غیرفعال بودن صندوق صوتی موردنظر شما موجود نیست درصورت فعال بودن سرویس با ورود به منوی انتقال (DIVERT)، انتقال تماس‌های صوتی (DIVERT VOICE CALL)، با توجه به نیاز در هر یک از حالات ذیل با انتقال (DIVERT) تلفن روی شماره (09912) سیم‌کارت شما آماده دریافت پیام‌های صوتی کوتاه خواهد بود.DIVERT ALWAYS : انتقال تماس در همه حالات (همیشه)WHEN BUSY : انتقال تماس، زمانی که خط مشغول استWHEN NOT REACHABLE : انتقال تماس، زمانی که مشترک در دسترس نیستWHEN NO REPLY : انتقال تماس، زمانی که مشترک پاسخگو نیستCANCEL ALL DIVERTS : کلیه انتقالها را حذف می‌نماید35 - سرویس پیام کوتاه به چه صورت می‌باشد؟

- این سرویس برای ارسال پیام‌های کوتاه استفاده می‌گردد. پس از اطمینان از فعال بودن سرویس، می‌بایست روی گوشی تلفن‌همراه وارد منوی TEXT MESSAGE, SETINGE, MESSAGING و سپس SERVICE CENTER گردیده و شماره مرکز پیام (9891100500+ یا 9891100510+) را ثبت نمود. هزینه ارسال هر پیام معادل (134) است و ارسال تصاویر معادل (3) پیام در نظر گرفته می‌شود.36 - نمایشگر (CLIP) چیست؟

- این سرویس شما را قادر می‌سازد تا شماره‌تماس گیرنده (مخاطب) را روی گوشی خود ملاحظه نمایید. کلید میانبر جهت فعال‌سازی: *#31#SEND37 - عدم نمایشگر (CLIR) چیست؟

- این سرویس شما را قادر می‌سازد تا در زمان تماس شماره‌تلفن شما روی گوشی (مخاطب) حک نگردد. کلید میانبر جهت فعال‌سازی: *#31#SEND38 - سرویس انتظار مکالمه چگونه عمل می‌کند؟

- این سرویس شما را قادر می‌سازد تا در زمان مکالمه اگر تماس جدیدی با شما برقرار گردید، با در انتظار گذاشتن نفر اول پس از فشردن کلید برقراری ارتباط (دکمه سبز رنگ) بتوانید با نفر دوم مکالمه نمایید. برای انتقال بین این دو تماس نیز کافیست دکمه (SWAP) را فشار دهید.کلید میانبر جهت آزمایش: *#43#SENDکلید میانبر جهت فعال‌سازی: *43#SENDکلید میانبر جهت غیرفعال‌سازی: #43*11#SEND39 - سرویس انتقال مکالمه (CALL DIVERT)

- سرویس انتقال مکالمه (CALL DIVERT)این سرویس شما را قادر می‌سازد تا در حالات مختلف (جدول قسمت پیام صوتی) شماره تلفن خود را روی خط دیگری منتقل نمایید. در این حالت هزینه مربوطه معادل هزینه تماس با شماره تلفن دوم (شماره‌ای که شماره تلفن خود را روی آن انتقال داده‌اید) خواهد بود.کلید میانبر جهت ایجاد سرویس انتقال برای تمامی مکالمات:**21*NUMBER*11#SENDکلید میانبر جهت فعال‌سازی سرویس انتقال برای تمامی مکالمات: *21*11#SENDکلید میانبر جهت غیرفعال‌سازی سرویس انتقال برای تمامی مکالمات: #21*11#SENDکلید میانبر جهت حذف سرویس: ##21*11#SENDکلید میانبر جهت ایجاد سرویس انتقال برای زمان اشغال بودن تلفن همراه:**004*NUMBER#SENDکلید میانبر جهت فعال‌سازی انتقال برای زمان اشغال بودن تلفن همراه: *67#SENDکلید میانبر جهت غیرفعال‌سازی انتقال برای زمان اشغال بودن تلفن همراه: #67#SEND40 - سرویس محدودیت مکالمه (CALL BARRING)

سرویس محدودیت مکالمه (CALL BARRING)این سرویس شما را قادر می‌سازد تا در حالات مختلف (ذیلا آمده است) محدودیت‌هایی را روی سیم‌کارت خود اعمال نمایید. پس از برقراری سرویس به منظور تنظیمات خاص وارد منوی CALL BARRING, CALL SETTING, SETTING شده و تنظیمات موردنظر را اعمال نمایید. در هنگام درخواست فعال‌سازی، رمز مربوطه را از دفتر خدماتی مربوطه دریافت نمایید (معمولا 1234 بوده و قابل تعویض است).All outgoing : تمامی تماس‌های خروجی را مسدود می‌نمایدInternational outgoing : تماس‌های خروجی بین‌الملل را مسدود می‌نمایدIntemational outgoing when reaming : تمامی تماس‌های خروجی بین‌الملل را در صورتیکه مشترک خارج از کشور باشد مسدود می‌نمایدAll incoming : تمامی تماس‌های ورودی را مسدود می‌نماید.Incoming when reaming : تمامی تماس‌های ورودی را در صورتیکه مشترک خارج از کشور باشد مسدود می‌نمایدIncoming except home : درصورتیکه مشترک خارج از کشور باشد، تمامی تماس‌های ورودی به جز تماس‌هایی که از داخل کشور برقرار می‌گردد را مسدود می‌نمایدDeactivate all : کلیه محدودیت‌ها را لغو می‌نماید41 - سرویس فاکس و دیتا

- سرویس فکس و دیتا در تلفن همراه این امکان را به مشترکین می‌دهد که در حین حرکت و در جایی که برقراری ارتباط به‌وسیله تلفن ثابت میسر نیست در صورت آنتن‌دهی بتوان فاکس و دیتا را از طریق تلفن همراه ارسال و دریافت نمود. سرعت ارسال و دریافت اطلاعات kb/s6/9 است که با بهره‌گیری از فناوری GPRS این سرعت به kb/s170 می‌رسد. با اعلام تقاضای سرویس فاکس و دیتا از سوی مشترک، یک شماره برای فاکس و یک شماره برای دیتا در مرکز سوییچ تلفن همراه به‌منظور دریافت فاکس و دیتا اختصاص می‌یابد. هزینه آبونمان سرویس فاکس و دیتا در هر دوره برای هر کدام 10000ریال است و میزان شارژ در زمان برقراری ارتباط همانند هزینه مکالمه است.42 - نحوه ارتباط گوشی تلفن‌همراه با فاکس و Notebook

- 1- ارتباط گوشی تلفن‌همراه با Notebook از طریق کابل رابط با نصب CD مودم2- ارتباط گوشی تلفن‌همراه با Notebook از طریق امواج رادیویی Bluetooth درصورت داشتن امکانات فنی در هر دو سیستم3- ارتباط گوشی تلفن‌همراه با Notebook از طریق Infrared درصورت وجود امکانات فنی در هر دو سیستم4- با داشتن امکانات PDA در برخی گوشی‌ها می‌توان راسا از طریق گوشی تلفن‌همراه مانند مدل‌های 9300، 9110، 9500 نوکیا ارتباط فاکس و دیتا برقرار نمود. شماره‌های تخصیصی به متقاضیان سرویس فاکس و دیتا جهت دریافت فاکس و دیتا است که با شماره‌گیری مخاطب جهت ارسال فاکس و دیتا باید سیستم رایانه در حالت فاکس و دیتا (گزینه Hyper Teminal) قرار گیرد.ضمنا برای ارسال فاکس و دیتا نیازی به استفاده از شماره فاکس و دیتا نیست و این بستر ارتباط بااخذ سرویس فوق مهیا است.درخصوص ارتباط با ISP و داشتن Username&Password و استفاده از گزینه‌های Dialup Connection و Fax و Hyper Terminal همانند تلفن ثابت است.43 - سرویس شماره‌گیری ثابت (Fixed Dialling)

- این سرویس شما را قادر می‌سازد تا امکان شماره‌گیری با سیم‌کارت خود را صرفا به تعداد مشخص و و معین (این تعداد با توجه به گوشی تلفن‌همراه بین 15 الی 25 شماره متغیر است) محدود نمایید.برای این منظور وارد منوی Setting و Security Setting و Fixed Dialling شده و تنظیمات مربوطه را پس از ورود رمز Pin2 اعمال نمایید (این سرویس برای کلیه مشترکین فعال بوده و هیچ هزینه‌ای ندارد).44 - باتری لیتیومی Li-Ion Battery

- یکی از انواع فراگیر باتری هایی است که برای تلفن همراه به کار می رود . این نوع باتری نسبت به انواع دیگر ، سبک تر می باشد ، و عمر آن هم طولانی تر بوده و از نظر زیست محیطی نیز آلایندگی کمتری دارد ، تنها عیب این نوع باتری قیمت گران آن نسبت به انواع دیگر باتری ها می باشد .45 - باتری پلیمری لیتیومی Li-Po Battery

- این نوع باتری شبیه باتری های Li-Ion می باشد با این تفاوت که کمی سبک تر است ، و به هر شکلی در می آید46 - بیت بر ثانیه ؟؟

- واحد اندازه گیری سرعت انتقال داده ها ( مقدار بیت انتقال یافته در واحد زمان )47 - برنامه ای برای محک زدن گوشی JBenchmark

- برنامه ای است که قابلیت های گرافیکی محیط جاوای گوشی را محک می زند و اطلاعات دقیقی در مورد مشخصات گرافیکی فضای جاوای گوشی را به شما ارائه می کند . 48 - برنامه ای برای محک زدن گوشی SpMark

- یکی از بهترین برنامه های محک زدن گوشی های تلفن همراه ، این برنامه تمام کارآئی های گوشی تلفن همراه را بررسی می کند و در پایان به گوشی یک امتیاز می دهد ، از طریق نتایج این برنامه می توانید گوشی های تلفن همراه را از نظر کارآئی هایشان مقایسه کنید . 49 - بزرگنمائی دیجیتالی Digital Zoom

- قابلیت بزرگنمائی (زوم) در دوربین های عکاسی و دوربین تلفن های همراه است که با استفاده از الگوریتم های نرم افزاری محقق می شود و کیفیت آن نسبت به زوم اپتیک در سطح پائین تری می باشند .50 - پیغام فوری Flash Message

- این قابلیت که در بعضی از گوشی های همراه موجود می باشد این امکان را به شما می دهد تا یک پیغام متنی که حداکثر می تواند 50 کاراکتر(حرف) باشد را به یک گوشی دیگر ارسال کند ، این پیغام به محض رسیدن به صورت فوری مستقیماً بر روی صفحه نمایشگر گوشی مقصد نمایش داده می شود .51 - پوسته یا قالب گرافیکی Theme

- شما با استفاده از تم های مختلف می توانید ظاهر سیستم عامل گوشی خود را تغییر دهید که این تغییر شامل تغییر صفحه ی پیش زمینه (Background) انواع آیکون ها و تغییر رنگ منوها و یا حتی سه بعدی شدن آن ها و غیره ... می شود ، استفاده از تم ها باعث افزایش جذابیت گوشی می شود و این قابلیت را به شما می دهد تا رنگ ها و فونت ها و یا عکس های مورد علاقه ی خود را در گوشی خود ببینید .52 - پست صوتی Voice Mail

- سرویسی که از طرف اپراتور تلفن همراه عرضه می شود و قابلیتی شبیه به منشی تلفن دارد و در هنگامی که شخص د ردسترس نباشد و یا خاموش باشد و یا نتواند تماس را جواب دهد ، پیغام شخص تماس گیرنده را ضبط می کند .53 - تکنولوژی ارتقاء یافته شبکه دیجیتال TDMA Time Division Multiple Access

- تکنولوژی ارتقاء یافته در شبکه دیجیتال که قابلیت استفاده ی اشتراکی سه مکالمه را بر روی یک کانال می دهد و در کشورهائی همانند آمریکا ، نیوزلند ، قسمت هائی از روسیه و آسیای میانه کاربرد دارد .54 - تماس دوباره Redial

- تماس گیری مجدد با آخرین فردی که با او تماس گرفته اید ( شماره آن را گرفته اید )55 - تماس تصویری Video Calling

- این قابلیت به افراد اجازه می دهد تا در شبکه های 3G دو به دو با هم صحبت کنند و همزمان تصویر هم دیگر را نیز به روی گوشی تلفن همراهشان مشاهده کنند .56 - تبادل اطلاعات با سرعت بالا (EDR (Enhanced Data Rate ؟؟

- یکی از مشخصات و امتیازات موجود مربوط به بلوتوث Bluetooth)) می باشد که سرعت تبادل اطلاعات از طریق بلوتوث را افزایش داده و در برخی موارد موجب صرفه جویی در مصرف باتری نیز می شود. EDR لزوماً مشخصه ی همه ی گوشی های دارای بلوتوث نمی باشد و فقط برخی از تلفن های همراه از این قابلیت پشتیبانی می نمایند. هنگامی استاندارد EDR کارآیی خود را دارد که هم دستگاه فرستنده ی اطلاعات و هم دستگاه گیرنده ی اطلاعات هر دو از EDR پشتیبانی کنند.57 - جاوا برای دستگاه کوچک J2ME(Java 2 Micro edition

- یک نسخه از پلت فرم جاوا (Java) که برای دستگاه های کوچک نظیر تلفن های همراه به کار می رود .58 - حالت پرواز Airplane Mode

- قابلیتی که در برخی از گوشی های تلفن همراه وجود دارد و با فعال کردن آن اتصالات رادیوئی تلفن همراه با شبکه قطع می شود و امکان استفاده از سایر امکانات گوشی فراهم می شود . وجود این قابلیت به این دلیل است که کاربر مجبور است در هنگام پرواز با هواپیما گوشی خود را خاموش کند و دیگر نمی تواند از قابلیتهایی نظیر MP3 Player و دوربین و یا دیگر امکانات گوشی استفاده کند ، با فعال کردن این بخش ، کاربر می تواند در محیط هائی این چنینی از امکانات گوشی خود استفاده کند بدون اینکه تداخلی در سیستم رادیوئی هواپیما به وجود بیاید .59 - حافظه فلش (آنی) Flash Memory

- یک نوع حافظه برای ذخیزه کردن اطلاعاتی که به طور طولانی مدت استفاده می شوند . در مقایسه با انواع حافظه ها ، حافظه فلش اطلاعات را بدون اتصال به منبع الکتریکی نگه می دارد و به همین خاطر است که در کارت های حافظه و یا در حافظه های داخلی تلفن های همراه از این نوع حافظه استفاده می شود .60 - حافظه دیجیتالی SD Secure Digital

- یک نوع کارت حافظه فلش با قابلیت جابجایی که می توان اطلاعاتی نظیر عکس ، صدا ، تصویر و برنامه را به روی آن ذخیره کرد ، کارت های SD از کارت های MMC سریعترند ولی انرژی بیشتری را مصرف می کنند .61 - حافظه اشتراکی (تسهیم شده ) Shared Memor

- حافظه ای که در اختیار بخش های نرم افزاری مختلف گوشی همانند دفترچه تلفن ، گالری و ... قرار دارد ، که مقدار استفاده هر کدام از برنامه ها در آن تعریف شده است و برنامه ها فقط به همان میزان می توانند از حافظه استفاده کنند .62 - دو بانده Dual Band

- تلفن همراهی که قابلیت کار با دو باند فرکانسی مختلف را دارد مثلاً GSM1800 و GSM900 در اروپا و یا GSM1900 و GSM850 در آمریکا . این قابلیت هنگامی کارآیی دارد که شما از یک منطقه با یک نوع باند فرکانسی به منطقه ای دیگر با یک نوع باند فرکانسی دیگر می روید . همچنین تلفن هایی با قابلیت ساپورت کردن سه باند فرکانسی هم وجود دارد .63 - دو حالته Dual Mode

- دستگاه موبایلی که دارای قابلیت Dual Mode باشد می تواند هم در شبکه های دیجیتال (Digital) و هم در شبکه های آنالوگ (Analog) کارکند64 - سیستم عامل سیمبین ؟

- سیستم عامل موجود روی اکثر گوشی های نسل دوم و سوم تلفن های همراه که روز به روز متداول تر می شوند و باعث افزایش کارآئی و استفاده راحت از قابلیت های گوشی می شود65 - سرویس ارسال پیام های چند رسانه ای MMS (Multimedia Messaging Service)

- سرویس ارسال پیام های چند رسانه ای ( متنی ، صوتی ، تصویری ) . با استفاده از این سرویس که از شبکه ی مخابراتی خود می گیرید می توانید عکس ، فیلم ، صدا و یا هر نوع اطلاعات را از طریق شبکه مخابراتی خود به دوستان خود ارسال کنید .66 - سه بانده Tri-Band

- تلفن همراهی که قابلیت کار با سه باند فرکانسی مختلف را دارد که شامل GSM900,GSM1800,GSM1900 می باشند . تلفن های سه بانده دارای پشتیبانی کامل فرکانسی در اروپا و آمریکا و آسیا می باشند67 - سرویس انتقال بسته های اطلاعاتی از طریق امواج رادیوئی GPRS General Packet Switching Radio Service

- این سرویس امکان دستیابی به اینترنت و یا فرستادن و دریافت اطلاعات در محیط های شبکه ای بیسیم را با سرعت اسمی 56 کیلوبیت بر ثانیه تا 114 کیلوبیت بر ثانیه ارائه می کند ولی سرعت آن را در عمل می توان بین 20 تا 30 کیلوبیت بیان کرد . سرویس GPRS را می توان گام اول برای دستیابی به 3G و سرویس EDGE نامید68 - سرویس تعمیم یافته ارسال پیام EMS Enhanced Message Service

- گسترش و ارتقاء در سیستم SMS که کاربر را قادر می سازد تا ترکیبی از ملودی های ساده ، عکس ، صدا ، تصاویر متحرک و نوشته ها را به دستگاهی که با سیستم EMS همخوانی دارد بفرستد69 - سیستم جهانی تعیین هویت IMEI International Mobile Equipment Identity

- یک کد منحصر به فرد که به هر گوشی تلفن همراه تعلق دارد و از آن طریق شناسائی می شود ، همچنین از طریق این کد می توان شرکت سازنده و مدل دستگاه را مشخص نموده . شما می توانید با وارد کردن *#06# کد IMEI گوشی خود را مشاهده نمائید .70 - سرویس رومینگ بین المللی Roaming

- این سرویس ، کاربر را قادر می سازد تا بتواند از سیم کارت خود در خارج از کشور و یا در محدوده ی خارج از شبکه مخابراتی خود استفاده کرده و از امکانات سیم کارت بهره مند شود ( نظیر برقراری تماس تلفنی و یا فرستادن و دریافت SMS )71 - قلم Stylus

- قلم مخصوص کار با موبایل هائی که صفحه نمایشگر لمسی دارند (مانند P800,P900,P910 )72 - گذرگاه سریال جهانی USB Universal Serial Bus

- این پورت ، برای اتصال کامپیوت به وسیله کابل USB به برخی لوازم جانبی کامپیوترنظیر پرینتر ، اسکنر ، موس ، صفحه کلید به کار می رود ، همچنین این امکان در برخی از گوشی های تلفن همراه نیز وجود دارد تا تلفن همراه خود را به کامپیوتر و یا به پرینتر وصل کنند سرعت انتقال داده ها با 2mbps ، USBمی باشد و مناسب ترین گزینه برای ریختن فایل های حجیم نظیر MP3 از کامپیوتر به موبایل و بالعکس می باشد73 - گوشی های تاشو Clamshell

- این اصطلاح در مورد گوشی های تلفن همراه تاشو به کار می رود .74 - گوشی تصویری Video Phone

- این واژه به گوشی تلفن های همراهی گفته می شود که امکان برقراری تماس های تصویری Video Calling) )در آن ها وجود دارد75 - مادون قرمز Infrared IrDA

- قابلیت تبادل اطلاعات به طریقه ی بیسیم به وسیله ی نور نامرئی مادون قرمز . حداکثر فضای ارتباطی مادون قرمز بر روی گوشی های موبایل 30 سانتی متر بدون هر گونه مانع می باشد . شما می توانید به وسیله ی این قابلیت اطلاعات ، عکس ها و فیلم ها و یا دیگر موارد را به گوشی های دیگر و یا کامیپوتر خود ارسال نمائید ، البته باید توجه داشته باشید ؛ سرعت انتقال اطلاعات با مادون قرمز بسیار پائین می باشد و برای انتقال فایل ها با حجم بالا زیاد مناسب نمی باشد .76 - مدیریت اطلاعات شخصی PIM (Personal Information Managment)

- در اصل به مجموعه برنامه هایی گفته می شود که شخص از طریق آن ها می تواند به کارها و امور روزانه ی خود نظارت و مدیریت داشته باشد . سری برنامه های PIM معمولا شامل تقویم ، دفترچه تلفن و لیست انجام کارها (to do list) می باشند و البته قابلیت هایی نظیر ثبت نوشته ی خاص ، یادآورنده ها (reminders) و ساعت برای زنگ زدن و ... نیز در کنار قابلیت های اصلی وجود دارند . بعضی از برنامه های PIM امکان تبادل اطلاعات و تطابق آنها با کامپیوتر و یا تلفن های همراه و دیگر وسایل این چنینی را دارا می باشند .77 - نسخه ای خاص از تکنولوژی WLAN WIFI

- محدوده برد WI-FI در محیط های بسته حدود 100 تا 300 فوت (حدود 30 متر تا 92 متر ) و در محیط های باز حدود 2000 فوت (610 متر) می باشد و سرعت انتقال داده ها در آن 11 مگابیت در ثانیه می باشد .78 - قابلیت اتصال به اینترنت WAP (Wireless Application Protocol- قابلیتی که دارندگان تلفن های همراه را قادر می سازد تا از اینترنت استفاده کنند .منبع:دانش ما
 
آخرین ویرایش:

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
[h=1]آشنایی با اصطلاحات تعمیر موبایل[/h]جام جم آنلاین: هر چه می کنید گوشی موبایلتان کار نمی کند. کلافه اید. هر کسی چیزی می گوید که از گفته اش هم سر درنمی آورید: هنگ کرده! ریست فاکتوریش کردی؟! برو بده فلشش کنن! فقط باید جیتگ شه! کاش طوری حرف می زدند که بدانید چه می گویند! نیازی به آرزو و ای کاش ای کاش نیست، بفرمایید برخی از اصطلاحات ..
هنگ کردن: به گیر کردن یا توقف برنامه ها حین اجرای آنها گفته می شود. این حالت وقتی رخ می دهد که هر چه صبر می کنید کار گوشی متوقف شده و روشن و خاموش کردن مجدد یا حتی گاهی خارج کردن و دوباره جا زدن باتری، هیچ دستوری اجرا نمی شود.

ریست فاکتوری: فرمان و دستوری در گوشی است که وضع و برنامه های نصب شده روی گوشی را به حالت ابتدای خرید یا همان تنظیمات پیشفرض کارخانه سازنده بازمی گرداند. چاره برخی هنگ های پی درپی یا به هم ریختگی های مدام و دردسرساز، ریست فاکتوری است.
فلش کردن: از «خوب است بدانید»های گذشته، OS یا سیستم عامل را که به یاد دارید؟ آپدیت، برنامه ریزی، نصب مجدد نرم افزار اصلی یا همان سیستم عامل حافظه اصلی گوشی و رفع عیب های اینچنینی را فلش کردن می گویند.

روت: به معنای لغوی ریشه، و به مفهوم دسترسی به فایل های مخفی سیستمی و فعال کردن یا اعمال تغییراتی مانند تعویض یا نصب فونت، زبان، امکانات و برنامه جدید برای عملکرد بهتر آنهاست.
روت کردن باعث لغو گارانتی گوشی می شود و نیازمند دقت و آگاهی زیاد است اما بسیاری از کاربران نمی توانند مزایای آن را نادیده بگیرند و گوشی خود را روت می کنند.
بریک: در صورت روت نادرست یا ایجاد اشکالی که نتیجه اش از کارافتادگی گوشی باشد، طوری که گویی آجری به دست گرفته اید، می گویند گوشی بریک شده است. بریک به دو نوع سافت یا نرم و هارد یا سخت تقسیم می شود.

سافت بریک: اگر گوشی روشن شود و روی آرم هنگ کند، یا علامت مثلث خطر روی نمایشگر ظاهر شود، یا فقط نور صفحه کلید و گاهی علامت دیباگ اسکرین ظاهر شود، گوشی سافت بریک شده.
هارد بریک: وقتی طی روند روت کردن، فایل بوت یا پیت اشتباه روی گوشی ریخته شود، یا به طور کلی گوشی به هیچ وجه روشن نشود و عملی انجام ندهد، گوشی هارد بریک شده.

آنبریک: به رفع اشکال گوشی های بریک شده و خارج کردن آنها از حالت ناکارآمد و آجری شده و بلااستفاده اطلاق می شود.
جیتگ: روشی است که به وسیله آن مدارهای الکترونیکی را با دقت زیاد طراحی، تست، عیب یابی و اشکال زدایی می کنند. گاه، وقتی گوشی هیچ نرم افزاری را دریافت نکند و بلااستفاده شود، تنها راه برای رفع عیب آن جیتگ کردن با وسیله یا سخت افزاری به نام جیتگ باکس است که تعمیرکاران برای فلش، باز کردن قفل فراموش شده، تغییر ورژن، رفع عیب و مانند اینها از آن استفاده می کنند.

 

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
دانلود کتاب دیکشنری تخصصی برق الکترونیککاملا ایندکس گذاری شدهمشاهده فایل‌پیوست 76055
نام کتاب: Newnes Dictionary of Electronics, Fourth Edition 2002
نویسنده : S W Amos, Roger Amos B.Sc B.D. M.I.S.T.C.فرمت : pdf ویرایش چهارمدر این پست یکی از بهترین دیکشنری های تخصصی برق الکترونیک آورده شده است . این دیکشنری که مرجع و راهنمای مقفیئی برای همه دانشجویان رشته برق می باشد و برای افرادی که خصوصا مقاله می خوانند بسیار مفید است و راختی قادر خواهند بود در رابطه با موضوع و لغت مورد نظر اطلاعات جتمعی را کسب کنند.
حجم حدود 17 مگا بایتhttp://download2.zabandownload.com/takhasosi/Dictionary_of_Electronics[www.zabandownload.com].zip

XWHOOGLEEE IRANTK گرد آوری حسین شفیعی منبع زبان دانلود - رمزwww.zabandownload.com
با عرض پوزش چون لینک دانلود خراب است این موارد دیگر را گذاشتم ...........دانلود دیکشنری تخصصی برق الکترونیک

یکی از دیکشنری های قدرتمند تخصصی رشته الکترونیک دیکشنری البرز است که به ترجمه لغات به صورت تخصصی پرداخته است. این دیکشنری با یک دیکشنری عمومی ارائه شده است که به صورت یک پک در نرم افزار نصب شده قرار دارد. به مهندسین رشته برق، این دیکشنری ارزشمند توصیه می شود.
این دیکشنری قابلیت تلفظ لغات و اضافه نمودن لغات خاص و جدید را نیز داراست. همچنین در محیط های مختلف فقط با یک کلیک می توانید معنی آن لغت را بیابید.



.....
17.jpg
...... با حجم ۲۱٫۵ مگابایت با آدرس دانلود Download Dictionery Electronic.rar..........................یا حجم فایل : 22 مگ

2.gif
دانلود فایل
 
آخرین ویرایش:

farzad.

VIP+ افتخاری
کاربر
2007-06-29
1,447
5,512
با عرض پوزش چون لینک دانلود خراب است این موارد دیگر را گذاشتم ...........دانلود دیکشنری تخصصی برق الکترونیک

یکی از دیکشنری های قدرتمند تخصصی رشته الکترونیک دیکشنری البرز است که به ترجمه لغات به صورت تخصصی پرداخته است. این دیکشنری با یک دیکشنری عمومی ارائه شده است که به صورت یک پک در نرم افزار نصب شده قرار دارد. به مهندسین رشته برق، این دیکشنری ارزشمند توصیه می شود.
این دیکشنری قابلیت تلفظ لغات و اضافه نمودن لغات خاص و جدید را نیز داراست. همچنین در محیط های مختلف فقط با یک کلیک می توانید معنی آن لغت را بیابید.



.....
17.jpg
...... با حجم ۲۱٫۵ مگابایت با آدرس دانلود Download Dictionery Electronic.rar..........................یا حجم فایل : 22 مگ

2.gif
دانلود فایل
لطفاً پسورد صحیح را نیز قرار دهید.
 

xwhoogle

کاربران vip(افتخاری)
vip افتخاری
کاربر
عنوان :
کتاب اصطلاحات اینترنتی و شبکه ای
نوع : علوم کامپیوتر / شبکه
نوع فایل : PDF
رشته : کامپیوتر
زبان : فارسی
حجم 219 (کیلوبایت)
تعداد صفحات : 20

از ویژگی های این کتاب :
در این EBook شما با مفاهیم و اصطلاحات اینترنتی و شبکه ای به طور کامل آشنا می شوید.
 

پیوست‌ها

آخرین ویرایش:
بالا