آی پی امداد
abtahi

مشکل در تغذیه متغیر P-Max

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
اول بگم عکس از پشت برد آماده نشده باید با فوتوشاپ تمیز در بیارم بزارم روی هم کلا"سیاهه دستت هم باشه نمیفهمی چی به چیه تو عکس که دیگه ....
ولی !
مدار کلی رو به دست اوردم ! یعنی مداری که این قطعه روش کار میکنه :
7555.png

Pot همون پتاسیومتر تنظیم ولتاژه
این جور که به نظر میاد یه رگولاتور متغیره ؟! ولی واسه چی ؟! ولتاژ خروجی که با 2576 تامین میشه میکرو و ... هم 7505
کاملا گیج شدم اصلا نمیدونم این قطعه سوخته یا مشکل جای دیگس پس چرا خازن مربوط به این رگولاتور میترکه ؟ موقع ولتاژ دادن دستی .
بدون این قطعه از اول که مدار استارت میشه فورا" قطع میشه دوباره یه زور کوچولو (از فن مشخصه) و ... قسمت اولیه مدار در هر سه حالت یعنی بدون این قطعه با این قطعه با قطعه مشابه LM317
دیگه موندم چه کنم :(

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
سلام اساتید
همونطور که قول دادم از پشتش عکس گرفتم و به خاطر اینکه راحتتر متوجه بشین با عکس خودش فید کردم تا رو هم بیوفته مشخص باشه البتهه تو سه حالت که یکیش فابریک بدون تغییره :دی
واقعا ممنون میشم کمکی کنید لاقل چجوری عیبشو پیدا کنم که از اینه اصلا یا ... الان واکنشش به اینکه برق بدم بهش اینه دو تا ای سی با اون ناشناسه به شدت داغ میکنن خازن روبه روی قطه ناشناس هم اگه باشه میترکه (یکیشون 5 ولته هست که ولتاژ میکرو رو تامین میکنه . نمایشگر هم داره کار میکنه فقط ولتاژ الکی نشون میده) . در حالت روشن بودن با تذریغ 25 ولت

دیگه دارم نا امید میشم شما بودین چیکار میکردین با این وضعیت ؟! چجوری عیب یابی میکردین از اینجا به بعد ؟
ممنون

پیوست‌ها

• 194.4 کیلوبایت بازدیدها: 32
  • 192.6 کیلوبایت بازدیدها: 29
  • 197.2 کیلوبایت بازدیدها: 32

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
دهنمو صاف کرده دیگه واقعا گیج شدم اون دو تا که فهمیدم چی هستن دیگه چرا داغ میکنن اه این مملکت همه چیش یه جوریه . فککنم باید بزارم وقتی اسیلوسکوپ خریدم تعمیرش کنم ؟ به نظرتون با اسیلوسکوپ میشه کاری کرد و چه کاری ؟!
بسیار ممنون میشم وقت بزارین

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
البته یه جورایی قشنگ مشخصه رگولاتوره رو قطعات دیگه هم که از شرکت LM هست LM317 رگولاتور قابل تنظیمو گذاشتم ولی باز جواب نداد نمیدونم جلوتر مشکلیه .ولی یادمه همون اول هم این مسیرو قطع میکردی اتصالی برطرف میشد . برق اون طرف که ولوما هستن رو این تامین میکنه ! اینطور که به نظر میاد !

HS13&86

VIP+ افتخاری
کاربر
2021-03-31
894
1,780
استان گلستان
سلام اساتید
همونطور که قول دادم از پشتش عکس گرفتم و به خاطر اینکه راحتتر متوجه بشین با عکس خودش فید کردم تا رو هم بیوفته مشخص باشه البتهه تو سه حالت که یکیش فابریک بدون تغییره :دی
واقعا ممنون میشم کمکی کنید لاقل چجوری عیبشو پیدا کنم که از اینه اصلا یا ... الان واکنشش به اینکه برق بدم بهش اینه دو تا ای سی با اون ناشناسه به شدت داغ میکنن خازن روبه روی قطه ناشناس هم اگه باشه میترکه (یکیشون 5 ولته هست که ولتاژ میکرو رو تامین میکنه . نمایشگر هم داره کار میکنه فقط ولتاژ الکی نشون میده) . در حالت روشن بودن با تذریغ 25 ولت

دیگه دارم نا امید میشم شما بودین چیکار میکردین با این وضعیت ؟! چجوری عیب یابی میکردین از اینجا به بعد ؟
ممنون
با سلام،
متاسفانه با توجه به رنگ برد ، نمیشه اتصالات رو تعقیب کرد و تحلیل کلی به دست آورد.

• Like
واکنش‌ها[ی پسندها]: Reza RW

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
رفقا ای ای سی مشکوک سه پیه آخه چرا یکی از پایه هاش وصله به GND LM2596 اخه . دوما مگه همین 2596 ای سی رگولاتور سوئیچینگ متغیرش نیست پس اون چیه :(
شیطونه میگه کل نقششو بپاش رو کاغذ یا پلمپ اون 5 امپریه که خریدمو باز کنم ازش تست بگیرم اینو درست کنم ولی میگم بزار اسیلوسکوپمو بخرم بعد, که گند نزنم یه موقع تمیز و بی خطر عیب یابی کنم هوم ؟

آخرین ویرایش:

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
عکسها : انداختم رو هم فید کردم واضحتر باشه :
UP3.jpg

طبیعی از پشت
UP1.jpg

طبیعی از رو
IMG_۲۰۲۴۰۵۲۹_۲۱۰۷۲۲.jpg

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
متاسفانه امروز اون 5 امپری رو باز کردم باهاش اونو درست کنم وقتی بستمش هم ... !
فک کنم دلیلش این بود که روشن بود سیمشو وصل کردم نویز خرابش کرد . یه بار روشن شد و خاموش و تمام . اینبار 100 درصد قسمت اولیه مدار مشکل پیذدا کرده یه صدا تق هم میده موقع اتصال . خلاصه بدجوری ناکوک شدم فرکانس گرفتم رو دو تا پایه ها 56 کیلو بود که به فرکانس ای سی نزدیکه پس چرا خروجی نمیده ؟!
خدا کنه درست بشه زودتر مگه میشه هر روز تغذیه خرید ! این اشکالش تو قسمت اولیه مداره کاملا مشخصه ولی کجا ... احتمال میدم دیود ها باشن یا اپتوکوپلر امیدوارم احتمالم درست باشه

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
بسیار ممنون دوست من
اساتید دیگه از شما توقع این اشتباه نبود ! البته تقسیر از سازنده ای سیه که یه اسم زده 50 تا نمونه داره :دی

فک کنم مشکل اون 3 امپری که در موردش بحث شد رو فهمیدم گفتم به اشتراک بزارم ! :

عایا میدونستید ای سی LM2576 چد نمونه متغیر 12 ولت و ... داره ؟ که جزئی از اسمش هم نیست زیرش کوچولو نوشته !
اونوقت بازم میدانید هر کدوم از این ای سیهای 2576 تا 5 ولت یا هرچی دو نسخه داره معمولی که ولتاژ ورودی حده اکثر 35 ولته و نسخه HVG یا های ولتاژ که حده اکثر ولتاژ ورودیش 60 ولته !
در مورد ای سی LM2596 هم همینطور !
و همین نکته بود که باعث میشد هر بار ای سیها دوباره بسوزن ! فردا پس فردا نسخه های ولتاژشون به دستم میرسه ایشالله که درست میشه میره پی زندگیش :دی
از کمک اساتید هم بسیار ممنون

بالاخره اسیلوسکوپ هم گرفتم ! الان حرفه ای مییرم تو کار برد اون یکی ( 5 امپره) ببینم چشه
عاغا یعنی چی من همه قطعات بخش گرم رو تعویض کردم + اپتو الان مولتی متر نشون میده بین دو یا چند پایه ترانس ولتاز 311 ولت و فرکانس 56 کیلو که فرکانس کاری آی سی هست رو داره ولی اونطرفش یه 10 ولت AC و 12 ولت AC همون دم ترانس با جریان میلی امپری ظاهر میشن ولی DC ...

دلیل اینکه خراب شد هم این بود که به اشتباه همینطوری که روشن بود کلیدش فیش برقو اومدم جا بزنم چند بار قطع و وصل شد و دیگه ....
ولی مشکل از ابتدای کاره چون اصلا ولتاژ اولیه حتی لحظه ای هم استارت نمیخوره و متوقف بشه که در صورتی که مشکل در قسمت سرد بود باید این اطفاق میافتاد درسته ؟ ممکنه اپتو تقلبی باشه ؟!

یه صحبتی با فروشگاه محمد الکترونیک :
ترانزیستور 8050 از همینجا گرفتم پایه وسطش بیسه ! یعنی معلوم نیست چی بوده روش زدن 8050 . دیگه نمیشه به هیچ جا اعتماد کرد چون واقعا بعضی وقتا خودشون هم فریب میخورن و نمیددونن تقلبی بهشون فروخته شده
البته در مورد خازنای عدسی کاش یه لطفی میکردن مسئولین رسیدگی میکردن ؛ تغریبا همه خازنای عدسی که به فروش میرسه تو هر سایتی مقدارشو اگه نوشته 100 نانو 50 هست یعنی نصف یا حتی مواردی کمتر . لطف کنید با کیفیتشو بیارید پولشو بیشتر بگیرید اگه عدسی به صرفه نیست لاقل سالم باشه ممنون

آخرین ویرایش:

Reza RW

کاربر vip
کاربر
2018-11-24
108
67
32
اساتید کمکی نمیتونید بکنید ؟
با اسکوپ هم به نتایجی رسیدم ولی کاملا گیج کننده .
_ تست اول فرکانس پایه های اولیه ترانس بود که حدود 300 ولت 56 کیلو بود که ایسی هم رو همین فرکانس کار میکنه(طبق دیتاشیت) پس ب نظر میرسه ورودی اوکی باشه با حدود 50 - 60 درصد دیوتی سایکل
_ چون چند ورودی وجود داره (ترانس) کلا اونطرف هم همینطوره که هر جفتش فرکانس 56 کیلو 10 ولت و یکی 12 ولت AC هست با امپر فوق پایین در حدی که اتصال کوتاه هیچ جرقه یا تاثیری نداره و با یه مقاومت کوچیک فورا" افت میکنه . اونطرف باید حدود ولتاژ 50 ولت و 12 برای فن باشه
_ دو تا فیدبک گرفته یکی از یه اپتوکوپلر که اندازه گیری که میکنم با فرکانس حدود 1 کیلو نمونه رسانی میکنه . اونطرف هم خازن 222 یک کیلوولته که همین وضعیتو داره یعنی یه جورایی فیدبک هم وجود داره ولی ولتاژ بسیار ضعیف
_ قطعات سمت گرم مدار و میانی (اپتو و خارن 222) هم عوض شد + تمامی قطعات ولی هیچ تفاوتی ایجاد نشد
_ تغریبا مطمئنم الان از بخش سرده مدارو هم تحلیل کردم و کارکردشو میدونم ولی انگار یه مشکل خاصه . سر نوسان برق سوخت / ای سیهای قسمت سرد و سفارش دادم از 100 قم جنس دقیقا" همون ای سی رو اشتباه فرستادن از خوش شانسی . حالا دوباره سفارش دادم اینجا که ایسیشو LM2596HVG میگن 160 تومن همین پول پیک بدی ولی روی قیمت بگیری خودش بهتره هر چند همونم 150 شد :دی

بالا